Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kαταργήσεις ΤΕΙ


hmmypm

Recommended Posts

Το βασικότερο είναι μέσα από αυτή την κρίση να καταλάβοει η κάθε τοπική κοινωνία που ήταν βολεμένη και δεν την ενοιαζε τίποτα άλλο, να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων της. Στην πόλη στην οποία μεγάλωσα γινόταν τρομακτική προσπάθεια για να ιδρυθεί ένα τει (τι τει; δεν μας νοιάζει τει να είναι. Υπάρχοει υποδομη; Μα θα γίνει αργότερα. Αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις που δίνονταν από επίσημα χείλη σε ανεπίσημες κουβέντες)

Τώρα βέβαια , άλλο ενα τει λογιστικής σε απομακρυσμένη πόλη , ως παράρτημα του συνόλου, φυσικά και δεν ήταν ψηλά στην προτήμηση των υποψηφίων. Και κάθε χρόνο είχε περισσότερα μέλη δεπ από φοιτητές. Τωρα μοιραια ακούγονται φήμες οι οποίες δεν πρέπει να απέχουν από την πραγματικότητα, ότι πάει για κλείσιμο. Και όλοι κόπτονται για την ανεργεια των δεπ και για την υποβάθμιση της παιδείας (!!!) Και ξανα μανα αγώνες και πορείες και ψηφίσματα από τους ενοικιαστές των περιστερώνων που ήταν και καλά σπίτια. ΛΟΙΠΟΝ τις επιλογές μας πρέπει να τις δεχόμαστε και τα λάθη μας πρέπει να τα πληρώνουμε. Αφού αποφασίσαμε 12 χρόνια πρίν ότι παρατάμε το ψάρεμα ,τα συναφή με τον τουρισμό επαγγέλματα, και την καλλιέργεια της γης και ρισκάραμε ,χωρίς να υπολογίσουμε τα προφανή, οτι είναι καλύτερο να νοικιάζουμε τα σπίτια μας σε ένα περίεργο καθεστώς εσωτερικού φοιτητοτουρισμού είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ακόμη και αυτή τη στιγμή η τοπική εφημερίδα αναφέρει γι τρομερή πίεση στους βουλευτές του νομού. ΔΕΝ γινεται έτσι μητε παιδεια, μητε οικονομική ανάπτυξη, κοροιδεύουμε τα μούτρα μας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφού αποφασίσαμε 12 χρόνια πρίν ότι παρατάμε το ψάρεμα ,τα συναφή με τον τουρισμό επαγγέλματα, και την καλλιέργεια της γης και ρισκάραμε ,χωρίς να υπολογίσουμε τα προφανή, οτι είναι καλύτερο να νοικιάζουμε τα σπίτια μας σε ένα περίεργο καθεστώς εσωτερικού φοιτητοτουρισμού είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ακόμη και αυτή τη στιγμή η τοπική εφημερίδα αναφέρει γι τρομερή πίεση στους βουλευτές του νομού. ΔΕΝ γινεται έτσι μητε παιδεια, μητε οικονομική ανάπτυξη, κοροιδεύουμε τα μούτρα μας.

 

 

Καλά τα γράφεις φίλε μου . Πολύ σωστός και δίκαιος . Όλα εδώ πληρώνονται...

 

Μακάρι να τα καταλάβαιναν όλα αυτά και οι άρχοντες της αρπακτής και του βολέματος . Αρκετοί ζεσταίνουν εδώ και χρόνια καρέκλες σε τοπικές κοινωνίες αλλά και στο κ(υ)νοβούλιο !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λουκέτο στα άχρηστα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Εκτός αν θέλουμε να πουλάμε σουβλάκια και να νοικιάζουμε γκαρσονιέρες εις βάρος των νέων και τον γονιών τους.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι ξεκινησαν οι παπαρολογιες σε τοπικα

και πανελληνια μπλογκ του στυλ " η ιχθυοκαλλιεργεια ειναι το μελλον

εχει μεγαλη περαση αρα ειναι καταστροφη που κλεινουν τετοια τμηματα".

