Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Καταγγελία αυθαιρεσιών


anastasiap

Recommended Posts

θα ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα:

Εφτιαξα μονοκατοικία σε μία όμορφη περιόχή στη Βάρη. Ολα τα γύρω σπίτια είναι καλοδιατηρημένα και σχετικά καινούργια. Η διπλανή μου με την οποία έχω μεσοτοιχία μου δημιουργεί συνέχεια προβλήματα - π.χ. ο φράχτης μου είναι 2.80 (1,1 μ. τσιμέντο και 1,7 ξύλο) και θέλει να μου κάνει καταγγελία για τους 10 πόντους υπέρβαση!!!

Το σπίτι τις είναι με τους σοβάδες εδώ και αρκετά χρόνια και γενικά έχει πολλές κακοτεχνίες οι οποίες αισθητικά υποβαθμίζουν την έικόνα της περιοχής καθώς έχει και παραβάσεις π.χ. πέργκολες κτλ. θα ήθελα να γνωρίζω α) αν η αυθερεσία που έχω κάνει ότι έχω δηλαδή υπερβεί κατα 30 πόντους το υψος της περίφραξης εμπίπτει στις μικρές παραβάσεις όπου δεν επιβάλεται πρόστιμο και β) αν εγώ μπορώ να της κάνω καταγγελία για την άθλια εικόνα που έχει το σπίτι της.

ευχαριστώ για τη βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

Όλα γίνονται...

 

Ειδικά αν θέλετε να τρέχετε με τα δικαστήρια για χρόνια ολόκληρα.

 

Αλλά δεν το συνιστώ...δεν είναι ότι καλύτερο.

 

Προσπαθήστε να τα βρείτε

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ κι εγώ με τον προλαλήσαντα. Δεν είναι λύση οι καταγγελίες.

Ακόμα κι αν σας κάνει ο γείτονας καταγγελία, θα σας συνιστούσα εσείς να μην του κάνετε.

Ας μην συντηρούμε νοοτροπίες και συμπεριφορές που οδηγούν μόνο σε ταλαιπωρία και των δύο πλευρών. Ξέρω περίπτωση, που υπάρχουν τόσες πολλές καταγγελίες εκατέρωθεν και σε τόσες υπηρεσίες, που, στο τέλος, μπήκαν και οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στο παιχνίδι και τώρα δεν θα ξεμπλέξουν ποτέ...

Εκτός κι αν έχετε αρκετό χρήμα διαθέσιμο για να πληρώνετε πρόστιμα στο Ελληνικό Δημόσιο και παραστάσεις στους δικηγόρους.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τους προηγούμενους. Προσπαθήστε να τα βρείτε χωρίς να εμπλακείτε σε αλληλοκαταγγελίες. Αν δεν τα βρείτε και είστε σίγουρη ότι η γειτόνισσα έχει πολεοδομικές παραβάσεις, προειδοποιήστε την ότι αν γίνει καταγγελία για τη δική σας, τότε θα γίνει και για τις δικές της.

Υπόψην, μιλάμε για παραβάσεις. Η ασχήμια δεν είναι οπωσδήποτε παράβαση.

Link to comment
Share on other sites

1) Είναι εκτός σχεδίου;

2) Μεσοτοιχία; Δεν επιτρέπεται!

3) Γιατί θέλει να σας κάνει καταγγελία μόνο και μόνο για την περίφραξη; Μήπως την απειλήσατε εσείς πρώτος;

4) Αν σας κάνει καταγγελία τότε βλέπετε. Μέχρι τότε μιλήστε με τον μηχανικό σας για να γνωρίζετε: Είναι η μοναδική παράβαση η υπέρβαση ύψους στην περίφραξη;

5) Για το αν πρέπει να κάνετε και εσείς καταγγελία συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Τώρα θα μου πείτε κι οι δικηγόροι πως θα ζήσουν; Άλλο αυτό όμως! Αν βέβαια νομίζετε ότι είστε ΠΕ-ΝΤΑ-ΚΑ-ΘΑ-ΡΟΣ (σε ότι αφορά τις παραβάσεις) τότε προχωρήστε...

Link to comment
Share on other sites

αισθητικη υποβαθμιση δεν συνιστα "πολεοδομικη παραβαση", και η "αθλια εικονα" ειναι υποκειμενικη.

 

οπως σας ειπαν ολοι, κοιταξτε να ερθετε σε καποια επαφη με την κυρια και εξηγηστε της οτι η καταγγελια απο την πλευρα της θα σημανει αυτοματως και καταγγελια απο την πλευρα σας (ακομη κι αν δεν το κανετε).

 

ακομη καλυτερα, επειδη καμμια φορα οι ανθρωποι ειναι δυσκολοι και περιεργοι και αντιλαμβανομαι οτι θα δυσκολευτειτε σε προσωπικη επαφη, μπορειτε με μια ελαχιστη αμοιβη να αναθεσετε σε καποιον μηχανικο να μιλησει εκεινος (πιο soft προσεγγιση απο το να βαλετε δικηγορο).

 

η παραβαση σας ειναι παραβαση μεν, αλλα διορθωνεται. το θεμα ειναι να μην ερθει η πολεοδομια εκει, οποτε οπως σας ειπα, εκτιμηστε την κατασταση και ειτε με το καλο ειτε με το κακο, εξηγηστε στην γειτονισα οτι δεν ειναι προς το συμφερον της να αρχισει χορος καταγγελιων γιατι το μονο σιγουρο ειναι οτι θα πληρωνετε και οι δυο σε χρονο και χρημα για μεγαλο διαστημα.

Link to comment
Share on other sites

και για να έχουμε καλό ερώτημα.....

 

που γνωρίζεις για τις παρανομίες-αυθαιρεσίες της ?

 

Έλεγξες ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.