Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή inverter (προσανατολισμός Ανατολή - Δύση)


d_nodas

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχω 42 πλαίσια 190W. 10 πλαίσια (1,09kW) στο νότο και 32 πλαίσια (6,08kW) στην ανατολή. Επιλέγω τον SMA sunny tripower 8000TL. Είναι οκ?

 

Εάν επιλέξεις τον SMA sunny tripower 8000TL τότε η συνδεσμολογία που θα κάνεις είναι ΕΙΣΟΔΟΣ Α 2*16 ΕΙΣΟΔΟΣ Β 1*10 λόγω της διαφορετικής κλήσης των πανέλων.

 

Αλλά όμως σ αυτή την περίπτωση στην ΕΙΣΟΔΟ Β έχουμε αρκετά χαμηλές τάσεις και ο inverter δε θα λειτουργεί αρκετό χρονικό διάστημα στο MPP.

 

Εύρος τάσης σημείου μέγιστης ισχύος (MPP) 320 V – 800 V

 

 

Εάν έβαζες ποιο μεγάλης ισχύος φ/β πλαίσια θα ήταν καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω μεγαλύτερα λόγο διαστάσεων. Το 1,90kW στο νότο είναι το μέγιστο που μπορεί να χωρέσει. Αν χρησιμοποιήσω μεγαλύτερα είναι περίπου στο 1,3 kW. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη λύση.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις 2 προσανατολισμούς και στον έναν τα πλαίσια σου είναι πολλα και μονός αριθμός.

Πολύ σωστός...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Καλησπέρα συνάδελφοι, θα εκτιμούσα την βοήθεια σας σε ένα θέμα που μου τυχαίνει πρώτη φορά, είναι μια μελέτη για οικιακό σε δίριχτη κεραμοσκεπή της οποίας ο προσανατολισμός είναι ανατολικός-δυτικός. Η κλίση θα έλεγα οτι είναι ικανοποιητική στις 25 μοίρες, απο τη χωροθέτηση που έχω κάνει βγαίνουν 23 πάνελ στη κάθε πλευρά. το σύστημα βγαίνει συνολικα στα 9,430kWp, το πρόβλημα μου είναι οτι ο τριφασικός inverter της SMA 10000TL είναι λιγο υπερδιαστασιολογημένος για την περίπτωση αυτή! Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω? Να έβαζα 3 μονοφασικούς η μια φάση αναγκαστικά δεν θα είχε πάνελ και απο τις 2 πλευρες?

 

Ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σας!

 

Δεν είναι καθόλου υπερδιαστασιολογιμένος ίσα ίσα που θα δουλέψει σε σημείο με καλύτερο βαθμό απόδοσης. Στους περισσότερους Inverter o μέγιστος βαθμός απόδοσης βρίσκεται στο 50% της ισχύος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

καλησπερα βρηκα το αρθρο σχετικο και επειδη θα χρησιμοποιησω για πρωτη φορα inverter aurora pvi 10 και 42 πανελ SANYO HIT N235 SE10 θα ηθελα να ξερω πως να χωρισω τα string?21 στην ΙΝ1 και 21 στην ΙΝ2 ?ο προσανατολισμος ειναι στο νοτο για ολα!επισης γνωριζετε αν ο συγκεκριμενος inverter ειναι αξιοπιστος!?

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Γιατι χρησιμοποιεις τον συγκεκριμενο ινβερτερ αν δεν ξερεις τιποτα γι'αυτον?Καποιος αλλος τον διαλεξε?Τα πανελ θα τα βαλεις σε στεγη ή δωμα?Ποιος εκανε τη διαστασιολογηση και τη χωροθετηση?

Link to comment
Share on other sites

βασικα τα διαλεξε ο πελατης που εχει την στεγη(σε στεγη οποτε θα εγκατασταθουν) και επειδη τον χρησιμοποιω πρωτη φορα δεν το ξερω.εχω κανει τη χωροθετηση εγω απλα.το μονο προβλημα μου ειναι το παραπανω.Αν γνωριζετε τπτ,θα ηθελα καποια βοηθεια.ευχαριστω παντως!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.