Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Εκβιασμός από ιδιοκτήτη ομόρου κτιρίου μετά την ανέγερση


dimpoll

Recommended Posts

(...)

Η κατασκευη ειχε μελετητη και επιβλεποντα..Αυτος δεν εχω καταλαβει τι εχει γινει(...)

 

Συμφωνώ απόλυτα, χωρίς να θέλω να στραφώ εναντίον του συναδέλφου, δε μπορώνα παραβλέψω τό γεγονός ότι έχει ευθύνη στο έργο. Και το λέω πέρα από δίκες και αγωγές. Τι έχει κάνει, και τι αποδείξεις έχει για όσα έχει κάνει και εάν τα έχει κάνει ορθά? Νομίζω πάντως, και συγγνώμη εάν το έχετε ξαναγράψει και επαναλαμβάνομαι, ότι σε κάθε περίπτωση έχεις το δικαίωμα να στραφείς κι εσύ στο ΤΕΕ για πραγματογνωμοσύνη, να θέσεις τα δικά σου ερωτήματα, και η δική σου πραγματογνωμοσύνη να απαντά σε αυτά. Εν τω μεταξύ το γεγονός ότι μετά την αγωγή σου στο μηχανικό σου, αυτός σου πρότεινε να στραφείτε μαζί εναντίον του γείτονα, πιο πολύ μου μοιάζει με πρόθεση να αποποίηθει τις ευθύνες του, και να κερδίσει χρόνο, παρά με πρόθεση να στήριξης του ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οταν διαπίστωσε ο γείτονας ζημιά, έπρεπε να στείλει εξώδικη πρόσκληση για τη διαπίστωσή της και να προβεί σε αυτοψία παρουσία του επιβλέποντα μηχανικού.

 

Ακόμα και αν, όπως διατείνεται, είχαν προκληθεί ζημιές, αυτές πρέπει να κοστολογηθούν βάσει ΑΤΟΕ και μελέτης αποκατάστασης και όχι βάσει κάποιας αόριστης προσφοράς και τιμολογίου από ένα εργολάβο.

 

Οι ζημιές αυτές για να αποκατασταθούν θα έπρεπε να κάνει αυτοψία η Πολεοδομία και να υπολογισθούν και ένσημα ΙΚΑ κλπ. Εγινε κάτι τέτοιο, ή απλά λέει ο γείτονας τα δικά του;

 

Μια απλή αγωγή και μια πραγματογνωμοσυνη δεν λένε τίποτα, αν δεν έχουν γίνει παρουσία του επιβλ.μηχανικού. Εφ'όσον σας αποστέρησε το δικαίωμα να προβάλλετε αντιρρήσεις, δεν μπορεί να ζητάει ρέστα.

 

Και τέλος, μόνο ένας οικονομολόγος, ακολουθώντας τη συμβουλή ενός δικηγόρου, θα έκανε αγωγή στο μηχανικό του, χωρίς να διαπιστώσει αν όντως φταίει. Μπράβο, και εις ανώτερα...

 

Ο μηχανικός, μια και ο συνάδελφος τον έθαψε, θα πρέπει να στραφεί πειθαρχικά εναντίον του στο ΤΕΕ για αντιδεοντολογική συμπεριφορά και ποινικά (ψευδορκία μάρτυρα).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

cmkapos: Τρομερή απάντηση, πραγματικά στην ουσία... Κι εγώ σε όλη τη συζήτηση είχα αυτή ακριβώς την απορία... Γιατί ΟΛΑ μα ΟΛΑ γίναν τόσο παράτυπα και από τις δύο πλευρές... και πώς τώρα ζητά ο ένας στον άλλο χρηματα για κάτι που έγινε, χωρίς επίσημα στοιχεία... Γιατί 140χιλ και όχι 100, ή 200 χιλ;

Οσο για τα πειθαρχικά κλπ... πράγματι θα άξιζε να βλέπουμε τέτοια πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, επειδή διακρίνω μίσος....

