Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


atalagani

Recommended Posts

Σουργελώδης καταστάσεις.

 

Τουλάχιστον ο Λιανός στο ΣΚΑΙ έλεγε τις βλακειούλες του, έκανε τις διαφημισούλες τους, δεν κοτσάριζε τίτλους. Δύσκολες εποχές είπαμε... Και ο Αρχιτέκτονας στον ALPHA θα επιβλεφθεί από την <<διακοσμήτρια>> και ο καημένος ο Κατσαρός θα το παίξει αυθεντία λέγοντας σαχλαμάρες.. άρε άτιμη κρίση.. και πάθος για το γυαλί!!

 

Zxgr, κάποιες γερμανικές εταιρίες έχουνε καλούτσικα κουφώματα, πάντως. Μες στα νεύρα σου τους πήρες αμπάριζα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

πως να μην τα παρω

οταν λεει στο ευτυχες ζευγος οτι θα εχουν εξοικονομηση απο τα κουφωματα 70% (προφανως η σχεση των Uw) χωρις να λεει οτι αυτο αντιστοιχει σε 15-20 ευρω ανα μ2 και ετος και χρονο αποσβεσης 30 με 50 χρονια

δηλαδη η προταση ειναι να προπληρωσουμε την καταναλωση των επομενων πενηντα ετων στους γερμανους

ε λοιπον καλυτερα να τα πληρωνω με δοσεις στη δεη και τους αραβες

 

αν αυτοι οι ανθρωποι πληρωναν τα κουφωματα απο την τσεπη τους και οχι απο την τσεπη του αλαφουζου, θα ειχαν μπει αγρια μεσα

οπως θα μπουν μεσα οσοι αφελως πιστουν απο τις ανοησιες τετοιων εκπομπων

 

και ποσο οικολογικο ειναι να πετας κουφωματα 5ετιας με προοπτικη αποσβεσης 50ετιας;

Link to comment
Share on other sites

Δεν λέω να αλλάζουμε κουφώματα σαν τα παντελόνια μας.

 

Και βέβαια είναι ανόητο όπως ανότητη είναι και αυτή η διαφημιστική εκπομπή, επενδεδυμένη με τις <<οικολογικές>> ανησυχίες του καναλιού.

Οταν δεν έχεις έλεγχο μπορείς να πεις ότι θέλεις. Ακόμα και ότι δεν υπήρχε υπόθεση Βατοπεδίου.

 

Λέω ότι οι γερμανοί έχουν κάποια κουφώματα πολύ καλής ποιότητας, τίποτα άλλο (αλλά βλέπω ότι δεν σου περάσαν τα νεύρα).

Link to comment
Share on other sites

Την είδα και εγώ την εκπομπή, όσοι δεν την είδαν και ενδιαφέρονται, εδώ:

http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64620

(πηγαίνετε στο: Προηγούμενα Επεισόδια, 07/05/2011-19:00)

Ψάχνω τα περι μετρητών θερμοπερατότητας που ειπώθηκαν.

Link to comment
Share on other sites

Θα τη δω με την ησυχια μου το απογευμα...

Ερωτηση:

Οταν εχουμε τεντα η οποια σε δομικα στοιχεια (συνηθως στον τοιχο αλλα ενδεχεται και σε κουφωματα) δινει γωνια β αμβλεια, τοτε παιρνετε τους ελαχιστους συντελεστες για ορθη γωνια απο τους πινακες η παιρνετε ολικη σκιαση με μηδενικους συντελεστες?

 

Εννοειται μονο για περιοδο ψυξης

Link to comment
Share on other sites

Έχω πάντως και γω αρκετές απορίες καθώς παιδεύομαι μια εβδομάδα για να εκδόσω ένα πιστοποιητικό, μου δημιουργήθηκαν πάμπολλες απορίες και προχωρώ με διάφορες υποθέσεις. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για τα εξής (ίσως κάποια να έχουν απαντηθεί στο φόρουμ αλλά 178 σελίδες γαρ...):

1) Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να βρει τον αριθμό της οικ. άδειας (κατασκευή προ 1970). Είναι αποδεκτό να μή βάλω τα σχετικά στοιχεία στο πρόγραμμα?

