Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι κάνω που δε μ' αρέσει; Είμαι σε μεγάλο αδιέξοδο.


mechwar

Recommended Posts

Εφτασε και ο Σεπτεμβρης. Συγνωμη που ειχα τοσο καιρο να απαντησω. Δεν ειχα κατι να προσθεσω ή να πω παραπανω. Πλεον η δουλεια είναι η ιδια.Δεν αλλαζει. Το αφεντικο ειναι καπως παριεργο. Μαλλον του τη σπαω που δεν ειμαι τοσο μα τοσο γαμάτος και εχει να μου κανει παραπονα. Ο μισθος δεν ανεβηκε. Ενσημα δεν κολληθηκαν. Κουβεντα δε μπορω να του κανω. Δε μου βγαινει οποτε παω να του πω. Απλα βρισκει κατι αλλο και δε με παιρνει να μιλησω για τετοια θεματα μετα. Δε με απολύει γιατι φυσικα τα λάθη ή ακομα καλύτερα οι μικροπαραλήψεις μου στη δουλειά δεν εχουν τοσο κοστος οσο ένας ανασφάληστος μηχανικος με 700Ε το μηνα και δουλεια ατελείωτη και τα σάββατα και οποτε τον ζητήσει στο τηλέφωνο ειναι εκει.

Στο θέμα μας όμως. Δεν είμαι τυπος που θα τα κάνω πουτ@ν@ και θα φύγω. απλα ενα πρωι αν βρω κατι θα του πω χειρετε.

Αυτο το καιρο ψάχνω κατι αλλο σε θεσσαλονικη κυρίως ή και αθηνα. Προτιμιση κατασκευαστική εταιρεία.Εκει τουλαχιστον θα σου μάθουνε κατι παραπανω απο το να γυρνας απο οικοδομη σε οικοδομη και να μαλλωνεις γιατι αφησαν οι εργατες κανα τσιμεντο εξω και βράχηκε. Γενικα παντως εμπειρια παραπάνω δεν έχω παρει. Ουτε στην πολεοδομια δεν εχω παει.Ουτε να δω τι περιέχει μία άδεια δεν ξέρω. Και αντε πες οτι είμαι εξω. Ουτε να δω πως θα κάνουμε μια προσφορά.Τι κέρδος θα έχουμε, τι συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες θα έχουμε, γενικα πράγματα που θα με βοηθήσουν κ μένα μετα. Απλα μπαλάκι απο οικοδομή σε οικοδομή είμαι. Και να συμπληρώνω ημερολόγια, να πέρνω παραγγελίες για υλικά, και να συντάσω χρονοδιαγράμματα. Αλήθεια γιαυτό σπούδασα? Και δεν είμαι απο ΑΕΙ αλλα ΤΕΙ.έργα υποδομής.Αλλα δεν έχει και τόση σημασία νομιζω.

Τελευταίο πράγμα.Βοηθεια για αλλου δουλειά αν υπάρχει είναι ευπροσδεκτη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 38
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε Mechwar....σε καταλαβαίνω απόλυτα.....

 

ακριβώς έτσι ένιωθα κ εγώ όταν τελείωσα την σχολή μου....ευτυχώς έμπλεξα 4 χρόνια με έναν πολύ κάλο μηχανικό και πάνω από όλα άνθρωπο και με βοήθησε και δεν έμεινα παραπονεμένος.....

Τον Ιανουάριο άνοιξα το δικό μου γραφείο με την βοήθεια και μιας επιδότησης του ΟΑΕΔ....και με κάτι οικονομίες που έκανα τόσα χρόνια....πήρα και ένα total station και ξεκίνησα την δουλειά....αλλά πια δουλειά? Που στην αρχή για 3-4 μήνες δεν δούλευα και τα νοίκια και ασφάλειες έτρεχαν? Τι να πω που ότι δεν είχα συναντήσει στον πολεοδομικό και κτηματικό τομέα 4 χρόνια τα συνάντησα όλα τώρα...κάθε περίπτωση που ερχόταν ιδικά στην αρχή με απογοήτευε όσο δεν φαντάζεσαι....ήταν όλες φασαριόζικες, χωρίς αμοιβές και μπερδεμένες......το άγχος και η απογοήτευση μου δημιούργησαν πρόβλημα στο στομάχι με το οποίο υποφέρω.....τι να πω με την πολεοδομία στην περιοχή μου η οποία είναι μεγάλη ενώ εκεί που δούλευα πριν ήταν μια μικρή με 6 μόνο υπαλλήλους ενώ εδώ γίνεται χαμός......άλλη απογοήτευση εκεί γαι το πως θα τα καταφέρω..!!!!!!

