Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Σε μια μεζονέτα είναι προς τακτοποίηση 15τμ γκαραζ και 13 Η/Χ για αλλαγή χρήσης =28τμ. και πρόστιμο 2600€. Αν κάνω 2 ξεχωριστούς φακέλους για το ίδιο οίκημα ξεχωριστά το πρόστιμο είναι 1000 για τον έναν και 600 για τον άλλον φάκελο στην ίδια ιδιοκτησία = 1600€

Εχω το δικαίωμα να το κάνω αυτό? ώστε να ωφεληθούμε όλοι?

Link to comment
Share on other sites

Δυο φακέλους θα έβαζες μόνο αν το γκαράζ και ο ΗΧ ήταν σε διαφορετικές ιδιοκτησίες. Στην περίπτωσή σου μάλλον έχεις μια εννιαία και πρέπει να υποβάλλεις έναν φάκελο.

Link to comment
Share on other sites

Αν έναι μία χρήση πλέον, ένας χώρος, μία κατοικία, τότε ένα φάκελο.

Αλλά ρώτα και στην πολεοπδομία που θα το υποβάλλεις καλύτερα πώς το δέχονται γιατί τέτοια περίπτωση έχω ακούσει μία πολεοδομία να το δέχεται με ένα φάκελο και άλλη με δύο φακέλους.

 

Μία ερώτηση από μένα.

Έχω για τακτοποίηση: Η/Χ και επιπλέον 1,20 μ2 περίπου από τον κοινόχρηστο του ορόφου (διάδρομο) που έχει γίνει προθήκη εντός κατοικίας. Αυτό το 1,20 μ2 δεν τακτοποιείται?

Link to comment
Share on other sites

Λογικά όχι, καθώς αυτά τα τετραγωνικά έχουν προσμετρηθεί στη δόμηση της οικοδομικής άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά έτσι είναι, αλλά κάτι πήρε τ' αυτί μου πως υπάρχει αυτό το παραθυράκι.

Ξέρει κανείς κανένα επιβεβαιωμένο προηγούμενο?

Link to comment
Share on other sites

Ναι έτσι είναι. Οπότε αυτό που συμβαίνει σε πολλές πολεοδομίες και έχει συζητηθεί από εμπειρίες συναδέλφων, δηλαδή η μη τακτοποίηση Η/Χ σε οικοδομές με υπόλοιπο Σ.Δ. πιο σωστό παρά η τακτοποίηση που δέχονται άλλες.

Άρα στην περίπτωσή μου αυτό το 1,20 μ2 το πάω με αλλαγή χρήσης αν το επιθυμεί ο ιδιοικτήτης.

Link to comment
Share on other sites

Έχω περίπτωση οικοδομής με άδεια του 1998 (αποπερατώθηκε το 2005) στης οποίας το διάγραμμα κάλυψης δεν έχει αναφορά για "ημιυπαίθριους" παρά μόνο για "βεράντες" ("σκεπαστές" και μη). Από όσο μου είπε συνάδελφος ΠΜ (χωρίς να δει σχέδια), ο όρος "βεράντα" χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά στον ΓΟΚ '73 και αντικαταστάθηκε στη συνέχεια από τον όρο "εξώστης" και εξ'ου και το περίεργο (η άδεια είναι του 1998 όπως είπα).

Από όσο διαπίστωσα, οι σκεπαστές βεράντες αυτές (οι οποίες έχουν κλείσει όλες και στους 5 ορόφους της πολυκατοικίας), έχουν προσμετρηθεί και στην κάλυψη και στον όγκο. Θεωρώ λοιπόν ότι "τακτοποιούνται". Συμφωνείτε;

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που βρίσκονται εντός εγκεκριμένου κτιριακού όγκου μάλλον τακτοποιούνται. Σιγούρεψέ το και με μια επίσκεψη στην πολεοδομία πριν ξεκινήσεις διαδικασίες.

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις προσβαση στο διαγραμμα καλυψης δες αν εχει κανει ελεγχο αυτων των "βεραντων" με το 40% της δομησης , οποτε ειναι στην κατηγορια των ΗΧ αλλα με αλλο ονομα.Βεβαια σημαντικο ειναι οτι μετρανε στον ογκο και στην καλυψη οποτε αν ισχυει και το πρωτο, τοτε βουρ!!!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συναδελφοι γεια σας,

 

Σε περίπτωση ξενοδοχειου-studios, ο ιδιοκτήτης έχει μετατρέψει μέρος του υπογείου σε reception, και μέρος του υπολοίπου υπογείου σε κατοικία, επίσης σύμφωνα με τα λεγόμενά του έχει πληρώσει για αυτή τη μεταβολή και στον ΕΟΤ. Περισσότερες πληροφορίες για την περίπτωση του ΕΟΤ δεν γνωρίζω καθώς ακόμα δεν έχω στα χέρια μου κάποιο έγγραφο που να με καθοδηγήσει. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Η reception πρέπει να δηλωθεί ξανά στην πολεοδομία και αν ναι πως γίνεται αφου το μισό είναι επαγγελματικός χώρος και το άλλο μισό κατοικία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.