Μετάβαση στο περιεχόμενο

MBA στην Ελλάδα


Recommended Posts

Πλακα κανεις ετσι φιλε?

 

Στο εξωτερικο σοβαρο ΜΒΑ κατω απο 50.000 δεν νοειται. Μην κοιτας που στην Ελλαδα τα μεταπτυχιακα ειναι αστειου επιπεδου.

 

Απο Ελλαδα τα δυο καλυτερα για μενα ειναι το ALBA και το διατμηματικο του Οικονομικου Πανεπιστημιου της Αθηνας (συντονιζουσα σχολη αυτη της Διοικητικης Επιστημης και Τεχνολογιας νομιζω). ΕΙναι και απαιτητικη η εισαγωγη και απαιτητικο το επιπεδο σπουδων. Για εξωτερικο με καλυψε απολυτα ο φιλος Αγραφιοτ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 116
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πιστεύω ότι είναι πάρα πολλά τα χρήματα .

 

Το αν είναι πολλά ή λίγα εξαρτάται από το τί σου αποδίδει.

Όπως λέει ο thodoris1982 τα μεταπτυχιακά αυτά made in Greece είναι αστείου επιπέδου.

Στο UCL μπορεί να πληρώνεις 40-50.000 λιριά, αλλά μετά πιάνεις δουλειά στο City.

Εδώ θα δώσεις 9,000 ευρώ και θα είσαι στην ίδια μίζερη δουλειά που ήσουνα και πριν, με τα ίδια (ή και λιγότερα) λεφτά!

Άρα έχεις εν μέρει δίκιο ότι είναι πολλά.

 

Άσε που για μένα το MBA έχει γίνει πλέον της κουτσής μαρίας. Έχει γεμίσει ο τόπος, ο καθένας που του περισσέυουν 5 φράγκα κάνει MBA.

Link to comment
Share on other sites

Καθόλου πλάκα δεν κάνω .Εάν πρόκειται για μεταπτυχιακό όπως καταλαβαίνω σε πληροφορώ ότι υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που ο ξένος φοιτητής πληρώνει δίδακτρα όσο πληρώνει ο τοπικός φοιτητής της χώρας και τα ποσά δεν είναι τόσο υψηλά .Όταν με 9000 Ευρώ ο άλλος έχει την δυνατότητα να τελειώσει μέχρι και ολόκληρο πρόγραμμα βασικού κύκλου σπουδών μηχανικού τότε για ένα μεταπτυχιακό είναι πολλά αυτά τα χρήματα για μένα και ειδικά για την Ελλάδα.

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω με τους συναδελφους agiafiot & thodoris 1982...Τα ξενα μεταπτυχιακα κ MBA ειναι σαφως με πιο μεγαλη βαρυτητα απο ενα αντιστοιχο ελληνικο και μπορουν να ανοιξουν κ πολλες πορτες που προηγουμενως δεν θα ηξερες..

 

Οπως κ στην ζωη ισχυει ο κανονας του οτι πληρωνεις παιρνεις, προσωπικα κ για εμενα το καλυτερο MBA αυτη την στιγμη στην Ελλαδα προσφερεται απο το ALBA με διεθνη αναγνωριση κ κυρος, δεν νομιζω οτι υπαρχει ελληνικο πτυχιο που μπορει να το κοντραρει ουτε για πλακα

Link to comment
Share on other sites

Τα πάντα είναι σχετικά. Ακριβό ΜΒΑ σε σχέση με ποιό άλλο?

 

Γενικά, τα προγράμματα MBA παγκοσμίως έχουν την ίδια ύλη που αντιμετωπίζουν. Ίδια ακριβώς πράγματα κάνει το πανεπιστήμιο της κωλοπετεινίτσας, ίδια πράγματα κάνει το LSE. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ διαφορά είναι ότι στο LSE ο συμφοιτητής σου είναι ο γιός του Σεϊχη του Μπαχρέιν, ενώ στην κωλοπετεινίτσα είναι ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ, οπότε έχει εντελώς διαφορετική βαρύτητα το να έχεις στο τηλέφωνό σου σαν επαφή τον έναν από τον άλλο. Επίσης, είναι διαφορετικό να σε διδάσκει ένας Arnoldo Hax στο ΜΙΤ, από το να σε διδάσκει ο κυρ Βασίλης. Αλλά αυτά που διαβάζει κάποιος ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΒΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια, και στα ίδια ακριβώς εξετάζεται. Μιλάμε για εντελώς τυποποιημένο και καθορισμένο αντικείμενο.

