Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Αυθαίρετη κατασκευή και κοινόχρηστα πολυκατοικίας


Recommended Posts

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την πρόσβαση στο φόρουμ σας.

Αυθαίρετες κατασκευές (όχι ημιυπαίθριοι), για τις οποίες καλύπτονται τα ετήσια πρόστιμα μπορούν να ληφθούν υπόψιν στον υπολογισμό των κοινοχρήστων της πολυκατοικίας? Δηλαδή, παρόλο που το αυθαίρετο κτίσμα δεν είναι ακόμη νόμιμο, το συμβόλαιο του σπιτιού δεν το περιλαμβάνει στα συνολικά τ.μ. της οικίας, μπορούν οι ένοικοι της πολυκατοικίας ν'απαιτήσουν να συμπεριλαμβάνονται π.χ. τα 15τ.μ. της κατασκευής και να βγαίνει εκ νέου το ποσό των κοινοχρήστων που καταβάλλει ο ιδιοκτήτης? Στέκει κι εφαρμόζεται πουθενά κάτι τέτοιο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάντως μου φαίνεται δίκαιο .

 

Αν κάποιος πχ στα συμβόλαιο έχει 50 m2 ισόγειο διαμέρισμα και το έχει κάνει 150 θέλει να πληρώνει κοινόχρηστα θέρμασης για 50 ?!?!

 

Βέβαια υπάρχει και η λύση (το κακό σενάριο για τον αυθαιρετούχο ) οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες να επισπεύσουν την κατεδάφιση του αυθαιρέτου για να τελείώσουν μια και καλή με το θέμα και να επαναφέρουν την νομιμότητα.

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για 15-17 τ.μ. επιπλέον, όχι κτιστό, σχετικά πρόχειρη κατασκευή. Δεν επιβαρύνονται κοινόχρηστα έξοδα, από την αρχή της ύπαρξής του, καθότι το σπίτι έχει αυτονομία με φυσικό αέριο. Μπορεί να ήταν μια λάθος απόφαση, πλην σχετικά αναγκαία, αλλά αυτή η απαίτηση δυστυχώς υποκινείται από κακό γείτονα, που έχει σαν χόμπι να κάνει καταγγελίες και πολλές άλλες αισχρότητες, παρενοχλήσεις κι άλλα που δε χρειάζεται ν'αναφέρω.

Το πρόβλημα δεν είναι τα 5 ευρώ παραπάνω το μήνα, αλλά το ότι αυτή η απαίτηση έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα συν ότι η μέχρι στιγμής έρευνα που κάνω δε μου δείχνει ότι καλύπτεται νομικά. Με το που κυκλοφόρησε η πιθανότητα νομιμοποίησης, πριν καλά καλά αποφασιστεί, άρχισαν απειλές για κατεδάφιση, πράγμα που και στο παρελθόν είχε επιδιωχθεί αλλά καλώς ή κακώς η νομαρχία Αθηνών δεν αναλαμβάνει σε ιδιωτικές κατασκευές, παρά σε δημόσιους χώρους, δασικές περιοχές , παραλίες κτλ. Αυτό είναι και πιο λογικό βέβαια, δεν είναι το ίδιο να κτίζει κάποιος μέσα στο δάσος βίλα και να καταστρέφει ό,τι βρεθεί μπροστά στη μπουλντόζα του κι άλλο οι άνθρωποι στις πόλεις που μένουν σε κουτιά και κάνουν μικροπαρανομίες για να βολευτούν κάπως καλύτερα. Φυσικά δε συμφωνώ και σε αυτές τις περιπτώσεις με ό,τι κάνεις να επιβαρύνεις και τους συνιδιοκτήτες..

 

Βάσει δικηγόρου και πολιτικού μηχανικού, από τη στιγμή που εκκρεμεί ακόμη η νομιμοποίηση και τακτοποίηση και το συμβόλαιο του σπιτιού γράφει τα ίδια ακόμη τ.μ., βάσει αυτών πληρώνω.

 

Πέραν των τακτοποιημένων ημιυπαίθριων που πλέον αλλάζουν γιαυτούς τα κοινόχρηστα, δεν έχω ακούσει περίπτωση ίδια με τη δική μου...

Link to comment
Share on other sites

...

...Βάσει δικηγόρου και πολιτικού μηχανικού, από τη στιγμή που εκκρεμεί ακόμη η νομιμοποίηση και τακτοποίηση και το συμβόλαιο του σπιτιού γράφει τα ίδια ακόμη τ.μ., βάσει αυτών πληρώνω.

 

Πέραν των τακτοποιημένων ημιυπαίθριων που πλέον αλλάζουν γιαυτούς τα κοινόχρηστα, δεν έχω ακούσει περίπτωση ίδια με τη δική μου...

 

Με λίγο διαφορετική όμως ανάγνωση αυτό που γράφεις σημαίνει

Α. τώρα είναι παράνομο. Δεν υφίσταται κατάσταση ότι εκκρεμεί νομιμοποίηση αφού δεν έχεις κάνει αίτηση διότι δεν υπάρχει νόμος να σε νομιμοποιεί (τώρα)

Β. αφού το συμβόλαιο ιδιοκτησίας σου λέει τόσα μέτρα τότε τα άλλα τα μέτρα δεν είναι δικά σου.

 

Υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις σαν την δικιά σου. Γεμάτα τα δικαστήρια επί δεκαετίες. Βγαίνει μεροκάματο μεγάλο για τους δικηγόρους για όλες τις χιλιάδες δίκες σαν αυτές. Άλλα και για εμάς τους μηχανικούς για τεχνικές γνωμοδοτήσεις.

Αν είναι για 5 ευρώ να τα βρείτε. Αν δεν τα βρείτε θα βοηθάτε τα οικονομικά των δικηγόρων και των δικών μας.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι και πιο λογικό βέβαια, δεν είναι το ίδιο να κτίζει κάποιος μέσα στο δάσος βίλα και να καταστρέφει ό,τι βρεθεί μπροστά στη μπουλντόζα του κι άλλο οι άνθρωποι στις πόλεις που μένουν σε κουτιά και κάνουν μικροπαρανομίες για να βολευτούν κάπως καλύτερα.

 

Μπορεί να πιστεύεις πραγματικά αυτό που έγραψες παραπάνω,

αλλά δυστυχώς σε αυτή την χώρα έχουν μαζευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ομοιδεάτες σου.... όπου όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει ΤΟ μπάχαλο.

Εσύ μπορεί να "βολεύεσαι κάπως καλύτερα" αλλά ξεβολεύονται κάποιοι που γουστάρουν να είναι νομότυποι.

Link to comment
Share on other sites

Πέραν των τακτοποιημένων ημιυπαίθριων που πλέον αλλάζουν γιαυτούς τα κοινόχρηστα,

 

Ποιός σου το είπε αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.