 

Αυτό που έχω να σου πω είναι.....κατά την γνώμη μου....αν δεν έρχεσαι σε επαφή με πολεοδομία προσπάθησε με κάποιον τρόπο να έρθεις και να δεις πως κινούνται τα πράγματα...μάθε αμοιβές τοπογραφικών και αδειών στην περιοχή σου και άρχισε να διαβάζεις πολύ τον ΓΟΚ και γενικά την νομοθεσία......και προσπάθησε μέσω γνωστών μήπως πάρεις καμιά δουλίτσα ότι και να είναι αυτή...και σιγά σιγά προσπάθησε να σε μάθει ο κόσμος ακόμα και να μην έχεις γραφείο....και κάποια στιγμή πάρε ένα total station όταν μπορέσεις ιδικά αν είσαι επαρχεία... και προσπάθησε να ξεκινήσεις μόνος σου τοπογραφικά ή και άδειες ίσως από άτομα του κύκλου σου στην αρχή.....

και μετά να καταφέρεις κάτι δικό σου.....

 

καλή τύχη.....

 

στην ζωή δεν έρχονται όλα όπως τα περιμένουμε......και μάθε να είσαι και λίγο χοντρόπετσος πίστεψέ με χρειάζεται...άσχετα αν εγώ δεν μπορώ να το κάνω ακόμα....

Link to comment
Share on other sites

το επάγγελμα του μηχανικού στην ελλάδα είναι βαρετό, τα συνεργεία δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, οι εργολάβοι έχουν κατέβει από τα βουνά και επειδή έχουν χρήματα νομίζουν ότι ξέρουν από κατασκευή και το παίζουν και μηχανικοί. Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται τα νέα παιδιά και η εργασία που προσφέρουν δεν αμοίβεται. Γενικά επικρατεί χάος στο τομέας μας. Δεν υπάρχουν και μεγάλα έργα(οτι έγινε έγινε την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων) κατά τα άλλα τεχνικά, οδοποιία, οικοδομή, αυτά είναι τα έργα στην Ελλάδα. Υστερα δεν υπάρχει επίπεδο. Ο άλλος ο μηχανικός χρόνια στο εργοτάξιο μιλάει θαρείς και είναι στην λαχαναγορα...τι να πούμε τώρα...

Γενικά χάλι μάυρο...και αυτή είναι και η πραγματικότητα δηλαδή...

Link to comment
Share on other sites

Aυτο που με τρωει περισσοτερο ειναι οτι δεν μου μενει χρονος να κανω κατι αλλο.να επεκτεινω τις γνωσεις μου πανω σε ενα αντικειμενο της επιλογης μου και οι πραγματικα προσωπικες μου ωρες ειναι απο τις 8-9 το βραδυ και μετα.Ολη την αλλη μερα το αγχος της δουλειας που στην τελικη δεν βλεπω κατι παραπανω.Ουτε για το Proficiency που θελω να παω να διαβασω προλαβαινω, ουτε για διαβασμα γενικοτερο και ειδικοτερο.Ουτε χρονο για μια γκομενα που λεει ο λογος. Και τι περνω?Τα @@ μου.Να πεις οτι εβλεπα και ανταμειβη.Γιαυτο ανεφερα οτι ουτε πως συντασεται μια μελετη δεν ξερω.Κανω δουλεια που θα μπορουσε να κανει και ενας χωρις πτυχιο.Και επισης ουτε ενσημο για δειγμα.Δηλαδη να παθω τιποτε χτυπα ξυλο με εφαγε η μαρμαγκα.Αι σιχτιρ δηλαδη.Και αν πω και κατι που δε θα αρεσει και σε μερικους πιστευω στο φορουμ που ισως το παρακολουθουν και εχουνε και γραφεια που ξεζουμιζουνε κοσμο νεο.Μακαρι να τους Γ@μησουνε οπως μας το κανουν αυτοι.Γιατι δε παει το αφεντικο μου να ειναι καλο και χρυσο και με καλη καρδια.Για μενα ενα @ και μισο ειναι.