Δεν είμαι ούτε μηχανικός για να ξέρω τι πραγματικά έγινε (γι`αυτό υποτίθεται πως πρέπει να πληρώνεις μηχανικό), ούτε είμαι δικηγόρος, για να γνωριζώ εξ αρχής τα λάθη και τις παραλήψεις των δικηγόρων. Τέλος, δεν γνωρίζω από "λαδώματα" για να μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να γίνει πραγμ/σύνη ερήμην μου, και μάλιστα να υπάρχει 18 μήνες μετά και συμπληρωματική η οποία αρχίζει "κατόπιν υπενθυμήσεως του "αντιδίκου μου"...".

Τον μηχανικό μου, τον κάλεσα σαν ΜΑΡΤΥΡΑ όταν μου έκανε ασφαλιστικά μέτρα ο άλλος και όχι ως εναγόμενο. Όταν τον ρώτησαν τι έχει γίνει, είπε "δεν ξέρω"!

Δεν γινόταν να τον παρακαλάω για να ασχοληθεί με την υποθεσούλα μας! Δεν θα έπρεπε να μας στηρίξει από μόνος του??? Γιατί τον πλήρωσα τότε?

Επίσης, αν τον είχα γραμμένο, δεν θα το συζητούσα καν τώρα! Θα άφηνα τους δικηγόρους να του τα πάρουν όλα.

Στην ουσία τώρα... την κοστολόγηση των ζημιών την έκανε ιδιώτης τεχν. σύμβ..

Ελπίζω να καταλάβει κανείς πως είμαι σε αδιέξοδο.

Ο δικηγόρος μου, δεν είχε λύσεις να με υπερασπιστεί με άλλο τρόπο, αφού δεν υπάρχει κάνενας αξιόλογος μηχανικός να τον κατευθύνει για τις εναλλακτικές μας, επικαλλούμενοι όλοι την επαγγελματική δεοντολογία.

Συγνώμη, αλλά όταν αφορά τόσα χρήματα, για κάτι που δεν μπορώ να βρω πως μπορεί να έχουμε ευθύνη αλλά και άλλη υπερασπιστική γραμμή, νομίζω πως η δεοντολογία πρέπει να κάνει στην άκρη και να δούμε ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος.

 

Σημ: Εκτός και αν η επαγγελματική δεοντολογία πρέπει να ισχύει ακόμη και στις περιπτώσεις όπου ο πραγματογνώμονας τα έχει "αρπάξει" για να θάψει τον αντίδικο.

 

Η ζημιά που αναφέρεται στην αγωγή είναι κλίση και καθίζηση στην οικοδομή του.

Ο πραγμ/νας του ΤΕΕ, αναφέρει ρήγμα στην δοκό στήριξης Τ3 νομίζω, όπου η ρωγμή έφτανε μέχρι την ταράτσα του.

Από ότι λένε οι γείτονες που είναι χρόνια εδώ, οι ρωγμές προϋπήρχαν για πολλά χρόνια.

Από όσο γνωρίζω όμως, και αφού δεν έρχεται κάνενας μάρτυρας, δεν μπορώ να αποδείξω πως προϋπήρχαν.

Εντύπωση παρόλαυτα μου έκανε, πως ο πρ/νας του ΤΕΕ δεν αφήνει καν κανένα ενδεχόμενο να προϋπήρχαν και ορίζει ως μόνη πιθανή αιτία την ανέγερση της οικοδομής μας.

Link to comment
Share on other sites

Eχεις μπερδεψει πολλα πραγματα...και εμας φυσικα που δεν εχουμε καταλαβει τι εχει γινει...

 

Βασικα διαβασε τους κανονες συμμετοχης...

 

Αν θες να μας εξηγησεις απο την αρχη τι εγινε, να μας πεις την αληθεια και ολες τις λεπτομεριες ΜΠΟΡΕΙ να σε βοηθησουμε λιγακι...

 

Το θεμα ειναι οτι τετοια θεματα ΔΕΝ λυνονται μεσω ιντερνετ....

