Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενταξη στο σχέδιο πόλεως μετά το 1983 χωρίς να έχει κυρωθεί η πράξη


Recommended Posts

Περιοχή εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως το 1985. Η Πράξη Εφαρμογής δεν ξεκίνησε ποτέ. Με ένα Δ.Ε. ορίζονται οι ρυμοτομικές γραμμές. Η ιδιοκτησία Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ έχει αρχικό εμβαδό 120 τ.μ. Το τμήμα Α-Β-Ε-Ζ είναι ρυμοτομούμενο (εμβαδού 10 τ.μ.). Στο τοπογραφικο για μεταβίβαση δεν πρέπει να φαίνεται όλο το οικόπεδο (τα 120 τ.μ.) και να περιγράφεται το ρυμοτομούμενο ? Η Δ.651 πρέπει να αναφέρεται στο όλο (120 τ.μ.) ή μόνο στο απομένον τμήμα (110 τ.μ.) ?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που δεν έχει συνταχθεί η Πράξη Εφαρμογής και να έχει κυρωθεί μάλιστα με απόφαση Νομάρχη, κανένα τμήμα της αρχικής ιδιοκτησίας δεν έχει απωλεσθεί.

Στη Δήλωση Ν.651/77 & Ν.1337/83 θα πρέπει να αναφέρεις ότι όλη η ιδιοκτησία εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης με το Π.Δ. ...... Μετά την εφαρμογή των Ρ.Γ. από το Δ.Ε. ... προκύπτει ότι ρυμοτομείται τμήμα ....τ.μ.

Προσοχή χρειάζεται στη διατύπωση της αρτιότητας και οικοδομησιμότητας.

Το εναπομείναν μπορεί να είναι άρτιο μόνο ως προς το εμβαδόν, ενώ θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής και με την επιφύλαξη ότι μπορεί να τροποποιηθούν τα γεωμετρικά του στοιχεία.

Επίσης γράφεις ότι η ιδιοκτησία υπόκειται στις διατάξεις του Ν.1337/83 περί εισφορών σε γη (επί της αρχικής ιδιοκτησίας) και σε χρήμα (επί του τελικού οικοπέδου)

Link to comment
Share on other sites

.....

Προσοχή χρειάζεται στη διατύπωση της αρτιότητας και οικοδομησιμότητας.

Το εναπομείναν μπορεί να είναι άρτιο μόνο ως προς το εμβαδόν, ενώ θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής και με την επιφύλαξη ότι μπορεί να τροποποιηθούν τα γεωμετρικά του στοιχεία.....

 

Υπάρχει η δυνατότητα να καταστεί και οικοδομήσιμο πριν την κύρωση της πράξης εφαρμογής με βάση το άρθρο 48 παρ. 13 και του άρθρου 44 παρ 5 του ΚΒΠΝ και μετά από απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συναδελφοι για την βοήθεια. Συμφωνω με τον Τοπογαύρο για το τι ακριβώς πρέπει να γράψω οσον αφορά το θέμα της οικοδομησιμότητας και της αρτιοτητας.Απλα πρέπει να το γράψω για το απομένον ή για το όλο? Και αν γράψω την 651 για το εναπομένον , η δήλωση του 1337/83 (περί εισφορών κτλ) δεν αναφέρεται στο όλο?

Link to comment
Share on other sites

Αρτιότητα και Οικοδομησιμότητα μόνο για το τμήμα εντός Ο.Τ.

Η εισφορά σε γη αφορά την αρχική ιδιοκτησία και η εισφορά σε χρήμα το τελικό οικόπεδο μετά την κύρωση της Π.Ε.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα.

Έχω Οικόπεδο 280 τ.μ. εντός σχεδίου με μη κυρωμένη πράξη εφαρμογής. Οφείλει εισφορά σε γη και χρήμα. Προφανώς θελω βεβαίωση οικοδομησιμότητας για να προχωρήσω σε μελέτες για έκδοση οικοδομικής άδειας. Η διαδικασία φυσικά θα πάει σε τοπογράφο λόγω απαίτησης εξαρτημένου τοπογραφικού.

