Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός αμοιβών ιδιωτικών έργων online μέσω ΤΕΕ


Recommended Posts

Thanks erling!! Εβγαλα εντολη πληρωμης και πηγα το πρωι και πληρωσα στην Τραπεζα και πριν λιγο περασα Πληροτητα και αφησα το φακελο στο Πρωτοκολλο...γιατι το μεσημερι ειχαν κοπη πιτας στην Πολεοδομια και...σταματησαν να δουλευουν!!

Μονο που στην πληροτητα ο ανθρωπος που μου κοιταξε τα φορολογικα μου ειπε οτι επειδη εχω παλια εκδοση Civil (αυτη η εκδοση δε βγαζει αρχειο xml για το ΤΕΕ οπως εχω αναφερει), θα εχω καποιο μικρο προβλημα μετα, γιατι δε θα μου βαζει το σωστο συντελεστη εκτος εδρας (αποσταση 60 χλμ). Αλλα επειδη αλλαξε και το λ (=0,22041 - απορω πως δεν ειχε ενημερωθει η σελιδα του ΤΕΕ) και μεχρι να φτασω στον ελεγχο των φορολογικων θα εχει αλλαξει και το ΕΤΑ (=115 απο 1/3/09), θα βαλω τοτε στο ΤΕΕ απο την αρχη ολες τις μελετες και τις επιβλεψεις και απο το συνολο που θα βγαλω θα αφαιρεσω αυτα που πληρωσα τωρα και θα πληρωσω τα υπολοιπα.

Μπερδεμα μου μυριζει...θα το δουμε στην πορεια ομως...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Απαντήσεις 333
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

...και ξανα στα ιδια λημερια!! Λοιπον, οσον αφορα την ως ανω οικοδομικη αδεια...πηγα και πηρα πισω το φακελο απο την Πολεοδομια! Ο λογος εξιστορειται στο θεμα "Κάλυψη σε άρτιο κατά παρέκκλιση γήπεδο" μεσα στο forum αυτο.

Οποτε τωρα ειμαι σε φαση που θελω να καταθεσω αδεια για μια διωροφη πετρινη κατοικια με υπογειο.

Ακολουθοντας ολα οσα έχουν υποθει παραπανω...το civil "διαφωνει" με το ΤΕΕ οσον αφορα τη Μελετη Αρχιτεκτονικων. Τα βλεπω και τα ξαναβλεπω, αλλα δε ξερω που εχω κανει το λαθος.

-Δηλωνω καπου οτι ειναι 2 οι οροφοι της κατοικιας?

-το υπογειο το δηλωσα στο ΤΕΕ ως "υπογειοι βοηθητικοι χωροι", σωστα?!

-Οι βεραντες δεν μπαινουν πουθενα (ειτε στο civil ειτε στο ΤΕΕ)?

-Στο site του ΤΕΕ, εκει που λεει "Εφαρμόστηκε ο έλεγχος της ελάχιστης αμοιβής χωριστά για το σύνολο των αμοιβών μελετών (εξαιρουμένου του τοπογραφικού) και χωριστά για το σύνολο των αμοιβών επιβλέψεων"...τι θελει να πει ο ποιητης?!

-Για να καταθεσω το φακελο της αδειας, πρεπει να πληρωθουν και οι μελετες υδρευσης και αποχετευσης?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ενδιαφέρει πόσοι είναι οι όροφοι . Τα τετραγωνικά της οικίας έχουν σημασία.

Οι βεράντες γενικώς δεν μπαίνουν πουθενά.

Μέχρι πρότεινος η ελάχιστη αμοιβή αφορούσε μόνο την μελέτη. Τώρα αφορά και την επίβλεψη.

Οχι δεν χρειάζονται αμοιβές μηχανολογικών για την υποβολή.

Link to comment
Share on other sites

O.K...thanks Avgoust!!

Οποτε και αυτός ο διαχωρισμος ελαχιστων αμοιβων μελετων και επιβλεψεων, δεν αλλαζει τιποτα σε αυτα που πρεπει να πληρωσω για να κατεθεσω το φακελο στην Πολεοδομια, σωστα? Δηλαδη, εγω θα καταθεσω το φακελο εχοντας πληρωσει τις μελετες Αρχιτεκτονικων, Περιβαλλοντος χωρου, Παθητικης Πυροπροστασιας, Χρονικου Προγραμματισμου, Τευχων Δημοπρατησης και Τοπογραφικου, σωστα?! Δεν ειναι αναγκη ν α καταθεσω την αμοιβή όλων των μελετων, ετσι?!

Link to comment
Share on other sites

Τοπογραφικό - Αρχιτεκτονικά - παθητική ξέρω σαν σίγουρα.

 

Βέβαια βάζω και τεύχη και χρονικό καθώς είναι και λίγα.

 

Π/Χ γιατί ?

Link to comment
Share on other sites

Κάπου στο forum είχε ειπωθεί ότι κάποια Πολεοδομία θεωρούσε ότι ο Π.Χ. είναι μέρος της αρχιτεκτονικής μελέτης άρα πρέπει να είναι πληρωμένος. Τα γνωστά ....

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντως δεν το βάζω και πρόβλημα εως σήμερα δεν είχα.

 

Θα κοιτάξω τα βιβλία και νομοθεσία και θα επανέλθω.8-)

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι ο περιβάλλων χώρος είναι μέρος της αρχιτεκτονικής μελέτης. Άλλωστε το διάγραμμα κάλυψης λέγεται πολλές φορές "διάγραμμα κάλυψης και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου". Πόσοι κάνουν ειδική ξεχωριστή μελέτη περιβάλλοντος χώρου;

Link to comment
Share on other sites

Οπως το βλεπω εγω, στις αμοιβες βάζουμε το τοπογραφικο, τον περιβ. χωρο (διαγραμμα καλυψης) και τα αρχιτεκτονικα (κατοψεις)...συν ολα τα άλλα (πυροπροστασια θερμομονωση κτλ). Και ετσι το δεχεται και η Πολεοδομια εδω...

 

Παντως...κοιταζω 2 μερες τωρα...και δε μπορω να καταλαβω πως βγαινει η διαφορα αναμεσα στις αμοιβες του civil και του ΤΕΕ.

Το ΤΕΕ μου βγαζει μικροτερη αμοιβη από το civil, μονο στη μελετη αρχιτεκτονικων.....αλλα μετα στο τελος του εντύπουτου ΤΕΕ μου βγαζει τη συνολικη αμοιβη για το ολο εργο σωστη (ιδια με το Civil) !!!!!!

Τελικα...εχω κανει λαθος ή οχι?!?!?

 

S.O.S.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.