Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε γραφεία


Recommended Posts

Συνάδελφοι,

έχω διώροφο κατάστημα ισόγειο & Α' όροφο και ο πελάτης θέλει στο ισόγειο αποθήκη και γραφεία και στον όροφο γραφεία...

Απαιτείται αλλαγή χρήσης ή θα πάω με την αποφ 48669/89?

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώ να επαναφέρω το ερώτημα...Όποιος μπορεί κ ξέρει καλοδεχούμενος

 

χρειάζεται ή όχι αλλαγή χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

Eγώ νομίζω ότι χρειάζεται αλλαγή χρήσης (άρθρο 3 κτριριοδομικού, και άρθρο 5 και 22 του ΓΟΚ), αν και πιθανότατα δεν θα αλλάξει ο αριθμός θέσεων στάθμευσης.

Link to comment
Share on other sites

κατι που με βάζει σε σκέψεις....

θα ελέγξει κανεις την χρήση? η εφορία ειναι η μόνη που θα κανει τον ελεγχο....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

εχω οικοδομικη αδεια καταστηματος στο οποιο προκειται να λειτουργησουν γραφεια (τεχνικα ).κατα τη γνωμη μοτ δεν χρειαζεται αλλαγη χρησης.περα απο την εγκ.48669/89 υπαρχει κατι αλλο στο οποιο μπορω να βασιστω?

Link to comment
Share on other sites

Μα που θα κολλήσεις martha1;;

Στην άδεια λειτουργίας ή στην άδεια ίδρυσης

(αφού τίποτα απ' αυτά δεν χρειάζεσαι)

Link to comment
Share on other sites

Τα γραφεία δεν αδειοτούνται από κανένα φορέα και είναι από άποψη πυροπροστασίας πιο εύκολες περιπτώσεις από τα καταστήματα οπότε ακόμα και αν ο ιδιοκτητής θέλει επειδή του την βάρεσε να βγάλει πιστοποιητικό πυροπροστασίας θα βγάλει. (αναφέρω το πιστοποιητικό πυροπροστασίας επειδή είναι το μοναδικό χαρτί που μπορώ να σκεφτώ που μπορεί κάποιος με γραφείο να θέλει να βγάλει)

Link to comment
Share on other sites

Οπως ανέφερε ο ΚΑΝΑ & ο deathlok, αφού δεν υπάρχει φορέας ελέγχου επειδή δεν απαιτείται άδεια ίδρυσης ή άδεια λειτουργίας, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Και νομίζω (χωρίς να είμαι βέβαιος) ότι δεν απαιτείται ούτε πιστοποιητικό πυροπροστασίας.

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

ΝΟΚ άρθρο 5 παρ 2 & 4

2. Χώροι για τους οποίους έχει χορηγηθεί άδεια δόμησης με συγκεκριμένη χρήση, μπορούν να μεταβάλουν τη χρήση τους, εφόσον η νέα χρήση προβλέπεται από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και οι προϋποθέσεις για τη νέα χρήση καλύπτονται από τις προϋποθέσεις επί μέρους μελετών που πληροί η υφιστάμενη χρήση. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση της Ταυτότητας Κτιρίου και δεν απαιτείται έκδοση άδειας δόμησης. 

(...)

4. Σε κάθε περίπτωση μεταβολής της χρήσης κτιρίου ή χώρου κτιρίου πρέπει να διασφαλίζεται υποχρεωτικά η προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου με την προϋπόθεση να μην θίγεται ο φέρων οργανισμός του κτιρίου. Σε αντίθετη περίπτωση η κατασκευή θεωρείται αυθαίρετη. 

 

Τι εννοούν προϋποθέσεις μελετών? 

Υποθέτω ότι οι μελέτες που έγιναν για το κατάστημα, να υπερκαλύπτουν αυτές που απαιτούνται για χρήση γραφείων. Π.χ στατικά φορτία για τη στατική μελέτη, οδεύσεις διαφυγής για την παθητική, ενεργητική πυρ/σια, απαιτήσεις θέσεων στάθμευσης και αυτό που αναφέρει η παρ. 4 περί προσβασιμότητας στους κοινόχρηστους χώρους από ΑΜΕΑ .

Να συμπληρώσω ότι διαβάζοντας στη νομοθεσία από την Δομική, αναφέρουν ότι η απόφαση 48669/89 έχει καταργηθεί μετά την ισχύ του ΝΟΚ. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.