Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

Το μεσοπρόθεσμο είναι αποτέλεσμα του Μνημονίου Ι....

αυτό όμως ξέχασαν να μας το πούν τότε!!!!

Μαζί με το Μνημόνιο Ι ... έχουμε υπογράψει (για την ακρίβεια ΕΝΑΣ την υπέγραψε ..ο ΠΑΠΚΩΝΟΥ) και μια δανειακή σύμβαση.... η οποία ΔΕΝ έχει επικυρωθεί ακόμα από την Βουλή..... κι αυτό τεχνικούς λόγους!!!! Την έχουν στα συρτάρια από τις 8/6/10 κι ακόμα να τη φέρουν προς επικύρωση!!!

Προφανώς χρειάζεται πλειοψηφία των 3/5 της βουλής.....

 

Αυτή η σύμβαση ρωτάω ... ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ???

 

Έδωσα το λίνκ για να κατεβάσεις το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο!!! Τρεις σελίδες όλο κι όλο....

Οι "λεπτομέρειες" που ερμηνεύουν τα νούμερα της δεύτερης σελίδας εν ολίγοις και εν πολλοίς είναι ο εφαρμοστικός τον οποίο μπορείς να κατεβάσεις από το ίδιο λινκ!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Grtopo φιλε εχεις ξεφυγει.

 

Κοιταξε να δεις, κ εγω υπερ της δραχμης ειμαι, αλλα οχι τωρα τουλαχιστον. Οταν ιδιωτικοποιηθουν τα παντα και απομεινουν μονο υπηρεσιες αλληλεγγυης, με 10.000 δυ μονο, τοτε θα μπορουμε να μιλαμε για βιωσιμη οικονομια με δραχμη. Ο ελληνας θελει μαστιγιο για να συμμορφωθει, απο μονος του δεν προκοβει εντος συνορων.

 

Οταν συνειδητοποιησεις οτι για να βαλεις τις μπαταριες του γεωδαιτικου σου φορτισουν αυριο θα πρεπει να εχεις ρευμα, και ρευμα δεν προκειται να εχεις ουτε αν παρακαλας να σου δανεισουν με 200% επιτοκιο, τοτε μονο θα καταλαβεις οτι με καποιο τροπο πρεπει να ξεχρεωσεις και να σφιξεις το ζωναρι.

 

Απαντησεις του στυλ "αυτοι τα φαγανε αυτοι να τα δωσουν πισω" κλπ αντιμετωπιζονται σαν να μιλας σε τοιχο. Φορα λοιπον το εθνοσημο σου κ εσυ,πηγαινε να πληρωσεις τους φορους σου, κ προσευχησου να εφαρμοστει ο εφαρμοστικος.

 

Κοιτα να δεις. Ειναι θεμα σεξουαλικων προτιμησεων το θεμα, οπως ειπα. Εγω προτιμω τη γη να την τρωνε γαλανοματηδες ευρωπαιοι, παρα ανατολιτες με μεγαλη μυτη. Γιατι οπως ξερεις καλα, στην εδρα μου το ΓΠΣ ξερεις πως εφαρμοστηκε. Το ιδιο και οι πραξεις εφαρμογης, το ιδιο και η περιβαλλοντικη νομοθεσια, το ιδιο και ο 2508. Να σου πω, που ειναι το κτηματολογιο οεο? το δασολογιο το οποιο πληρωθηκε ΤΡΕΙΣ φορες, απολυτως ετοιμο για εγκριση το 1997 (!!!!) ΓΙΑΤΙ γαμω τον αντιχριστο μου δεν υπογραφηκε? μην αρχισουμε σου λεωωωωωω......

