Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με inverter sma tripower;


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Εχθές το μεσημέρι πληροφορήθηκα από δύο συνάδελφους τα εξής:

1. Ότι στις Σέρρες η ΔΕΗ απαγόρευσε την χρήση του inverter sma για τα διασυνδεδεμένα φωτοβολταικά συστήματα και συγκεκριμένα για τον sma tripower.

2. Ένας φίλος Μηχανικός, όταν πήγε η ΔΕΗ να παραλάβει ένα πάρκο των 10 kwatt στέγης και διέκοψαν τις δυο φάσεις στον inverter, στο Δίκτυο έφερνε από ότι μου είπε, σε δύο φάσεις του Δικτύου, τάση 220 Volt. Όταν πήρε την sma αυτοί έλεγαν τα δικά τους, ότι το φορτίο είναι χωρητικό και θα εξασθενίσει σύντομα. Έτσι λοιπόν έβαλαν στις φάσεις του Δικτύου όπου εμφανιζόταν η τάση, ένα κρουστικό δράπανο και αυτό δούλευε μια χαρά. Συνεπώς η ΔΕΗ μετά από όλα αυτά δεν παρέλαβε. Αναγκάστηκε να φτιάξει έναν αυτοματισμό με επιτηρητή τάσης και ρελέ για να παραλάβει στην συνέχεια η ΔΕΗ. Το ρελέ όμως είναι ρελέ κι αν κολλήσει, κάνε το σταυρό σου σε τί κατάσταση θα κολλήσει;

Τελικά τι inverter να χρησιμοποιούμε στις εγκαταστάσεις; Ο kaco και ο kostal πώς σας φαίνονται;

Αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάτι σχετικά με αυτό το θέμα, παρακαλώ πολύ να το παραθέσει. Σας ευχαριστώ πολύ που μας δίνετε μέσα από το φόρουμ σας τη δυνατότητα να δημοσιεύουμε και να λύνουμε προβλήματα και απορίες μας.

Link to comment
Share on other sites

Μίλαγα με SMA χθές για το θέμα,

υποτίθεται η ΔΕΗ έχει στείλει οδηγία στις κατα τόπους ΔΕΗ με την διαδικασία παραλαβής πάρκου με STP. Η ΔΕΗ που θα παραλάβει θα πρέπει να έχει μαζί μια λάμπα μεγάλυς ισχύος ή μια αντίσταση την οποία θα συνδέσει και θα πάρει μετρήσεις

εμείς σε έργο με STP δεν είχαμε κανένα θέμα κατά την παραλαβή αλλά παρουσιάστηκε θέμα 2 μήνες μετά απο μια default ρύθμιση για επίτήρηση στοιχειοσειράς string monitoring το οποίο έριξε τα 3 απο τα 4 strings και ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση. Οπότε συνάδελφοι όταν έχετε έργο με STP προσοχή σε αυτό το θέμα.

Εγώ εκνευρίστηκα που δεν μας είχαν αναφέρει τίποτα για αυτό το feature και όταν μιλάς μαζί τους για ρυθμίσεις σου λένε μονο τα PPC settings τα οποία στους STP είναι ένα ξεβίδωμα και μια στροφή σε ένα διακόπτη.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντως έβαλα kostal για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Πάντως στο Ν.Φωκίδος που είχαμε παραγγείλει SMA tripower περασε το τεστ της λάμπας και συνδέθηκε επιτυχώς!

Link to comment
Share on other sites

Πριν δέκα ημέρες ήμουν παρών σε σύνδεση ΦΒ σταθμού 100KW με SMA TRIPOWER 17000TL στη Παρο. Η επιστροφή σε διακοπή 2 φάσεων ήταν 200V και το φορτίο δεν σταματά ποτέ να υπάρχει. Η SMA σε επικοινωνία μας μας διαβεβαίωσε οτι υπάρχει οδηγία της ΔΕΗ για να συνδεόνται αυτοί οι αντιστροφείς αλλά κατι τέτοιο δεν το είδαμε. Η ΔΕΗ απαίτησε την εξάλειψη του προβλήματος προτείνοντας την εγκατάσταση ρελέ ισχύος και επιτηρητή. Είναι σαφές οτι περα απο το αν θα συνδεθεί ενας σταθμός , βασικοτερο είναι να είναι ασφαλείς και στο μέλλον η εγκατάσταση. Οπως καταλαβαίνετε, αν χτυπηθεί απο αυτό το ρεύμα κάποιος τεχνικός της ΔΕΗ, φυλακή θα πάει ο μηχανικός που υπεγραψε την ΥΔΕ και οχι τα υπαλληλάκια που δουλεύουν στην SMA.

Link to comment
Share on other sites

Το τεστ της λάμπας τι νόημα έχει? Με κάποια mA η λάμπα δεν ανάβει ενώ ο άνθρωπος σκοτώνεται ή πέφτει από το στύλο.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς για να βεβαιωθούν ότι δεν μετράνε επαγωγικές τάσεις αλλά όπως σωστά λες δεν είναι απόλυτα ασφαλής η διαδικασία, θα έπρεπε να δοκιμάζουν αντίθετα με αντίσταση μικρής ισχύος στα 30mA.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους,

Τελικά τί πρέπει να γίνει για να μην χάσει κανείς την ζωή του και να μην πάει και κανείς φυλακή? Να μην χρησιμοποιήσουμε ξανά sma ποτέ μιας και δεν υπάρχει μια καθαρή απάντηση από την sma, μιας και η διάταξη με τον επιτηρητή τάσης δεν μας εγγυάται την 100% καλή λειτουργία του συστήματος? Δεν μπορεί καμιά εταιρία να παίζει έτσι με κανενός μας την ασφάλεια και κατεπέκταση την ζωή του όλη. Να κάνω και μια άλλη ερώτηση σε φωτοβολταικά συστήματα που ήδη έχουν συνδεθεί και δουλεύουν εδώ και καιρό τί γίνεται για να εξασφαλιστεί ο υπεύθυνος μηχανικός που έχει την υπογραφή? Να κάνει τον Σταυρό του να μην συμβεί κάτι? Μιλάμε για 25 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει streetas, αυτό είναι το ποιο εύκολο , τι γίνεται όμως με τα συστήματα που δουλεύουν με sma εδώ και καιρό? Θα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι δεν θα συμβεί κάποιο ατύχημα στο μέλλον με τους Δεητζήδες?

Link to comment
Share on other sites

Έχω ενα αντιστοιχο θέμα με εναν Inverter 3000TL σε ενα 9ρι συστημα.

Ενω απο τη στιγμη της εγκαταστασης και για 3 μηνες μετα ολα δουλευαν ρολοι, ξαφνικα ο συγκεκριμενος inverter εβγαινε off με ενδειξη σφαλματος 64. Μετα απο επιμονες προσπαθειες να επικοινωνησω με την SMA, στην οποια κανεις δεν απαντουσε στα τηλεφωνα, βρηκα εν τελει ενα τεχνικο που μου ειπε πως το προβλημα ειναι hardwarικο και οτι θα το ψαξει γιατι δε το χει ξανασυναντησει. Κανεις καποια αντιστοιχη εμπειρια?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.