Συγνωμη για αυτα αλλα ειμαι πολυ τσατισμενος και δε βλεπω και διεξοδο.Με εκαναν να μισησω τη δουλεια μου.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως σε αυτό που λες για την εμπειρία δεν έχεις δίκιο

 

Η οικοδομή είναι και αυτή μια εμπειρία, ευχάριστη ή δυσάρεστη

Δεν υπάρχει δουλειά σε γραφείο που να περνάς από όλες τις φάσεις, συνήθως ή είσαι στις μελέτες ή στην οικοδομή.

 

Και όταν κάνεις δικό σου γραφείο γνωρίζεις μόνο τη μία πλευρά.

Ε, την άλλη θα τη μάθεις μόνος σου.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε ψαχνε συνεχως για δουλεια αλλου. Και καλυτερα σε αλλο μερος απο αυτο που σκεφτεσαι αργοτερα να εγκατασταθεις. Γιατι το αφεντικο σε βλεπει αλλιως αν εισαι απο αλλο μερος. Δεν θα του φας την δουλεια.

 

Δεν εχω ιδεα αν ειναι καλυτερο να πας σε καμια μεγαλη (ξεζουμιστρα) εταιρια ή σε καποιον ιδιωτη. Πιστευω ισως το καλυτερο θα ηταν να μπλεξεις με κανενα καλο ανθρωπακο, να δουλεψεις για λιγα χρονια και μετα βλεπεις.

Απο την σχολη σου εχεις γνωστους να σε στειλουν καπου;

 

Για τους περισσοτερους νεους πολυ πικρα εξω οντως..

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ mechwar

 

 

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και εγώ όταν ξεκίνησα δούλεψα 4 χρόνια οικοδμή υπο καθστώς φοβερής εκμετάλλευσης με 500 ευρω (δραχμές τότε) το μήνα και χωρίς ένσημα χωρίς τίποτα. Ήταν όμως ένα μικρό σχολείο. Θα σου πρότεινα να κάνεις λίγο υπομονή αλλά να έχεις και τη δύναμη να πεις φέυγω όταν έρθει η ώρα (γιατί εγώ άργησα λίγο). Προσπάθησε, εφόσον εχεις τη όρεξη, να μάθεις όσα παραπάνω μπορείς για τη δουλειά σου, στην τελική αν έχεις μια κάποια οικονομική άνεση, παράτα τη δουλειά και πήγαινε κάνε ένα μεταπτυχιακό όπως έκανα και εγώ θα σου φανεί χρήσιμο. Μην απογοητεύεσαι, αν και δεν είναι πάντα εύκολο το ξέρω. Ψάξε ακόμα και εδώ στο internet να μάθεις διαδικασίες π.χ. για πολεοδομία που λες, και φτιάξε ένα φάκελο για σένα οπου θα μαζεύεις γνώσεις και πληροφορίες. Εγώ, θυμάμαι τότε, πήγαινα 8-10 ώρες το πρωι οικοδομή με ψυχολογία μηδεν και τα απογεύματα έψαχνα διάφορα σεμινάρια για να επεκτείνω τις γνώσεις μου. Προσωπική ζωή ελάχιστη.

 