Link to comment
Share on other sites

Στα προηγούμενα μηνύματα των μελών-μηχανικών εντοπίζονται αρκετοί προβληματισμοί για την ορθότητα της πραγματογνωμοσύνης (συγκεκριμένα τη διαδικασία αυτής όχι το πόρισμα, το οποίο δεν μπορούμε να μάθουμε εδώ) και τη νομιμότητα/αποτελεσματικότητα των επισκευών του γείτονα (η παράλληλη κατασκευή εξοχικού δεν είναι απλή λεπτομέρεια!). Ενημερώστε το δικηγόρο σας να ελέγξει πρώτα ώστε να επιβεβαιώσει την εγκυρότητα ή μη του αντιδίκου - τη δουλειά αυτήν μπορεί να την κάνει και χωρίς να τον καθοδηγεί κάποιος μηχανικός. Ενδεχομένως να πρέπει να τον αλλάξετε εάν θεωρείτε ότι είναι αναποτελεσματικός.

 

Κατά τ' άλλα όλο και κάποιος μηχανικός θα υπάρχει να δεχτεί την υπόθεση - συνεχίστε την αναζήτηση. Το φόρουμ δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο (ακόμη και αν υπάρξουν επιπλέον λεπτομέρειες...διότι ποιος θα σταχυολογήσει και αξιολογήσει τί είναι και τί δεν είναι σημαντικό ώστε να μας το γράψετε?).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την ανοχή και το ενδιαφέρον σας.

Επειδή είναι φύση αδύνατον να μεταφέρω όλο το κείμενο της πραγματογνωμοσύνης, ********.

Πάντως για να έχετε μία γενική περιληπτική εικόνα:

Καλοκαίρι 2003: κατεδάφιση μονοκατοικίας, εκσαφή και ανέγερση 4όροφης οικοδομής. Ο λάκος έμεινε ανοιχτός για λιγότερο από μία βδομάδα.

Νοέμβρης 2003: ολοκλήρωση ανέγερσης.

Απρίλιος 2004: Ασφαλιστικά μέτρα αντιδίκου και ορισμός πραγμ/να από το δικαστήριο.

Αύγουστος 2004: Διενέργεια πραγμ/νης ερήμην μας, αφού δεν μας κοινοποιήθηκε η ημ/νία της.

12 μήνες μετά: Κοινοποίηση σε εμάς της αγωγής του αντιδίκου όπου και για πρώτη φορά βλέπουμε το πόρισμα της πραγμ/νης. Επίσης, υπάρχει εκεί πόρισμα ιδιώτη τεχν. συμβ. ο οποίος κοστολογεί τη ζημία σε 140.000 (για τις επισκευές) [+150.000 για ψυχ. οδύνη ή κάτι παρόμοιο που ζητάει].

Αμέσως μετά: Εντός μίας εβδομάδας κάνει τις "επισκευές". Αυτό που είδαμε ήταν να βάφουν την οικοδομή, να ξαναχτίζουν τα μπαλκόνια, και άπειρα υλικά (κυρίως τούβλα), να έρχονται στην ταράτσα του, και να εξαφανίζονται μέχρι το επόμενο πρωι.

6 μήνες μετά: Κοινοποίηση σε εμάς νέα συμπληρωματικής πραγμ/νης, όπου ο πραγμ/νας, καταθέτει ότι έχει ξεχάσει να αναφέρει κάποια πράγματα που του ζήτησε ο αντίδικος.

Σημ1: Ο εργολάβος που έχτισε από την άλλη διπλανή του πλευρά, μας ομολόγησε ότι το 1999 όταν έχτισε, τον πλησίασε ο αντίδικος και του ζήτησε 7.000.000 για να τον αφήσει ήσυχο τα οποία και έδωσε και γι`αυτό δεν θέλει να έρθει σαν μάρτυρας.

Σημ2: Υπάρχει μαρτυρία πως όταν έχτιζε την οικοδομή του το 1980, την ξεκίνησε για να κάνει υπόγειο, αλλά όταν τον σταμάτησε η πολεοδομία, έριξε χώμα και συνέχισε την ανέγερση.

Σημ3: Υπάρχει μαρτυρία πως τα υλικά έφευγαν με τρέιλερ τα βράδυα για το εξοχικό του (πριν μισή ώρα ο πατέρας μου ήταν εκεί και είδε ότι όντως είναι νέο κτίριο). Ο μάρτυρας, δεν θέλει να έρθει να καταθέσει.

Σημ4: Κανένας μηχανικός δεν δέχεται να κάνει αντίθετη πραγμ/νη σε μηχανικό του ΤΕΕ.

