Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιθανοί κίνδυνοι στις επενδύσεις φωτοβολταϊκών


kathighths

Recommended Posts

 

Ορισμενοι έχουν βάλει Φ/Β οταν κοστιζε το πάρκο γυρω στα 40 χιλιαρικα. Αυτοι έχουν παρει δάνειο και βάζουν το Φ/Β να πληρώνει την δόση

 

Μια απλη ερωτηση:

 

Τι θα κάνουν, αν γίνει φορολόγηση του 20-30%?

 

Θα βάλουν απο την τσέπη τους.......?

 

Οι καταστάσεις είναι κωμικοτραγικές. Σχεδιάζονται νόμοι χωρις κανένα σκεπτικό. Δεν νομίζω να είναι τόσο μακρυά απο την πραγματικότητα εκει στο ΥΠΕΚΑ και να μην ξέρουν τι γινόταν ή τι γίνεται στην αγορά.

 

Αναφέρεσαι σε στέγες προφανώς και όχι σε πάρκο, σωστά?

Edited by AKK
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 458
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@ΑΚΚ σε στεγες αναφέρομαι.

 

Εκει που ο κοσμος περίμενε να έχει ενα επιπλέον εισόδημα.

 

@mechpanos

 

Επίσης θα πρέπει να υπολογίσεις και την φορολόγηση στα διανεμόμενα κέρδη στους μετόχους ανάλογα με την εταιρεία που έχεις.

Οπότε τα έσοδα μειώνονται!!

Edited by Bill22
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά δεν είναι καταστροφική για τους μετόχους.

Υπάρχει ακόμα λίγο περιθώριο για περαιτέρω μείωση των εσόδων.

Ας βοηθήσουνε λίγο και την οικονομία του κράτους. Δίνουν και δουλειά σε τόσο κόσμο (ασφάλειες, security, συντηρητές κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι ούτε έχω βάλει ούτε ασχολούμαι με αυτόν τον τομέα.

Ωστόσο, η δικιά μου λογική λέει ότι όταν μελετάς μια επένδυση παίρνεις κάποια δεδομένα και τα αναλύεις για να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα.Και αν κρίνεις ότι η απόδοση σε ικανοποιεί, προχωράς! Εσύ λες ότι κριτήριο για την επένδυση δεν είναι το αν σε ικανοποιεί η απόδοση της αλλά το να μη μπαίνεις μέσα!

Επιπλέον η τελευταία πρόταση σου με μπερδεύει!Αναιρεί την προηγούμενη!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον ΑΚΚ.

 

Οταν αρχίζεις μια επένδυση ξέρεις απο την αρχή έξοδα, έσοδα και βάζεις ένα σφάλμα για τυχόν απώλειες εισοδήματος!!

Αλλα αυτό που κάνουν τινάζουν μια επένδυση στον αέρα.

 

Επίσης μόνο τα Φ/Β συνεισφέρουν στην οικονομία?

Για τις ανεμογεννήτριες, γεωθεμία, CHP δεν ακούγεται τίποτα?

Μηπως εκεί είναι μόνο μεγάλα κεφάλαια?

Edited by Bill22
Link to comment
Share on other sites

Ξεχάσαμε τα ιδιωτικά υδροηλεκτρικά.

Όλες οι ΑΠΕ να συνεισφέρουν και να μην έχουν υπερβολικά κέρδη.

Εξαρτάται πως βλέπεις την επένδυση στις ΑΠΕ. Θέλεις να γίνεις βιομήχανος ή να εξασφαλίσεις έναν καλό εισόδημα λόγω κρίσης της αγοράς εργασίας;

 

Όποιος θέλει να γίνει βιομήχανος θα φορολογείται αλύπητα :)

 

 

Edit:

Δηλαδή τα 14.994MW (μόνο δύο βασικοί μέτοχοι) σε Φ/Β με ποιό ποσοστό να τα φορολογήσουμε;

Edited by aiche
Link to comment
Share on other sites

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΩΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ

Η ΡΑΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, κατά τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του «Κανονισμού Αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση ΑΠΕ και Σ.Η.Θ.Υ.Α.» (ΦΕΚ Β΄ 2373/25.10.2011), για τον καθορισμό περιοχών του Συστήματος Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ως κορεσμένων για την απορρόφηση ισχύος από σταθμούς ΑΠΕ, χαρακτήρισε με την υπ’ αριθμ. 699/01.08.2012 Απόφασή της την Πελοπόννησο ως περιοχή με κορεσμένο δίκτυο.

