Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργητική πυροπροστασια σε φανοποιείο - βαφείο


Recommended Posts

Εγω γνωριζω οτι ο μηχανολογος μπορει να υπογραψει και τα 2. Ο πολιτικος μπορει να υπογραψει και ενεργητικη εφοσον αυτη δεν εχει μονιμα μεσα.

 

Κατα τα αλλα μου εχει τυχει να ειμαι επιβλεποντας ενεργητικης και την αμοιβη (επισημη) να την εχει εισπραξει ο πολιτικος.

Και μου λετε μετα για υπογραφες ....

 

 

...(άλλωστε εκεί έχει κάνει όντως δουλειά ο πολιτικός μηχανικός αρχιτέκτονας)

 

Σε εταιρεια που εργαζομουνα και τα σχεδια τα εκαναν αρχιτεκτονες εκει να δεις δουλεια που ειχαν κανει.:rolleyes:

Κανανε οτι τους κατεβαινε και οταν εγω πηγαινα να μαζεψω τα ασυμαζευτα κανανε και φασαρια. Οταν ο μηχανικος δεν καταλαβαινει τι σημαινει θεωρητικος πληθυσμος τοτε τι να πεις?...

Link to comment
Share on other sites

Σε εταιρεια που εργαζομουνα και τα σχεδια τα εκαναν αρχιτεκτονες εκει να δεις δουλεια που ειχαν κανει.:rolleyes:

Κανανε οτι τους κατεβαινε και οταν εγω πηγαινα να μαζεψω τα ασυμαζευτα κανανε και φασαρια. Οταν ο μηχανικος δεν καταλαβαινει τι σημαινει θεωρητικος πληθυσμος τοτε τι να πεις?...

χα χα, ακριβως τα ιδια αντιμετωπιζα πριν λιγα χρονια κ γω :lol::lol: Οι αρχιτεκτονες εφερναν τα σχεδια για νεο κτιριο να τα δουμε μαζι και τους βγαζαμε συνεχεια διορθωσεις λογω παθητικης κυριως (δεν εβγαιναν τα πυροδιαμερισματα & οδευσεις διαφυγης). Ειχαμε κ μεις ντερμπι σε κατι τετοιες στιγμες :D . Θυμαμαι επισης οτι ΠΟΤΕ δεν εβαζαν μηχ/σιο ανελκυστηρα, ΠΟΤΕ και οσες φορες αν τους το ελεγα :lol::lol:

Φυσικα τις μελετες που καναμε εμεις οι μηχ/γοι τις σφραγιζαν συνηθως οι ΠΜ/Αρχ/νες γι'αυτο οι ασχετοι δημοσιοι υπαλληλοι νομιζαν οτι μονο αυτοι εχουν δικαιωμα υπογραφης χωρις να ξερουν οτι οι περισσοτεροι μπορουν να βαλουν κ για εξοδο διαφυγης τα παράθυρα...

Τεσπα, σαφως και δεν εχω τιποτα με τους συναδελφους μηχανικους πλακιτσα κανουμε ετσι ?

Link to comment
Share on other sites

Μιλησα με τον πολιτικο μηχανικο που εκανε την διαδικασια επεκτασης του συνεργειου στη πολεοδομια(και ειναι και παλιος στο επαγγελμα) και μου ειπε οτι μπορω να την υπογραψω και εγω ως μηχανολογος.

Μπορειτε να μου πειτε λιγο τη διαδικασια γιατι δεν γνωριζω καθολου?την παθητικη την καταθετω στην πολεοδομια? και αν ναι πως παει στην πυροσβεστικη(με ποια διαδικασια)?

πρεπει να καταθεσω νεα σχεδια(με οδευσεις διαφυγης μονο ή και κατι αλλο)?υπαρχει καποια τυποποιηση στα σχεδια των οδευσεων?

υπαρχει καποια τεχνικη εκθεση παθητικης τυποποιημενη που μπορω να δω?

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Απορία ?

Πως εκδόθηκε η τελευταία άδεια προσθήκης ?

Αν υποβλήθηκε σαν φανοποιείο - βαφείο θα έπρεπε να έχει συνταχθεί και κατατεθεί απαραίτητα παθητική και ενεργητική μελέτη πυροπροστασίας , πριν την έκδοση της αδείας .

Αν δεν την έχεις εκδώσει εσύ συνάδελφε , δες στον φάκελο της πολεοδομίας αν υπάρχει .

Άλλως θα πρέπει να υποβάλεις την παθητική στην Πολεοδομία , όπως σωστά σου ζητάει η Πυροσβεστική .

Link to comment
Share on other sites

Μήπως θα έπρεπε να κάνουμε κάποιο ερώτημα στο ΥΠΕΚΑ ή στο ΤΕΕ ακόμα καλύτερα για να πάρουμε "επίσημη" απάντηση, γιατί το ζήτημα είναι εξαιρετικά μπερδεμένο και από ότι κατάλαβα διαφέρει ανάλογα την πολεοδομία....

 

Η επιτροπή διαιτησίας ΤΕΕ για τα επαγγελματικά δικαιώματα έχει εκδόσει πόρισμα τον Νοέμβριο του 2009 και το ανήρτησε στο site του (http://www.tee.gr).

 

Οι φορείς των ΧΜ συμφωνούν με την άποψη ότι:

2.4.1.3.1 Οι εγκαταστάσεις Ενεργητικής Πυροπροστασίας δεν απαριθμούνται ρητά στα υφιστάμενα νομοθετήματα. Ωστόσο, απαριθμούνται στην παράγραφο 2ι του άρθρου 1 του ΠΔ 274/97 «εγκαταστάσεις υγιεινής και ασφάλειας εργασιακών χώρων». Επειδή ο κύριος λειτουργικός σκοπός εγκαταστάσεων ενεργητικής πυροπροστασίας είναι η ασφάλεια των ανθρώπων και της περιουσίας (π.χ. προστασία από τον κίνδυνο έκρηξης, δηλητηρίασης ή μόλυνσης κλπ. κυρίως ως συνέπεια πυρκαϊάς), συνάγεται ότι οι εγκαταστάσεις ενεργητικής πυροπροστασίας εργασιακών χώρων είναι χημικές εγκαταστάσεις.

2.4.1.3.2 Επομένως, σε αυτές τις εγκαταστάσεις (πυροπροστασία εργασιακών χώρων) έχουν επαγγελματικά δικαιώματα μόνο οι ΧΜ και οι ΜΜ, ΗΜ, ΗΜΜΗΥ, ΜΗΜ, ΝΜΜ αυτόνομα εάν πρόκειται για απλές χημικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με το ΠΔ 274/1997, άλλως οι ΧΜ σε σύμπραξη με ΜΜ, ΗΜ, ΗΜΜΗΥ, ΜΗΜ, ΝΜΜ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.