Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λέβητας ιόντων (electrode Heater)


Irene Gr

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 353
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αρχικά συγνώμη που γράφω σε ένα Forum μηχανικών... Όντας όμως Φυσικός μου επιτρέπεται .

Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα σχόλια, και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όντως είναι Μούφα η όλη ιστορία με τους λέβητες ιόντων ή στην καλύτερη αποκλείεται να είναι τόσο αποτελεσματικά- οικονομικά όσο λένε..... Μπορώ να σας πω ότι και εμένα μου προκάλεσε το ενδιαφέρον να δω τι στην ευχή είναι αυτή η ανακάλυψη, και ιδίως όταν ένας φίλος μου πολιτικός μηχανικός το είδε ως "καλή ιδέα"..

έψαχνα λοιπόν συμπεράσματα και σχόλια για να του αποδείξω οτι κάνει λάθος, και νομίζω ότι βρήκα αρκετά στοιχεία εδώ....

 

Μπορώ επίσης, να παραδεχτώ ότι οι Έλληνες είναι ξερόλες και αγύριστα κεφάλια, άκουσαν κάτι από τον τσοπάνη του παραδιπλανού βουνού και αυτός ξέρει περισσότερα από το μηχανικό που θέλει να πουλήσει ακριβά η για να κάνει την μελέτη ... Και όπως επίσης και οι περισσότεροι που θα τοποθετήσουν μια μαγική συσκευή που δεν καταναλώνει τίποτα και θερμαίνει τα πάντα, δύσκολα θα παραδεχθούν ότι πιάστηκαν κότσοι. και ίδια κατανάλωση με πριν να έχουν πάλι ευχαριστημένοι θα είναι..

 

Εγώ προσωπικά προσπαθώ να βρω την καλύτερη λύση θέρμανσης για μια μικρή Ξενοδοχειακή μονάδα, στην οποία βέβαια την ενδιαφέρει και το κόστος εγκατάστασης...

 

Σε όλη την έρευνα και τους υπολογισμούς που έκανα η κατάληξη της εργασίας μου είχε τα εξής δύο συμπεράσματα...

(βέβαια στα συμπεράσματά μου μερικά στοιχεία έχουν να κάνουν με αυτονομίες και τις ειδικές ανάγκες της επιχείρησης-κτηρίου)

 

1ο. Η πηγή θερμότητας είναι δευτερεύον θέμα, σε οποιοδήποτε κτήριο, το πρωταρχικό είναι η θερμομονώσεις του κτηρίου ( Εσωτερική ή εξωτερική θερμομόνωση, στα τζάμια, ντουβάρια, στέγες.)... εάν καταφέρεις και κάνεις καλή θερμομόνωση παντού η οποιαδήποτε πηγή θα έχει από 30% έως και 80% μείωση στην κατανάλωση. Οπότε νομίζω ότι ακόμη και χρυσό να καις για καύσιμο εάν έχει 80% οικονομία θα σου βγαίνει φθηνότερα από οτιδήποτε άλλο.

 

2ον. Η πρώτη και καλύτερη λύση για πηγή θέρμανσης, είναι οι αντλίες θερμότητας, μέσα στης αντλίες θερμότητας τοποθετώ και τα απλά Κλιματιστικά Inverter της αγοράς... ( Με τις σημερινές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος) αλλά είναι αρκετά υψηλό το κόστος εγκατάστασης, το οποίο όμως μπορεί να κάνει σε 1,5 με 2 χρόνια ολική απόσβεση. Και λέω υψηλό το κόστος εγκατάστασης γιατι δεν παίρνουμε υπόψιν τις θερμίδες που αποδίδουν στους 5-7 βαθμούς θερμοκρασία αλλά πόσες θερμίδες χρειαζόμαστε στους μείον 7, για να ζεστάνουμε το δωμάτιο, οπότε θέλουμε κλιματιστικό πολύ μεγαλύτερης απόδοσης.

Η άλλη λύση την οποία άρχισα και εφαρμόζω είναι οι θερμοπομποί. Έχουν περίπου την διπλάσια κατανάλωση από τα κλιματιστικά , αλλά έχουν περίπου το 1/7 της τιμής, σε σχέση με το πετρέλαιο. Σε 2-3 μήνες κάνουν την απόσβεση αγοράς τους, και έχουν καλή αυτονομία, ζεσταίνοντας, τους χώρους αναλόγως με τις ανάγκες τους...

 

Στο όλο παραπάνω θέμα έχω να πω επίσης και ένα πολύ πολύ μεγάλο ατού του ρεύματος σε σχέση με πετρέλαιο πέλετ κτλ. είναι οτι δεν το πληρώνεις προκαταβολικά, αλλα δύο δυόμιση μήνες μετά, στις μέρες μας είναι μεγάλη ευκολία.

Link to comment
Share on other sites

συγνώμη και για μια ανακρίβεια, προηγουμένως , συντακτικό λάθος..

Οι θερμοπομποί έχουν το 1/7 κόστος αγοράς σε σχέση με τα κλιματιστικά με τις ίδιες θερμίδες, καταναλώνουν το διπλάσιο ρεύμα...

