Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιότητα ζωής: πεζοδρόμια


ΟΩΝ

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πιστεύω ότι είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με τα πεζοδρόμια. Πέραν του ότι είναι στενά, "ξεφυτρώνουν" στο μέσον τους δέντρα, πινακίδες, λακούβες, ανισοσταθμίες, κολωνάκια, κάδοι σκουπιδιών, παρκαρισμένα αυτοκίνητα - μοτοσυκλέτες, καφετέριες (!), προϊόντα καταστημάτων που καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο, περίπτερα κλπ. που τα κάνουν πρακτικά αδιάβατα.

Ιδίως για ηλικιωμένους, παιδιά, ΑΜΕΑ, γονείς με παιδικά καροτσάκια, αλλά και όλους μας που θέλουμε να κάνουμε μια βόλτα για να ξεσκάσουμε.

Θεωρώ ότι πρόκειται για μεγάλη υποβάθμιση του επιπέδου ζωής μας, πέραν του μεγάλου κινδύνου που διατρέχουμε περπατώντας τελικά επί του δρόμου (!) για να αποφύγουμε όλα αυτά τα εμπόδια.

Πιστεύετε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ως Μηχανικοί, ΤΕΕ ή γενικά πολίτες;

Link to comment
Share on other sites

gp1 είσαι μέσα στο μυαλό μου.κάθε μέρα βρίζω γι αυτην την κατάσταση.την εχω χιλιοσιχαθει.αυτο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην παρκάρουμε σαν "έλληνες" και επειδή δεν βρίσκουμε αλλού,παιρνουμε το ποδηλατάκι μας και κάνουμε τις δουλιές μας.υπάρχει πάντως κ η ένωση πεζών.ακτιβισμός το λοιπόν.να γίνουμε δήμαρχοι λιγο δύσκολο.....τωρα ως μηχανικοί πρέπει να χωνέψουμε ότι ο δημόσιος χώρος πρέπει να είναι απαραβίαστος.τουλάχιστον εγω έτσι προσπαθώ με σύμμαχο τα γαιδουροαυτοκόλλητα!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Γαιδουροαυτοκολλητα και φτυσιμο...Ναι φτυσιμο!Μια μερα περπατουσα σε πεζοδρομιο και ενα τζηπ ειχε ανεβει σε ολο το πεζοδρομιο ωστε να πρεπει ο πεζος να κατεβει στο δρομο που ηταν μεγαλης κυκλοφοριας.Περναω απο διπλα και ριχνω ενα φτυσιμο στο τζαμι του οδηγου.Μεσα ηταν ο οδηγος,οποτε μοε ρωταει τι κανω ο μ@λ@κ@ς!!!Και του λεω οτι φτυνω στο πεζοδρομιο απλα ετυχε να βρισκεται πανω σε αυτο.

Αλλη φορα ανεβηκα στο καπο ενος αυτοκινητου για να περασω και ο ιδιοκτητης με κοιτουσε αποσβολωμενος.

Μονο ετσι πιστευω θα καταλαβουν μερικοι γαιδαροι και ας γινομαι αντικοινωνικος.

Εγω ειμαι ηλιθιος που δεν το ανεβασα ΠΟΤΕ σε πεζοδρομιο?

Link to comment
Share on other sites

Η κατάσταση των πεζοδρομίων στη χώρα μας είναι τριτοκοσμική και εντάσσεται στο γενικότερο μπάχαλο που επικρατεί χρόνια τώρα. Αποσπασματικά βλέπουμε κάποια έργα, ράμπες ΑΜΕΑ από τη μια μεριά της οδού, οδεύσεις τυφλών που όμως ξαφνικά μπορεί να σταματούν μπροστά από ένα περίπτερο και άλλα τραγελαφικά. Για ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, καροτσάκια παιδιών ούτε συζήτηση, μόνο κασκαντέρ, κομάντος και αναρριχητές επιβιώνουν στις απίθανες πόλεις μας. Καμιά σιγουριά πια για όποιον κινείται σε πεζοδρόμιο, ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, πρέπει να υποχωρήσει σε αυτοκίνητα και μηχανάκια που κορνάρουν, να υπερπηδήσει δημόσια έργα, να κάνει σλάλομ ανάμεσα σε εμπορεύματα, σκουπίδια και τραπεζάκια κλπ. Βέβαια φέρει ο καθένας την ευθύνη για το πού σταθμεύει, οδηγεί, αφήνει ογκώδη αντικείμενα, τραπεζάκια, διαφημιστικές πινακίδες κλπ. Η πολιτεία δεν προστατεύει τον πεζό και πολλές φορές έχει παρατηρηθεί να γίνονται παραβάσεις μπροστά στα μάτια τροχονόμων που σφυρίζουν αμέριμνα εξυπηρετώντας μόνο τα αυτοκίνητα. Τραγικό !

Link to comment
Share on other sites

Απλά να αναφέρω, ότι ενώ σαν μηχανικοί θα έπρεπε να δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία, αντίθετα δείχνουμε πολλές φορές εξαιρετικά αντικοινωνική συμπεριφορά.

 

Εμπειρία, από το σεμινάριο ΚΕΝΑΚ στο ΤΕΕ/ΤΚΜ :

 

Διακόπτει κάποια στιγμή την ομιλία κάποιος συνάδελφος του ΤΕΕ, για να αναφέρει ότι κάποιος άλλος συνάδελφος παρεβρισκόμενος στο σεμινάριο, με την ΤΑΔΕ πινακίδα, έχει "κλείσει" με αυτοκίνητο του κάποια άλλα, στον υπόγειο χώρο στάθμευσης του ΤΕΕ.

