Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνεργοι ασφαλισμένοι ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Γεια σας. Εχω καιρο να ασχοληθω ουσιαστικα με το θεμα γιατι τυχαινει τα τελευταια χρονια να μην με απασχολει το ερασιακο αλλα δεν μπορω να ξεχασω τι περασα το διαστημα που ημουν ανεργος και οτι χρηματα ειχα μαζεψει τα εσπρωχνα σε φορους-τσμεδε και οσα μου λειπαν απο γονεις :(

 

Μακαρι η προσπαθεια με τις υπογραφες να απεδιδε ετσι απλα αλλα μολις θα παραδωσετε την επιστολη διαμαρτυριας σε αυτους με τις υπογραφες αυτοι απλα θα τον βαλουν σε εναν φακελο.

 

Εαν εισαστε ανεργοι και για οσο εισαστε ανεργοι μπορειτε μην πληρωνετε. Δεν θα σας κανουν τιποτα. Εαν παλι βρεθουμε σε ακραιες καταστασεις και φυλακιζουν μηχανικους για οφελες στο ΤΣΜΕΔΕ πιστευω οτι ειναι κατι που πρεπει να γινει ωστε να γινει ντορος. Αλλα δεν θα γινει

 

Το προστιμο (προσαυξησεις) απο οτι θυμαμαι ειναι κατι πανω απο 1% το μηνα. Σε διακανονισμους που βγαινουν, και νομιζω ακομα και σε αυτον που τρεχει ακομα και τωρα ,μπορεις να γλιτωσεις μεχρι και το 80% του προστιμου (προσαυξησεων)

 

Εαν χρειαζεστε μπλοκακι κανετε εναν διακανονισμο και σας δινουν ασφαλιστικη ενημερωτητα.

Νοσοκομειακη περιθλαψη μου ειχαν πει εμενα οτι δικαιουμαι οσο δεν πληρωνα εισφορες. Φαρμακα και επισκεψεις σε γιατρους οχι.

 

Πλεον δουλευουμε για να πληρωνουμε ΤΣΜΕΔΕ,τελος επιτιδευματος κτλ και μας βριζουν απο επανω οτι κανουμε και μαυρα χρηματα. Αρνακια ειμαστε οι μηχανικοι και δεν αντιδρουμε. Χρονια τωρα τα κοματα στο ΤΕΕ προωθουσαν μονο αιτηματα παλαιων μηχανικων.

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και γιατί δηλαδή να τρέχουν οι εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ και με τόκο κιόλας, από τη στιγμή που κάποιος είναι άνεργος;;; Τους ευχαριστώ που με σκέφτονται και μου επιτρέπουν διακανονισμό με έκπτωση, υποχρεώνοντάς με όμως να πληρώσω τουλάχιστον μια δόση μπροστά, με ΠΑΡΑΒΟΛΟ 50€ και υποχρέωση να πληρώσω και την τρέχουσα εισφορά. Αν τα είχα όλα αυτά, δε θα πήγαινα για διακανονισμό!!!

Αν ήταν όλοι οι άνθρωποι ηττοπαθείς και δε πιστεύαν πως με αγώνα και προσπάθεια θα καταφέρουν το δίκαιο, η ανθρώπινη κοινωνία θα ήταν ακόμη πολύ πίσω. Επιβάλλεται να προσπαθούμε πάντα και ας μη κερδίζουμε κάθε φορά.

Και στο τέλος, δε χάνεις τίποτα να βάλεις μια υπογραφή, αν συμφωνείς.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Ήθελα να σας ενημερώσω πως υπάρχει μια μικρή αλλαγή στην αίτηση, οπότε μπορείτε να κατεβάσετε την νέα αίτηση που επισυνάπτω. Αν έχετε ήδη υπογράψει ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.

Επίσης κάποιες παρατηρήσεις από το συνάδελφο που διαχειρίζεται το mail όπου μαζεύουμε τις υπογραφές:

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ (από τις πρώτες αποστολές)

 

1. Δώστε εντολή για σάρωση (σκανάρισμα) εγγράφου, όχι εικόνας.

2. Εξάγετε τις αιτήσεις σας σε [.pdf] Τελικά, όπως μας προέτρεψε ένας συνάδελφος, όντως το .pdf πιάνει πολύ λιγότερη μνήμη απ'το αρχείο εικόνας.

2. Χρησιμοποιείστε ανάλυση τουλάχιστον 300dpi στο pdf, αλλιώς φαίνεται αρκετά θολά.

ΑΊΤΗΣΗ τελική _ έκδοση 3η.pdf

Edited by linae
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

ΟΙ εισφορες του ανεργου, οχι απλως πρεπει να παγωνουν ( να μην προσαυξανονται λογω καθυστερησης) αλλα και να διαγραφονται εφοσον ο ανεργος μηχανικος μπορει να αποδειξει την ανεργια του, Την ιδεα και την εφαρμογη της ειδα στο γκρουπ στο φεισμπουκ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΧΡΕΩΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα!

Γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει τι γίνεται τώρα με τις εισφορές των μηχανικών που γράφονται στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, συνεχίζουν να τρέχουν κανονικά ή έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό το θέμα?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζουν και τρέχουν κανονικότατα σα να μη συμβαίνει τίποτα....... Γι'αυτό λέμε είναι τρόμπες οι άνθρωποι. Τόσο δύσκολο είναι να αποδείξει κάποιος ότι είναι άνεργος και να σταματήσουν να τρέχουν οι εισφορές? Δεν μπορώ να το καταλάβω....Να είναι στυλ ΙΚΑ. Εχεις δουλειά, πληρώνεις....Δεν έχεις δεν σου έρχονται εισφορές δεν έχεις ένσημα κτλ... Πόσο πιο απλό δηλαδή....

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.Ξέρει κανεις να μου πει τι γίνεται με την κάλυψη που ανακοινώθηκε και στην τηλεόραση απο το ΕΣΠΑ για υγειονομική περίθαλψη ανέργων εν ενεργεία μηχανικών ,δικηγόρων και άλλων.

Edited by henr
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.