και εαν έχετε πετρέλαιο, θα κάνουν απόσβεση μέσα σε 2-3 μήνες από την διαφορά κατανάλωσης. ¨)

 

Μπορείτε να κάνετε επεξεργασία της προηγούμενης δημοσίευσης, εντός 2 ημερών, πατώντας το "edit".

miltos

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Άρχισαν τώρα πια οι έμποροι αυτού του λέβητα ιόντων να τρώγονται μεταξύ τους. Στο http://www.ionheater.info/ έχει αναρτηθεί πίνακας με όλα τα αρνητικά του συστήματος που είναι περίπου αυτά που καταλάβαμε και εμείς εδώ στο φόρουμ. Απλά λέει ότι το δικό τους ΔΕΝ τα έχει αυτά τα μειονεκτήματα – μόνο οι ρώσικη φτηνή αντιγραφή . Έχουν πολύ πλάκα.

Edited by diramos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μεταφέρθηκαν μηνύματα στην κατηγορία "Θέματα Ιδιωτών" σε θέμα με ίδιο τίτλο: Λέβητας ιόντων (electrode heater)

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση :

 

http://www.tdm.tee.g...s_7_12_2011.pdf

 

 

Ελπίζω να πάρουν πρωτοβουλία και κεντρικότεροι Σύλλογοι.

Edited by nikmmech
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση :

 

http://www.tdm.tee.g...s_7_12_2011.pdf

 

 

Ελπίζω να πάρουν πρωτοβουλία και κεντρικότεροι Σύλλογοι.

 

Ευχαριστούμε συνάδελφε για την ενημέρωση.

Διάβασα όλα τα post από την αρχή και ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω ότι πάντα θα ισχύει η Αρχή Διατήρησης Ενέργειας!!!

Link to comment
Share on other sites

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ COP «ION HEATER» = 157%

 

http://ionheater.blogspot.com/2012/01/cop-ion-heater-157.html

 

Πρόσφατα , εμείς ( UNITED CONSULTING – αποκλειστικός διανομέας της παραγωγικής εταιρείας STAFOR, στην Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρος ) δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας, www.ionheater.info, την πληροφορία σχετικά με την απόδοση του πιο οικονομικού συστήματος θέρμανσης του σπιτιού στην Ελλάδα- Συστήματα θέρμανσης ιόντων STAFOR Ion Heater. Το επίσημο αποτέλεσμα για τον συντελεστή απόδοσης COP του συστήματος θέρμανσης ιόντων STAFOR Ion Heater είναι 157%. Τον τελευταίο καιρό, αυτό προκάλεσε πολλές συζητήσεις ; μερικοί δύσπιστοι άνθρωποι, χωρίς βαθιές επιστημονικές γνώσεις και αντιλήψεις, αμφισβητούν το επίσημο αποτέλεσμα και έτσι θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

 

Πρώτα απ΄όλα, ας δώσουμε ένα παράδειγμα- κανείς δεν εκπλήσσεται για τη διαφορά COP (το οποίο ανέρχεται σε αρκετές δέκατες), μεταξύ λαμπτήρων πυράκτωσης και φώς- φωτοεκπέμπουσες δίοδοι (LED). Όλοι δέχονται ότι, με απλά λογια, οι φωτοεκπέμπουσες δίοδοι ( LED) “καταναλώνουν” 3W ηλεκτρική ενέργεια και “δίνουν” 40 W ή ακόμη περισσότερο. Γιατί εκπλήσσονται από τον συντελεστή απόδοσης COP 1,57?

 

Η εξήγηση του συντελεστή απόδησης COP 1,57 (“καταναλώνει” 1 KW ηλεκτρική ενέργεια και «δίνει έξω» 1,57 KW θερμική ενέργεια) είναι απολύτως δυνατό και σύμφωνα με όλους τους νόμους της φυσικής.

 

Σε σταθερούς αγωγούς, μόνο τα μισά (στατιστικά) από τα ελεύθερα ηλεκτρόνια αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη τάση. Οστόσο , η αγωγή στην υγρή κατάσταση, σε ένα συγκεκριμένο, ειδικά σχεδιασμένο θάλαμο ιονισμού, είναι δυνατό να επιτευχθεί να ανταποκριθούν σχεδόν όλα τα ελεύθερα ηλεκτρόνια στην εφαρμοζόμενη τάση. Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά, ο συντελεστής απόδοσης COP μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και 2,00!

 

Αυτή τη στιγμή , η εταιρεία STAFOR κατάφερε να επιτύχει το αποτέλεσμα COP 1,57, το οποίο εγκρίθηκε επίσημα από το Εθνικό Λετονικό Μετρολογικό Κέντρο (www.Inmc.lv) θεωρημένα έντυπα και προτόκολα Ν. 016ΤΡ11. Το Εθνικό Λετονικό Μετρολογικό Κέντρο είναι ένας οργανισμός επίσημα αναγνωρισμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ,για να κάνει τέτοιες μετρήσεις. Αν αμφιβάλλετε την αρμοδιότητα του Εθνικού Λετονικού Μετρολογικού Κέντρου, είναι δυνατόν, κάτω από συγκεκριμένες διαδικασίες, να ζητηθούν η αναλυτική μεθοδολογία και τα αποτελέσματα των δοκιμών.

