Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία όχι σε ιδιόκτητο γραφείο αλλά σε φίλου


ggeorge

Recommended Posts

θαλεγα οτι για να μην ειμαι απολυτος αν οχι ολους τους περισσοτερους απο αυτους τους θεωρω τοσο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ οσο τον Τσιπρα....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σχετικά με το αρχικό ερώτημα, αν εργάζεσαι στην έδρα συναδέλφου δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί όμως να μην έχεις μεταφέρει εκεί τον εξοπλισμό σου.

 

Αν έχεις ένα φορητό υπολογιστή δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν έχεις μεταφέρει σταθερό υπολογιστή, έπιπλα, plotter, εκτυπωτή ή γενικά κάτι σταθερό τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο φίλος να φάει πρόστιμο για φοροδιαφυγή καθώς θα θεωρηθεί ότι ανήκουν σε αυτόν εφόσον είναι η έδρα του (έλλειψη τιμολογίων για επαγγελματικό εξοπλισμό).

 

Το πρόστιμο είναι 20 φορές η αξία του αντικειμένου αν θυμάμαι καλά, αλλά με έναν διακανονισμό μειώνεται.

Link to comment
Share on other sites

σταθερό τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο φίλος να φάει πρόστιμο για φοροδιαφυγή καθώς θα θεωρηθεί ότι ανήκουν σε αυτόν εφόσον είναι η έδρα του (έλλειψη τιμολογίων για επαγγελματικό εξοπλισμό).

 

Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιος περιορισμός. Σιγά μην έχουμε τιμολόγια για την κάθε καρφίτσα στην έδρα μας. Τα αγόρασαμε με ΑΛΠ και για ιδιωτική χρήση, ούτε εκπέσαμε ΦΠΑ, ούτε τα καταχωρήσαμε ως δαπάνες. Τι πρόβλημα υπάρχει; Το αντίθετο θα συμβεί μάλλον: θα φάει πρόστιμο ο "επισκέπτης" γιατί έβγαλε πάγια από την έδρα του και τα πήγε στο γραφείο του φίλου του.

Link to comment
Share on other sites

@tpanag

 

Και όμως τα πράγματα έτσι είναι. Για να μην το ξέρεις είτε είσαι νέος στο επάγγελμα είτε δεν έχεις μιλήσει με παλιούς ή με τον λογιστή σου γι'αυτό το θέμα.

 

Αν αγοράσεις ένα στυλό από το περίπτερο με απόδειξη και το πάρεις στο γραφείο σου μπορεί να σου κόψει πρόστιμο ο εφοριακός επειδή δεν έχεις τιμολόγιο αγοράς (στο γραφείο πρέπει να κόβεις τιμολόγιο).

 

Αν έχεις μια γλάστρα από τα εγκαίνια επίσης μπορεί να σου κόψει πρόστιμο. Μου είπε ο λογιστής μου ότι ξέρει συγκεκριμένη περίπτωση που έγινε αυτό.

 

Επίσης αν έχεις τιμολόγιο αγοράς για κάτι και δεν βρίσκεται στο γραφείο σου, πρέπει να το δικαιολογήσεις με επίσημο έγγραφο (π.χ. παραστατικό παραλαβής από τμήμα σέρβις), διαφορετικά πάλι υπάρχει πρόβλημα.

 

Μην το ψάχνεις, γι'αυτό πληρώνουμε σαν κορόιδα την περαίωση. Όσο σωστοί και να είμαστε πάντα με το γράμμα του νόμου είμαστε παράνομοι.

 

Αν θέλεις οπωσδήποτε να είσαι σωστός και σκοπεύεις να εργαστείς στο γραφείο φίλου, θα πρέπει είτε να το δηλώσεις ως έδρα είτε για τον εξοπλισμό που θα υπάρχει εκεί να υπάρχουν και αντίστοιχα παραστατικά (είτε ότι του τα έχεις πουλήσει, σε μια συμβολική τιμή, είτε να έχουν αγοραστεί με τιμολόγιο στο όνομά του, είτε να έχεις παράρτημα εκεί και να φαίνεται λογιστικά ότι τα έχεις μεταφέρει στο παράρτημα).

Link to comment
Share on other sites

+100000 προσωπικα οταν εκανα εναρξη και ειχα γραφειο στο σπιτι που εννοειται οτι ολα ηταν απο φοιτητης οταν μου τοπαν νομιζα οτι προκειται για αστειο !!!

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα πρέπει να έχουμε τιμολόγια κομμένα για πάγια αντικείμενα του γραφείου αλλά μην φτάσουμε στην υπερβολή για στυλό και για γλάστρες !

 

Μήπως πρέπει να κόβουμε και τιμολόγιο για τα ρούχα που φοράμε εντός γραφείου ; Η μήπως να κόψουμε τιμολόγιο για ειδική στολή γραφείου που όταν θα μπαίνουμε μέσα να αλλάζουμε κατευθείαν ;)

 

Υπόψην , γίνονται δεκτές και αποδείξεις ως 50 ευρώ για δαπάνες του γραφείου πέρα από τιμολόγια .

Link to comment
Share on other sites

και για τα στυλο.....και για τους συνδετηρες....το θεμα ειναι να μην παρουν καφε.....

 

με καποιες αποδειξεις απο χαρτοπωλειο (που δεν λενε αναλυτικα) νομιζω ειναι καλυτερα

Link to comment
Share on other sites

Προς θεού όμως , δε θα χάσουμε και τα μυαλά μας με την όλη κατάσταση . Να μπαίνουμε στο γραφείο από κανένα φιλαράκι και να φοβόμαστε να ακουμπήσουμε το ποντίκι μην μας πιάσει η εφορία για αδήλωτη εργασία .

Aκριβως, συμφωνω φιλε thomas. Αν ειναι δυντον να φοβομαστε για τετοιες περιπτωσεις:shock:

Πηγες για επίσκεψη κ τελειωσε η υποθεση, μην τρελαθουμε κιολας

Link to comment
Share on other sites

@tpanag

 

Και όμως τα πράγματα έτσι είναι. Για να μην το ξέρεις είτε είσαι νέος στο επάγγελμα είτε δεν έχεις μιλήσει με παλιούς ή με τον λογιστή σου γι'αυτό το θέμα.

 

 

Δεν είμαι νέος μάστορα. Απλά έχω έδρα σπίτι μου. Και σε τέτοια περίπτωση όπως καταλαβαίνετε είναι αστείο να συζητάμε αυτό το ζήτημα.

 

btw ένα παλιό pc που έχω ακόμα χωρίς φυσικά τιμολόγιο, λέτε να το περάσω ως πάγιο και αν ναι, με τι παραστατικό; Τα φλυτζάνια και τα ποτήρια που πίνουμε τους καφέδες μας μας τα αναγνωρίζουν ως δαπάνες (πάγια);

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.