Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη αποχέτευσης - βόθρος


stef_79

Recommended Posts

Ακόμη και σε περίπτωση που δεν απαιτείται μελέτη αποχέτευσης (της εσωτερικής εγκατάστασης), απαιτείται μελέτη βόθρου αν δεν υπάρχει δίκτυο. Απαιτείται επίσης να φαίνεται στο διάγραμμα κάλυψης η θέση και διαστάσεις του ή των βόθρων. Αυτά τουλάχιστον ζητούσαν στην πολεοδομία της περιοχής μου και υποθέτω αυτά θα ελέγξει και ο ελεγκτής.

 

εχω βγάλει την άδεια κατοικίας <50 τμ χωρίς μελέτη αποχέτευσης και χωρις να φαίνεται η θέση του βόθρου στο διάγραμμα κάλυψης.

Απο την πολεοδομια δεν μου ζήτησαν τίποτα σχετικό με το βόθρο.

 

 

Επομένως το λογικό ερώτημα είναι, τι θα γίνει όταν έρθει ο ελεγκτής δόμησης.

Θα ζητήσει την μελέτη βόθρου ή το οτι δοθηκε η άδεια χωρίς να την ζητήσει η Πολεοδομία αρκεί?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Η (κατά τη λογική) απάντηση στο ερώτημά σου είναι ότι ο ελεγκτής δόμησης θα ελέγξει ότι υπάρχει στα εγκεκριμένα σχέδια, οπότε δεν θα ασχοληθεί με το βόθρο.

 

Ένα άλλο ερώτημα όμως είναι τι θα κάνει ο ελεγκτής αν έρθει όχι για τον τακτικό έλεγχο, αλλά μετά από καταγγελία ότι ο βόθρος δεν κατασκευάζεται σύννομα;

Γι' αυτό, ακόμη και αν η Πολεοδομία δεν το ζητάει, πάντα βάζω στις μελέτες τα σχετικά με το βόθρο για να γλυτώνω τρεχάματα αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ελεγχετε η θεση του βοθρου απο ελεγκτη δομησης?, εχω μια περιπτωση τωρα που του αλλαζουμε θεση,ο πρωτος ελεγχος εγινε για ξυλοτυπο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να ρωτήσω κάτι και εγώ. Σε περίπτωση που έχω στεγανό βόθρο και το κατασκευάζω σύμφωνα με τη μελέτη μου, πρέπει να περιμένω να περάσω τον τελικό έλεγχο από τον ελεγκτή και μετά να το κλείσω? Πως θα γίνει αλλιώς ο έλεγχος? 

Link to comment
Share on other sites

Σωστή ερώτηση Ιωάννα...Ας μας φωτίσουν οι εμπειρότεροι!

Στο διάγραμμα δόμησης όπου δεν έχει γίνει ακόμα μελέτη αποχέτευσης, πρέπει να φαίνεται ο βόθρος?

Link to comment
Share on other sites

Δεν περιμένουμε τον ελεγκτή για να τελειώσουμε τα έργα του βόθρου.Οταν γίνεται ο τελικός έλεγχος δεν πρέπει να αφήνουμε πίσω εργασίες που απαιτούν την οποιαδήποτε οικοδ άδεια.

Στο διάγραμμα δόμησης θα φαίνεται η θέση του βόθρου.Δε χρειάζεται να αναφέρονται οι διαστάσεις με ακρίβεια.Αυτα θα υπολογιστούν στις αντίστοιχες μελέτες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.