Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση περί επ. δικαιωμάτων με αφορμή την γνωμ. ΝΣΚ


Recommended Posts

georkats

 

Κανένας δεν έχει εύκολες λύσεις .

Σε πληροφορώ ότι εγώ επέλεξα να πάω έξω γιατί έξω σπούδαζε η αδελφή μου παρόλο που ο μέσος όρος της βαθμολογίας μου ήταν 18/10/11 με υποτροφία που έλαβα τότε από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας .

Γυρίζοντας έπειτα από 7 χρόνια σπουδών παρέδωσα τα χαρτιά μου στο ΔΟΑΤΑΠ και αναγνωρίστηκα με τους ΗΜΜΥ δίνοντας μαθήματα και χάνοντας το Μεταπτυχιακό μου τίτλο .

Βλέπεις εμείς κάναμε και μια θυσία σε σύγκριση με εσάς .

Εσείς με 4 μόνο χρόνια σπουδών χωρίς Μεταπτυχιακούς Τίτλους ζητάτε να σας τα φέρουν τα ΕΔ έτοιμα στο πιάτο .Ε αυτό φίλε μου δεν γίνετε .

 

Γνωρίζουμε με τι βαθμό έμπαιναν και μπαίνουν ακόμα συνάδελφοι στα ΤΕΙ .

Συνάντησα πολλούς από αυτούς που μπήκαν μόνο με το όνομα τους και άλλους τόσους που τα παράτησαν και δεν πήραν ποτέ πτυχίο .

Εάν λοιπόν νομίζεις ότι είναι εύκολη λύση η φυγή στο εξωτερικό τότε κάνεις μεγάλο λάθος .Τράβα λοιπόν επάνω για να δεις πως είναι τα πράγματα .

 

Να δεις αυτούς που ακόμα δεν μπορούν να περάσουν το 1 έτος διότι εκεί έχει όριο και δεν κάθονται στις καφετέριες με τους φραπέδες χρωστώντας όσα μαθήματα ήθελα αδιάφοροι και αναίσθητοι .

Αυτούς που είχαν την εντύπωση όπως εσάς ότι με τενεκέδες λάδι παίρνουνε μαθήματα .

Τράβα λοιπόν να πάρεις μια γεύση από εκεί πάνω και από το πολυτεχνείο μου και μετά έλα να μου πεις για εύκολες λύσεις .Γιατί όσοι κατάφεραν και τελείωσαν με καλό βαθμό το συγκεκριμένο Πολυτεχνείο σήμερα περνάνε το ένα μάθημα μετά το άλλο στο ΕΜΠ , στο ΑΠΘ και σε οποιοδήποτε άλλο Πολυτεχνείο της Χώρας μας .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 296
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ότι θα κατέληγε το post με το παραλήρημα του lazarosk, ούτε στα όνειρά μας..

σε λίγο θα μας πεις ότι έβγαλες και το ΜΙΤ,

αλλά να μας δίνεις και συμβουλές και μάλιστα με ύφος 100 καρδιναλίων, τί να πω

έχεις κάψει φλάντζα και σφήνωσαν τα κουζινέτα σου,

τράβα σε κάποιους άσχετους που δεν ξέρουν τι εστί Βουλγαρία μήπως και σε υπολογίσουν γιατί για μας......, όσους τίτλους και να κουβαλάς..

Το παρακάτω, παράθεση άρθρου από Blog γιατί μου άρεσε :

"Για ένα πήδημα της ανέφελης της νιότης μου, στης ανοχής τους οίκους τους, δεν λογαριάζω δερβέναγα στην κούτρα μου να βάλω, ούτε τις εταίρες τους αλλά ούτε και τις συν αυτώ τσατσάδες. Να σου θυμίσω απλώς ότι ζω ακόμα. Και επικήδειο δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν από εσάς να μου απαγγείλει πριν την καθορισμένη ώρα. "

Link to comment
Share on other sites

καλά το ότι ζήσαμε να διαβάσουμε ότι ίδρυμα της βουλγαρίας συγκρίνεται

με το ΕΜΠ είναι ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ.:P

 

επίσης ποια χρονιά έδινε υποτροφίες το υπουργείο παιδείας?

γιατί και εγώ κάπου εκεί στο 18 και μισό έβγαλα

 

λάζαρε γελάνε και οι πέτρες

ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ

Link to comment
Share on other sites

Κάθεστε και αναλώνεστε για το πόσα δικαιωμάτα θα έπρεπε να έχει ο καθένας ανεξάρτητα με ποιά σχολή έχει τελειώσει..

ερωτώ ... μήπως μας ρίχνουν κάτι από ψηλά και έχουμε πέσει σε λίθαργο όλοι μας?