 

Ζητά από τον ιδιοκτήτη να το απομακρύνει, και ευγενικά ζητά να μην επαναληφθεί, καθώς δημιουργεί προβλήματα σε άλλους συναδέλφους και εργαζόμενους του ΤΕΕ.

 

Ο συνάδελφος που είχε κλείσει τους υπόλοιπους, απαντά :

 

"Και που να το βάλω?! Έρχομαι από την Χαλκιδική και δεν μπορώ να ψάχνω να παρκάρω.."

 

Αν βλέπατε το βλέμα του κόσμου, στην απάντηση αυτή..Κανά δυο γέλια ακούστηκαν μόνο..

 

Έχει όμως και συνέχεια. Επειδή έπρεπε να φύγω 45' νωρίτερα από την λήξη, είδα και την λύση που βρήκε ο συνάδελφος, στο πρόβλημα της στάθμευσής του.

 

Το ανέβασε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το αυτοκίνητο (το διαπίστωσα από τον αριθμό της πινακίδας), ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο που περνά μπροστά από το ΤΕΕ. Να διευκρινήσω, ότι επρόκειτο για ογκώδες τζιπ BMW, που καταλάμβανε ΟΛΟ το πλάτος του πεζοδρομίου. Εγώ που ήμουνα με τα πόδια, δεν μπορούσα να περάσω. Έπρεπε να κατέβω στον παραλιακό δρόμο, στον οποίο ΟΛΟΙ αναπτύσουν μεγάλες ταχύτητες και μάλιστα δίπλα μου ακολουθούσε και μια κυρία με ένα καροτσάκι.

 

Να σημειώσω ότι ήταν βράδυ και πλέον αρκετά επικίνδυνα.

 

Τα σχόλια, δικά σας..

Link to comment
Share on other sites

Τελικά είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στην Κάρυστο με τα παραπάνω που διαβάζω . Στην γειτονιά που κατοικούσα πριν από 20 χρόνια (Νεο Κόσμο)όπου και έριξα μαύρη πέτρα , και πάω πλέον μόνο για να κάνω την φυσική μου ανάγκη όταν επισκέπτομαι αυτό το τρελοκομείο που λέγεται Αθήνα ,εκεί λοιπόν όχι μόνο αυτοκίνητο δεν περνά από το δρόμο αλλά ούτε πεζός γιατί και ο δρόμος και τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα οχήματα Και να λάβετε υπόψιν ότι σε αυτόν το δρόμο παίζαμε ποδόσφαιρο τουλάχιστον 20 παιδιά και δεν υπήρχαν παραπάνω από δυο οχήματα πριν 20 χρόνια Η Κάρυστος είναι μια καινούργια πόλη (έγινε από τον Οθωνα) με σχέδιο και αν και πέρασαν τόσα χρόνια είχε προβλεπτεί να έχει μεγάλους δρόμους και μεγάλα πεζοδρόμια Νομίζω κάτι αντίστοιχο υπάρχει στην Ορεστιάδα Δυστυχώς λίγες πόλεις έχουν γίνει με σωστό σχεδιασμό που να έχει πρόβλεψη για την ανάπτυξή τους Και γενικώς έχουμε χρόνια να δούμε μια καινούργια πόλη , συνήθως έχουμε επεκτάσεις που ακολουθούν την υπάρχουσα δόμηση από αυθαίρετα΄.

Link to comment
Share on other sites

το πιο τραγικό είναι πως οι νέες περιοχές πχ Γέρακας έχουν στενότερους δρόμους από αυτούς που ανοιχθηκαν προ 100ετίας όταν στους δρομους κυκλοφορούσαν μόνο καρα :(

Link to comment
Share on other sites

.ακτιβισμός το λοιπόν.να γίνουμε δήμαρχοι λιγο δύσκολο.....τωρα ως μηχανικοί πρέπει να χωνέψουμε ότι ο δημόσιος χώρος πρέπει να είναι απαραβίαστος.τουλάχιστον εγω έτσι προσπαθώ με σύμμαχο τα γαιδουροαυτοκόλλητα!!!!!!!

 

πανθηράκι? μπράβο φιλε μου!8-)

 

η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο! αυτοκόλλητο λοιπόν (συνήθως έξω από πολεοδομίες :wink:) στο παρμπρίζ μήπως κ βάλει κανένας μυαλό...

 

βέβαια κ τ αυτοκίνητα να μην υπήρχαν για το σλάλομ φτάνουν όλα τα υπόλοιπα.

 

κ για δείτε μια δικάσιμη....

 

@gp1: ενωση πεζών

Link to comment
Share on other sites

...Περναω απο διπλα και ριχνω ενα φτυσιμο στο τζαμι του οδηγου.Μεσα ηταν ο οδηγος,οποτε μοε ρωταει τι κανω ο μ@λ@κ@ς!!!Και του λεω οτι φτυνω στο πεζοδρομιο απλα ετυχε να βρισκεται πανω σε αυτο.

Αλλη φορα ανεβηκα στο καπο ενος αυτοκινητου για να περασω και ο ιδιοκτητης με κοιτουσε αποσβολωμενος......

 

:) :) Καλά! Εσύ πρέπει να είσαι Κάγκουρας!!! Καλά τους έκανες πάντως...

 

Η κατάσταση στην Χαλκίδα (ειδικά για γονείς με καροτσάκια...) είναι τραγική!! Με τα δύο παιδιά ήτανε mission inpossible να βγούμε οικογενειακή βόλτα στην πόλη. Τώρα απλά δεν κυκλοφορούμε καθόλου κέντρο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.