Οι εργολάβοι και οι ιδιωτικές εταιρείες που είναι σκλαβοπάζαρα και νομίζουν ότι πρέπει να τους κάνεις και εικόνισμα επειδή σου δίνουν δουλειά είναι για φτύσιμο. Για μένα δεν αξίζουν κανένα σεβασμό όσο αυτοί δεν σέβονται τους υπαλλήλους τους. Και θα σου πρότεινα, άν το αφεντικό σου είναι ένας τέτοιος εκμεταλλευτής να φύγεις κάποια στιγμή που θα σ' έχει ανάγκη και να τον αφήσεις έκθετο. Καλά κάνεις και τα λές εδώ μέσα, και αν αναμέσά μας υπάρχουν και τέτοιου ε'ιδους "αφεντικά" θα πρεπε να ντρέπονται. Για μένα το μόνο που αξίζει σε ανθρώπους που εκμεταλλεύονται χωρίς ίχνος ευαισθησίας άλλους ανθρώπους είναι η "στρατιωτικού" τύπου ανταπάντηση αλλά δεν επεκτείνομαι για ευνόητους λόγους. Ειλικρινά, μαζί με σένα εκνευρίζομαι και εγώ που ακούω τέτοια πράγματα, γιατί το έχω ζήσει και το βλέπω να συμβαίνει συνεχώς γύρω μου σε νέους αλλά και σε μεγαλύτερους ανθρώπους.

Link to comment
Share on other sites

Παιδεια ξυπνηστε, δεν ειναι μπου@@λο μονο για εμας τους μ/κους, επικρατεί ενα μπαχαλο εξω, Το κεφαλαιο μας εχει κανει ολους δουλους. Δυστυχως οι περισσοτεροι εργοδοτες ειναι τοσο φιλαργυροι που πουλανε και την μανα τους. Εγω προσωπικά εχω δουλεψει μονο 1 χρονο εξω στην αγορα ως ιδ. υπαλληλος και πλακωθηκα 2 φορες και στις 2 δουλειες μου με τον εργοδοτη μου. Την πρωτη φορα τα βροντηξα λογω ωραρίου και χαμηλου μισθου, ηθελε να δουλευω πανω απο 8αρο, καποιες φορες το δεχομουν αλλα με τον καιρο ηθελε ολο και περισσοτερο και στραβωνε κι ολας οταν δυσανασχετούσα. Την δευτερη φορα κρατησε μονο 3 μηνες, ειχε πολυ ασχημο τροπο γενικα αλλα μια μερα μου ειπε να παω να τσακιστω να του παρω τσιγαρα εβω εριχνε καρεκλες εξω και του ειπα να παει να τσακιστει αυτος , στην συνεχεια μου ειπε αντε γα@@σου απολυεσαι , ε και του σκασα μπουνια!!

Οπως καταλαβαινεις σε ολους μας εχουν συμβει πολλα και περιεργα, η ζωη εξω ειναι οντως πολυ αδικη, εγω προσωπικα δεν θα σου πω υπομονη, διοτι δεν αξιζει να χαλας την ζωη σου , ειναι πολυ μικρη η ζωη για να την χαραμιζουμε στον καθε μ@@@@κα που θελει να γινει πλουσιος στυβοντας μας. Ουτε πρεπει να περιμενουμε να μαζεψουμε εμπειριες και μετα να ψαξουμε κατι καλο και πιο μετα κατι καλυτερο και παει λεγοντας μπαινοντας σε ενα τρυπακι οτι καποια μερα καποιος θα με πληρωνει πολλα και θα δουλευω λιγο. Αυτο ξεχνα το, οσους ξερω που ξεκινησαν ετσι το μονο που καταφεραν ειναι να περνουν ενα καλο (απλα καλο) μισθο και μια ζωη χαλια περιμενοντας το καλοκαιρι να παρουν 10 μερες αδεια και να πουνε : ποπο που πηγα φετος!!! πολυ καλα περασα.

Πες οχι στην εκμεταλευση , οχι στην καταργηση του 8ορου, μην δεχεσαι να πληρωνεσαι λιγα για να βγαζουν αυτοι πολλα. Επειδη πολλοι θα πουν οτι ετσι δουλευουν ολοι , ε γι αυτο δουλευουν ολοι ετσι γιατι ολοι ειναι κοτες! και οταν γινεται μια απεργια δεν βγαινει κανεις εξω να φωναξει.

Ανοιξε κατι δικο σου οπως μπορεις , σιγα σιγα, εγω αυτο εκανα και αν δεν τα βγαζεις περα κανε και δευτερη δουλεια, κι εγω δεν τα βγαζω ακομα περα με το τεχνικο γραφειο μου και γι αυτο δουλευω και οικοδομες, ειναι ζορυ η οικοδομη αλλα ειναι 7,5 ωρες και καλο μεροκαματο. Κανω κι αλλες δουλειες αλλα δεν μπορω να το πω απο εδω.

