Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδεια καταστήματος υγιειονομικού ενδιαφέροντος


Aria2410

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις γιατί από ότι διάβασα στο φόρουμ πολλοί από εσάς έχετε εμπειρία για καταστήμτα υγιειονομικού ενδιαφέροντος.

Δεν είμαι μηχανικός εγώ αλλά ομολογώ ότι με έχουν μπερδέψει οι μηχανικοί που συνεργάζομαι!!!!

Πρόκειται να ανοίξω κατάστημα αναψυκτήριο - ζαχαροπλαστείο( χωρίς εργαστήριο , μόνο μεταπώληση) με τραπεζοκαθίσματα. Το εμβαδόν του είναι 37,60 μ2 με ένα υπόγειο 52 μ2.

Ενώνονται με σιδερένια σκάλα. Το υπόγειο δεν έχει πόρτα διαφυγής ούτε υπήρχε ποτέ. Η οικοδομική άδεια αναφέρει το κατάστημα , και το υπόγειο σαν υπόγειο .Φαίνεται ότι συνδέονται με σκάλα.

Στο κατάστημα λειτουργούσε επιχείρηση με ρούχα.

Υπάρχει τελικά κάποιος νόμος που να αναφέρει ότι δεν χρειάζεται αλλαγή χρησης στα καταστήματα κάτω των 70μ2 όπως διάβασα σε άλλα post?

Τι ακριβώς πρέπει να κάνω γιατί ο ένας μηχανικός δικός μου μου λέει να μην κάνουμε αίτηση για αλλαγή χρήσης και να βγάλουμε άδεια μικρής κλίμακας και ο άλλος της εταιρείας που έχει το franchising τα αντίθετα.

Και το ψάχνω και εγώ λίγο.....

Κατέθεσα σήμερα αιτήσεις στην πολεοδομία για βεβαίωση χρήσης γής και για νομιμότητα κτιρίου. Από την άλλη εβδομάδα θα έχω απαντήσεις!!!

 

Είναι τόσο χρονοβόρες όλες αυτές οι διαδικασίες? πόσο καιρό λέτε να μου πάρει για να ανοίξει τεκλικά το κατάστημα αν κάνω αίτηση για αλλαγή χρήσης?

Γιατί ο ιδιοκτήτης θέλει να τρέχουν τα ενοίκα κανονικά....και πρέπει να τα υπολογίσω όλα αυτά.....

 

Με συγχωρείται για το μεγάλο κειμενό μου!!!

 

Κάθε βοηθειά σας εάν 'έχετε λίγο χρόνο θα μου ήταν πολύτιμη.....:sad:

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον στην οικοδομική άδεια αναφέρεται ως κατάστημα και το υπόγειο ως υπόγειο ή βοηθητικός χώρος, δε χρειάζεται αλλαγή χρήσης. Θα πάρει μία βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από τη πολεοδομία . Αν το κατάστημα έχει πολεοδομικές παραβάσεις και δεν μπορεί να πάρει ΒΚΧ, τότε αλλάζουν τα πράγματα.

Η διαδικασία είναι χρονοβόρα ανάλογα με τη περίπτωση του καταστήματος, πάντως πρώτα παίρνεις μία προέγκριση από το Δήμο και μετά βγαίνει η άδεια.

Μίλα με το μηχανικό σου και εμπιστέψου τον

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ!!! Από ότι μπορώ να δώ στις κατόψεις πολεοδομικές παραβάσεις δεν βλέπω...οι σκάλες είναι εκεί που είναι και οι χώροι το ίδιο....

 

Εμπιστεύομαι τους μηχανικούς μου απλά έμπλεξα με 2!!! στην αρχή συμφωνούσαν και τώρα οι γνώμες διίστανται!!! Ο ένας θέλει άδεια μικρής κλίμακας γιατί είναι όλα εντάξει και ο άλλος θέλει κανονική άδεια ....

δεν γνωρίζω την διαφορά...απλά επειδή καταλαβαίνω ότι όλοι τώρα τρέχετε για τους ημιυπαίθριους και γίνεται χαμός αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο μόνη μου....

εμένα οι απεργίες και οι καθυστερήσεις ημερών δυστηχώς από την στιγμή που το ενοίκιο "τρέχει" χωρίς να λειτουργεί μαγαζί είναι μεγάλο κόστος.....

γιατί κανένας δεν το καταλαβαίνει??

ο ένας μου λέει κατώ από 70μ2 είμαστε καλυμμένι ο άλλος μου λέει να τα κάνουμε όλα από την αρχή.....

 

help help help!!!!

 

δλδ δεν παιζει ρόλο που πριν λειτουργουσε μαγαζί με ρούχα???:?:

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον οι μηχανικοί σου έχουν μπλέξει με διαφορετικές πολεοδομίες γι' αυτό στα λένε αυτά. Δηλαδή στις πολεοδομίες που συναναστρέφεται ο πρώτος απαιτείται αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ στις πολεοδομίες του 2ου δεν απαιτούν κάτι τέτοιο. Και το λέω αυτό γιατί το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και εδώ όπου η μία πολεοδομία απαιτεί αλλαγή χρήσης ενώ η άλλη όχι. Κάθε πολεοδομία κάνει τα δικά της. Πάντως αυτό με την αλλαγή χρήσης είναι καινούριο φασούλι...

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς η αλλαγή χρήσης δεν προκύπτει λόγω πολεοδομίας, ούτε λόγω του Δήμου, αλλά λόγω πυροσβεστικής υπηρεσίας.

 

Συνηθίζεται οι συνάδελφοι πολιτικοί μηχανικοί να κάνουν τη μελέτη παθητικής πυροπροστασίας επιπόλαια (για να μην πώ ότι την κάνουν στο πόδι και με παρεξηγήσετε :smile: ) και να τα δηλώνουν όλα καταστήματα (Άρθρο 9 ΠΔ71/88 ) με τα ανάλογα προβλήματα στη συνέχεια για τον ιδιοκτήτη και το μηχανικό.

 

Στις περιπτώσεις που έχουμε χώρο συνάθροισης κοινού μετά το 1988 (π.χ. καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία με τραπεζακια), όταν έρθει η ώρα να γίνει η μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας από τους μηχανολόγους-ηλεκτρολόγους η πυροσβεστική υπηρεσία εξετάζει αν στην παθητική τα καταστήματα έχουν υπολογιστεί όντως σαν χώροι συνάθροισης κοινού (Άρθρο 10 ΠΔ71/88 ). Αν όχι η Πυροσβεστική απαιτεί αλλαγή χρήσης στην πολεοδομία από κατάστημα σε χώρο συνάθροισης κοινού και νέα παθητική πυροπροστασία. Κατ' εξαίρεση στην περίπτωση που ο καθαρός χώρος είναι έως 55τμ, δηλαδή προκύπτει θεωρητικός πληθυσμός έως 50 άτομα δεν απαιτείται αλλαγή χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Μα συνάδελφε ορισμένες πολεοδομίες απαιτούν αλλαγή χρήσης πριν από τη λήψη του πιστοποιητικού πυρασφάλειας...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις....τι να πώ και εγώ δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η πολεοδομία!!!

 

Θα δω τελικά τι θα αποφασίσει αυτός που συνεργάζεται με την εταιρέια franchise και θα εμπιστευτώ αυτόν!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά πριν λίγες μέρες έβγαλα άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος για κατάστημα είδη δώρων-ψιλικά, 55 τμ ισόγειο και άλλα τόσα υπόγειο. Πριν λειτουργούσε ως κατάστημα με ρούχα. Δεν μου ζητήθηκε αλλαγή χρήσης.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.