Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

και επανέρχομαι στο θέμα. Μίλησα με τη ΔΕΔΔΗΕ και τελικά θέλουν ξεχωριστά πιστοποιητικά. Μια για επανασύνδεση μονοφασικού και όταν τελειώση ητριφασική εγκατάσταση και έχω κάνει ελέγχους να κάνουμε αίτηση επαύξησης ισχύος. Μου είπε να δείξω μόνο γραμμη μετητή-πίνακα και φωτισμό ώστε να γίνει σε πρώτη φάση η επανασύνδεση. Ωραία εγώ τώρα χωρίς ρεύμα τι ελέγχους κάνω? Επίσης η γείωση είναι ΤΤ ( μάλλον σε κανένα δίκτυο ΕΥΔΑΠ, το κτίριο είναι του 55' και από τότε δεν έχει αλλάξει καν το ρολόι) και δεν μπορώ με τα πασαλάκια να κάνω μέτρηση λόγω έλειψης χώρου. Τι κάνω σε τέτοια περίπτωση? Είναι η πρ΄ώτη μου ΥΔΕ και έχω πελαγώσει από την άλλη θέλω να τα κάνω όλα σωστά και υπεύθυνα.

Link to comment
Share on other sites

ναι τα εχω υποψιν μου τα βιντεάκια ευχαριστώ. Εχω διαβάσει και το πρότυπο έχω διαβάσει και άλλα τύπου σεμιναριακά pdf. Πάνω σστο θέμα μου ξέρεις κάποιος μήπως να μουυ δώσει μια απάντηση? Ευχαριστώ

Edited by Georgia Ch
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, θέλουν 2 υδε.

Εάν ξέρεις που είναι έστω κ μια γραμμή φωτισμού κ δεν έχει αποξηλωθή  την δηλώνεις κατά κεηε  όπως κατά κεηε δηλώνεις  και την παροχή. Εάν έχουν αποξηλωθή όλες οι παλιές γραμμές τότε, τοποθετείς 2-3 εξωτερικούς ρευματοδότες κάτω από το πίνακα κ τοποθετείς πάνω από τον πίνακα ένα φωτιστικό  , ετσι κ αλλιώς θα σου χρειαστούν κατά τις εργασίες , αυτά όμως τα δηλώνεις κατά ελοτ384.

  Όσο για τις μετρήσεις μπορείς να γράψεις στις παρατηρήσεις ότι  ‘’ η μέτρηση δεν έγινε λόγο μη υπαρξης  τάσης του δικτύου του δεδδηε’’  κ να παρουσιάσεις μετά την επανασύνδεση τα απαιτούμενο πρωτόκολλο με τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Υπάρχει κ μια δεύτερη λύση σχετικά με τις μετρήσεις, σε συνεννόηση με τον δεδδηε ανοίγεις το ρολόι κ οπλίσεις το μικροαυτοματο, κάνεις τις μετρήσεις σου κ το ξανακόβεις.

 όσο για την μέτρηση γείωσης,  το πρότυπο σου επιτρέπει να την κάνεις με μέτρηση  βρόχου σφάλματος φάσης αγωγού προστασίας    

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

@ΝΙΚΟΣΤΡΙ

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Α δεν τους βλέπω πρόθυμους για τέτοια (σχετικά με το ρολόι).Έχω ήδη πει να βάλουν δύο τρεις πρίζες και κανα δυο λάμπες ( μη γίνουμε και ρεζίλι στο συνεργείο). Βασικά εκτός από το μονοφασικό ρολόι όλα έχουν αλλάξει αρα πάω με προτυπο ελοτ. Επίσης έκανα μια απόπειρα για να μετρήσω τη γείωση (δεν ξέρω αν είναι σωστό :shock: ) Είχαν φέρει κάποια σακιά με άμμο και έβαλα σε κάθε σάκο τα πασσαλάκια. Πήρα τη μέτρηση και άκουσον άκουσον 110Ω. Όπως και να χει και λόγω της ηλικίας της εγκατάστασης και δεδομένου ότι έχουμε ΤΤ γείωση από το 55' τους συμβούλεψα να αλλάξουν γείωση με μια λαμαρίνα γείωσης.

Όπως και να χει αν δεν ηλεκτροδοτηθεί η εγκατάσταση να βρω το σφάλμα βρόγχου L-PE.

Μήπως να τους γράψω στις παρατηρήσεις ότι δεν έγινε η μέτρηση λόγω έλειψης χώρου και να τονίσω την αντικατάσταση της γείωσης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.