Δυνάμει της ανωτέρω Απόφασης της ΡΑΕ, εφεξής: i. Δεν υποβάλλονται νέες αιτήσεις (ή αιτήματα τροποποίησης με αντικείμενο την αύξηση ισχύος) για τη χορήγηση Άδειας Παραγωγής από σταθμούς ΑΠΕ, εκτός αν αυτές αφορούν σε σταθμούς, η σύνδεση των οποίων προτείνεται να πραγματοποιηθεί σε περιοχές με μη κορεσμένο δίκτυο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 3 του άρθρου 8 του Κανονισμού Αδειών. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η αίτηση απορρίπτεται ως απαράδεκτη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 (α) του άρθρου 4 του Κανονισμού Αδειών. ii. Δεν υποβάλλονται νέα αιτήματα χορήγησης Προσφοράς Σύνδεσης προς το Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., για σταθμούς που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης Άδειας Παραγωγής (βλ. άρθρο 4. ν.3468, όπως ισχύει) και συνδέονται στην περιοχή του κορεσμένου δικτύου. iii. Για την αξιολόγηση εκκρεμών αιτημάτων χορήγησης δεσμευτικών προσφορών σύνδεσης για σταθμούς ΑΠΕ, εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του Κανονισμού Αδειών. iv. Δεν εκδίδονται βεβαιώσεις για αύξηση ισχύος έως 10% σύμφωνα με την διάταξη του 3ου εδαφίου της παραγράφου 5 περ. (α) του άρθρου 3 του ν.3468/2006, όπως ισχύει.

 

 

Περαιτέρω: • Οι Διαχειριστές των Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, οφείλουν να διασφαλίσουν την oρθή τήρηση της προτεραιότητας στη χορήγηση προσφορών σύνδεσης, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους, και με χρήση ενιαίας πλέον σειράς χορήγησης προσφορών. • Οι ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ οφείλουν να αναρτήσουν, εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών, σε εμφανές σημείο στους ιστοτόπους τους, αναλυτικά και επικαιροποιημένα αρχεία προσφορών σύνδεσης στην Πελοπόννησο (αιτήματα, μη δεσμευτικές προσφορές, δεσμευτικές προσφορές, ημερομηνία λήξης δεσμευτικών προσφορών). Τα αρχεία αυτά θα είναι τύπου EXCEL, ώστε να είναι δυνατή η επεξεργασία τους από τυχόν ενδιαφερόμενους.

Στις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, η ΡΑΕ θα παρουσιάσει, σε δημόσια διαβούλευση, μία ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων, με συγκεκριμένα μέτρα και νομοθετικές ρυθμίσεις, για την ταχύτερη δυνατή διείσδυση των ΑΠΕ σε περιοχές αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος και περιορισμένης δυνατότητας απορρόφησης ισχύος, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην αναστέλλονται οι περαιτέρω αδειοδοτικές διαδικασίες έργων ΑΠΕ που εμφανίζουν αφ’ ενός ωριμότητα από αδειοδοτική άποψη, αφ’ ετέρου δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης και υλοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

14.994 MW;

Να φορολογηθούν με το ποσοστό που προβλέπει ο νόμος. 45% επί των κερδών αν θυμάμαι καλά.

Σταθερό φορολογικό σύστημα για προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα σημαίνει έκτακτη φορολόγηση επί του τζίρου και αν προκύψουν κέρδη ξανά φορολόγηση, εκτός και προκύψει ζημιά οπότε ας πρόσεχες;

Όποιος θέλει να γίνει βιομήχανος να ξέρει εξ αρχής ότι θα φορολογηθεί αλύπητα είναι η σωστή πρόταση.

Να παίρνουν πίσω αυτά που έχουν συμφωνημένα με πλάγιο τρόπο, γιατί η αναδρομική μείωση θα καταπέσει δικαστικά, είναι ανήθικο. Πολύ περισσότερο όταν το έτερο μέλος της συμφωνίας αφορά ''βιομηχάνους'' των 7000 το χρόνο που συντηρούν μια ευκαιρία για απασχόληση για τόσους μηχανικούς.

Όπως πάμε στην επόμενη απογραφή θα μαστε κάτω από οκτώ μύρια και το χρέος πάνω από 120%.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω τον όρο "βιομήχανος" ...

Δηλαδή, όποιος αποφασίσει να επενδύσει 200 χιλιάρικα για ένα κατοστάρι, γιατί το θεωρεί ελκυστικό σαν επένδυση, τί είναι, βιομήχανος, επειδή θέλει να κάνει απόσβεση της επένδυσής του και να παράγει κέρδη σε εύλογο χρονικό διάστημα;

Επίσης, γιατί αυτός να υπερφορολογείται;

Δεν πάμε έτσι μπροστά δυστυχώς, και για τον λόγο αυτό δεν έρχεται καμία σοβαρή επένδυση στην Ελλάδα και όσες υπήρχαν, έφυγαν.

Γιατί το κράτος είναι αφερέγγυο, απέναντι σε υποχρεώσεις τις οποίες το ίδιο έχει θεσμοθετήσει, ανακαλώντας τες και προγραμματίζοντας με ορίζοντα 5λέπτου.

 

Προσοχή μόνο, μην φύγει κανένας δημόσιος υπάλληλος και χαθούν ψήφοι.

Καληνύχτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.