Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Άρνηση παραχώρησης δρόμου για ιδιωτική πρόσβαση


Corfuman13

Recommended Posts

Καλησπερα,εχω 1 οικοπεδο 3 στρεμματα και θελω να φτιαξω 1 φωτοβολταικο παρκο 100 kwp και εχω το εξης προβλημα..το χωραφι ¨αιωρειται¨.Ενω το χωραφι απεχει καποια μετρα απο τον κεντρικο δρομο δεν εχει προσβαση σε αυτον.Αναμεσα στο χωραφι και τον δρομο υπαρχει ενα μικρο κομματι το οποιο ανηκει σε αλλον ,και το κομματι μπροστα απο αυτο που ακουμπαει στο δρομο ειναι απαλλοτριωμενο.Ο γειτονας δεν δεχεται να μου δωσει δρομο.Τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση??Ευχαριστω...

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως μπορείς να πάρεις νόμιμα πρόσβαση στο γήπεδο σου. Αυτό όμως είναι θέμα τοπογράφου. Νομίζω πως σε αυτή την ενότητα, δε θα βρεις την κατάλληλη ανταπόκριση στο ερώτημα σου.

Link to comment
Share on other sites

από όσο ξέρω δεν δίνατε να υπάρχει τυφλό αγροτεμάχιο. ή θα χαρακτεί δρόμος μέσω των άλλων αγροτεμαχίων ή θα πάρεις πρόσβαση στον κεντρικό. Αυτό όμως είναι θέμα τοπογράφου.

Link to comment
Share on other sites

σε μια περίπτωση που μου έτυχε, ο ιδιοκτήτης του πάρκου έκανε ιδιωτικό συμφωνητικό με τον κάτοχο του γηπέδου που ήταν ανάμεσα σε αυτόν και τον δρόμο. Κάναμε έναν δρόμο πρόσβασης στην ουσία μέσα στο χωράφι του άλλου και απλά ο ιδιοκτήτης δίνει κάτι σαν ενοίκιο

Link to comment
Share on other sites

Να συμβουλευτείς κατʼ αρχάς δικηγόρο

για να ζητήσεις «δουλεία διόδου»

φυσικά θα χρειαστείς μηχανικό να αποτυπώσει το δικό σου και τα όμορα αγροτεμάχια, ώστε το δικαστήριο να αποφανθεί από ποια ιδιοκτησία, από που και πόση θα είναι ή δίοδος σου-φαντάζομαι ότι επιλέγεται η πιο σύντομη και αυτή που δημιουργεί τα πιο λίγα προβλήματα στη χρήση που έχουν τα όμορα π.χ άλλο σιτηρά άλλο κηπευτικά

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει άλλος δρόμος που να οδηγεί στο χωράφι σου? αν δεν υπάρχει δικαιούσα σίγουρα να σου παραχωρήσει δρόμο ο γειτονάς σου.Αν το χωράφι σου ήταν δασική έκταση και τώρα δεν είναι...μπορεί να έχεις προβλήματα. Πιστεύω να είναι νόμιμο 8-)

Γενικά συμφωνώ με τον ΚΑΝΑ

Link to comment
Share on other sites

ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Άρθρο 1012 Υποχρέωση παροχής διόδου

Αν το ακίνητο στερείται την αναγκαία δίοδο προς το δρόμο, έχει δικαίωμα ο κύριός του να απαιτήσει δίοδο από τους γείτονες έναντι ανάλογης αποζημίωσης.

Άρθρο 1013

Η κατεύθυνση της διόδου και η έκταση του δικαιώματος για τη χρήση της, καθώς και η αποζημίωση που πρέπει να καταβληθεί, καθορίζονται με δικαστική απόφαση.

Άρθρο 1014

Δεν υπάρχει υποχρέωση των γειτόνων να παράσχουν δίοδο αν η συγκοινωνία του ακινήτου προς το δημόσιο δρόμο έπαψε με αυτόβουλη πράξη ή παράλειψη του κυρίου του ακινήτου.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς (λόγω αργής απονομής δικαιοσύνης) μόνο δικαστικώς όπως ανάφεραν οι προηγούμενοι συνάδελφοι. Αν βιάζεσαι τότε προσπάθησε να του προτείνεις ότι αναφέρει ο mitszaf.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 years later...

Καλησπερα.εχω ενα τυφλο αγροτεμαχιο.ενω δεν το γνωριζα καθως 60 χρονια τωρα μου παρεχοταν ατυπα διοδος κατι που επισης τωρα μαθαμε.τωρα οικληρονομοι δεν μου επητρεπουν να περασω φραζοντας τον μεχρι τωρα 'δρομο'.επισης δεν θελουν ουτε να γινει δουλια διοδου.τι πρεπει να κανω πως να κινηθω;ειναι ελαιωνας και χρειαζονται ποτισμα τα δεντρα

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.