 

Να σου πω ρε συ φιλε. ΠΟΙΟΣ ειναι αρμοδιος για τη συνταξη ΓΠΣ κατα τον τελευταιο "μεγαλο" οικιστικο νομο? μηπως οι δημοι? μηπως η συνταξη ΓΠΣ κ η αποδοση χρησεων γης ειναι θεμα περιβαλλοντικης προστασιας, κατοπιν τουτου μηπως δεν ειναι θεμα τοπικου χαρακτηρα αλλα εθνικου? μηπως ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αντισυνταγματικο-να πω κ εγω αυτη τη λεξη-να συντασσονται ΓΠΣ απο δημους αντι απο το ιδιο το υπουργειο? λεω, μηπως.... Και μην αρχισεις ουτε εδω με τις "εποπτειες" γιατι θα πεταξω σπυρακια. Α, ξεχασα, τον κυριο babis τον θυμασαι? :lol: πολυ ευκολα ξεχνατε ρεεεεεεε!

 

Να πουμε και αλλα ανεκδοτα: θυμασαι το νομο του 2006 για τις απε? να σου πω, ποτε κυρωθηκε το χωροταξικο για τις απε? μηπως τρια χρονια αργοτερα, μετα την καταθεση xιλιαδων αιτησεων, απορριπτοντας τες για "περιβαλλοντικες" ευαισθησιες, ανοιγοντας παραθυρο στους ΟΤΑ για απιστευτες μιζες κατω απο το τραπεζι προκειμενου να αυξηθει η χωρητικοτητα του νομού κατα 30%? μιλαμε για εξοφθαλμες πουστιες εδω φιλε, οχι αστεια. Παρε το χοιροστασιο σου φιλε μου καλε και υπερασπισου το ετσι οπως το θες να ειναι....

 

Κοιτα φιλε, εγω δεν ειμαι συζητησιμος πλεον. Δεν γουσταρω ανατολιτες με μεγαλη μυτη που μιλανε ελληνικα να μου πουλανε μουρη με καγιεν και γιωτ αλλο πια. Θελω να τους πιω το αιμα, να τους γδαρω, να φτιαξω ωραιοτατα επιπλα με το δερμα και τα κοκκαλα τους, το υπολοιπο κρεας τους να το ταισω στα γουρουνια, και την οικογενεια τους να τη στειλω σε ενα νησι του ειρηνικου, να φευγει σιγα σιγα τετοιο dna απο τη χωρα. Μην πας να αναπτυξεις θεματα πολεοδομικα και εθνικης σημασιας γιατι θα εχουμε συγκρουση γιγαντων εδω μεσα. Κ οπως ξερεις καλα, τα παραδειγματα που εχω να πω σχετικα με πολεοδομικες μαιμουδιες θα τσακισουν κοκκαλα φιλε.

 

Κ εγω εθνικοφρων ειμαι ρε μαγκες, αλλα εξαρταται τι εννοει εθνος ο καθενας μας. Δεν θέλω εθνος προσκυνημενων φιλε, το καταλαβαινεις?

 

Εσσεται ημαρ!

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις λάθος σε πολλά από αυτά που λες και αφορούν δεδομένα, δεν μιλάω για τις εκτιμήσεις σου και τα συμπεράσματα σου, εκεί ο καθένας μπορεί να λέει ότι του κατέβει. Αλλά στα δεδομένα, αν σεβόμαστε τον εαυτό μας και όσους μας παρακολοθούν στο δημόσιο διάλογο που κάνουμε, πρέπει να είμαστε ακριβείς.

 

Το μεσοπρόθεσμο δεν είναι αποτέλεσμα του μνημονίου Ι. Το ακριβές είναι ότι δεν υπάρχει καμία νομική ή άλλη σύνδεση των δύο.

Εκτίμηση δική μου είναι ότι το μεσοπρόθεσμο προκύπτει από την αποτυχία του μνημονίου Ι. Αλλά αυτή όπως προείπα είναι υποκειμενική.

Οπότε η δήλωση σου στο προηγούμενο σχόλιο ότι συνδέεται με δανειακή σύμβαση το μεσοπρόθεσμο είναι ψευδής.

