Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομόνωση: Πώς κατασκευάζετε τοίχους/πλάκα/κολώνες ;


sdim

Recommended Posts

γειά σας...μεγάλο θέμα! στην κατοικία που σχεδιάζω σκέφτομα να δημιουργήσω σε αρκετές πλευρές αρχιτεκτονική προεξοχή 40 εκ. του φ.ο. (πλάκα πατώματος και στέγης) ώστε εκεί να καθίσουν όλοι οι τοίχοι και οι μονώσεις που απαιτούνται μαζί με αυτήν από τον κενακ. θέλω εννιαίο όγκο εξωτερικά. όπου είναι επιθυμητό θα δημιουργηθούν εσωτερικά εσοχές. δεν είναι αυτό μια καλή λύση για να καλυφθούν στατικές και θερμομονωτικές απαιτήσεις?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 386
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

...δεν είναι αυτό μια καλή λύση για να καλυφθούν στατικές και θερμομονωτικές απαιτήσεις?

 

:D αντιθέτως, θα έλεγα ότι βάζεις μπελάδες. "Στατικά" θα την ακούσεις για τα επιπλέον νεκρά φορτία που προσθέτεις & "θερμομονωτικά" θα δημιουργήσεις μεγαλύτερες θερμογέφυρες (η πλάκα των 40 εκ. που προεξέχει) τις οποίες για να καλύψεις/ντύσεις θα χρειαστείς επιπλέον μόνωση. Βέβαια όλα λύνονται και εφόσον αυτή είναι η πρότασή σου δεν πέφτει σε κανένα ο λόγος (πλην του πελάτου βεβαίως-βεβαίως).

 

Υπενθύμιση: ό,τι κατασκευάζεις στις αρχιτ. προεξοχές είναι κατά βάσιν "συμπληρωματικό" - οι "κανονικοί" τοίχοι πλήρωσης και η "κανονική" μόνωση, που μετράνε στη δόμηση, θα κατασκευαστούν κανονικά από τη μέσα πλευρά των επιπρόσθετων τοίχων που θα πατάνε στις προεξοχές των 40 εκ. Αν βάλεις δηλ. επιπλέον μόνωση στις αρχ. προεξοχές δε θα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις στον ΚΕΝΑΚ - ασχέτως αν αυτό θα βοηθήσει στη εν γένει λειτουργία/απόδοση του κτηρίου.

 

 

υγ. μπορείς ως εναλλακτική τις αρχιτ. προεξοχές να τις δουλέψεις ως μεταλλική κατασκευή που θα "κουμπώσει" επάνω στο βασικό όγκο.

Link to comment
Share on other sites

Τα 40εκ πρεπει να ειναι "καθαρα"...

Δεν μπορεις να πατησεις τους τοιχους εκει....

 

ss_sk

Σιγα τα νεκρα φορτια για μια προεξοχη 40εκ..

Καποιοι δνε θα την εβαζαν καν στο μοντελο...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ. πολύ συμαντική η υπενθύμισή σου ss_sk. ναι είναι κατι το οποίο κι εγώ και ο πελάτης μου το αποφασίσαμε και θέλουμε να το κάνουμε όσο πιο σωστά γίνεται και να συντονίσουμε τις υπόλοιπες μελέτες. για τα 40 εκ προεξοχή θα προβλεφθούν επαρκώς τα όποια νεκρά φορτία στο φ.ο κατά την αρχιτεκτονική μελέτη. οι μονώσεις που σχεδιάζω μου δίνουν ένα πλάτος τοίχου 42 εκ (χωρίς σοβάδες) από έξω προς τα μέσα: 6(τούβλο)+9(μονωση)+10(τουβλο)+7(μονωση κενακ)+10(τούβλο). Ποιά είναι η επιπλέον μόνωση που λες ss_sk?

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά τέτοιους τοίχους ούτε στη Νορβηγία δεν κάνουν, πόσο μάλλον στη Ρόδο.

ποιός ο λόγος για τέτοια κατασκευή; σε τέτοια κατασκευή σε οδηγεί ο ΚΕΝΑκ; γνώμη μου να κάνεις ένα τσέκ πάλι γιατί κάτι δεν κολάει...!

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά ποια η ανάγκη τέτοιας θερμομόνωσης;

Το βασικότερο όμως είναι πως αυτές οι αρχιτεκτονικές προεξοχές από την στιγμη που θα πατήσει επάνω η τοιχοποιία δεν θα είναι προεξοχές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.