 

Η αμοιβή που απαιτεί η πολεοδομία για αυτό είναι μόνο η αμοιβή τοπογραφικού, ΤΣΜΕΔΕ, ΦΕΜ για τοπογραφικό μόνο? Η όλη διαδικασία μεταφέρεται στον τοπογράφο δηλαδή? Αυτός θα βγάλει αμοιβές, θα κόψει ΑΠΥ κλπ? Ο υπολογισμός των εισφορών (γη και χρήμα) που οφείλει θα γίνει από τον ιδιώτη τοπογράφο? Μετά έχουμε κατάθεση του φακέλου και αναμονή...σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές σωστά τα γράφεις αλλά να λάβεις υπόψη σου ότι θα απαιτηθεί κτηματογραφική αποτύπωση τουλάχιστον των ομόρων ιδιοκτησιών και ίσως και ολόκληρου του Ο.Τ.

Link to comment
Share on other sites

Ναι το έχω λάβει υπόψη μου αυτό και προσπαθώ τώρα να υπολογίσω την αμοιβή αυτού του τοπογραφικού, αλλά δεν ξέρω αν όλες οι εργασίες που βάζω στο πρόγραμμα αμοιβών πρέπει να μπουν ή αν πρέπει να προσθέσω κι άλλες (αυτό σε περίπτωση που γίνει το τοπογραφικό "ιδιωτικά" μεταξύ εμού και τοπογράφου) και το υπογράψω εγώ (ξέρω αρχιτέκτονας και εξαρτημένο τοπογραφικό δεν κολλάμε , αλλά το ψάχνω...).

 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!

Link to comment
Share on other sites

archthanos

Για την αμοιβή τοπογραφικού που θα καταθέσεις στην πολεοδομία για νέα Ο.Α βάζεις το εμβ του οικοπέδου σου +κορυφές ρυμ γρ +1 στάση ανά 1 στρέμμα

όλα αυτά στα κτιριακά (εργασία τοπο/φίσεις) του συστ ΤΕΕ και όχι στα ανεξάρτητο συστ ΤΕΕ αμοιβές τοπογραφήσεων

Το τι θα κάνεις και πόσα θα πληρώσεις στο ΑΤΜ δεν έχουν καμιά σχέση με τα παραπάνω (τυπικά απαραίτητα της πολεοδομίας)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Για να μην ανοίγω νέο θέμα θα ήθελα συνάδελφοι την βοήθεια σας...

 

Σε περιοχή όπως λέει και ο τίτλος,(εντός σχεδίου μετά το 83 και χωρίς Π.Ε) έχω αποτυπώσει δύο οικόπεδα σε διαφορετικά Ο.Τ.

1)Στο ένα Ο.Τ μου είπαν απ την πολεοδομία ότι δεν υπάρχει Δ.Ε, και κατά την αποτύπωση είδα πρόσφατη άδεια όμορης ιδιοκτησίας. Να ψάξω στον φάκελο μπας και βρω εκεί τίποτα?

Μπορώ να πρωτοκολλήσω αίτηση προσκομίζοντας τοπογραφικό για καθορισμό Ρ.Γ από την πολεοδομία ή γενικά να μου απαντήσουν τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει για το Ο.Τ που θέλω?Με λίγα λόγια να τους αναγκάσω να κάνουν την δουλειά τους και να πάρω μια έγκυρη απάντηση και να μην αναγκάζομαι εγώ να βρίσκω αριθμούς αδειών ομόρων κτλ κτλ?

2) Για το άλλο Ο.Τ μου έδωσαν δύο Δ.Ε. Το ένα είναι του 2000 και αφορά το γειτονικό Ο.Τ από την ιδιοκτησία που με αφορά, όπου καθορίζει γραπτώς την Ρ.Γ και για την ιδιοκτησία που θέλω στο δικό μου Ο.Τ, ΕΠΙ των υφιστάμενων μανδρότοιχων, με λίγα λόγια ΔΕΝ υπάρχουν ρυμοτομούμενα τμήματα.

Το άλλο Δ.Ε όμως του 2010, δείχνει μεν το Ο.Τ που θέλω, καθορίζει όμως το πως θα τεθούν οι Ρ.Γ για το βόρειο κομμάτι του Ο.Τ ενώ γραφικά δείχνει την Ρ.Γ στο νότιο όριο που είμαι εγώ, να κόβει την ιδιοκτησία και να υπάρχει ρυμοτομούμενο τμήμα.. Είναι δυνατόν να θεωρούνται τέτοια πράγματα...??

Edited by ethan
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.