Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Τί είναι ο ημιυπαίθριος με απλά λόγια;


ismeit

Recommended Posts

Τι ειναι ο Ημιυπαιθριος με απλα λογια ?

 

Θα ηθελα να μου εξηγησει καποιος πως περιγραφεται αν ειναι δυνατον ?

 

Ειναι π.χ. ενας τυπος μπαλκονιου αλλα δεν προεξεχει απο τον τοιχο/ οικοδομημα ?

 

Ειναι μπαλκονι εξωτερικο και που πρεπει να ειναι τοποθετημενο για να χαρακτηριστει ετσι ?

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

είναι ο στεγασμένος χώρος του κτιρίου του οποίου μία τουλάχιστον πλευρά είναι ανοικτή προς τον κοινόχρηστο χώρο ή τους υποχρεωτικούς ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου,οι υπόλοιπες πλευρές του ορίζονται απο τοίχους ή κατακόρυφα στοιχεία (φέροντα ή μη φέροντα)

χρησιμοποιείται για την μετακίνηση ή προσωρινή παραμονή ανθρώπων

δεν προσμετράται στην δόμηση

δεν επιτρέπεται η κατασκευή τους στο υπόγειο

Link to comment
Share on other sites

καπως διαφωτιστκα ομολογω. Δηλαδη ενα παρκινγ κατω απο πχ τον πρωτο οροφο μιας πολυκατοικιας που δεν ειναι κλεισμενο, βλεπεις ολο το τετραγωνο ειναι ημιυπαιθριος ?

Link to comment
Share on other sites

Όχι! "από τις τρεις πλευρές κλεισμένος και στεγασμένος χώρος". Το είπε και ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ.

 

Νομικά: Προσμετράει στην κάλυψη αλλά όχι στην δόμηση. Επιτρέπεται μέχρι 15% της δόμησης του κτιρίου. (παλιά ήταν 20%). Πρέπει το πλάτος του να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το βάθος του.

 

Παράνομα: Προσφέρεται για "κλείσιμο" λόγω της φύσης του χώρου. Αν π.χ. βάλεις στηθαίο στην θέση του κιγκλιδώματος τότε το μόνο που μένει για να κλείσει κανονικά ο χώρος είναι ένα παράθυρο. Αυτό κάναν κατά κόρον οι κατασκευαστές. Σε περίπτωση καταγγελίας, αφού πληρώσεις της Μιχαλούς, αφαιρείς το κούφωμα και επανέρχεσαι στον Ημιυπαίθριο...

 

Ένα ζήτημα βέβαια είναι οι πλήρεις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και οι ντουλάπες που έχει μέσα ο Η/Χ. Αυτά όμως είναι ...άλλα κόλπα!

 

Πιστεύω να διαφώτισα και τον πιο άσχετο... ;)

Link to comment
Share on other sites

καπως διαφωτιστκα ομολογω. Δηλαδη ενα παρκινγ κατω απο πχ τον πρωτο οροφο μιας πολυκατοικιας που δεν ειναι κλεισμενο, βλεπεις ολο το τετραγωνο ειναι ημιυπαιθριος ?

 

Εάν είναι στεγασμένος και δεν έχει τις ιδιότητες της πιλοτής (ελεύθερο ύψος, 50% , και στάθμη από ΠΧ) τότε μπορεί να θεωρηθεί είτε ημιυπαίθριος χώρος είτε ανοιχτή θέση στάθμευσης ανάλογα με τις διαστάσεις του.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις κλπ. Πιστευω διαφωτιστηκα πανω κατω, αν και δεν ειμαι σιγουρος ακομα για το τι ακριβως ειναι.

 

Ρωτησα γιατι σε καποιο φιλο που παλια ειχε αγορασει η (αποθανουσα) μανα του ενα διαμερισμα στον πρωτο οροφο, ηρθε ενα χαρτι απο πολεοδομια που αναφερει πως δεν εχει δηλωσει τους ημιυπαιθριους, οπως μου ειπε, χωρους κατι που δεν ηξερε και πως γενικα θα πρεπει να πληρωσει οπως ολη η πολυκατοικια για τα εξοδα καθε ιδιοκτητη, και αναρρωτηθηκα αφου δεν εχει σχεση με παρκινγ τι μπορει να ειναι ημιυπαιθριος στον πρωτο οροφο και σε ολη την πολυκατοικια. Μπαλκονι μικρο ? παραθυρο σε τοιχο που ειναι κλειστος στην κρεβατοκαμαρα ?

 

Οποτε εθεσα το ερωτημα να μορφωθω μηπως βρεθω προ εκπληξεως επισης....

 

Παντως χρειαζεται αρχιτεκτονα ειπε και θα κανουν συνελευση να δουν ποιος θα το κανει φθηνοτερα. Τη δηλωση για τα ακινητα μαλλον ...

Link to comment
Share on other sites

ismeit σκέψου το σαν εσοχή στην περιμετρική τοιχοποιία του κτηρίου στον κάθε όροφο. Αν ο φίλος σου δει τα αρχιτεκτονικά της πολυκατοικίας όπως υφίστανται στον φάκελο της άδειας αμέσως θα καταλάβει τί εννοεί η πολεοδομία, μιας και αυτές οι εσοχές δεν θα υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω cna. θα του το πω αν και νομιζω πως δεν εχει εσοχες, αλλα δεν ειμαι και αρχιτεκτονας να κρινω σωστα. παντως το χαρτι πηγε σε ολους στο κτιριο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.