 

Η δανειακή σύμβαση του μνημονίου δεν έχει υπογραφεί από τον Παπακωνσταντίνου αλλά από τον προωθυπουργό, τον διοικητή της τράπεζας της ελλάδας και τον υπουργό οικονομικών. Αλλο ένα ψέμα (δεν υπονοώ ότι ψεύδεσαι εκουσίως, προφανώς ακουσίως από παραπληροφόρηση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Στην πορεία δόθηκε εξουσιοδότηση στον υπουργό οικονομικών για να υπογράφει τροποποιήσεις της σύμβασης όποτε αυτό χρειάζεται, και αυτό έγινε μόνο μια φορά, όταν συμφωνήθηκε η επιμήκυνση και η μείωση του επιτοκίου της αρχικής σύμβασης....δεν θα έλεγα ότι μας ζημείωσε αυτή η κίνηση.

 

Τέλος, προφανώς η σύμβαση αυτή ανατρέπεται, όπως κάθε σύμβαση. Ειδικά φαντάζομαι αν ισχύει η νομική πραγματογνωμοσύνη του κ. Κασιμάτη ότι είναι αντισυνταγματική και έχει συναφθεί παράνομα, θα μπορεί να ακυρωθεί πολύ εύκολα. Βέβαια φαντάζομαι ότι όταν καταγγέλεις μια δανειακή σύμβαση τα όποια δανεικά έχεις πάρει μέχρι εκείνη τη στιγμή οφείλεις να τα γυρίσεις πίσω. Επ' αυτού βέβαια δεν έχω πάρει απάντηση ακόμη από νομικούς, και από τον κ. Κασιμάτη σε ερώτηση μου σε άρθρο του (από μηχανικούς-νομικούς δεν χρειάζομαι έχω και εγώ τη δικιά μου γνώμη).

Link to comment
Share on other sites

Συνεχιζω με μανια:

 

Εν ετει 2011 ο ελληνας εχει πληρωσει απειρους μελετητες, μελετηταδες, μελετητισκους, μελετητακους, δημοσιους υπαλληλους μελετητες, μελετη και κοντρα μελετη, προκειμενου καθε υπουργειο να συνταξει ατελειωτη χαρτουρα για να διαχειριστει κτιριακες εγκαταστασεις, εργα υποδομης, δικτυα ΟΚΩ κλπκλπκλπ ο,τι μπορειτε να φανταστειτε για τη λειτουργια ΟΛΩΝ των κατασκευων της χωρας εκτος των ιδιωτικων κατοικιων.

 

Ολα αυτα τα data ειναι πληρωμενα απο τον ελληνικο λαο, επομενως κοινοχρηστα. Ωστοσο στη χωρα των θεων, το γιουνανισταν, υπαρχει ενα μυθικο πλασμα, ο τραγελαφος, μισος τραγος μισος ελαφι.

 

Ο τραγελαφος λοιπον αποφασισε οτι ολα αυτα τα δεδομενα αποτελουν ιδιοκτησια της εκαστωτε υπηρεσιας και οχι κοινοχρηστα, μαλιστα τα περισσοτερα εξ αυτων χαρακτηριζονται ως απορρητα.

 

Ηρθε εδω και πολυ καιρο μια οδηγια, η inspire, που προβλεπει με μαστιγιο ΑΜΕΣΗ αποδοση ΟΛΩΝ αυτων των δεδομενων φιλε στον ελληνικο λαο, και μαλιστα online και 100% free.

 

ΠΟΥ ειναι το λινκ της γεωπυλης, οεο?

Θα μου πεις πως τα ξερω ολα αυτα.....

 

Ε, τα ξερω φιλε grtopo. Βγες στο συνταγμα λοιπον, φαε το πιπερι σου κ πηγαινε στην καθε γαμημενη πολεοδομια να παρακαλεσεις να σου δωσουν ο,τι εχουν ευχαριστηση καθε φορα, πηγαινε στη ΓΥΣ να πλερωνεις 20 ευρω τον πεντοχιλιαρο, πηγαινε δωσε παραβολα να παρεις οικοδομησιμοτητες, πηγαινε δωσε παραβολα να παρεις δασικους χαρτες που φυσιμα δεν εχουν τελεσιδικησει, πηγαινε στο κτηματολογιο να πλερωσεις τα αποσπασματα σου, πηγαινε και σκαγε καθε φορα τα ευρουλακια σου φιλε.