 

Το σημαντικό λοιπόν είναι να καθοριστεί ΣΥΝΟΛΙΚΑ ο σκοπός του ΜΒΑ, και όχι ΜΟΝΟ το κύρος του, διότι το κύρος κατά κανόνα ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Το δηλώνω με ΠΑΣΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ότι ο τυπάκος που τελείωσε το ΜΒΑ της κωλοπετεινίτσας ΤΡΩΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ τον τυπάκο του LSE, αν πάει και παρακολουθήσει 2-3 MIT coursewares, το κόστος του καθενός ανέρχεται σε 10.000 δολάρια (δέκα χιλιάδες δολάρια ) για μία εβδομάδα, όπου εκεί συγκεντρώνονται και εκπαιδεύονται CEOs απ' όλο τον κόσμο, δεν μιλάμε ΚΑΝ για managers. Εγώ πραγματικά το σκέφτομαι, αν δεν κάνω παιδί ούτε και φέτος, να πάω να τα σκάσω εκεί παρέα με όλα τα golden boys. Τα θέματα που συζητούνται είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαστημικά, μιλάμε για απίστευτες τεχνικές ελέγχου της καταναλωτικής συνείδησης, αντικείμενο που εξελίσσεται ΣΥΝΕΧΩΣ όσο εξελίσσονται οι κοινωνίες. Ξέχωρα το γεγονός των PR με απίστευτες προσωπικότητες από πλευράς διοίκησης παγκοσμίων οργανισμών.

 

Προφανώς, όποιος δεν εξελίσσει το αντικείμενό του, μένει απλά σε ένα τίτλο. Επομένως αν το κύρος είναι αυτό που καθορίζει την αξιοποίηση του τίτλου, τότε ας επενδύσει αυτός ο κάποιος στο κύρος και μόνο. Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι υπάρχουν αρκετές άλλες πλευρές που αξίζει να κοιτάξει κάποιος, πέρα από το όνομα του πανεπιστημίου. Το δηλώνω με απόλυτη συνείδηση, ότι το ΜΒΑ ως ύλη είναι ΟΛΟΙΔΙΟ σε ΚΑΘΕ πανεπιστήμιο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.Και προφανώς δεν είναι κάτι το ασύλληπτο, όπως λέει και ο agrafiot πλέον ΜΒΑ έχουν αρκετοί. Το θέμα είναι ΠΩΣ και ΠΟΥ το χρησιμοποιούν και ΤΙ τους αποδίδει. Το δικό μου το κάνω για καθαρά προσωπική ματαιοδοξία και στόχο απ' όταν ήμουν φοιτητής, που μυριζόμουν ότι σπουδάζω λάθος αντικείμενο όταν έπηζα στις στατικές, είμαι ειλικρινής.

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

Εννοειται Hans Lada, ειναι σημαντικο κ οπως αναφερεις ενα μερος των λεφτων σου πανε στις πιθανες μελλοντικες γνωριμιες που θα κανεις καθως κ στους ανθρωπους που σε διδασκουν..

 

Οποιοσδηποτε τιτλος αποκτηθει πρεπει να ειναι σε θεση να εξελιξει τον ιδιο τον κατοχο κ οχι να ειναι απλα μια κορνιζα στον τοιχο..Απλα το διαφορετικο ειναι οτι τετοιοι τιτλοι (M.Sc/MBA/MPhill/PhD κλπ) σου δινουν το εναυσμα να σκεφτεις παραπερα, τωρα εαν σε διδασκει ενας κορυφαιος επιστημονας παγκοσμιως τοτε η πιθανοτητα να αναπτυξεις το μυαλο σου ειναι ακομα μεγαλυτερη :smile:

Link to comment
Share on other sites

george_RES

 

 

 

Έχεις δίκιο. Από την περίπτωση του τυπάκου που τα σκάει στο LSE μόνο κ μόνο για να πάρει μόρια για ΑΣΕΠ, μέχρι την περίπτωση του τυπάκου στο ΜΙΤ που ενδιαφέρεται για mind controlling, μεσολαβούν αρκετές βαθμίδες ανθρώπινης διανόησης. Θέλω να πώ, ότι δεν έχει και πολύ σημασία ποιό ΜΒΑ θα τελειώσει κάποιος, αλλά ποιοί είναι οι στόχοι του. Κατά κανόνα στις δυτικές χώρες ΔΕΝ πάει να κάνει ο άλλος ΜΒΑ αν δεν έχει εξασφαλίσει ότι θα του αποδώσει κάτι στην αγορά. Εδώ στην Ελλάδα το έχουμε χόμπι να σπουδάζουμε, κάτι που δεν είναι καθόλου κακό. Σίγουρα όμως ένας καθηγητής παγκοσμίου κλάσεως θα σου δώσει εναύσματα να σκεφτείς παραπέρα. Αλλά μην το δένουμε κιόλας ότι αυτός που διδάσκεται έχει το κατάλληλο DNA για να το δεχθεί αυτό το έναυσμα.

