Μετάβαση στο περιεχόμενο

MBA στην Ελλάδα


Recommended Posts

στο εξωτερικο ειναι το καλυτερο πτυχιο....μπατσελορ μηχανικου . μαστερ οικονομικο.............( ο νυν πρωθυπουργος , παπαδημας περιπου κατι αναλογο εχει)

 

αν καποιος το εχει, καλυτερα να μην το βαλει στο βιογραφικο.εχει δικιο η συναδελφισα....

 

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου την παγκόσμια κατάταξη στη ζήτηση επαγγελμάτων, δεν μπορώ να το βρω, όπου το engineering+economics ήταν μέσα στα πρώτα 10.

 

Επίσης, είναι λάθος να πιστεύετε ότι δεν πρέπει να μπαίνει στο βιογραφικό. Πιθανότατα ψάχνετε λάθος εργοδότες!!! Όσοι είστε μηχανικοί (ειδικά αυτοί με προϋπηρεσία) και ΕΧΕΤΕ ΜΒΑ ΜΗΝ ψάχνετε δουλειές στον κλάδο των μηχανικών, ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ / ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!!!!

 

Και σε αυτούς τους τομείς, ΜΗΝ πηγαίνετε ως μηχανικοί που ψάχνουν εργασία μηχανικού (ξέρω γω εκτιμήσεις κλπ.), αλλά ως μηχανικοί-managers.

 

Πιστεύω ότι θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα......

 

Άρα

 

Είναι μιζέρια κατά τη γνώμη μου να εκθειάζετε την κατάσταση στο εξωτερικό, όταν στην ίδια τη χώρα σας ψάχνετε σε λάθος μέρος.Και κακομοιριά επίσης.

 

Αρκετά hints έδωσα, άλλο ένα ποστ-έργο τέχνης που θα πάει άπατο. Πιστεύω πλέον ότι κάνω κακό στον εαυτό μου που συνεχίζω να ποστάρω.........

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απολυτο δικιο οι συναδελφοι παραπανω, ενα MBA σε ενα μηχανικο ειναι ενα τρομερο προσον, το οποιο ομως στην Ελλαδα δεν λαμβανετε υποψιν (γιατι ακομα ειμαστε μια τριτοκοσμικη χωρα). Ενας μηχανικος με αναγνωρισμενο EU MBA μπορει εξω να κανει παρα πολλα πραγματα σε επιπεδο management και διαχειρισης αποφασεων στρατηγικων κ μη. Οι γνωσεις που θα αποκτησεις απο το MBA ειναι πολυτιμες κ οχι χαμενος χρονος, προχωρα και καλη επιτυχια

Link to comment
Share on other sites

Ακομα και στον τραπεζικο τομεα στην Ελλαδα , τα πραγματα δεν ειναι οπως τα γραφετε ,,(εκτος απο 2 ιδωτικες τραπεζες)

 

το θεμα ομως δεν ειναι τοσο ο τραπεζικος τομεας...........

 

σε επιχειρησεις , εργοστασια , εταιρειες ειναι η ζητηση στο εξωτερικο............στην ελλαδα ακομα αυτο δεν γινετε........

 

θα γινει σε καμια δεκαρια χρονια , με την απαραιτητη χρονοκαθυστερηση απο τον υπολοιπο κοσμο..........

Link to comment
Share on other sites

Ψιλο σχετικό...Και οι τράπεζες πάνε για φούντο.Φίλος που εργάζεται σε τράπεζα με πληροφόρησε για 4ημερα και μεγάλες περικοπές μισθών...Βουλιάζουμε.....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στο ΜΒΑ του ΕΑΠ, πόσο απαιτητικό είναι το διάβασμα σε καθημερινή/εβδομαδιαία βάση? Πιστεύω το βασικό πρόβλημα θα είναι να συγκεντρωθώ να διαβάσω. Το σίγουρο είναι πως το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον και το γουστάρω.

 

Γινονται group με άλλους συμφοιτητές, ώστε να συναντιόμαστε κάπου για διάβασμα και ανταλλαγή προβλιματισμών? Υπάρχουν λυμενα θέματα κάπου? Εχω επιλεξει μόνο μια ΘΕ για αρχή. Σκέφτομαι να κάνω αίτηση και για τη δεύτερη -είναι εφικτό- σύντομα, αλλά θα με παίρνει ο χρόνος? 8α μπορούσε καποιος συνάλεφος να δανείσει σημειώσεις του για φωτοτυπίες...?

 

Οι εξετάσεις είναι τόσο δύσκολες, όσο λέγεται? Γράφεις ασταμάτητα, ώστε να πάρεις 5, στην καλύτερη?

 

Τα άλλα ΜΒΑ, πώς τα βγάζουν σε 1-2 χρόνια? Στο ΕΑΠ η διάρθρωση έχει: 2 ΘΕ / έτος, + τη ΔΕ στο τρίτο. Δηλαδή, στα άλλα ΜΒΑ συμπιέζοντα αυτά σε 1-2 χρόνια?

 

Ευχαριστώ! (Για να μην κουράζονται τα λοιπά μέλη με τις 'λεπτομεριες', θα εκτιμούσα αν κάποιος μου στείλει απάντηση στο [email protected])

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η αδελφή μου που τελείωσε ΜΒΑ εκεί πέρισυ, είχε δώσει κάπου 9000

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.