Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: N.3843/10 - Τακτοποίηση Ημιυπαίθριων και λοιπών χώρων


nikos_a

Recommended Posts

Αν και θεωρώ ότι πρέπει να μεταφερθεί η ερώτησή σου ως εντελώς άσχετη...

 

Δεν καταλαβαίνω πώς τοποθέτησες τα μεταλλικά φύλλα, πως στηρίχτηκαν, με τί υπόβαθρο (λατάκια, κοιλοδοκούς, τίποτα;) και σε ποιό σημείο... τρύπα ασανσέρ; τρύπα ασανσέρ πάρκινγκ; σκάμμα; ράμπα που δεν έχει γίνει;

Πάντως το πρώτο ζήτημα είναι το πώς φτάνει κανείς εκεί... Δηλαδή, πως μπαίνει στο οικόπεδο; Δεν έχεις περίφραξη στη πρόσοψη; Θα έπρεπε αν έχεις τέτοια επικίνδυνα σημεία... Θα μου πείς, οι άλλοι έχουν... να μη σε αφορά... στη στραβή - που σου έτυχε - δεν στέκει αυτό σαν επιχείρημα...

 

Ο μηχανικός έδωσε εντολή για τους τσίγγους, οπότε φαντάζομαι να έλεγξε αν ήταν σταθεροί, αλλιώς είναι παγίδα και είναι χειρότερο από το να το αφήσεις ανοικτό...

 

Δεν μπορείς να βρείς συγκεκριμένα πράγματα στη νομοθεσία, γενικολογίες μόνο... το μόνο σαφές θα είναι το ποιός έχει την ευθύνη και αυτό όχι πάντα...

 

Υπήρχαν ξύλινα πλάίσια βιδωμένα με ουπα στα ανοίγματα της πυλωτής για την στήριξη λινάτσας. Η λινάτσα ξηλώθηκε απο δυνατούς ανέμους και γιαυτό πάνω στα ξύλα-καδρόνια βιδώθηκε το κάθε φύλο τσίγγου με μόνο μία βιδα για να μην θεωρηθεί και σταθερό. Περίφραξη δεν υπήρχε και γιαυτό τοποθετήθηκαν οι τσίγγοι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 242
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ότι δεν είναι σταθερό, μόνο εσύ θα το γνώριζες... Κανείς πριν πατήσει επάνω δεν θα μέτραγε τις βίδες...

Δεν είμαι πάντως σίγουρος για το αν έχω καταλάβει επακριβώς για το τί πράγμα μιλάμε... αν έχεις εξοικίωση με photo -> upload -> και να δούμε το λινκ...

 

Με πονάει αυτό που λέω αλλά την ευθύνη την έχει ο μηχανικός... και εσύ βέβαια δεν πρέπει να εμφανίζεσαι άσχετος... Ο μηχανικός γιατί δεν υποχρέωσε στη περίφραξη του έργου, ο εργολάβος που δεν το έπραξε για προφανείς λόγους και εσύ, ως ο ανώνυμος ιδιώτης που όλα αυτά είναι σοβαρά αν είσαι απέξω αλλά αν είναι η οικοδομή σου, τα μέτρα ασφαλείας γίνονται αυτομάτως περιττά και ο ανεγκέφαλος εργολάβος δεν πολυασχολείται γιατί αυτά είναι μεροκάματα, πιθανώς και κόστος ενοικίασης πλαισίων με συρματόπλεγμα, αλλά έχει "σκοτώσει" τη δουλειά.... Ωσπου να βγούν τα " " από τη λέξη και κυριολεκτικά να σκοτωθεί άνθρωπος.

 

Υ.Γ. παρακαλώ τα άσχετα posts που παρεμβάλλονται να μεταφερθούν στο ρίνγκ ή να σβηστούν... Είναι αρκετά σοβαρό το θέμα για να παρεμβάλλονται προσωπικές αντιπαραθέσεις για ανοησίες...

Link to comment
Share on other sites

....καλημερα σε ολους..

οσο αναφορα την τακτοποιηση των Η/Χ δεν εχω καταλαβει κατι.Ο νομος ειναι του 2010 αλλα τακτοποιηση επιτρεπεται μονο για κτισματα με Ο.Α προ 02/07/2009.Για τα κτισματα μεταξυ αυτης της ημερομηνιας και της ψηφισης του νομου προβλεπεται κατι η οχι?Θεωρω λιγο παραδοξο και αδικο ισως για καποιον με αδεια 03/07/2009 να μην μπορει να τακτοποιησει.

Το ερωτημα βεβαια τιθεται στην βαση του οτι ο νομος αυτος ειχε καθαρα φοροεισπρακτικο χαρακτηρα.

Απο οσο εχω καταλαβει αλλες πολεοδομικες διαταξεις(βλ.αυτοψιες)δεν επετρεπουν να ενταχθουν και αυτα τα κτιρια στις διαταξεις του σχετικου νομου..

Εχετε μηπως καποια αλλη πληροφορηση περι του θεματος..

Ευχαριστω εκ των προτερων....