2) Πρόκειται για δύο διαμερίσματα που ενώθηκαν σε ένα, χωρίς πολεοδομική άδεια, δηλώνονται στο Ε9 ως δύο αλλά ενοικιάζονται ως ένα. Εκδίδω πιστοποιητικό για το σύνολο ως ενιαίο?

3) Τί γίνεται στην περίπτωση που δεν ταιριάζουν τα τετραγωνικά που αναφέρονται στο συμβόλαιο με αυτά που αποτυπώνω?

4) Επειδή πρόκειται για διαμέρισμα σε πολυκατοικία, βάζω τη συνολική ισχύ του λέβητα ή αυτή που του αναλογεί από το πίνακα κατανομής δαπανών?

5) Ο λέβητας εγκαταστάθηκε προ 2 μηνών σε αντικατάσταση του παλιού, δεν υπάρχει φύλλο ελέγχου, απαιτώ την έκδοσή του ή λαμβάνω το συντελεστή απόδοσης που αναφέρει ο κατασκευαστής?

6) Καθώς υπάρχει εγκατάσταση δισωληνίου συστήματος πως εκτιμώ την ισχύ και την απόδοση του δικτύου διανομής?

7) Όσον αφορά το ΖΝΧ υπάρχουν τοπικός ηλεκτρικός θερμοσίφωνας και ηλιακός συλλέκτης ταυτόχρονα. Στα αποτελέσματα όμως δε μου εμφανίζει καταναλώσεις ΖΝΧ απο τον τοποικό θερμοσίφωνα, γιατι?

8-) Τέλος, μου βγαίνει κατάταξη Ε (χωρίς θερμομόνωση, ενδιάμεσος όροφος, κεντρικός λέβητας αερίου, κουφώματα αλουμινίου με διπλούς υαλοπίνακες) και σαν σενάριο βάζοντας εξωτερική θερμομόνωση πάχους 6 εκ ανεβαίνει στην κατηγορία Β. Σας φαίνεται λογικό?

 

 

Θα σας είμουν ευγνώμων αν με βοηθούσατε.

Link to comment
Share on other sites

Έχω πάντως και γω αρκετές απορίες καθώς παιδεύομαι μια εβδομάδα για να εκδόσω ένα πιστοποιητικό, ................

 

1) Αν είναι προ του 1970 (όπως αναφέρεις), στη σελίδα του ΥΠΕΚΑ για να πάρεις αριθ. πρωτ., τσεκάρεις την ένδειξη ''πριν.... 1980(;)'' δεν θυμάμαι ακριβώς τι γράφει, συνεπώς δεν ειναι απαραίτητος ο αριθ. οικ. άδειας, βέβαια πρέπει να τσεκάρεις οπτικά οτι όντως το κτήριο είναι πριν το .....1980

2) Ναι για το συνολικό χώρο

3) Δεν σε απασχολεί, καταγράφεις τα πραγματικά τμ που βλέπεις

4) Στην ονομαστική ισχύτου λέβητα, βάζεις αυτό απο το ταμπελάκι του λέβητα και στο βαθμό κάλυψης φορτίων, το % που αντιστοιχεί στο διαμέρισμα

5) Υποχρεωτικά θα πρέπει να βάλεις το συντελεστή που αναγράφει το φύλλο ελέγχζου απο την καυσανάλυση, τώρα τι θα κανεις εσύ ξέρεις .....

6) Δεν γνωρίζω γιατι δεν μου έχει τύχει τέτοια περίπτωση

7) Δεν γνωρίζω ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιείς, αλλα εκτιμώ οτι στο τμήμα ΖΝΧ, δεν έχεις επιλέξει τοπικός ηλεκτρικός θερμοσίφωνας με καύσιμο ηλεκτρικό

8-) Για μένα υπεβολικό, μαλλον θα πρέπει να καταταγεί στο Γ ή πιθανόν και Δ

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον εχουμε και λεμε...

