Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

@ archthanos

 

Η επιλογή του συντελεστή, όπως έχω συμπεράνει κι από τις συζητήσεις εδώ, πηγαίνει σύμφωνα με τη χρήση η οποία ισχύει τώρα.

 

@ nisorvani

 

Εφόσον είναι μια ιδιοκτησία και οι τέσσερις αποθήκες θα έπρεπε να κατατεθεί ένας φάκελος. Το θέμα είναι τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν οι ιδιοκτήτες ή και ο μηχανικός, αν τελικά δε γίνει καμιά ενέργεια- δεν είναι δικός μου πελάτης, φίλος είναι ο ένας ιδιοκτήτης-

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα είναι εάν η αλλαγή χρήσης μέσω τακτοποίησης με το Ν.3843 του υπάρχοντος παταριού σε κατοικία εσύ, κατάστημα υγειον. ενδιαφέροντος εγώ, είναι δυνατή;

 

Μετά από ερώτηση και πρήξιμο του υπαλλήλου σήμερα στην αρμόδια πολεοδομία (Αργυρούπολη) καταλήξαμε ότι πρέπει να γίνουν δύο τακτοποιήσεις, μία για το νέο πατάρι σε κατάστημα και μία για το υπάρχον πατάρι σε κατοικία. Απλά μου τόνισαν ότι μετά την τακτοποίηση δεν μπορεί να βγει καμιά άδεια για τον τακτοποιημένο χώρο, μένει όπως είναι δηλωμένος στη ρύθμιση...

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να είναι έτσι. Καθάρισες εσύ! Εγώμάλλον θα πω στον πελάτη πως θα πρέπει να το ρισκάρουμε και να προχωρήσουμε. Είναι πολύ δύσκολη η περίπτωσή μου. Μπορεί στην Πολεοδομία να πάνε όλα καλά και μετά να κολλήσω στο υγειονομικό ή και το αντίστροφο.

Link to comment
Share on other sites

archthanos: τι να σου πω συνάδελφε, μη σε πάρω και στο λαιμό μου, κατά τη δική μου λογική αυτό θέλει αλλαγή χρήσης. Δεν ξέρω...

Έλενα: Σκέψου αντίστοιχα ότι π.χ. εγώ έχω στην ιδιοκτησία μου σε μία πολυκατοικία 3 διαμερίσματα. Και τα τρία στο όνομά μου. Εάν έχουν και τα 3 π.χ. Η.Χ. θα καταθέσω 3 φακέλους με 3 αμοιβές, κτλ, όλα εις τριπλούν. Τα διαμερίσματα αυτά εάν βρίσκονταν σε τρεις διαφορετικές πολυκατοικίες, πάλι 3 φακέλους θα είχα. Μην κοιτάς ποιος ή πόσοι είναι οι ιδιοκτήτες για να δεις πόσους φακέλους θα φτιάξεις, αλλά πόσες είναι οι (οριζόντιες) ιδιοκτησίες. Κι εσύ εν προκειμένω ανέφερες ότι είναι 4, άρα 4 φάκελοι. Άσχετα εάν τυχαίνει να ανηκουν και οι 4 στο ίδιο άτομο.

Link to comment
Share on other sites

nisorvani : δεν είναι τέσσερις ιδιοκτησίες, δεν έχει γίνει κάποια σύσταση στην οποία να αναφέρεται ως ανεξάρτητη διαιρεμένη ιδιοκτησία η κάθε αποθήκη. Από συμβολαιογραφικά έγγραφα υπάρχει μόνο ένα συμβόλαιο για το ακίνητο στο οποίο εκδόθηκε η άδεια ανέγερσης της οικοδομής και μετά την ανέγερση δεν έγινε κάτι επιπρόσθετο. Άρα η ιδιοκτησία είναι μία για το διώροφο με το υπόγειο. Έτσι δεν είναι? Άρα σύμφωνα με την Εγκ. 5 κατατίθεται ένας φάκελος.

Link to comment
Share on other sites

οκ, εάν πρόκειται για διώροφο όπως το λες τότε ναι, χρειαζόταν ένα φάκελος. Επομένως υπηρχε ένα υπόγειο το οποίο απλά ήταν χωρισμένο σε 4 δωμάτια-αποθήκες. ναι, έχεις δίκιο

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ίσως έπρεπε να το πω δωμάτια-αποθήκες για να γίνει απολύτως κατανοητό και σαφές τι εννοώ. Το ερώτημα όμως παραμένει όσον αφορά το τι θα γίνει αν δε διορθωθεί. Μπορεί τα παράβολα να είναι τέσσερα αλλά επειδή το εμβαδόν "σπάει" στα τέσσερα είναι μικρότερος ο συντελεστής που πολλαπλασιάζονται σε κάθε υπολογισμό κι άρα προκύπτει μικρότερο το πρόστιμο αθροιστικά.

Link to comment
Share on other sites

σε τριοροφο κτιριο εχουν κλειστει οι Η/Χ.ο καθε οροφος ανηκει σε καθε ενα απο τα παιδια μιας οικογενειας.τα παιδια ειναι φοιτητες και τα διαμερισματα ειναι νοικιασμενα.το προστιμο βγαινει για πρωτη κατοικια η για αλλη κατοικια?

Link to comment
Share on other sites

@martha1: απ'οσο καταλαβαίνω 3 φάκελοι, 1 για κάθε ιδιοκτησία-όροφο-ημιυπαίθριο. Ο κάθε ένας ανήκει σε ένα απ'τα παιδιά. Αν τα παιδιά δεν έχουν άλλο ακίνητο ως πρώτη κατοικία, τότε θα δηλωθεί ως πρώτη κατοικία.

 

@nisorvani: Σωστά, καταλαβαίνω το συλλογισμό σου...θα ρωτήσω στην πολεοδομία να δούμε...θα το κατέτασα σε περίπτωση παρόμοια με Η/Χ που τμήμα μετράει στη δόμηση και το υπόλοιπο όχι! Βέβαια εκεί πήρα την απάντηση από πολεοδομία Σωκράτους πως το τμήμα που μέτρησε στο ΣΔ είναι κύριας χρήσης, οπότε και δεν τακτοποιείται...τώρα που είναι βοηθητικός χώρος αλλά μάλλον μέτρησε στο ΣΔ θα δούμε....

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω archthanos.τα παιδια μενουν με τους γονεις σε αλλο διαμερισμα.απο τα νοικιασμενα εισπρατουν ενοικια ομως,τελικα τι ειναι η πρωτη κατοικια?αν ειναι εκει που μενεις δεν μπορουν να το δηλωσουν ως πρωτη κατοικια.σε εγκυκλιο αναφερεται οτι ως πρωτη κατοικια ειναι αυτη που δηλωνεται στη ΔΟΥ.αρα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.