Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανολόγων Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Μηχανικών Η/Υ


dal_kos

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Είμαι μαθητής Γ' Λυκείου και με τα μόρια που έχω πιάσει μπορώ να διαλέξω όποια σχολή θέλω. Ενδιαφέρομαι και αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στους Μηχανολόγους Μηχανικούς του ΕΜΠ και τους ΗΜΜΥ του ΕΜΠ. Οι απορίες που έχω και αφορούν κυρίως τους μηχανολόγους μηχανικούς [αφού προς τα εκεί κλίνω περισσότερο] είναι οι εξής:

 

- Που μπορεί να απασχοληθεί ένας Μηχ/Μηχ στην Ελλάδα, και με τι αντικείμενο?

 

- Οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης κρίνονται καλές? Συγκρίνονται με αυτές των ΗΜΜΥ?

 

- Γενικά ποια η αποψή σας για τις δύο αυτές σχολές?

 

[- Ποια από τις δύο θα μου προτείνατε, έχοντας στο μυαλό πως από 5 χρονών είχα τρέλα τόσο με τις κατασκευές όσο και με τα ηλεκτρονικά? ]

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε απάντηση.

Φιλικά,

Κώστας

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 75
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

κατά βάση, από πλευράς επαγγελματικών δικαιωμάτων δεν έχεις διαφορά (λόγω νομοθεσίας). Τώρα τπ θέμα στην ουσία των σπουδών, οι ΗΜΜΥ έχουν πιο κοντινή σχέση με κάποιους κλάδους σύγχρονης τεχνολογίας.

Σε εργοστάσιο που είμουν 2 χρόνια, μαζί με τον μηχανολόγο μηχανικό τα ίδια κάναμε, σε λίγες περιπτώσεις (βλαβών κυρίως) απαιτήθηκε εξειδίκευση.

 

Πάντως εγώ θα σου πρότεινα να ξανασκεφτείς τους Πολιτικούς Μηχανικούς γιατί αυτοί οι πλεον ευνοούμενη ειδικότητα.

 

(Εγώ ΗΜΜΥ ΕΜΠ έχω τελειώσει)

Link to comment
Share on other sites

να ρωτησω κ γω με την σειρα μου γιατι ειμαι στην ιδια κατασταση με τον dal_kos αν ως ελευθερος επαγγελματιας εχοντας τελειωσει ημμυ εχω καλες προπτικες κ αμοιβη.δεν ξερω τι να επιλεξω αφου εχω συγγενη πολιτικο μηχανικο ελευθερο κ με ελκυει κ αυτο.ως πρωτη επιλογη εχω τους ηλεκτρολογους παντως

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω απολυτα με τον Λεφτερη.

 

Αν ηθελες να ασχοληθεις με βαση το τι σου αρεσει τοτε θα μπορουσες να δεις τις κατευθυνσεις και να διαλεξεις.

 

Ομως ζουμε στην Ελλαδα οπου το πιο σημαντικο απ'ολα ειναι τα επαγγελματικα δικαιωματα και ολα τα αλλα ειναι πολυ μακρια.

Αρα απο την στιγμη που οι Ηλεκτρολογοι και οι Μηχανολογοι εχουν ακριβως τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα για μενα προκειται περι της ιδιας σχολης...

Επισης π.χ. ενας Ηλεκτρολογος Μηχανικος που θα διαλεξει κατευθυνση ενεργεια με εναν Μηχανολογο Μηχανικο που θα διαλεξει επισης ενεργεια θα κανουν κοινα μαθηματα σε ποσοστο πανω απο 80%.

 

Τελος να πω πως ο Λεφτερης εχει δικιο σε αυτο που ειπε αφου στην αγορα εργασιας και οι Ηλεκτρολογοι και οι Μηχανολογοι κανουν ακριβως τα ιδια πραγματα. (Αν εχεις ακουσει ανθρωπους του επαγγελματος λενε Ηλεκτρομηχανολογος και οχι Ηλεκτρολογος η Μηχανολογος αφου θεωρουν οτι ειναι ιδιες σχολες).