 

1. Δεν απαιτουνται στοιχεια οικοδομικης αδειας για προ 83 οικοδομη. Δεν εχεις προβλημα με αυτο.

2. Δεν ξερω να σου απαντησω, ειναι περιπλοκη υποθεση.

3. Κανενα προβλημα. Δεν αφορα τον συμβολαιογραφο το εμβαδον που δηλωνεις εσυ. Αυτος εκτυπωνει τη σελιδα του ελεγχου εγκυροτητας του πιστοποιητικου (προσωπικα τη δινω ο ιδιος) απο το buildingcert και ολα μελι γαλα.

4. Βαζεις τη συνολικη ισχυ του λεβητα. Κατανομη θα κανεις μονο σε κυκλοφορητη και καμια ηλεκτροβανα

5. Θελεις φυλλο ελεγχου κανονικα. Τωρα το τι αποφαση θα λαβεις εσυ ο ιδιος ειναι δικο σου θεμα. Κανεις και υπερδιαστασιολογηση του λεβητα κανονικοτατα και πολλαπλασιαζεις την ισχυ του φυλλου ελεγχου με τους μειωτικους συντελεστες που θα σου προκυψουν για να βρεις την τελικη αποδοση του λεβητα.

6. Πολλαπλασιαζεις την ισχυ του λεβητα με το βαθμο αποδοσης του και αυτη ειναι η ισχυς που αντιστοιχει στους κλαδους του κυκλοφορητη. Βλεπεις ποσους κλαδους εχει και υπολογιζεις προσεγγιστικα βασει τετραγωνικων κατοψης (η και ογκου αν υπαρχουν επαγγελματικοι χωροι μεγαλυτερου υψους στο ισογειο που απασχολουν εναν κλαδο μονοι τους) την ισχυ που κουβαλαει ο καθε κλαδος. Στο κελι βαζεις την ισχυ του κλαδου που δινει στο διαμερισμα σου, αν και δεν εχει ιδιαιτερη σημασια αυτο, οσο ο βαθμος αποδοσης του κλαδου βασει μονωσης

7. Η τελικη καταναλωση του ΖΝΧ θα προκυπτει απο ηλιακο και θερμοσιφωνα. Ο θερμοσιφωνας μπαινει κανονικα με μοναδα σε καθε μηνα και μοναδιαιο βαθμο αποδοσης. Το προγραμμα απο μονο του θα υπολογισει τη συνεισφορα του. Αν λες πως δεν υπολογιζει τη συνεισφορα του θερμοσιφωνα, τοτε πρεπει να σου βγαζει ΖΝΧ 0. Εχεις υπολογισει στις αρχικες καρτελες την καταναλωση του ΖΝΧ βασει πινακων ΤΟΤΕΕ?

8. Τελος, δεν ειναι λογικο να σου βγαζει καταταξη Β αν θερμομονωσεις τους τοιχους περιμετρικα. Καπου εχεις κανει λαθος. Ξαναδες τα εμβαδα σου αλλα κυριως τα συστηματα που εχεις δηλωσει για θερμανση, ψυξη και ΖΝΧ με ηλιακο συλλεκτη.

Link to comment
Share on other sites

2) Πρόκειται για δύο διαμερίσματα που ενώθηκαν σε ένα, χωρίς πολεοδομική άδεια, δηλώνονται στο Ε9 ως δύο αλλά ενοικιάζονται ως ένα. Εκδίδω πιστοποιητικό για το σύνολο ως ενιαίο?

Βγάλε 2 πιστοποιητικά αφού δεν θα έχει ενημερωθεί η σύσταση ορ. ιδιοκτησιών, διαφορετικά θα μπλέξεις με τον συμβολαιογράφο.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.