σε λίγο δεν θα υπαρχει δουλειά ούτε στους φούρνους και εσείς ειδικά "μεγάλοι" ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΑΓΡΟΝΟΜΟΙ κλπ ασχολήστε με εμάς του ΤΕΙ?

Αντί όλοι ενωμένοι να σηκώσουμε τον κόλο μας και να σπάσουμε τα κεφάλια αυτών που μας κατάντησαν έτσι! και που θα πάει ακόμα... κανείς δεν ξέρει.

 

έλεος ποια!

Link to comment
Share on other sites

σε λίγο δεν θα υπαρχει δουλειά ούτε στους φούρνους και εσείς ειδικά "μεγάλοι" ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΑΓΡΟΝΟΜΟΙ κλπ ασχολήστε με εμάς του ΤΕΙ?

Αντί όλοι ενωμένοι να σηκώσουμε τον κόλο μας και να σπάσουμε τα κεφάλια αυτών που μας κατάντησαν έτσι! και που θα πάει ακόμα... κανείς δεν ξέρει.

 

Ποιός σου είπε ότι είμαστε ενωμένοι? Τόσο καιρό στο φορουμ, έχεις δει να υπάρχει συμμαχία μεταξύ ΑΕΙ-ΤΕΙ?

 

Το λέω ξεκάθαρα και ας με βρίσετε όλοι σας, δε με ενδιαφέρει πια: όσο κάποιος προσβάλλει το σωματείο μου, δλδ έμμεσως εμένα, εγώ δε θα είμαι σύμμαχος μαζί του.

Link to comment
Share on other sites

καλά το ότι ζήσαμε να διαβάσουμε ότι ίδρυμα της βουλγαρίας συγκρίνεται

με το ΕΜΠ είναι ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ.:P

 

Όταν και το αντίστοιχο για την Βουλγαρία είναι ΕΜΠ όλα γίνονται .

Η προκατάληψη είναι αυτή που σας μένει .

 

fraafr

 

Δυστυχώς άλλος συνάδελφος σας οδήγησε τα πράγματα εκεί .

Όπως σου είπα τα έμαθα και τα δικά σας .

Και σε σύγκριση με τα ΤΕΙ το θεωρώ MIT .

Και μη μου πείτε για λίστες και τα τοιαύτα που συγκρίνουνε ανόμοια πράγματα .

Το θέμα μας λοιπόν είναι ότι πρέπει να κάνετε και εσείς θυσίες .

Όπως είπα τα ΕΔ δεν έρχονται από μόνα τους στο πιάτο .

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να εκθέσω και εγώ την άποψή μου.

Αρχικά καλό είναι όλοι να ηρεμήσουμε. Το σίγουρο είναι ότι καλό δεν κάνει σε κανέναν μας. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι είναι μια γνωμοδότηση. Τίποτα περισσότερο. Αν δεν υπογράψει η Υπουργός, δεν αλλάζει τίποτα.

Εγώ δεν έχω δει την γνωμοδότηση. Δηλαδή δεν έχω καταλάβει τι εννοεί εξάρτηση? Αν έχω αντιληφθεί σωστά το θέμα, η γνωμοδότηση στηρίχθηκε στο ΒΔ του 72. Άρα μιλάει για εξάρτηση με ΜΕΤ?

Δηλαδή αν εγώ βάλω μια στάση σε ένα τριγωνομετρικό, μηδενίσω σε ένα άλλο και κατεβάσω δύο στάσεις στο προς αποτύπωση οικόπεδο - που είναι εξάρτηση-, μετά την υπογραφή της ανωτέρω γνωμοδότησης, δεν θα μπορώ? αν κάνω οπισθοτομία από 3 τριγωνομετρικά?

Επίσης επειδή αναφέρθηκαν πολλά για ΠΕ - ΤΕ κλπ, η θέση μου είναι η εξής: δουλεύω 7 χρόνια με παροχή υπηρεσιών, για μελέτες Κτηματολογίου, Π.Ε. και τοπογραφικές μελέτες. Πάντα είχα στην ομάδα διπλωματούχο/ους μηχανικό/ους.

Συμπεράσματα:

Στο 90% των περιπτώσεων, οι τε μετράνε, οι πε υπογράφουν. Σε πολλές άλλες των περιπτώσεων υπάρχουν πε που παίρνουν τε για πρακτική για μετρήσεις.

Δεν περιμένω να αλλάξει τπτ. Εύχομαι να έχω δουλείες. Αν μπορώ να τις υπογράψω, θα το κάνω. Αν όχι θα έχω μαζί μου ένα ΠΕ.