 

 

Εξαρτάται λοιπόν από τις ορέξεις, τη γενετική προδιάθεση προς την ευφυΐα και τις προθέσεις του καθενός ποιά σχολή θα επιλέξει για ΜΒΑ. Όλα το ίδιο είναι ως αντικείμενο. Αν κάποιος έχει τα λεφτά, τη φιλοδοξία και το μυαλό, του συνιστώ το ΜΙΤ και το LSE ανεπιφύλακτα. Ωστόσο, ξέρω αρκετούς βλάκες που έχουν τελειώσει σε αυτές τις σχολές, που ένα παιδάκι από το ΠΑΠΕΙ τους τρώει για πρωινό, διότι οι μεν περισσότερο ενδιαφέρονταν για το NAMOS στη Μύκονο παρά για δουλειά.

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

Εννοειται κ σε αυτο που λες εχεις απολυτο δικιο!!! Εαν τα εχεις τα λεφτα, σαφως κ μπορεις να μαθητευσεις διπλα σε καθηγητες-μυαλα, αλλα εαν εισαι σαν χαρακτηρας τουβλο-μπετον πως αλλιως να το πω, ολα τα λεφτα κ οι γνωριμιες δεν σε σωζουν!!

 

Ουτε φυσικα κατα διανοια υπονοω οτι τα δικα μας υπολειπονται, σε παλια μου ποστς εχω αναφερθει σε Ελληνες καθηγητες οι οποιοι θεωρουνται αυθεντιες σε παγκοσμιο κ ευρωπαικο επιπεδο, αλλα δυστυχως εμεις (βαζω κ τον εαυτο μου μεσα) δεν καταλαβαιναμε τι θησαυρο γνωσεων ειχαμε..δυστυχως ομως αυτοι οι ανθρωποι ειναι ενα μικρο ποσοστο στα ανωτατα ιδρυματα μας..

 

Το βασικοτερο απο ολα οπως τονιζει κ ο Hans Lada ειναι η φιλοδοξια, η αγαπη για αυτο που κανεις, κ οχι απλα σημερα με ενδιαφερει αυτο κ αυριο το αλλο γτ ειναι στην μοδα ή αντε να τελειωνουμε να παμε για κανα ποτο..Ακομα κ εαν δεν εχεις τελειωσει LSE τιποτα δεν σταματα ενα ανθρωπο που εχει ορεξη κ παθος για αυτο που κανει, και καποια στιγμη να ειναι αυτος που θα διδασκει εκει!!! :smile:

Link to comment
Share on other sites

Πιστέυω ότι το ΜΒΑ στην Ελλάδα είναι λίγο παρεξηγημένο. Λίγοι καταλαβαίνουν γιατί το κάνουν και λίγοι το εκμεταλλεύονται. Από την μία έχεις αυτή την μερίδα που το κάνει απλά για να το γράψει στο βιογραφικό του, ελπίζοντας πως το καλύτερο πόστο στη δουλειά του θα του έρθει συστημένο. Από την άλλη η αγορά έχει επιβάλλει έτσι τους κανόνες, ώστε να ζητά ανθρώπους με όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους (κάτι σαν defacto), οπότε επιστρέφουμε στο προηγούμενο.

Πολύ σωστά είπατε συνάδελφοι, πως με το ΜΒΑ σκέφτεσαι αλλιώς, ή αν θέλετε περνάς σε άλλα μονοπάτια. Η μάλλον σου δίνει την δυνατότητα πέραν από τις γνώσεις. Αμα μείνεις στον τίτλο σ'έφαγε η μαρμάγκα, θα κλαις τα λεφτά σου.

Τελειώνοντας, νομίζω πως το ΜΒΑ στην Ελλάδα και μόνο ,είναι πιο προσιτό στα οικονομικής φύσεως επαγγέλματα. Οι λόγοι ευννόητοι....Από την άλλη πιστέυω ότι η Ελληνική αγορά όσον αφορά τους μηχανικούς, δεν είναι σε θέση να "καλύψει" Enginnering +MBA, κάτι που στο εξωτερικό είναι από τα πλέον περιζήτητα..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ρε παιδιά στα ΜΒΑ του ΕΜΠ , τεχνοοικονομικά και athensmba , υπαρχουν ελπίδες να μπει κάποιος χωρίς βύσμα? Τι παίζει ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.