Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα! Τακτοποιημένο πατάρι με 4014, κατασκευής 1981 με αλλαγή χρήσης σε βοηθητικό χώρο από "εσωτερικό εξώστη" που το αναφέρει η άδεια. Πιστεύεται πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή wc που να εξυπηρετεί το κατάστημα? (το κατάστημα λειτουργούσε ως κομμωτήριο μέχρι πριν 1 χρόνο)

Edited by IOANNA
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Υπαρχει καπου επισημα αυτο? (το οτι δεν γινεται τακτοποιημενος χωρος να γινει κυε)

 

Ευχαριστω και παλι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κτίριο προ του 1955 με πιστοποίηση νόμιμου περιγράμματος. Το ισόγειο χρησιμοποιείται σαν ΚΥΕ. Τμήμα του ισογείου, αυτοτελές, έχει αυθαίρετη προσθήκη, η οποία εν μέρει τακτοποιήθηκε με τον ν. 4014, και εν μέρει όχι γιατί εμπίπτει σε κοινόχρηστο χώρο (η ρυμοτομική "κόβει" και τμήμα απο το πιστοποιημένο).

Το αυτοτελές κατάστημα και ο αυθαίρετος χώρος είναι ενιαία. Μπορεί να δοθεί βέβαίωση αποκόπτοντας με γυψοσανίδα το μη τακτοποιημένο τμήμα ή με επηρεάζει το περίγραμμα;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Υπαρχει καπου επισημα αυτο? (το οτι δεν γινεται τακτοποιημενος χωρος να γινει κυε)

 

Ευχαριστω και παλι

Τα τακτοποιημένα δεν μπορούν να ξαναλλάξουν χρήση, γιαυτό δεν μπορούν να αλλάξουν σε κυε

Link to comment
Share on other sites

Το λεω επειδη δεν υπηρχε η δυνατοτητα να γινει ΚΥΕ με τον 3843.

Ειναι καταδικασμενο να γινει ενα 'απλο' καταστημα δηλαδη....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω μια περίπτωση ισόγειου καταστήματος (115τ.μ.) στο Π. Φάληρο όπου η αρχική οικ. άδεια έχει εκδοθεί 10/01/1986 και μέσα στον ίδιο χρόνο ο κατασκευαστής έκανε αίτηση για νέα άδεια "προσθήκης κατ' επέκταση 8 ορόφου" που εκδόθηκε 17/06/1988. Στην νέα άδεια αφαίρεσαν 12 τ.μ. από το κατάστημα του ισογείου (μοναδική οριζόντια ιδιοκτησία στο ισόγειο) και μεγάλωσαν τον κοινόχρηστο χώρο της εισόδου της πολυκατοικίας. Παράλληλα τροποποίησαν και τις ανοιχτές θέσεις πάρκινγκ του ισογείου μεταφέροντας τες σε άλλο σημείο. Ο φάκελος της νέας άδειας έχει τα σχέδια του 8 ορόφου αλλά για το ισόγειο και τις όψεις του ισογείου έχει τα ίδια σχέδια με την παλιά άδεια. Η τροποποίηση της σύστασης των οριζόντιων ιδιοκτησιών όμως περιγράφει τις αλλαγές που προανέφερα και έχει προσαρτημένο σχέδιο που τις δείχνει!

 

Το κατάστημα λειτουργεί ως κομμωτήριο (χωρίς άδεια) και χρειάζεται άδεια από το υγειονομικό. Μετά από πολύ ψάξιμο (έχω ελάχιστη εμπειρία σε θέματα αδειών) και πολλές αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις από ΤΕΕ και Πολεοδομία και κυρίως χάρη σε ένα μπούσουλα από παλιότερη ερώτηση μου σε αυτό το φόρουμ κατέληξα στο εξής:

 

Χρειάζεται άδεια "Αλλαγής χρήσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος - κομμωτήριο και εργασίες εσωτερικών διαρρυθμίσεων". Αυτή η άδεια φαντάζομαι θα πρέπει και να συμπεριλαμβάνει τις αλλαγές στην είσοδο (όψεις και τετραγωνικά). Θα πρέπει να δείχνει 2 θέσεις πάρκινγκ και τουαλέτα ΑΜΕΑ(?). Αφού εγκριθεί η άδεια τότε μπορώ να δώσω ΒΚΧ στο Δήμο και να συμπληρώσω τον φάκελο με τα δικαιολογητικά για την άδεια λειτουργίας.

 

Η ερωτήσεις μου είναι:

 

1. Είναι σωστή η διαδικασία που περιγράφω?

2. Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει?

3. Θα χρειαστώ έγκριση από ΕΠΑΕ?

4. Λόγω όψεων θα χρειαστεί ΚΕΝΑΚ ή ισχύει το "αναλυτικός προϋπολογισμός εργασιών < 25% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου"?

5. Στην τροποποίηση σύστασης που προανέφερα γράφει ότι "επειδή μετά την ισχύ του νέου ΓΟΚ αυξήθηκε το ύψος στην περιοχή ο 8 όροφος θα γίνει πλήρης όπως η υπόλοιποί 7, δηλαδή η επιφάνεια του θα αυξηθεί από 76 τ.μ. σε 135τ.μ. Για τον ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ η επιφάνεια του καταστήματος θα μειωθεί από 127τ.μ. σε 115τ.μ. .." μήπως με αυτό μπορώ κάπως να αποδείξω ότι η σημερινή κατάσταση είναι νόμιμη και δεν χρειάζεται στην άδεια να βάλω και ότι έχει να κάνει με την είσοδο της πολυκατοικίας (τετραγωνικά - όψεις)?

 

Ζητώ συγγνώμη για το μέγεθος του ποστ μου και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες συμβουλές μου δώσετε.

Link to comment
Share on other sites

Αντι να μας απαλλαξουν και εμας και τους ιδιοκτητες απο τον βραχνα της ''αλλαγης χρησης σε ΚΥΕ'', συνεχιζουν στο ιδιο βιολι.

 

Ριξανε πλεον το μπαλακι σ εμας οσον αφορα την βεβαιωση χωρου κυριας χρησης ΚΥΕ, αλλα εξακολουθει να πρεπει να κανεις και την αλλαγη στην πολεοδομια χωρις ουσιαστικα καποιο σοβαρο λογο.

 

εγω σκεφτομαι πολυ σοβαρα να δινω τις βεβαιωσεις αν οντως εννοειται ο χωρος πληρει τις προδιαγραφες ΚΥΕ και ας μην εχει γινει η αλλαγη χρησης στην πολεοδομια...

 

Εξαλλου αυτο εχει ηδη αρχισει να γινεται και μαλιστα εχω χασει και πελατη ετσι...

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι οτι στην δήλωση που συντάσεις, αναφέρεται η οικοδομική άδεια. Οπότε πρέπει να συμφωνείς με αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.