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος είναι σαφής όσον αφορά την ημερομηνία. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία άλλη επίσημη ανακοίνωση πάνω στο θέμα αυτό και δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι σχετικά με αυτό.

 

Τώρα αν είναι δίκαιο ή άδικο είναι άλλο θέμα, αλλά και πάλι δεν αλλάζει το γεγονός ότι μιλάμε για μια παρανομία...

Link to comment
Share on other sites

...εγω το εξεταζω περισσοτερο νομικα δηλαδη περι αναδρομικοτητας η οχι του νομου.

Σιγουρα προκειται για παρανομια και για αυτον τον λογο ειναι αλλωστε τακτοποιηση και οχι νομιμοποιηση.

Απο την αλλη ομως αυτος ο νομος δημιουργει,κακα τα ψεμματα,νεα περιουσιακα στοιχεια που πολλες φορες ειναι μεγαλης αξιας.

Ειναι διαφορετικο θεμα να τακτοποιεις 10 τμ σε κατοικια και διαφορετικο κλειστη piloti 200τμ.(οσο αναφορα την piloti βεβαια φανταζομαι οτι κανει αλλα καλα,βλ αντισεισμικη θωρακιση αν και δεν θελω να μπαινω στα χωραφια σας).

Φανταζομαι κατασκευαστη που αργησε να καταθεσει και εβγαλε αδεια 08/07/2009....θα πρεπει μαλλον να τραβαει τα μαλλια του.....αλλιως πουλας τακτοποιημενο Η/Χ αλλιως μη τακτοποιημενο.

Φανταζομαι οτι αν υπαρξει νομος περι αυθαιρετων καπου θα τα χωσουν και αυτα...

Link to comment
Share on other sites

Φαινεται παραδοξο αλλα δεν ειναι.Η τακτοποιηση ξεκινησε με το Σουφλια εκεινη την εποχη.Μετα ηρθε η Μπιρμπιλω , τον παγωσε το νομο για να τον επεξεργαστει και εβγαλε την καινουρια εκδοση το 2010.Υπαρχει αυτο το κενο μεταξυ 2-7-2009 και του 2010 οπως το βλεπει καποιος τωρα, το γνωριζουν αλλα δεν εχουν κανει κατι για να ενταξουν αναδρομικα αυτο το διαστημα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το forum σας

Έχω μια μονοκατοικία στην επαρχία (Νομός Κορινθίας) σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο , με άδεια του 2006 και κατά την πορεία της οικοδομής αποφάσισα να κλείσω τον ημιυπαίθριο (11τμ) . Με το νόμο της τακτοποίησης δηλώθηκε το Νοέμβριο του 2010 και ακόμα περιμένω ειδοποίηση για να πληρώσω το πρόστιμο να ξεμπερδεύω.

Επικοινωνώ τηλεφωνικά με την πολεοδομία Κορίνθου για την πορεία της αίτησης , αλλά στην τελευταία επικοινωνία , μου είπαν ότι δεν ξέρουν τι θα γίνει , δεν τους έχουν δώσει καινούργιες οδηγίες και γενικά δεν μπορούν να μου απαντήσουν .Επίσης μου είπαν ότι η αίτησή μου είναι από τις παλιές .

Θέλω να σας ρωτήσω εάν γνωρίζεται κάτι γι αυτό .(Σημειωτέον οτι οι υπάλληλοι στην πολεοδομία Κορίνθου είναι ευγενέστατοι και πάντα πρόθυμοι να με εξυπηρετήσουν)

Επίσης θέλω να σας ρωτήσω και κάτι άλλο : Στο ΙΚΑ δεν έχω κάνει κλείσιμο εργασιών από αμέλεια δικιά μου …Πήγα πέρσι και ρώτησα και αφού κοίταξαν τα ένσημα , βεβαιώθηκε ότι έχω καταβάλει το ελάχιστο κόστος και δεν έχω παρά να βάλω 1-2 ένσημα και να κλείσω το φάκελο.

Υπάρχει περίπτωση το ΙΚΑ να έρθει να κάνει αυτοψία και να μου δημιουργήσει θέμα με τον ημιυπαίθριο στη φάση που είναι τώρα;

Ή πρέπει να περιμένω την τακτοποίηση ;

 

Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα.

Link to comment
Share on other sites

Οσον αφορα την πολεοδομια, δωστους λιγο χρονο να ξεμπλοκαρουν τωρα και τις παλιες αιτησεις σιγουρα θα τις προλαβουν πριν τις 28-4-11 που ειναι η πρωτη δοση ή η εφαπαξ πληρωμη.

Για το ΙΚΑ παντα να εισαι επιφυλακτικος γιατι αλλα λενε και μετα αλλα ζητανε.Οσον αφορα ομως την τακτοποιηση η Μπιρμπιλω γραφει στο νομο οτι δεν συντρεχουν αλλες πληρωμες σε ΙΚΑ και εφορια (και μετα το τελευταιο κραξιμο και σε Δημους) οποτε εχεις επιχειρηματα (γραπτα) να τους αντιπαραβαλεις αν αξιωσουν κατι για αυτους τους χωρους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.