 

Το εκτιμώ πολύ που ενδιαφέρεστε και ελπίζω έστω και μέσω internet να έχω επιτέλους μία πρώτη βοήθεια γιατί νομίζω πως εξάντλησα όλους τους άλλους τρόπους.

 

Σημ5: Η ζημιά αναφέρεται σε καθίζηση και κλίση της οικοδομής του λόγω βλάβης σε μία από τις δοκούς στήριξης της οικοδομής του.

 

 

Για να κρατάμε τουλάχιστον τα προσχήματα, ναι? Κάποια πράγματα δεν επιτρέπονται. Είναι αυτονόητο πώς όποιος ενδιαφέρεται θα βρει τρόπο να επικοινωνήσει... ss_sk

Link to comment
Share on other sites

Διακρίνεις μίσος... Από ποιον φίλε μου; Από κάποιους αγνώστους που σου αφιέρωσαν τον χρόνο τους; προς εσένα που δεν γνωρίζουν;

Ας σοβαρευτούμε.

 

Αποφάσισε κατ' αρχάς αν δέχεσαι ως γεγονός την βλάβη του ομόρου σου. Δεν γίνεται και να μην το δέχεσαι, αλλά και να φέρεσαι σαν να ισχύει...

 

...Δεν γινόταν να τον παρακαλάω για να ασχοληθεί με την υποθεσούλα μας! Δεν θα έπρεπε να μας στηρίξει από μόνος του??? Γιατί τον πλήρωσα τότε?

 

Όχι. Τον πλήρωσες για να κάνει μελέτη / επίβλεψη. Δεν θα σου κάνει την πραγματογνωμοσύνη δώρο, ούτε θα σέρνεται μαζί σου στα δικαστήρια με τα χρόνια επειδή έτυχε να σε έχει πελάτη. Τώρα, απ' την στιγμή που είναι προφανές ότι δεν του έχεις εμπιστοσύνη και ότι δεν τα πάτε "καλά", ας μην το συζητάμε το θέμα...

 

 

...Θα άφηνα τους δικηγόρους να του τα πάρουν όλα...

 

Αλήθεια, είσαι τόσο γενναιόδωρος; Αυτά είναι λόγια απελπισμένου που δεν σκέφτεται πριν ανοίξει το στόμα του:

- Ποιος σε βεβαιώνει ότι εγώ που σου απαντάω δεν είμαι ο μηχανικός σου; ο πραγματογνώμων;

- Ποιος με βεβαιώνει ότι όσα μας είπες είναι αληθή;

 

 

Επί της ουσίας τώρα. Οι μηχανικοί είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι, οι επαγγελματικές μας ενέργειες καθορίζονται πολύ αυστηρά από την νομοθεσία, τους κανονισμούς και την δεοντολογία, δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι μας καπνίσει.

Επομένως και οι διαδικασίες στις οποίες συμμετέχουμε είναι ξεκάθαρες, καθορισμένες από τον νόμο. Δεν ξέρω τι κάνουν οι δικηγόροι σας και πως τα έχετε μπλέξει. Αλλά, μολονότι εδώ που έφτασες χρειάζεσαι δικηγόρο, δεν πρόκειται να σε ξεμπλέξει αυτός.

Βρες λοιπόν τεχνικό σύμβουλο της εμπιστοσύνης σου και ζήτα του να μάθει και να καταγράψει ακριβώς ποια είναι η αλήθεια. Αφού μάθεις αν είσαι αθώος ή ένοχος, αφού μάθεις αν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ή όχι, θα κάτσεις με τον δικηγόρο να δεις πως θα χειριστείς την κατάσταση. Τότε θα βρείς κι άλλον μηχανικό (ή τον ίδιο, αν έχεις την τύχη να πέσεις σε τέτοια διάνοια) με μεγάλη κατασκευαστική εμπειρία, να μάθει στον δικηγόρο τα "μυστικά" της πιάτσας, με νόμους, εγκυκλίους, αποφάσεις...

