Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με inverter sma tripower;


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Αγαπητοί κύριοι,

 

 

για το πρώτο ερώτημα του jsk:

 

Ο μετατροπέας το συγκεκριμένο σφάλμα το βγάζει μετά από μελέτη των στοιχειοσειρών για 15 μέρες. Άρα δουλεύει. Συνεπώς συνεχίζει να δουλεύει και σου έχει το σφάλαμα σαν προειδοποίηση. Άρα αν απενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη λειτουργία (ανίχνευση σφάλματος στοιχειοσειράς) σβήνει και το σφάλμα.

 

για τον Romano:

 

Η ΔΕΗ δεν κάνει καμία χάρη. Απλά αποφάσισε να εφαρμόσει το πρότυπο και στην πράξη και όχι μόνο στη θεωρία (ίσως η SMA "την ζόρισε"). Τώρα αν πέσει μία φάση, ο υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να τις κόψει όλες και να κάνει τη δουλειά του. Εσείς σε οποιεσδήποτε τριφασικές εγκαταστάσεις έχετε δουλέψει, έχετε αφήσει ποτέ ενεργές τις άλλες δύο να δουλεύουν;Εγώ προσωπικά όχι και πάλι πριν πιάσω εννοείται βάζω πολυμετράκι. Γιατί σε ολοπολική απόζευξη ο μετατροπέας δεν έχει παρασιτική τάση. (πράγμα που δεν το έχετε καταλάβει)

 

Τόσο δύσκολο είναι;;;

Link to comment
Share on other sites

Οδυσσέα εδώ η κινδυνολογία και οι υποθέσεις έχουν περισσότερη πέραση από τη σαφήνεια. Γι' αυτά που γράφεις μπορεί να θεωρηθείς 'μάγισσα' και να καείς στην πυρά :)

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν κατάλαβες ή δεν θες να καταλάβεις αυτό που έγραψα

το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έθεσε (fact) εκτός λειτουργίας 3 απο τα 4 strings (στο Input A) οι τεχνικοί της SMA μου είπαν τηλεφωνικά ότι αυτό το χαρακτηριστικό έχει προκαλέσει προβλήματα, όχι σοβαρά μεν αλλά έχει προκαλέσει δε. Δεν ανέφερα πουθενά ότι πάντα δημιουργει πρόβλημα, στην δική μας περίπτωση το δημιούργησε πάντως. Ίσως με κάποιο firmware στο μέλλον να λυθεί το συγκεκριμένο θέμα. Εγώ με την SMA δεν έχω κανένα πρόβλημα και τα περισσότερα έργα τα έχω κάνει με αυτούς κυρίως λόγω service.

Τώρα για τα υπόλοιπα συμφωνώ και ίσως πολλά απο τα καρφιά στην SMA να είνια και μέρος του ανταγωνισμού.

Link to comment
Share on other sites

replaced

Γενικά η SMA έχει αρκετά καλά συστήματα αλλά έχω την αίσθηση ότι τα STP βγήκαν λίγο πρόχειρα να το πω κομψά για λόγους marketing. ¨ολοι νομίζω θυμόμαστε ότι έγινε αρκετές φορές Postponed το λανσάρισμα τους.

Φοβάμαι ότι το marketing ζόρισε πολύ το engineering να το βγαλουν και το engineering ενέδωσε;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Φίλοι και φίλες,

μήπως έχει πέσει στα χέρια κάποιου αυτή η εσωτερική οδηγία της ΔΕΗ διότι θα μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμη? Αν μπορεί, ας μου τη στείλει pm.

Βέβαια τι εσωτερική θα ήταν, αλλά λέω μήπως?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας.

 

Επειδή κι εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα παραμένουσας τάσης κατά την μονοπολική απόζευξη ενώ ο ΦΒ σταθμός (με inverter 17000TL) βρίσκεται σε λειτουργία.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής :

 

1) Όσοι αντιμετώπiσαν το πρόβλημα παραμένουσας τάσης, μήπως είχαν θέσει σε λειτουργία τους inverter πριν την δοκιμή μονοπολικής απόζευξης ?

 

2) Με προβληματίζει το γεγονός οτι σε άλλα πάρκα με 17000TL που έχουμε συνδέσει, δεν είχαμε αντιμετωπίσει κανένα τέτοιο πρόβλημα.

 

Με ενημέρωσαν οτι η εσωτερική οδηγία της ΔΕΗ αναφέρει οτι η μέτρηση της τάσης στην αποσυνδεμένη φάση πρέπει να γίνει αφού παρεμβληθεί φορτίο ισχύος από 500W - 4 kW.

 

Στην περίπτωση μας ο άνθρωπος της ΔΕΗ κρατούσε λάμπα 60W η οποία φωτοβολούσε ασθενώς όταν παρενεμβλήθει στην κομμένη φάση και η τάση της φάσης μετρήθηκε στα 100 V.

 

Σε νέα δοκιμή που κάναμε με λάμπα 300W, η λάμπα δεν άναψε και η τάση μετρήθηκε κάτω απο 20 V.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.