Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμπειρία μηχανικών - δικαίωμα υπογραφής


cmkapos

Recommended Posts

@kkostorp

 

Με αποκαλείς "καραγκιόζη" και τους έμπειρους συναδέλφους τους λες "έμπειρους αλήτες", και επαίρεσαι ότι είσαι γυιός γεωργού που έμαθες να κάνεις μελέτες οικοδομής. Τι να πω, για το ήθος σου μιλάνε τα γραπτά σου. Και προχωράς λέγοντας ανοησίες του τύπου "όλα τα έμαθες στο σχολείο". Μπράβο ρε συνάδελφε, κρίμα που δεν πρόλαβες να σχεδιάσεις τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το Μετρό, και τα τόξα που πήρε να κάνει εκείνος ο ******** ο άσχετος ο Καλατράβα.

 

Αν το επίπεδο των μηχανικών στη χώρα μας έχει φτάσει σε σημείο ξεφτίλας (και δεν το λέω εγώ, δείτε απλά τι κύρος έχουμε σαν μηχανικοί στον κόσμο αλλά και ανάμεσά μας) οφείλεται σε κάτι τέτοιες θέσεις και αντιλήψεις συναδέλφων όπως εσύ. Λυπάμαι πολύ...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βασικά ναι τέτοιος είμαι.

Επίσης τα δύο μεγάλα που προανέφερες τα έκαναν Γάλλοι και Ισπανοί.

Τέλος για το κύρος τν Ελλήνων μηχανικών ευθύνομαι εγώ;

Έτσι είμαστε οι νέοι , σε αυτό το σημείο μας φτάσατε!

Link to comment
Share on other sites

Στην Ευρώπη κατά μέσο όρο, δουλεύουν περίπου 1,800 τεχνικοί ανά εκατομμύριο κατοίκων, (με μέγιστο το 3,500), από εδώ σελίδα 117.

 

Την Ελλάδα την ανοικοδόμησαν από τίς στάχτες του πολέμου, περίπου 3,500 μηχανικοί (αναλογία 460), όταν γράφτηκα εγώ στο ΤΕΕ η αναλογία ήταν 2,900 και πρίν 6 χρόνια (τελευταία νούμερα) είχαμε περίπου 6,500 τεχνικούς ανά εκατομμύριο κατοίκων και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνει σταθερά. Ακόμα και εάν υπολογίσεις έναν μειωτικό συντελεστή, για την μικρότερη ανάπτυξη μας σε σχέση με την άλλη Ευρώπη, το νούμερο είναι εξωφρενικό, το τετραπλάσιο της Ευρώπης.

 

Ο υπερπληθυσμός των μηχανικών, θα ήταν το κεντρικό μας πρόβλημα, ακόμα και εάν το συνολικό οικονομικό αντικείμενο αύξανε ή /και έμενε σταθερό, που δεν μένει, αλλά πέφτει και με 100 το 2005, σήμερα είναι στο 63.

 

Λόγω της political correct ιδεολογίας της αποσύνδεσης των πανεπιστημιακών σπουδών με τίς ανάγκες της οικονομίας φθάσαμε έως εδώ, παρά το ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με ίσως τον ποιό ασφυκτικό έλεγχο στα τεχνικά επαγγέλματα. Είναι λάθος να προσπαθούμε να διορθώσουμε την κατάσταση με ακόμα περισσότερα διοικητικά μέτρα, περιορισμό δικαιωμάτων, απαγόρευση αυτεπιστασίας, ειδικά πτυχία εργολάβων ιδιωτικών έργων κλπ, Η λύση είναι στην γενική κατεύθυνση της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων υπηρεσιών.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ διαφωνώ με την λογική της αλά-κάρτ επιλογής πολιτικών συστημάτων , δηλαδή φιλελεύθερο όταν θέλουμε να γίνουμε γιατροί-μηχανικοί-δικηγόροι και κεντρικός σχεδιασμός γιά τους άλλους όταν εμείς έχουμε γίνει ήδη .

Είναι ανεύθυνο , ανέντιμο και ανήθικο να το λέμε .