 

Και θα στο ξαναπώ, αν θέλεις να βρεις καλό(ούς) μηχανικό(ούς), που θα έχει διάθεση να τρέξει για μερικά χρόνια στα δικαστήρια για χάρη σου, να κάνει την κάθε είδους έρευνα (από εργαστηριακή μέχρι γραφειοκρατική), ετοιμάσου να δώσεις πολλά λεφτά. Μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι ο επιβλέπων θα κάνει το παραμικρό από όλα αυτά.

Δεν το οφείλει, και δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την υπεράσπισή του πριν καταδικαστείς εσύ...

Link to comment
Share on other sites

5 μήνες μετά την ολοκλήρωσή της ο ιδιοκτήτης της διπλανής όμορης οικοδομής (40ετίας), ζήτησε πραγματογνομωσύνη, ισχυριζόμενος πως προκλήθηκαν βλάβες στην οικοδομή του.

 

Κατ' αρχήν θα έπρεπε να υπάρχουν λεπτομερείς φωτογραφίες των ομόρων κτιρίων πριν ξεκινήσουν οι εκσκαφές, τυπωμένες κ υπογεγραμμές μία προς μία από τους όμορους ιδιοκτήτες.Στις φωτογραφίες των κτιρίων, θα πρέπει να παρεμβάλλεται κ μια οποιαδήποτε εφημερίδα, ως αποδεικτικό ότι η ημερομηνία της φωτογραφίας δεν είναι προγενέστερη από την ημερομηνία που ισχυρίζεσαι.Αντίστοιχη περίπτωση σε δική μου κατασκευή με αντιδικίες με δικηγόρους των όμορων, τους έκανα -χωρίς δικηγόρο από τη μεριά μου- να τρέχουν σαν λαγοί, κ τους ιδιοκτήτες να βάζουν τα κλάμματα από τα νεύρα τους.Το αστείο ήταν πως η μια όμορη ισχυρίστηκε ενώπιω της δικηγόρου της ότι η υπογραφή της ήταν πλαστή, οπότε επιτόπου είπα στη δικηγόρο της ότι σε περίπτωση αγωγής εναντίον μου θα χρησιμοποιήσω γραφολόγο κ κατόπιν θα τους ζητήσω λεφτά να φάνε κ τα εγγόνια μου για συκοφαντική δυσφήμιση (ενός ευυπόληπτου επαγγελματία σαν εμένα!!!:lol::lol:).

 

Καθιζήσεις όταν υπάρχει υπόνοια γι αυτές, αποδεικνύονται με τοπογράφο κ καθημερινό monitoring.Όλοι οι ιδιοκτήτες όταν ακούν ότι πρέπει να πληρώσουν μηχανικό γι' αυτή τη δουλειά, χοροπηδάνε σα μικρά λαγουδάκια.Εξ' ού κ η κατάσταση με τους ''τσακωμούς''.Δικηγόρος δεν μπορεί να υπερασπιστεί κάποια καταγγελία χωρίς αποδεικτικά στοιχεία μηχανικών.Η πρώτη σου ενέργεια λοιπόν στις εκσκαφές θα έπρεπε να ήταν η πρόσληψη τοπογράφου μηχανικού για monitoring, εφόσον ήξερες ότι έχεις να κάνεις με περίεργο γείτονα.

 

5 μήνες λοιπόν...........ποιός πραγματογνώμων εκφέρει τέτοιες απόψεις χωρίς αποδεικτικά?Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ''υποθέσει-εκτιμήσει'' ότι προκλήθηκαν από σένα.Εκτός κ αν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία, τα οποία κ προφανώς τα έχει για να υπογράφει τέτοια πραγματογνωμοσύνη.Τί μίσος κ κουραφέξαλα διακρίνεις εσύ στους υπόλοιπους συναδέλφους εδώ μέσα, προφανώς είτε ο πραγματογνώμων είναι αλητάμπουρας κ λέει φανφάρες, οπότε εναντίον του θα πρέπει να κατευθυνθείς, είτε ο πραγματογνώμων σε έχει στριμώξει για τα καλά, οπότε την έβαψες.....

 

Επιπλέον, 16 μήνες μετά ο πραγματογνόμωνας έκανε συμπληρωματική πραγμ., η οποία ξεκινάει κάπως "κατόπιν υπευθυμίσεως του "αντιδίκου μας".... και μας θάβει τελείως.

