Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έναρξη επαγγέλματος


Recommended Posts

Νομίζω πως σφραγίζεις όσα θέλεις (όχι 100% σίγουρος). Αν θα επιλέξει μικρό ή μεγάλο μπλοκ εξαρτάται πόσο αναλυτικός είσαι στις περιγραφές των εργασιών.Αν είναι απλές τότε το μικρό, αν γράφεις πολύ αναλυτικά τότε το μεγάλο.Τώρα αν έχεις λογιστή που πρέπει να του πηγαίνεις ένα αντίγραφο για να σου καταχωρεί τα ΑΠΥ τότε θέλεις τριπλότυπο, εάν τα κάνεις όλα μόνος σου τότε πάρε 2τυπο.Αρίθμηση βέβαια με το χέρι, είναι απλό.Εαν έχεις μόνο αυτό το μπλοκ με συνεχή αρίθμηση δε χρειάζεται να βάλεις τίποτα στη σειρά

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 160
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ευχαριστώ για τίς απαντησεις. Αν επιλέξω το μεγάλο μπλόκ δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι; Ti χρησιμοποιείτε εσείς;

και βιβλίο εσ-εξ;

αν πάρω τριπλότυπο αλλά τα φτιάχνω χωρίς την άμεση βοήθεια λογιστή πειράζει πού θα είναι τριπλότυπο;

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλο ή μικρό, Τριπλότυπο ή 2τυπο αφορά μόνο εσένα, η απόφαση είναι δική σου.Δεν έχει καμία σημασία. Εάν κάποιος (π.χ. λογιστής) το χρειαζεται για να μην του πηγαίνεις όλο το μπλοκ τότε παίρνεις το 3τυπο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα. Μπορώ να κάνω έναρξη σε ένα μικρό δήμο ώστε να έχω λιγότερο πλαφόν φορολόγησης? Είχα ακούσει ότι σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 50000 είναι 15000 ευρό ενώ κάτω από 50000 είναι 10000 ευρό. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα συγκεκριμένο επί "αντικειμενικών" ποσών φορολόγησης (υποθέτω ότι όταν λες "πλαφόν" αυτό εννοείς).

Link to comment
Share on other sites

πονηρέ...το σκέφτηκα και εγώ για ένα διπλανό οικισμό με σκοπό να γλυτώσω το τέλος επιτηδεύματος!την έδρα την πάς όπου θέλεις αλλά έλα νται που κάθε νόμος ισχύει μέχρι το επόμενο ξημέρωμα...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Χαιρετώ!

 

Πρόσφατα μου προέκυψε μία πρόταση για έκδοση άδειας με κιγκλιδώματα και από ότι ακούω σύντομα θα απαιτείται και η επίβλεψη των ακινήτων από τους μηχανικούς για τυχόν παρανομίες πριν τη μεταβίβασή τους.

 

Μην έχοντας κάνει ακόμα έναρξη επαγγέλματος ζητώ τη συμβουλή κάποιου παλαιότερου σχετικά με το πως να δράσω. Ορκίστηκα πέρσι χωρίς να αγαπώ αυτόν τον χώρο και τώρα από τη μια η διάσπαση προσοχής που με ταλαιπορεί και ο πανικός στο επάγγελμα από την άλλη (ηλεκτρονικά προγράμματα, ανθρώπινες σχέσεις, γραφειοκρατία, εισφορές κ.λ.π) με θέτουν σε μεγάλο δίλημμα.

 

Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάζω λίγα χρήματα για να ζω; Αξίζει να κάνω τώρα έναρξη επαγγέλματος ώστε να αρχισω να κυνηγάω μερικές δουλειές όπως αυτές που προανέφερα;

 

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Τι άλλες επιλογές έχεις για να κατανοήσουμε το δίλημμά σου, και να σου προτείνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο σίγουρο είναι ότι επειδή ακολουθώ μία πολύ ιδιαίτερη θεραπεία θα χρειαστεί να παραμείνω στη Θεσσαλονίκη για τουλάχιστον ακόμα 1-2 χρόνια. Σχετικά με την απασχόληση

δεν θα ήθελα να ξεζουμίσω οικονομικά τους γονείς μου ενώ μου λείπει πολύ και η προσφορά στο σύνολο και η δημιουργικότητα.

 

Μου αρέσει πολύ η μαγειρική και δούλευα σε ένα μπαρ που έκλεισε, προσπάθησα να γίνω σκίπερ σε ιστιοφόρο αλλά αυτός ο κλάδος δεν χρειάζεται άλλους πια και με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι εναλλακτικές θεραπείες. Καθαρά για οικονομικούς λόγους, σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό να καλλιεργήσω τρούφες. Γνωρίζω ότι όλα αυτά δεν συνδιάζονται, οπότε για να αποκτήσω μία άποψη και κάποια χρήματα πριν απορρίψω τη δουλειά του μηχανικού σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κάνω στον χώρο αυτό.

 

Για να είμαι ειλικρινής υπάρχουν κάποια διαθέσιμα χρήματα αλλά νομίζω πως είναι φως φανάρι ότι οποιαδήποτε ανέγερση αυτή τη στιγμή θα ήταν ιδιαιτέρως λανθασμένη κίνηση.

 

Αναμένω την απάντησή σας και σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.