Δυστυχώς όμως λέγεται από πολλούς σήμερα χωρίς να τους κατακεραυνώνουν ιδιαίτερα , όπως τώρα με το κληρονομικό χάρισμα των φαρμακοποιών .

 

Δυστυχώς σε αυτή την χώρα ο λαικισμός είναι καθεστώς εδώ και 35 χρόνια .

 

Εχω άλλη όμως αντίληψη γιά τους περιορισμούς που λές και αυτοί δεν είναι θέμα προστασίας μας , αλλά απλής αντιστοίχισης των ευθυνών που σενεπάγεται η άσκηση του επαγγέλματος καθώς και του δημόσιου συμφέροντος .

 

Δεν μπορεί να έχεις την ευθύνη της επίβλεψης μιάς κατασκευής που δεν ελέγχεις απόλυτα .

 

Εχω πεί και παλιότερα ότι το ανάλογο του μηχανικού στο έργο , είναι ο πλοίαρχος στο πλοίο .

Υπάρχει περίπτωση να διανοηθεί κάποιος να παρακούσει εντολή πλοιάρχου ?

Οχι βέβαια .

 

Στην δουλειά μας η κυρά Γιωργία θα ρωτήσει τον μπατζανάκη που έχει κτίσει και ξέρει και όχι τον μηχανικό .

Αυτό είναι κάτι που της επιτρέπει η νομοθεσία να κάνει και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα .

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα έχει ξεφύγει... Διαφωνώ σε πολλά με τον cmkapos αλλά αντιμετωπίστηκε πολύ άδικα από ολους... Επιχειρηματολογεί ολοκληρωμένα και παραμένει ευγενικός παρά τις βλακώδεις εξάρσεις τύπου kkostorp...

 

Παρακαλώ να σταματήσετε να χάνετε το δίκιο σας μέσα από τη συμπεριφορά σας...

Εγώ παραμένω στο ότι σέβομαι πολύ την εμπειρία του cmkapos η οποία πιθανώς να είναι πραγματική και όχι όπως τη περιγράφετε (δίνει μελέτες αλλού...)

 

Οσο για το τί βγαίνεις από τις σχολές (εκτός από άνεργος) είναι σίγουρο ότι δεν βγαίνεις επαγγελματίας... βγαίνεις απλώς έχοντας έναν όγκο γνώσεων και μια κατεύθυνση για την επόμενη μέρα της ζωής σου... Τα υπόλοιπα τα αποκτάς, άλλοι εύκολα και άλλοι τρώγοντας τα μούτρα τους και δουλεύοντας τζάμπα... Η ζωή έχει αρκετή τύχη ή ατυχία, και σαφώς δεν είναι δίκαιη!!! Οπότε μη κλαψουρίζετε για κάποιον που είχε τον πατέρα του μηχανικό και εσείς χτυπάτε πόρτες.... Μπορεί για παράδειγμα αυτός ο άνθρωπος να ήταν ορφανός από μητέρα ή να έχασε έναν αδελφό όταν ήταν μικρός... Το αλλάζετε;;; Η ζωή έχει πολλές πτυχές και εμείς εδώ με παρωπίδες ψάχνουμε μή πάει κάποιος καλύτερα από εμάς, να τον κατακεραυνώσουμε...

 

Το θέμα είναι ότι αρπαζόμαστε μεταξύ μας και αυτό μας κάνει ξεφτίλες... Είμαστε (ή μάλλον είστε, γιατί κι εγώ outsider θεωρούμαι από πολλούς από σας, και τα περί συναδέλφων είναι παχιές κουβέντες...) πολλοί και συγχρόνως αδύναμοι... Στην απεργία των γιατρών, των δικηγόρων, των τραπεζιτών, των εφοριακών, των αστυνομικών, των εργατών, των Δημ Υπαλλήλων παγώνουν τα πάντα... Εμείς λες και είμαστε αόρατοι... κι εξορκίζουμε το κακό στο πρόσωπο των συναδέλφων ή εργοδοτών...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.