Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΕΚ - ΜΕΕΠ (εγγραφή, δικαιολογητικά και όχι μόνο)


Nick D.

Recommended Posts

1) Μη πτώχευσης και τα συναφή από τα δικαστήρια.

2) Νομίζω πως ναι.

 

Επιτέλους εγκρίθηκε και το δικό μου ΜΕΚ!!

sundance καλές δουλειές να έχουμε. Χλωμό το κόβω βέβαια έτσι όπως είναι η κατάσταση...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντως για να μην σου λέω και βλακείες για τις υπεύθυνες δηλώσεις κατέβασε τις οδηγίες συμπλήρωσης από εδώ. Κατεβάζεις τις "Οδηγίες συμπλήρωσης Τεχνικού Δελτίου Α2-1".

Link to comment
Share on other sites

Μιας και μόλις τώρα το διάβασα κατάλαβα τα εξής:

1) Εφόσον πρόκειται για εγγραφή ατομικής επιχείρησης σε τάξεις μικρότερες της 1ης δεν απαιτείται έλεγχος επάρκειας ιδίων κεφαλαίων, άρα δεν χρειάζεται να έχεις λεφτά στις τράπεζες.

2) Συμπληρώνεται κανονικά η υπεύθυνη δήλωση που αφορά την μη εγγραφή στο μητρώο μελετητών κλπ κλπ κλπ. Αυτή η υπεύθυνη δήλωση είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε εγγραφή σε οποιοδήποτε μητρώο. Ακόμα και μελετητής να ήσουν πάλι θα έκανες δήλωση ότι δεν είσαι εγγεγραμμένος στο ΜΕΚ/ΜΕΕΠ. Βλέπεις ο νόμος απαγορεύει τις διπλοεγγραφές και επειδή βαριούνται να το ψάξουν μας βάζουν να κάνουμε υπεύθυνες δηλώσεις.

3) Απαιτούνται τα πιστοποιητικά μη πτώχευσης, αναγκαστικής διαχείρισης κλπ (έχω βέβαια την εντύπωση ότι στο πιστοποιητικό μη πτώχευσης που δίνουν τα δικαστήρια αναφέρονται όλα αυτά). Εδώ να μην ξεχάσω ότι απαιτείται και μεγαρόσημο. Ένα για την αίτηση και ένα για κάθε αντίτυπο του πιστοποιητικού. Το προμηθεύεσαι από την γραμματεία του δικηγορικού συλλόγου που υπάρχει στο δικαστικό μέγαρο.

4) Ο πίνακας στελέχωσης συμπληρώνεται κανονικά, έστω και αν το μόνο στέλεχος είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

μπορει ενας τεχνολογος μηχανικός που έχει ΜΕΕΚ Κ ΜΕΕΠ να γραφτεί στο ΤΕΕ?

 

 

Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

 

Παρατήρηση: Χρησιμοποιείστε την αναζήτηση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Όχι. Το ΤΕΕ δεν δέχεται αποφοίτους ΤΕΙ ως πλήρη και ισότιμα μέλη. Τους εγγράφει στο τμήμα Τεχνικών Επωνυμιών μόνο και μόνο για να δικαιολογεί τον έλεγχο των αμοιβών τους. Το ΜΕΚ-ΜΕΕΠ εξασφαλίζει μόνο την εγγραφή μας στο ΤΣΜΕΔΕ και αυτό για όσο διάστημα είναι σε ισχύ το ΜΕΕΠ. Η αιτία είναι ότι το Ταμείο ασφαλίζει υποχρεωτικά και Εργολήπτες Δημοσίων Έργων και ως τούτοι εγγραφόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλως σας βρήκα και εγω..θελω να ρωτησω το πως μπορω να κανω το πτυχίο μου εργοληπτικό..είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και εδω και 4 χρόνια δουλεύω ως ελεύθερος επαγγελματίας με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Έχω το γραφειάκι μου και παλεύω με την καθημερινότητα..αν μπορεί λοιπόν κάποιος να μου πει τι μπορώ να κανω.ευχαριστώ προκαταβολικά..

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν θα πρέπει να έχεις εγγραφέις στο ΜΕΚ. Έπειτα αφού αποκτήσεις μητρώο έχεις δύο επιλογές, είτε να εγγραφείς στο ΜΕΕΠ ως εργολήπτρια, είτε στο μητρώο μελετητών. Για τα έντυπα και δικαιολογητικά στο post #213 του cna θα βρεις ότι χριαστείς. Στα 5 έτη προϋπηρεσίας για διπλωματούχους έχεις δικαίωμα να εγγραφέις στη Β τάξη του ΜΕΚ και έπειτα να αποκτήσεις το Α2 ΜΕΕΠ στις κατηγορίες που σου αντιστιχούν λόγω ειδικότητας.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..θα πω ότι κατάλαβα στο περίπου,αλλά απ' ότι κατάλαβα θέλει μεγάλη διαδικασία και αρκετή χαρτούρα..τουλάχιστον με κατατόπισες ως προς το πως θα ξεκινήσω.ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.