 

Αρα φιλε εχεις τις δυο οψεις του ιδιου νομισματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Παιδια θα σας ημουν υποχρεος για μια γρηγορη απαντηση...εγω με τα 17.900 μορια μου ισως δν πιασω την η.μ.μ.υ αλλα παρ' ολα αυτα ισως τν δηλωσω. Στη φαση που ειμαι θελω να δηλωσω μηχανολογος μηχανικος επειδη γουσταρω πιο πολυ το αντικειμενο. Αλλα δεν θελω να κανω κατι που θα μετανιωσω. Πειτε μ λιγο αν οντως ειναι τοσο ενδιαφερον οσο ακουγεται(σχεδιασμος μηχανων-πολυ φυσικη-αρκετα μαθηματικα-δυνατοτητα εργασιας στο εξωτερικο). Και διαβασα οτι ενας μηχανολογος μπορει να δουλεψει και στν εκπαιδευση...αλλα δν προσδιοριζει σε ποιο τομεα της εκπαιδευσης...μπορει στν 2βαθμια οπως ενας ηλεκτρολογος μηχανικος?

Μιας και οι εξυπνοι μας εδωσαν χθες βαθμους και μεχρι τν παρασκευη πρεπει να κανουμε μηχανογραφικο κατανοειται το κρισιμο της εγκαιρης απαντησησς σας!

Link to comment
Share on other sites

Σχεδιασμος μηχανών: Στην Ελλάδα δύσκολα.

Πολύ φυσική, αρκετά μαθηματικά: Στη σχολή ΝΑΙ. Μετά υπάρχουν τα προγράμματα.

Δυνατότητα εργασιας στο εξωτερικό: Από όσο μπορώ να ξέρω NAI.

 

Οσο αφορά την εκπαίδευση οι μηχανολόγοι μπορούμε να εργαστούμε στα τεχνικά λύκεια. Προτερεότητα βέβαια έχουν αυτοί που θα φοιτήσουν 1 χρόνο στην ΑΣΠΕΤΕ (παλιά ΣΕΛΕΤΕ). Το οποίο σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση 5χρόνια για το πτυχίο + 1 στην ΑΣΠΕΤΕ.

Δηλαδή αν σε ενδιαφερεί η εκπαίδευση διάλεξε έναν πιο σύντομο δρόμο.

 

Καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω πολυ Ολγα! Πραγματικα εχοντας απευθυνθει σε πανεπιστημιακους και αλλους αρμοδιους πηρα την απαντηση απο αυτον τον ιστοτοπο που αποδεικνυεται πολυ ενδιαφερον και χρησιμος. ελπιζω να μου χρειαστει και για το μελλον. Οχι, δεν με ενδιαφερει η εκπαιδευση τοσο αμεσα...ισως σαν φοιτητης ομως θα μπορουσα να διδαξω σε παιδακια απλα μαθηματικα και φυσικη, σε επιπεδο ιδιαιτερου παντα. Εσυ προσωπικα εισαι ευχαριστημενη απο το τμημα του Α.Π.Θ? Θελω να πω, λειτουργουν ολα οπως θα πρεπε( π.χ εγαστηρια κ.λ.π)?

Link to comment
Share on other sites

Γενικά είναι ένα καλό τμήμα και δύσκολο. Σου παρέχει αρκετές γνώσεις. Το κακό είναι ότι οι περισσότερες γνώσεις είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Τα εργαστήρια δυστηχώς είναι κάτι το οποίο λείπει από τη σχολή. Η διπλωματική εργασία στο τελευταίο έτος περιλαμβάνει σίγουρα πειραματικές διαδικασίες αλλά κατα τη διάρκεια των μαθημάτων ελάχιστα εργαστήρια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.