 

Ειναι σοβαροι οι ανθρωποι? Με 10-20 εισακτεους και πολυ υψηλο κοστος

ανα φοιτητη περιμενουν να κρατησουμε ανοιχτο ενα τετοιο τμημα?

 

Ειμαι πολυ θετικος στο συμμαζεμα της παιδειας και την τερραστιας

πολυδαπανης τριτοβαθμειας εκπαιδευσης αλλα μην παμε και στο αλλο

ακρο! Τα πανεπιστημια και ιδιαιτερα αυτα που παραγουν ερευνα αιχμης

ειναι και πρεπει να ειναι η αιχμη του δορατος στην αναπτυξη νεας

τεχνολογιας και την εφαρμογη της στην παραγωγη και συνεπως

στην αναπτυξη της χωρας! Μπορει να ακουγεται λιγο θεωρητικολογια

σε τετοιες κρισιμες στιγμες αλλα χωρις αναπτυξη της βιομηχανιας

και την υψηλης τεχνολογιας δεν παμε ΠΟΥΘΕΝΑ!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ένα AEI ανα περιφέρεια, άντε 2 σε Αθήνα και τέλος. Χρηματοδότηση από την περιφέρεια, λογοδοσία στην περιφέρεια και τέλος. Ας τα βρουν οι γκαρσονιεράδες και οι καθηγηταράδες μεταξύ τους...

Link to comment
Share on other sites

και πανελληνια μπλογκ του στυλ " η ιχθυοκαλλιεργεια ειναι το μελλον

εχει μεγαλη περαση αρα ειναι καταστροφη που κλεινουν τετοια τμηματα".

 

Μεγάλη πλάκα! Και πριν ακριβώς 20 χρόνια, θυμάμαι να λέγονται τα ίδια πράγματα (για παρηγοριά) προς αυτούς και από αυτούς που είχαν περάσει στην τελευταία τους επιλογή στο μηχανογραφικό στο "Ιχθυοκομείας & Αλιείας Μεσολογγίου". Πόσο "μέλλον" είναι επιτέλους; :)

Σε κάποια άλλη χώρα και υπό άλλες προϋποθέσεις ίσως... Όλα αυτά τα "περιέργα" τμήματα θεωρητικά θα ήταν χρήσιμα. Η ποιότητα σπουδών που τελικά παρείχαν και η (ανύπαρκτη) σύνδεσή τους με τις ανάγκες της χώρας κατέστησαν όμως άχρηστη την ύπαρξή τους...

Link to comment
Share on other sites

Η ιχθυοκαλλιέργεια είναι πολύ σημαντική. Το θέμα είναι πόσους ιχθυοκαλλιεργητές θέλουμε με ανώτατη μόρφωση. Είναι τόσοι πολλοί που να δικαιολογεί ολόκληρο τμήμα σε ΤΕΙ; Μήπως θα ήταν καλύτερα να είναι ειδικότητα σε γενικότερο τμήμα πχ Ζωικής Παραγωγής;

Link to comment
Share on other sites

Επειδη σπουδαζω στην Κοζανη και τα ξερω τα πραγματα ενα θα πω: Οντως αμα δεν υπηρχανε οι φοιτητες στην Κοζανη θα ηταν ενα απλο χωριο και αυτο μονο που θα απασχολουσες τους κατοικους της στην Δ.Ε.Η που σε λιγο και αυτη θα κλεισει..Με τις ιδιωτικες εταιριες που ερχονται..Η Κοζανη αμα εχετε παει καθολου στηριζεται μονο απο φοιτητες εχει την μεγαλυτερη ανεργια σε ολη την Δυτικη Μακεδονια..

 

Το μονο καλο ειναι οτι κρατιουνται οι τιμες σε λογικα πλαισια π.χ Καφες φρεντο εσπρεσο 2,5..