 

ΚΑΘΑΡΣΗ μαγκες, ηρθε η ωρα, προετοιμαστε το δερματακι σας γιατι προβλεπονται εγκαυματα πρωτου βαθμου.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το έγραφα στις 10-05-2010, 11:04

 

Καλημέρα και σε σένα Timoros.

 

Όταν έγινε πλήρες μέλος της τότε ΕΟΚ η Πορτογαλία οι οικονομικοί της δείκτες (ακόμα και το προσδόκιμο ζωής) ήταν πολύ πίσω από τους ελληνικούς που ήταν η τελευταία χώρα. Δέκα χρόνια αργότερα στα τέλη της δεκαετίας του '90 η Πορτογαλία μας είχε αφήσει πίσω κατά πολύ...

 

Τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου και η Ιρλανδία είναι κυρίως μακροοικονομικά που προκύπτουν μέσα από την παραγωγική διαδικασία σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Τα πρόβλημα της Ελλάδας είναι εντελώς διαφορετικό και βρίσκεται ανάμεσα στα: Σαθρό & αντιφατικό κανονιστικό πλαίσιο (μη σταθερότητα) - Παρεμβατικότητα & αδιαφάνεια (Lobbies) - Κάθετη και οριζόντια διαφθορά. Τα προβλήματα των υπολοίπων χωρών είναι δηλαδή εντελώς διαφορετικά από εκείνα της Ελλάδας. Επίσης, αν τα εξετάσουμε σε απόλυτους αριθμούς πάλι η διαφορά είναι τεράστια. Όσον αφορά την προοπτική ανάκαμψης θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το κανονιστικό πλαίσιο (που σημαίνει κοινωνικές αναταραχές - και με το δίκιο τους...) άμεσα. Τα χρήματα που λένε ότι θα έρθουν στην Ελλάδα, θα έρχονται τμηματικά και εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί οι συμφωνημένες αλλαγές. Γιατί δεν μπορεί για παράδειγμα ο Γερμανός συνταξιούχος που πούλησε το σπίτι του στη Γερμανία και πήρε δάνειο και αγόρασε οικόπεδο (που γράφει Άρτιο & Οικοδομήσιμο) για να χτίσει στην Ελλάδα να του ανακαλούν την Άδεια λόγο του 1828/08... (παραδείγματα του κάθε είδους χιλιάδες...)

 

**************************

 

Αυτό: 10-05-2010, 12:51

 

Το θέμα αγαπητοί μου είναι πως θα ζει καλύτερα ο Έλληνας πολίτης. Ο απλός μέσος Έλληνας πολίτης που δουλεύει σκληρά και παράγει πλούτο που δεν τον χαίρεται. Πως θα γίνει συνειδητοποιημένος πολίτης και θα απαιτεί το σεβασμό που του οφείλεται. Πως θα αποκτήσει προοπτική και μέλλον αυτός και τα παιδιά του. Και δεν έχει σημασία ποιος θα του τα δώσει. Αφού δεν μπορούν να μας τα δώσουν οι δικοί μας πολιτικοί, ας τα αναζητήσουμε αλλού. Όταν είσαι κολίγος δεν έχει σημασία η εθνικότητα του αφέντη σου. Κολίγος παραμένεις.

 

**************************

 

 

Αυτό: 11-05-2010, 08:36

 

Αγαπητέ cna δεν υποστήριξα πως έχω όλες τις απαντήσεις. Εκείνο που υποστηρίζω από τότε που μπήκα στο φόρουμ είναι να γίνουμε περισσότερο συνειδητοποιημένοι και χειραφετημένοι σαν πολίτες. Eιδικά με τις σημερινές συνθήκες και ακόμα περισσότερο με τις αυριανές. Το πρόβλημα ουσιαστικά δεν έχει "σκάσει" ακόμα... τα αμέσως επόμενα χρόνια θα φανεί σε όλο του το μέγεθος.

