Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

θα πρέπει ο συγκεκριμένος χώρος να είναι χώρος συνάθροισης κοινού, δες αν στην εγκεκρμένη κάτοψη της πολεοδομίας αναφέρεται ως κάποιο είδος χώρου συνάθροισης κοινού...

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1) Δεν είναι απαραίτητο να αναφέρεται στην κάτοψη της πολεοδομίας ως κάποιο είδος χώρου συνάθροισης κοινού. Όπως λέει η κα Μπούτου-Λεμπέση ; "Αλλαγές χρήσης, χώρων κύριας χρήσης, που έγιναν προ ΓΟΚ/85, σε επιτρεπόμενη στην περιοχή χρήση που δεν παραβιάζουν πολεοδομικές δ/ξεις: δεν ήταν υποχρεωτική η υποβολή δηλώσεων με το ν.1337/83 & θεωρούνται νομίμως υφιστάμενες με το άρθ.23 παρ.1 του ΓΟΚ. Τα παραπάνω ισχύουν, μόνο εφόσον πρόκειται για αλλαγή χρήσης χωρίς να έχουν γίνει συγχρόνως και οικοδομικές εργασίες, για τις οποίες χρειαζόταν άδεια. [σχετ. Εγκ-12/90, αποδ. της Γνωμ.24/90 Νομ. Δ/νσης, Εγκ-19/89 & Απόφ. ΣτΕ-2942/89]."

2) Ως προς το β ερώτημα προσμετράται και η επιφάνεια του χώρου τεχνικών παιχνιδιών στον ωφέλιμο χώρο καφετέριας;

Link to comment
Share on other sites

το λέω αυτό γιατί μου έτυχε περίπτωση που παρόλο που η γενική άδεια ήταν για άλλη χρήση (κατάστημα γενικά), και θέλαμε δημιουργία εστιατορίου, δεν ήταν απαραίτητη τελικά η αλλαγή χρήσης επειδή στην κάτοψη ο συγκεκριμένος χώρος αναφερόταν ως χώρος συνάθροισης κοινού. η άδεια ήταν του '94.

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, μου έτυχε μια άδεια για ΚΥΕ (συγκεκριμένα γραφείο τελετών) και το πρόβλημα είναι ότι εντόπισα 2 σχολεία σε απόσταση μικρότερη των 150μ που είναι το επιτρεπόμενο! Τι κάνω?

Λέω στον πελάτη ότι δε γίνεται τίποτα?

Στο Δήμο μου είπαν ότι πρέπει να υπογράψω υπεύθυνη δήλωση που θα λέει ότι δεν υπάρχουν σχολεία και νοσοκομεία αλλά δεν τους παραδίδω κάποιο άλλο αποδεικτικό...Αν την υπογράψω όμως δε θα βρω το μπελά μου μετά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να την υπογράψεις εσύ και όχι ο πελάτης σου;

 

Επίσης ο κανονισμός αυτός είναι τόσο παλιός που τον θυμούνται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, περιλαμβάνει και εκκλησίες. Νομίζω ότι δεν ισχύει.

 

Παραδειγμα. Δήμος μέσα στην Αττική, γραφείο τελετών δίπλα σε 2 εκκλησίες και απόσταση από σχολείο 50 μέτρα.

 

Δες και την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου που έχει δίπλα το κοιμητήριο ζωγράφου και 5-6 γραφεία τελετών.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την :Υγειονομική Διάταξη Α1β/2706 "Ίδρυση και Λειτουργία Γραφείων Τελετών (Κηδειών), φερετροποιείων και Αποθηκών Φερέτρων" ΦΕΚ 230/Β/1983. και το άρθρο 2,:

οι αποστάσεις για ψυχολογικούς λόγους είναι 100 μ από το εξωτερικό σημείου του περιβόλου των νοσοκομείων ή αν δεν υπάρχει περίβολος η απόσταση γίνεται 150 μ από από οποιοδήποτε κτίριο νοσοκομείου ή κλινική παντός είδους.Για σχολεία δε λέει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ, έχεις δίκιο και το είχα βρει κι εγώ αυτό το ΦΕΚ αλλά επειδή στο Δήμο Αθηναίων μου είπαν άλλα, πίστεψα ότι κάτι έχει αλλάξει. Κι όμως...απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται και με παραπλάνησαν και με ταλαιπώρησαν και τώρα θα πρέπει να ξανατρέχω μέχρι τα Κάτω Πατήσια 3η φορά!

Αλλά τώρα θα έχω και το ΦΕΚ μαζί μου!

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλημερα συνάδελφοι,

σας γράφω κι εγώ εδώ για παρόμοιο θέμα..

Ο πελάτης μου θέλει να κανει αλλαγή χρήσης από καταστημα σε υγειονομικού ενδιαφεροντος.Το κτήριο βρίσκεται σε παραδοσιακό οικισμο και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο.Εχει άδεια λειτουργίας ως καταστημα από το 1982!τι διαδικασες πρέπει να κάνω?

Link to comment
Share on other sites

Δες πρώτα πρώτα τη χρήση "γης" της περιοχής σου (αν το επιτρέπει) δηλ απευθύνσου στην Πολεοδομία σου

 

κατόπιν θα πρέπει να απευθυνθείς τηλεφωνικά στην κεντρική Υπηρεσία Πολιτισμού (ή Υπ Νεωτέρων Μνημείων ή αρχαιολογία της περιοχής σου-ανάλογα με τον "χαρακτηρισμό του")

και μετά υποβάλεις (σε 7/πλούν)

1,αίτησή του ιδιοκτήτη

2 κάτοψη καταστήματος

3 φωτογραφίες όψης καταστήματος

4 τεχνική περιγραφή μηχανικού (με α,αναφορά στον αριθμ απόφασης του ¨διατηρητέου" β.περιγραφή των παρεμβάσεων και των εργασιών που πιθανά απαιτούνται)

 

και αν στο εγκρίνουν προχωράς

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.