Προσπαθησε να κανεις κατι που σ αρεσει και που θα σου αφηνει ελευθερο χρονο να ζησεις, διοτι θυμησου οτι οσα και λεφτα να βγαλεις, μια μερα θα ξυπνησεις και θα εισαι 60 και ο χρονος δεν γυρναει πισω

Link to comment
Share on other sites

@mechwar

 

διάβασα όλες τις δημοσιεύσεις σου και έχω καταλήξει στο εξής.

 

Όλα που νιώθεις are perfectly normal που θα έλεγε και ένας γονιός από American Pie, και γιατί είναι φυσιολογικά?

 

Γιατί ακόμα μαθαίνεις τη λειτουργία του εργοταξίου. ¨Όταν αποκτήσεις εμπειρία, όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα. Γιατί? Γιατί δεν θα αφιερώνεις τον χρόνο που χάνεις τώρα στην οργάνωση. Θα σου μένει ελεύθερος χρόνος για αξιοποίηση, θα μάθεις τη φιλοσοφία των συνεργείων και τον τρόπο να τους ελέγχεις και να επικοινωνείς.

 

Όλα αυτά που κάνεις τώρα πίστεψέ με είναι μεγάλο σχολείο για το μέλλον, και αν αντέξεις κάνα χρόνο ακόμα, κερδισμένος θα βγεις. Πίστεψέ σε αυτό που σου λέω.Το εργοτάξιο είναι μεγάλο σχολείο.

 

στο δια ταύτα. Ζήτα καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αν δεν έχεις κάποιο ΒΟΧ στο εργοτάξιο, ζήτα ένα και δεν είναι ανάγκη να είναι από τα έτοιμα. Βάλε τα συνεργεία να σου χτίσουν ένα πρόχειρα, ζήτα κλιματισμό, κάνε γενικά καλύτερες τις συνθήκες εργασίας.

 

Κάνε το προγραμματισμό σου ώστε να ξέρεις πριν τις 11:00 τι υλικά θα χρειαστείς για την επόμενη μέρα. Βάλε σε αυτό μέσα και τα συνεργεία. Δεν μπορεί να έρχεται ο χτίστης πχ και να σου λέει στις 14:00 ξεμείναμε από υλικά.

 

Μάζεψέ τους όλους μία μέρα, και θέσε τους κανόνες σου, τονίζοντας τους ότι αν δεν τους τηρούν θα τους αναφέρεις στα αφεντικά. Καμιά φωνή ποτέ δε βλάπτει. Γίνε λίγο πιο αυστηρός (λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά).

 

Κάποιο πρωί, διοργάνωσε μία συνάντηση για τα μέτρα ασφαλείας. Πες τους ότι αν δε τα τηρούν θα φεύγουν από το εργοτάξιο δίχως δεύτερη κουβέντα.

 

Γενικά, μη προσπαθείς να πάρεις όλες της ευθύνες πάνω σου. Ξεκαθάρισε από την αρχή κάποια πράγματα στα συνεργεία και μη περιμένεις να ακούσεις ευχαριστώ ή να γίνεις φίλος.

Link to comment
Share on other sites

Πέτρο, δεν νομίζω πως ειναι στο χέρι του κάποια από τα πράγματα που περιγράφεις

δηλ πως θα διώξει κάποιον από την οικοδομή

αυτόν που βρίσκεται από πάνω σου δεν τον ενδιαφέρει αν περνάς λούκι ή όχι, τον ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά (με τον πιο φτηνό τρόπο)

 

αν το συνεργείο ήταν καλό δε θα ξέμενε στις 14.00 από υλικά

το κάλό συνεργείο όμως κοστίζει και κάτι παραπάνω

 

δεν πιετεύω πως υπάρχει το ιδανικό εργοτάξιο

οπότε το μόνο που σου μένει είναι να ζητήσεις το ποσό που σε ικανοποιεί για να ανέχεσαι την κατάσταση

 

και αν δεν το ζητήσεις δε θα το λάβεις ποτέαμα του κάνεις τη δουλειά δεν πρόκειται να σε διωξει κανείς

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.