 

Ο συντελεστής απόδοσης COP = 157% σημαίνει ότι το σύστημα θέρμανσης ιόντων STAFOR Ion Heater είναι το πιο αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης. Μόνο οι αντλίες θερμότητας έχουν υψηλότερο COP (μέχρι 400%), ωστόσο η αρχική επένδυση για τη θέρμανση ενός σπιτιού, με αντλία θερμότητας, είναι τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερη από ότι είναι με STAFOR Ion Heater. Το ποσοστό επένδυσής/ απόδοσης για το σύστημα θέρμανσης ιόντων STAFOR Ion Heater είναι πολύ υψηλότερο.

 

United Consulting (www.ionheater.info) είναι ο αποκλειστικός διανομέας της παραγωγικής εταιρείας STAFOR στην Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρος. Εμείς, μαζί με τη STAFOR, είμαστε πάντα ανοιχτή σε κάθε είδους συνεργασία. Εάν είστε αρμόδιους ειδικούς, επιστήμονες ή πανεπιστημιακοί, θα έχετε πάντα την επιλογή να μας καλέσετε για να οργανώσουμε μια επίδειξη και δοκιμή του συστήματος θέρμανσης ιόντων, χρησιμοποιώντας τα δικά σας τεχνικά μέσα, με τη συμμετοχή των ειδικών της παραγωγικής εταιρείας STAFOR.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Λέβητες Θέρμανσης Ιόντων - www.ionheater.info

  • Downvote 8
Link to comment
Share on other sites

United Consulting, μπήκες σε ένα φόρουμ μηχανικών για να γράψεις:

 

"μερικοί δύσπιστοι άνθρωποι, χωρίς βαθιές επιστημονικές γνώσεις και αντιλήψεις" (αλήθεια, τους μηχανικούς εννοείς; )

 

και μετά να κάνεις διδασκαλία για τα ελεύθερα ηλεκτρόνια;

 

Από που αντλείς το θράσος να προσβάλλεις μηχανικούς και επιστήμονες που εκθέτουν ελεύθερα και δημόσια την επιστημονική τους γνώση;

Πως διανοείσαι να γράφεις σε ένα φόρουμ μηχανικών ότι υπάρχουν ηλεκτρόνια που δεν αντιδρούν στην τάση; (τα μισά κατά την άποψή σου!)

 

Παίρνετε ένα μέγεθος (COP, συντελεστής συμπεριφοράς) που χρησιμοποιείται στις αντλίες θερμότητας και το μεταφέρετε για να εκφράσετε την απόδοση μίας αντίστασης;

Ξέρεις "αποκλειστικέ αντιπρόσωπε" πως ορίζεται ο COP; Ξέρεις τι είναι η ΑΔΕ; Ντροπή και αίσχος για την απάτη που εσύ προσωπικά (καθώς δηλώνεις "αντιπρόσωπος", ένας Θεός βέβαια ξέρει ποιος πραγματικά είσαι...) οργανώνεις εις βάρος του απελπισμένου Έλληνα καταναλωτή.

Ντροπή και αίσχος, διότι επενδύετε με επιστημονικοφανή λόγια μία εκστρατεία παραπληροφόρησης και εξαπάτησης, και έχετε το θράσος να ζητάτε τα ρέστα από τους μηχανικούς.

Έχουν ξεσηκωθεί οι σύλλογοι μηχανολόγων και τεχνιτών κατά αυτού του αίσχους, κι εσύ συνεχίζεις το παραμύθι!

 

 

Υ.Γ: Το ξαναγράφω για να το καταλάβεις κι εσύ: COP είναι ένα μέγεθος που μετράει τον λόγο της αποδιδόμενης θερμότητας προς την δαπανόμενη ενέργεια στις αντλίες θερμότητος.

Δεν εφαρμόζεται σε όποια κατασκευή γουστάρει ο κάθε πωλητής.

Οι άλλες συσκευές θέρμανσης (πλην -δηλαδή- των αντλιών) έχουν βαθμό απόδοσης και αυτός ο βαθμός απόδοσης είναι πάντα κάτω της μονάδας.

Edited by AlexisPap
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Το μήνυμα του αντιπροσώπου φανερώνει προκλητικό θράσος.

 

Μην τα ξαναλέμε, τα ανέλυσε ο συνάδελφος παραπάνω.

 

Απλά να επισημάνω ότι η απόδοση ψεύτικων ιδιοτήτων σε ένα προιόν με σκοπό την παραπλάνηση του κοινού εμπίπτει στην κατηγορία της διαφήμισης (του χειρίστου είδους) και συνεπώς τιμωρείται. Να είστε πολύ προσεκτικός στο εξής καθώς δεν θα υπάρχει ανοχή.

Edited by miltos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.