Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορές πολιτικών δομικών έργων από έργων υποδομής.


Δανάη_

Recommended Posts

Γειά σας. Είμαι μαθήτρια λυκείου και σύντομα θα δώσω πανελλήνιες εξετάσεις. Επειδή το βλέπω σκούρο για να πιάσω την βάση και να μπώ σε κάποια σχολή πολιτικών μηχανικών θα δηλώσω και τμήματα των ΤΕΙ σχετικά με αυτό το αντικείμενο.

 

Ψάχνω τις διαφορές για τα τμήματα πολιτικών έργων υποδομής και πολιτικών δομικών έργων.

 

Αν δεν κάνω λάθος από αυτές τις 2 σχολές όποιος τελειώσει βγαίνει πολιτικός υπομηχανικός με ειδίκευση στα δομικά έργα/έργα υποδομής και το κράτος λογικά του δίνει άδεια χαμηλότερη από αυτήν του πολιτικού μηχανικού. Εγώ θα μπορώ να εργαστώ μόνη μου ή θα πρέπει να είμαι βοηθός πολιτικού μηχανικού ? Το κράτος τι ακριβώς επιτρέπει στον υπομηχανικό να κάνει ?

 

Επίσης ισχύει οτι στο μέν δομικών έργων μπορεί κάποιος να απασχοληθεί περισσότερο σε σπίτια και ακίνητα ενώ στο έργων υποδομής μπορεί να απασχοληθεί σε μεγαλύτερα έργα ? Κάπου διάβασα οτι το έργων υποδομής είναι μόνο για διάφορα μεγάλα έργα όπως λιμάνια γέφυρες πεζοδρόμια αλλά δεν μπορείς να κάνεις μελέτη για κάποιο σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

Θα σε βοηθήσω όσο μπορώ.

Ο Μηχανικός Δομικών Έργων ΤΕ ασχολείται με κτηριακά έργα και παρεμφερής εργασίες που απαιτούνται πχ τοπογραφικά σχέδια.

 

Ο Μηχανικός Έργων Υποδομής ΤΕ ασχολείται με έργα όπως δρόμοι, γέφυρες κτλ και παρεμφερής εργασίες που απαιτούνται πχ τοπογραφικά σχέδια.

 

Ο πρώτος έχει πιο ευρύ πεδίο ασχολίας στον ιδιωτικό τομέα, μιας και όλοι θα θέλουν να κτίσουν ένα σπίτι. Ο 2ος είναι περισσότερο για δημόσια έργα. Αν έχεις άκρη για αυτό συμφέρει.

 

Υπόψιν μέχρι σήμερα, το Ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει στους Μηχανικούς ΤΕ επαγγελματικά δικαιώματα και εργάζονται σε συνθήκες ημιπαρανομίας. Υποτίθεται μες στο 2011 θα αλλάξει αυτό αλλά εγώ το ακούω κοντά δέκα χρόνια τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Δαναη αν ειναι να μην πιανεις πανεπιστημιο φυγε καλυτερα στο εξωτερικο να σπουδασεις κι αυτο που γουσταρεις.

 

θα γλυτωσεις απο σκοτουρες που θα σου δημιουργησει το κρατος με τα ανυπαρκτα δικαιωματα των μηχανικων ΤΕ.

 

Ακου κι εμας που βγηκαμε απο ΤΕΙ...!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και από εμένα

 

Δανάη η απάντηση είναι πολύ απλή.

Κάτσε να διαβάσεις! Λίγοι μήνες έμειναν.

Να έχεις μέθοδο στο διάβασμα (κάτι που δεν είχα εγώ τον καιρό εκείνο!)

Κόψε τις βόλτες. Τα κεφάλια μέσα. Συγκεντρώσου!

 

Ξεκίνα από σήμερα και σε βλέπω στο ΕΜΠ.