 

Άρα έχει κ εξώδικες προειδοποιήσεις σε ΄σενα......Τα μισά μας λές, ή αν δεν μας τα λες, τότε ο δικηγόρος σου σε έχει πιάσει κορόιδο.

 

Τέλος, ο δικηγόρος που είχαμε τότε, δεν είχε κάνει καμμία ενέργεια να μας προστατέψει.

 

Άρα πώς αποδεκνύεται ότι φταίει ο μηχανικός?

 

Γνωρίζει κανείς πως μπορούμε να προσβάλλουμε την πραγμ. και να ζητήσουμε νέα?

 

ΕΔΩ είναι που χρειάζεσαι τη συμβουλή δικηγόρου, διότι αυτά δεν είναι δουλειά μηχανικού.

 

Φίλε έχεις κάνει πολύ λάθος χειρισμούς.Κ όχι μόνο τους έχει κάνει, αλλά είτε εδώ μέσα μας δουλεύεις ψιλό γαζί, είτε σε έχουν πιάσει κορόιδο.

 

Όπως κ να' χει πρέπει να απευθυνθείς σε νέο μηχανικό κ νέο δικηγόρο, για να γδάρουν ζωντανό τον πργματογνώμονα αν λέει ψέμματα εκ προθέσεως.Σου εγγυώμαι ότι αν παίζει τέτοια περίπτωση, του σκίζεις τα μάτια κ τον πετάς στα βράχια για το υπόλοιπο της ζωής του.Εκτός κ αν λες εσύ ψέμματα, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προχωρήσεις σε συμβιβασμό.

 

p.s.: λες ότι κανείς μηχανικός δεν δέχεται να κάνει πραγματογνωμοσύνη αντίθετη με αυτή που ήδη υπάρχει..........τί στοιχεια έχεις εσύ να προσκομίσεις?Αν έχεις, τότε υπάρχουν 120.000 μηχανικοί που θα την έκαναν ευχαρίστως.Αν δεν έχεις κ έχει ο άλλος, τότε...........the bird!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ίσως είναι καλύτερα να αποσύρω το θέμα.

Η απορία μου πάντως θα παραμείνει για όσους με κατηγορούν!

Έχω την εντύπωση πως "επιβλέπων του έργου κατα την κατεδάφιση, εκσκαφή και ανέγερση" σημαίνει πως αυτός είναι που γνωρίζει τι πρέπει να γίνει, και τι συνέβει. Η δική μου δουλειά, εκτός αν γνωρίζω λάθος, ήταν να πληρώνω για ότιδήποτε μου ζητήσει έτσι ώστε να μην έχω υπαιτιότητα για οποιαδήποτε παράλειψη. Τώρα, εάν αυτό δεν αποτελεί υποχρέση του, για να απαντήσει σε εμένα ή στο δικαστήριο για το τι συνέβει για το έργο που αυτός ήταν επιβλέπων, τότε προφανώς δεν έχω πληροφορηθεί σωστά.

Δεν ισχυρίστηκα ούτε ότι έγινε, ούτε ότι δεν έγινε ζημιά, ούτε ότι φταίει ο μηχανικός.

Λέω ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζω εγώ αλλά μόνο ο επιβλέπων του έργου μπορεί να ξέρει.

Συγνώμη αν προσέβαλα κανέναν εδώ με την στάση μου.

Τέλος, προς zavi, εξώδικες προειδοποιήσεις δεν υπήρξαν ποτέ. Μόνο τα ασφαλιστικά το 2004 και η αγωγή το 2006. Δικαστήριο δεν έχει γίνει ακόμα λόγω αναβολών και ότι απέσυρε το 2009 την αγωγή και κατέθεσε καινούρια που διόρθωσε κάποια πράγματα. Επίσης, την ίδια οπορία έχω κι εγώ. Πως είναι δυνατόν να αποκλείει κάθε άλλη αιτία και να λέει ο πραγμ/νας πως "από την εκσκαφή και ανέγερση προκλήθηκε βλάβη της δοκού στήριξης".

 

Α! Φωτογραφίες δεν έχω δει ποτέ. Ήταν και αυτό δική μου υποχρέωση (να φροντίσω να υπάρχουν)? Δεν θα έπρεπε να με ενημερώσει κάποιος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.