Στην τελική ας κάνει την εξάρτηση ο ΠΕ και το υπολοιπο εγώ. Θα μοιράσω την πίτα... να υπάρχουν μόνο δουλείες

Link to comment
Share on other sites

κ.....ΟΥ

Μπορεί να πήρε υποτροφία με βάση τον αριθμό εισαγωγής του σε κάποιο ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Π.χ. οι 5 πρώτοι πρωτοετείς σε κάθε σχολή παίρνουν υποτροφία.

Επίσης μπορεί να πήρε υποτροφία , απλά επειδή εισήχθηκε σε τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Υπάρχουν πολλά κληροδοτήματα και οι προυποθέσεις είναι διαφορετικές.

- Βαθμός πτυχίου

- Τόπος καταγωγής

- Εκπαιδευτικό ίδρυμα εισαγωγής.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή η συζήτηση έχει πάρει φωτιά, θέλω να δώσω μία άλλη οπτική γωνία..

 

Επειδή πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ έχουν ακουστεί περι αντιπαλότητας ΠΕ-ΤΕ, θέλω να διαχωριστώ γιατί αισθάνομαι οτι θίγομαι. Και θα ξεκινήσω ανάποδα:

 

Ανεξάρτητα από τις διαφορές και τις ενστάσεις που έχω σε κάποια από τα γραφόμενά τους, κάποιοι από τους πιο λογικούς εδώ μέσα - ενδεικτικά - είναι οι zavi, tpanag, grtopo, crisven.. Θεωρώ ότι αυτό γίνεται για ΕΝΑΝ και μόνο λόγο.. (χωρίς να τους ξέρω προσωπικά) Έχουν δουλέψει, έχουν φαει στη μαπα πολλά, και έχουν παλέψει για το αντικείμενό τους πάνω στην καθημερινότητα. Κάποιοι μάλιστα (όπως τυχαίνει και εγώ) εργάζονται τέτοια ώρα και μέρα, θεωρώντας το λογικό, και δεν εφτασαν 40 ή 60 χρονών να κλαίγονται για το 1 έτος πάνω ή κάτω που σπούδασαν προκειμένου να δικαιολογήσουν στον εαυτό τους ενδεχόμενες ανικανότητες, αστοχίες ή ελλείψεις.

 

Γενικά λοιπόν, θεωρώ ότι για το θέμα των ΕΔ οι πιο σωστές απόψεις δίνονται από ανθρώπους της δουλειάς, απηλλαγμένους απο κομπλεξ (κατωτερότητας ή ανωτερότητας) όχι πάντα γιατί είναι ευφυείς αλλά γιατί το καθημερινό πολεμικό κλίμα της επιβίωσης ΜΑΣ έχει μάθει να κοιτάμε την ΟΥΣΙΑ. Έξω από αυτό το φόρουμ, χωρίς τα δήθεν υπεριδανικά μας, όλοι έχουμε συνεργαστεί με όλους (μιλάω για τους σκληρά εργαζόμενους και τους ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ χαρακτήρες). Προσωπικά πλήν ελαχίστων περιπτώσεων είχα ΠΑΝΤΟΤΕ άριστες συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα διαχρονικά (υπάλληλος, προιστάμενος, ελ. επαγγελματίας και επιχειρηματίας). Ναι, δεν έχω εμπειρία ως δημόσιος υπάλληλος, αλλά στο "κουρμπέτι" του ιδιωτικού μπορώ να εκφέρω άποψη, και μπορώ να πώ ότι μπαρούφες λένε και κάνουν όλοι είτε αυτοί είναι ΤΕ είτε είναι ΠΕ.. όλα είναι μέσα στη δουλεια. Οι καλοί ΠΑΝΤΑ ξεχώριζαν και είχαν ανάλογες πορείες.

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ για μένα αυτές οι αποφάσεις, και τα κενά της νομοθεσίας, είναι άσχημα, αλλά ουδεμία ΣΧΕΣΗ έχουν με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι είτε αυτοί ειναι ΠΕ είτε είναι ΤΕ. Είναι λάθος οταν αυτοί που ρυθμίζουν τα ΕΔ, να είναι οι ΛΙΓΟΤΕΡΟ σχετικοί όχι μόνο με τη δουλειά, αλλά και με το αντικείμενο του Μηχανικού, του Manager, του επιστήμονα.

 

Υ.Γ. Τέλος, Μεγαλοϋπερμηχανικέ της Βουλγαρίας, ΝΑΙ τα δικαιώματα ΔΕΝ δινονται στο πιάτο... αλήθεια αυτό είπες στον εαυτό σου όταν επέλεξες το "πιάτο" βουλγαρίας; Σου ζητώ συγνώμη, αλλά δε μίλησα τόσες μέρες που σε "ακούω"

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.