 

 

Καλή επιτυχία :P

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα... Βασικά θέλω να μπορώ να κάνω μελέτες π.χ για το χτίσιμο ενός σπιτιού επειδή η μητέρα μου είναι πολιτικός μηχανικός και μπορεί να με βοηθήσει αρκετά σε αυτό. Άρα από αυτά που λέτε με συμφέρει το δομικών έργων περισσότερο. Για εξωτερικό δεν το έχω στο μυαλό μου πρέπει να ξέρεις πολύ καλά ξένες γλώσσες για να πας έξω.

 

xktop Θα δηλώσω και το ΕΜΠ στο μηχανογραφικό, διαβάζω όσο μπορώ αλλά δε το βλέπω, το πολύ πολύ 14000-15000 μόρια να φέρω στην καλύτερη περίπτωση, ούτε βόλτες πάω ούτε πουθενά, γιατί άμα δε διάβαζα 7-8 ώρες τη μέρα ούτε σε ΤΕΙ στην Αθήνα δεν θα περάσω, βλέπω οι βάσεις για τα τμήματα που θέλω είναι αρκετά υψηλές για μένα μόνο στην επαρχία και σε άλλες πόλεις είναι χαμηλές αλλά δεν θέλω να πάω εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς μην απογοητεύσεσαι και μη προδιαγράφεις το αποτέλεσμα. Αν δε πιστεύεις εσύ στον εαυτό σου πώς θα καταταφέρεις;Δώσ'τα όλα εσύ τώρα και ό,τι γράψεις θα το δεις στο τέλος.

Βέβαια την επιλογή ενός επαγγέλματος μην την κάνεις τόσο ελαφρα τη καρδία. Πρέπει να λάβεις πολλούς παράγοντες υπόψιν.

Ο κλάδος περνάει μεγάλη κρίση και η ανεργεία μαστίζει τους νέους μηχανικούς.

Έπειτα μην έχεις την εντύπωση ότι η δουλειά ενός μηχανικού είναι εύκολη. Οι πανελλαδικές είναι ούτε καν η αρχη. Δια βίου μάθηση και ενημέρωση. Ειδικά αν θέλεις να ασχοληθείς με μελέτες όπως αναφέρεις.

Σίγουρα το να έχεις κάποιον δίπλα σου (τη μητέρα σου όπως λες) είναι πολύ σημαντικό για να σε βοηθήσει αλλά μη περιμένεις να γίνεις καλή μηχανικός εάν δε στρώσεις τον κ...ο σου να διαβάσεις η ίδια. Και έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα πρέπει όχι μόνο να είσαι πολύ καλή στη δουλειά σου, αλλά θέλει και γνωριμίες.

Δες το λίγο πιο ώριμα και ψύχραιμα το θέμα. Πήγαινε μια μέρα στο γραφείο της μαμάς σου και δες λίγο πώς δουλεύει τι κάνει κτλ για να πάρεις μια μικρή ιδέα.

Τέλος επειδή σε βλέπω λίγο "τεμπελούλα" από τα αυτά που γράφεις (δεν πολύ-ψήνεσαι να διαβάσεις για να περάσεις στο Πολυτεχνείο, ούτε είσαι διατεθειμένη να μάθεις ξένες γλώσσες) σου συνιστώ να αλλάξεις από τώρα νοοτροπία ανεξαρτήτως του επαγγέλαμτος που θα διαλέξεις, εάν θέλεις να προκόψεις.

Καλή δύναμη!

Φιλικά, Κώστας

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει σχέση το αν θέλει κάποιος να μάθει ξένες γλώσσες με το αν είναι τεμπέλης. Στον εαυτό μου πιστεύω αλλά όσο και να πιστεύει κάποιος οτι μπορεί να γίνει θεός υπάρχουν κάποια δεδομένα από τις επιδόσεις που δείχνουν και τι μπορεί ναα φέρει κάποιος στις πανελλήνιες,οπότε όταν εφαρμόζει κάποιος το 95% των δυνατοτήτων και βγάζει μέσο όρο 14 τότε με το 100% που σπανίως το φτάνει κάποιος θα αγγίξει και το 15άρι. Δεν είναι καλό να νομίζω οτι θα περάσω και τελικά να μην περάσω κάπου γιατί θα απογοητευτώ πολύ περισσότερο από πρίν.

