Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμπλήρωση ονόματος σε ΑΠΥ


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα έχω την εξής απορία . Με πείρε ένας πελάτης τηλ. Και μου ζήτησε σε Α.Π.Υ. που του είχα κόψει τον Ιούνιο για Αναθεώρηση Αδείας να συμπληρώσω και το δικό του όνομα πάνω στην απόδειξη για να μπορέσει να τη περάσει στην εφορία. Στην απόδειξη ανέφερα το όνομα του ατόμου που είχε βγει η άδεια (Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πεθερά του όμως τα χρήματα δόθηκαν απο αυτόν ) Τώρα έγινε και η γονική παροχή και περάστηκε στα παιδιά το σπίτι πλεον . Μπορώ να κάνω κάτι εγώ για να τον διευκολύνω ;

Link to comment
Share on other sites

ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ..... Η αποδειξη κοπηκε και περαστηκε στην εφορια.....

 

 

Σε παρακαλω πριν ανοιξεις καινουριο θεμα, κανε μια αναζητηση....

Link to comment
Share on other sites

Το γνωριζω οτι εχει περαστει στην εφορια . Οπως και στα βιβλια . Απλα λεω μηπως υπαρχει καποιος τροπος (συμπληρωματικα στο βιβλιο εσοδων-εξοδων και στην ΑΠΥ να γραψω και το ονομα του.) Τα ρωταω αυτα γιατι η ολη διαδικασια τραπεζες ΔΟΥ κτλ ειναι με το ονομα του ατομου που ειχε βγει η αδεια.

 

Γι' αυτο που ρωταω συγκεκριμενα δεν βρηκα κατι που να απαντα στο ερωτημα μου γι αυτο ανοιξα θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Δε γίνεται. Η πεθερά του είναι πελάτης σου σωστά κόπηκε σε αυτής το όνομα η απόδειξη. Ας δηλώσει ότι της έκανε τα λεφτά δωρεά για να εκπέσουν.

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ το ξερω πως η αποδειξη εχει κοπει σωστα. Απλα λεω αν μπορει να γινει κατι που μπορω να κανω εγω ή να κανει αυτος ωστε να μην παει χαμενη η αποδειξη που εκοψα μιας και οπως μου ειπε η αποδειξη ειναι αχρηστη για την πεθερα του. Και απο την αλλη αυτος εδωσε τα λεφτα να μπορεσει να τα δικαιολογησει στην εφορια . Μπερδεμα η υποθεση μου μυριζει. Αυτο με την δωρεα τι ακριβως ειναι ; Sorry αλλα δεν γνωριζω επι αυτου του θεματος.

Link to comment
Share on other sites

Η δωρεα φορολογειται και δεν μπορει να υπολογιστει ως "εξοδο". Ο γαμπρος δεν μπορει να την βαλλει στα εξοδα του, Θα υπολογιστει στο εισοδημα του αυτο το ποσο....(με μια επιγυλαξη αυτο...ας με διορθωσει αν γνωριζει καποιος..)

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ανακατάψατε τις δωρεές ? Φορλογικά η συγκεκριμένη ΑΠΥ δεν εκπίπτει δηλ. δεν υπολογίζεται στο όριο των αποδείξεων που πρέπει να προσκομίσει ο φορολογούμενος για να έχει φορολογική ελάφρυνση και δεν εκπίπτει ούτε για τον γαμπρό αλλά ούτε και για την πεθερά. Σε κάθε περίπτωση η αξία της συγκεκριμένης ΑΠΥ αποτελεί "τεκμήριο" ανέγερσης ακινήτου και το τεκμήριο βαρύνει αυτόν που ανεγείρει το ακίνητο και για την εφορία αυτός είναι ο οικοπεδούχος. Μπορεί η αρχική άδεια να έχει εκδοθεί στο όνομα της πεθεράς πλην όμως μεταγενέστερα άλλαξε το status του οικοπέδου (και του επί αυτού ακινήτου) οπότε οι σχετικές δαπάνες πλέον θα γίνονται (τιμολογούνται) στο όνομα του γαμπρού (υποθέτω ότι τα παιδιά είναι ανήλικα).

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν μιλαμε για ανηλικα ατομα. Γαμπρος πληρωσε για αναθεωρηση αδειας πριν γινει γονικη παροχη σε αυτον και τη γυναικα του απο την πεθερα του. Συνεπως η αποδειξη κοπηκε στο ονομα της πεθερας του. Ο ανθρωπος επειδη τα πληρωσε αυτος θελει να δειξει με καποιο τροπο (στην εφορια) οτι εχει δωσει αυτα τα χρηματα. Η αποδειξη ομως δεν τον βοηθαει.

Link to comment
Share on other sites

Aυτο σου λεει ο λογιστης... Οτι αποτελει τεκμηριο και δεν μπορει να συνυπολογιστει στις αποδειξεις για το αφορολογητο...

 

(αυτο δεν το ηξερα και γω...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.