 

Στο Τ.Ε.Ι ειχε περιπου αν θυμαμαι καλα 700 ωρομισθιους και εφτασε να εχει 40-50 που αυτους θελουν να τους διωξουνε..Εμενα αλλος με εκανε μαθημα σε αλλον ηταν χρεωμενο το μαθημα αλλος τα διορθωνε..Και κανανε τις σχολες τσιφλικη τους και επαγγελματικα τους γραφεια..Ξερω πολλους που καταρχονται τον εξοπλισμο και αλλα πολλα για να κνουν μελετες οπου εχουν καθαρο κερδος με μηδενικο κοστος..Σκεφτειτε ενας καθηγητης μας εκανε μια μελετη για εξωτερικη δουλεια του και χρησιμοποιουσε του Τ.Ε.Ι την θερμικη καμερα αξιας 3.000 ευρω..Τωρα υπαρχουνε και πολλοι καθηγητες αξιολογοι και πανω απο ολα ανθρωποι ..

 

Πολλα σε αυτη την χωρα πρεπει να γινουν ..Αλλα η παιδεια και η νοσηλεια πρεπει να μεινουν στο Κρατος για τον Κοσμο και ασφαλως δωρεαν ..

 

Εμενα η σχολη μου μας ειπε οτι σημειωσεις και ολα οσα πρεπει θα τα ανεβαζουνε στο e-class και θα τα εκτυπωνουμε μετα εμεις ..Και ειπα στον καθηγητη να σας στελνουμε και μεις τις εργασιες σε e-mail και μου απαντησε αυτο που λες δεν το δεχομαι ..εσεις ειστε υποχρεομενοι να τις κανετε στο χερι ή στον υπολογιστη και να τις εκτυπωνετε...

 

Ξεχασα να πω το σημαντικοτερο ..για να καθαρισουν οι σχολες πρεπει πρωτα απο ολα να φυγουν ολες οι παρταξεις ,,ολες ..και να υπαρχει μονο μια ενωση φοιτητων οπου θα παιρνει μερος στις αποφασεις και οχι αυτο το πελατιακο συστημα φοιτητη καθηγητη...

Link to comment
Share on other sites

Αν ρε παιδι μου η ιχθυοκαλλιεργεια εχει τοσο ζητηση και σκιζονται

να πανε ας κρατησουνε αυτα τα ΤΕΙ!Αλλα με 20 φοιτητες σε καθε ετος

ειναι περιττο εξοδο...Στην τελικη καντε ειδικοτητα ΙΕΚ πανω

στην ιχθυοκαλλιεργεια, δεν ειναι πυρηνικη φυσικη να χρειαζομαστε

και 3βαθμιο ιδρυμα να θεραπευει το αντικειμενο...

 

Η Κοζανη μια πολη με 50κ κατοικους εχει και πολυτεχνικη

σχολη Μηχανολογων Μηχανικων της κακιας ωρας χωρις

εργαστηρια και ΤΕΙ Μηχανολογιας και ΤΕΙ Σχεδιασμου

βιομηχανικης παραγωγη!!!! 3 τιμημενα τμηματα που θα

μπορουσαν να ειναι 1 και το αυτο σε μια μικρη πολη!!!!!

 

Η Λαμια με 60κ κατοικους εχει και ΤΕΙ πληροφορικης

και ΑΕΙ πληροφορικης με εφαρμογες στην βιοιατρικη.

Κατσε πληρωνε μαμακα φορολογουμενε 2 γραμματειες

2 σειρες καθηγητων, 2 κτιρια για πρακτικα την ιδια σχολη

σε μια μικρη πολη...

 

Δεν λεω να τα κλεισουμε ολα αλλα ενα εξορθολογισμος βρε

παιδια! Ας κλεισουμε 30-40 τμηματα ΤΕΙ που δεν εχουν καθολου

ζητηση και αν συνενωσουμε και μερικα τμηματα!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να κλείσουνε βρε παιδιά? Πως θα χαρούν οι γονείς εκείνου που με 5 στις πανελλήνιες περνάει στο κάθε τυχάρπαστο ΤΕΙ της επαρχίας, μόνο και μόνο για να νιώσει φοιτητής? Αλλά βλέπεις κάποιοι στην δίψα για μόρφωση τάζουν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, μόνο και μόνο για να ζουν οι καφετζήδες και οι νοικάρηδες σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.