Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Καλαίσθητες προσόψεις σπιτιών


Recommended Posts

Ποιος είναι ο καταλληλότερος για να έχω μια όμορφη και πρωτότυπη πρόσοψη σε μια νέα οικοδομή;

Ο πολιτικός μηχανικός, ο αρχιτέκτονας, ο συνδυασμός αυτών ή κάτι άλλο;

Δε ζητάω κάτι ακραίο. Καλαίσθητο και λειτουργικό.

Μπορώ να ζητήσω να δω δουλειές τους;

Υπάρχω κάποιο site που μπορώ να ''κλέψω'' ιδέες;

Link to comment
Share on other sites

Να κάνετε μια καλή συμφωνία με τον αρχιτέκτονα που θα επιλέξεις. Το να δεις "δουλειές" το θεωρώ λίγο αγένεια και ασέβεια. Μάθε και δες μόνος σου δουλειές του κάθε Αρχιτέκτονα.

 

Στη συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνει και φωτορεαλισμό....

Στην συμφωνία με τον πολιτικό μηχανικό για την κατασκευή του έργου να περιλαμβάνεται και η καλή συνεργασία αρχιτέκτονα-πολιτικού μηχανικού για την πλήρη και σωστή εφαρμογή των αρχιτεκτονικών μελετών και του φωτορεαλισμού...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το να ζητήσεις να δεις δουλειές είναι αγένεια; Δεν νομίζω... Αλλά θεωρώ ότι όποιος κάνει κάτι που είναι πράγματι αξιοπρόσεκτο, φροντίζει να έχει ένα σωστό αρχείο φωτογραφιών, ή φωτορεαλιστικών απεικονίσεων των κατασκευών του...

Αλλιώς, πως θα πείσει... με τα λόγια;

 

Θεωρώ ότι το ποσό που επενδύεται σε ένα σπίτι είναι τέτοιο ώστε οι ντροπές και οι ευγένειες ή μάλλον ψευτο-ευγένειες, πρέπει να εξαφανίζονται και να λειτουργείς πλέον με το συμφέρον σου.

 

Το θέμα είναι όμως να μη παραμυθιάζεσαι και να μη παρασέρνεσαι από τη τάση για φιγούρα που έχουν οι περισσότεροι που χτίζουν σπίτι... Το λέω αυτό γιατί δεν αναφέρεις τίποτε για τη κάτοψη, τη λειτουργικότητα του χώρου κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Ποιος είναι ο καταλληλότερος για να έχω μια όμορφη και πρωτότυπη πρόσοψη σε μια νέα οικοδομή;

....

...

 

Αρχιτέκτονας ή αρχιτεκτόνισσα.

 

Και συμπληρωματικά το αισθητικό αποτέλεσμα ενός κτηρίου δεν είναι η όψη αλλά το όλο ογκοπλαστικό του και η αισθητική του αρμονία η οποία θα έχει και ως παράγωγο την αρμονική άρα και καλαίσθητη όψη που προσδοκάς.

Αναφέρω αρμονικό και όχι καλαίσθητο διότι το όμορφο και άσχημο στην τελική είναι υποκειμενικό, το αρμονικό είναι αντικειμενικό.

Είναι αποτέλεσμα τεχνικής και όχι μόνο αισθητικής.

Αυτός είναι ο στόχος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Από τις απαντήσεις κατάλαβα ότι αρμόδιος είναι ο αρχιτέκτονας.

Αυτό σημαίνει ότι ένας αρχιτέκτονας μπορεί να αναλάβει μια οικοδομή από την αρχή ως το τέλος ή απαραίτητα χρειάζεται και πολιτικός μηχανικός;

Συγχωρέστε με για την ασχετοσύνη μου...

Link to comment
Share on other sites

Ναι σε γενικές γραμμές αυτό σημαίνει, άμα υπάρχει η ανάλογη εμπειρία βέβαια... αλλά ......χρειάζονται πολύ περισσότερο για να αναλάβουν το έργο σου. Στο πρώτο ερώτημα η σωστή απάντηση είναι ο αρχιτέκτονας αλλά πρέπει να υπάρχει εμπειρία και ναι ο καταλληλότερος στοιχίζει. Απο εκεί και ύστερα ο καθένας στον τόπο του. Ο Αρχιτέκτονας μπορεί να σου διαμορφώσει την πρόσοψη ή να και να αναλάβει μια άδεια απο την αρχή ακόμα και αν χρειάζεται στατική επίλυση. Απλώς σου εξήγησα ότι ο καθένας είναι στον τόπο του. Ο Αρχιτέκτονας πρώτος σχεδιάζει και φροντίζει το σπίτι να είναι εργονομικό να καλύπτονται αισθητικές απαιτήσεις οι ανάγκες οι δικές σου σε χώρους και απαιτήσεις που θα σε καλύψουν εσένα και την οικογένεια σου. Απο εκεί και ύστερα ο πολιτικός μηχανικός αναλαμβάνει την στατική επίλυση του κτιρίου, ΄του οικοδομήματος και φροντίζει τόσο κατά την διάρκεια εκπόνησης της άδειας (την μελέτη) όσο και κατά την φάση σκυροδέτησης φέροντα οπλισμού, (παραλαβή σιδέρων) να φροντίζει το έργο να επαρκεί (και να αντέχει τους κανόνες της στατικής και επάρκειας τοιχωμάτων) ώστε να μην έχεις κανένα πρόβλημα στατικά και διαχρονικά.΄Ομως σήμερα τυγχάνει ο καθένας καμιά φορά να κάνει την δουλειά του άλλου, γι αυτό σου λέω οτι χρειάζεσαι αρχιτέκτονα να σου σχεδιάσει/ διαμορφώσει την πρόσοψη, πολιτικό μηχανικό να σχεδιάσει, παραλάβει το μπετοσίδερα και μηχανολόγο να κάνει τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες και να επιβλέψει αν και τυγχάνει καμιά φορά κατά της φάση της κατασκευή ο τελευταίος να αντικαθιστάται παρ ολο που η νομοθεσία τον προβλέπει.

Manolis Gon ξεχνάω κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Ή, τέλος, μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου, και σε κανά χρόνο εδώ να είσαι πάλι στο φόρουμ να τα λέμε, αυτή τη φορά ψάχνοντας λύσεις για τις κακοτεχνίες και τα στραβά! Φιλικά, πάντα!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.