Όσο για το επάγγελμα έχω καταλήξει στο τι μαρέσει και τι όχι απλά ψάχνω πληροφορίες για συγκεκριμένες σχολές, αυτό που κοιτάω είναι τι αντικείμενο μου αρέσει, το οτι οι δουλειές είναι δύσκολες υπάρχει ανεργεία κτλπ το λένε σχεδόν για όλα τα επαγγέλματα άμα είναι να βάζουμε ως κριτήριο την δυσκολία και την ανεργεία δεν θα έδινε κανείς πανελλήνιες και θα καθόμασταν απλά με ένα απολυτήριο λυκείου,ελπίζω να έχει αλλάξει μετά από 5-6 χρόνια η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Link to comment
Share on other sites

Μακριά από ΤΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ . Καλυτερα ΙΕΚ κομμωτικης η σχεδιαστρια παρα ΤΕΙ . Θα σου βγάλουν την ψυχή στην. Σχολή με τους κομπλεξικους καθηγητές λέγοντας σου ότι είσαι μηχανικός κλπ κλπ. Και όταν ορκιστεις και βγεις. Έξω να δουλεψεις θα καταλάβεις ότι σπουδαζες τσάμπα αφού δεν θα σε αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος. Και Φυσικά η καλύτερη λύση είναι το ΕΜΠ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Μακριά από ΤΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ . Καλυτερα ΙΕΚ κομμωτικης η σχεδιαστρια παρα ΤΕΙ . Θα σου βγάλουν την ψυχή στην. Σχολή με τους κομπλεξικους καθηγητές λέγοντας σου ότι είσαι μηχανικός κλπ κλπ. Και όταν ορκιστεις και βγεις. Έξω να δουλεψεις θα καταλάβεις ότι σπουδαζες τσάμπα αφού δεν θα σε αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος. Και Φυσικά η καλύτερη λύση είναι το ΕΜΠ

 

Αν γουστάρεις αυτό που κάνεις κανένας δεν θα σου βγάλει την ψυχή! Κομπλεξικοί φίλτατε υπήρχαν, υπάρχουν, και θα υπάρχουν όχι μόνο στα πανεπιστήμια αλλά παντού, σε όλες τις δουλειές!

 

Επίσης σου λένε ότι είσαι μηχανικός γιατί είσαι μηχανικός και θα φέρεις την ευθύνη της υπογραφής σου για μια ζωή! Από εκεί και πέρα θα κρίνεις και θα κρίνεσαι με βάση τις γνώσεις σου και αυτά που προσφέρεις. Και μην ξεχνάμε, το πανεπιστήμιο το μόνο που σου μαθένει είναι τον τρόπο του να βρίσκεις λύσεις μέσο του διαβάσματος. Από εκεί και πέρα αφού ορκιστείς έχεις να μαθένεις μέσο των εμπειριών που θα αποκομίζεις για μια ζωή.

 

Από την άλλη πλευρά έτσι πως έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, η αγορά ακινήτου ψυχοραγεί και οι μηχανικοί πεινάνε δυστυχώς.. Βέβαια πάντα θα υπάρχουν οι άδειες που τουλάχιστων στην αρχή θα σου δίνουν ένα χαρτζιλίκι...

 

Θα σε συμβούλεβα Δανάη μου όπως σου είπε και ο φίλος, να περάσεις μια βδομάδα στο γραφείο της μητέρας σου. Τίποτα να μην κάνεις μόνο να βλέπεις και να ακούς. Δες και τα προγράμματα σπουδών των τμημάτων που σε ενδιαφέρουν και μην πέσεις στη παγίδα ότι οι σπουδές του μηχανικού περιλαμβάνουν μονάχα σχέδια! Έχει διάβασμα, πολλά μαθηματικά, άπειρους καφέδες, πίκρες και χαρές!!

 

Αυτά τα ολίγα απο τη πλευρά μου!

 

Cheers! xx

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.