 

Έτσι λοιπόν ο φίλος σου θα πρέπει να καταλάβει την κατάσταση, αλλά και να αποδεχτεί την ιδέα ότι η ζωή του αύριο δεν θα είναι ίδια με χθες. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να είναι έτοιμος να κάνει από μόνος του τις αλλαγές και τις προσαρμογές που θα χρειαστούν για να βελτιώσει τη ζωή του, πριν του τις επιβάλλει η ανάγκη.

 

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Για την μετανάστευση υπάρχει το push - pull theory (τι με διώχνει και τι με προσελκύει) και πάνω σ' αυτό γράφτηκε η ιστορία της ανθρωπότητας μέσω της μετακίνησης των πληθυσμών και των μεμονωμένων ατόμων προς αναζήτηση καλύτερων συνθηκών.

Θέλω δηλαδή να πω πως αν είσαι ευχαριστημένος με την υπάρχουσα κατάστασή σου παραμένεις σε αυτήν και την απολαμβάνεις. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος απ΄αυτήν ψάχνεις αλλού την ευτυχία και την ικανοποίηση. Και ευτυχώς, το αλλού σήμερα δεν περιορίζεται στον περιορισμένο χώρο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της ΕΕ.

Το να μην είσαι ικανοποιημένος από την υπάρχουσα κατάστασή σου και να παραμένεις σε αυτήν παραπονούμενος, δεν αλλάζει τίποτα.

Προσωπικά πιστεύω πως η ζωή μας είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων και των επιδιώξεων μας

 

******************************

 

Αυτό: 11-05-2010, 15:54

Παράθεση:

Αρχικά καταχωρημένο από SIRADRAB

Η πραγματική διακυβέρνηση της χώρας είχε προ πολλού εκχωρηθεί στις διάφορες γνωστές συντεχνίες. Αυτό μπορεί να βόλευε μέχρι τώρα και τους δύο αλλά από εδώ και πέρα, δεν…

 

Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό. 'Η αν θέλεις θα μπορούσε να είναι το μικρότερο από άλλα κακά. Οι δικοί μας απέδειξαν με κάθε τρόπο - χρώμα και - κόμμα πως είναι από άχρηστοι και απατεώνες έως επίορκοι και προδότες. Είναι προτιμότερο λοιπόν να εκχωρηθεί η διακυβέρνηση της χώρας μας φανερά σε διεθνείς Οργανισμούς, που διέπονται από κανόνες και διαθέτουν έστω και μία επίφαση δημοκρατίας, παρά να εκχωρείται στα σκοτεινά και κάτω απ' το τραπέζι σε ξένες ιδιωτικές τράπεζες από επίορκους - προδότες πολιτικούς.

 

Σε προηγούμενα ποστς κάποιοι επαναστάτησαν στην, δήθεν, προοπτική να πουληθεί η Κέρκυρα στους γερμανούς για να ξεχρεώσουμε... Μα υπάρχουν άνθρωποι ακόμα που πιστεύουν πως η χώρα μας μας ανήκει ακόμα??? Ο υπάρχον αλλά και ο μελλοντικός πλούτος της εθνικός και εγχώριος (του χρέους συμπεριλαμβανομένου) πιστεύετε πως μας ανήκει? 'Όποιος γεννιέται σ' αυτή τη χώρα (Έλληνας ή ξένος) χρωστά με το που αντικρίζει τον κόσμο πάνω από 50.000 ευρώ που μέχρι να πεθάνει θα είναι πολλαπλάσια... Πιστεύετε πως αν βρεθούν πραγματικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα στο υπέδαφός μας θα καθορίσουμε εμείς την τιμή διάθεσής τους? Πιστεύετε πως η κινεζική οικονομία δεν έχει άμεση επίπτωση στη ζωή μας, από τότε που η Κίνα εισήλθε στον Π.Ο.Ε? Πιστεύετε πως πραγματικά ζούμε σε κόσμο δικό μας??? ΛΑΘΟΣ! Όλα τα χρωστάμε και θα τα ξεπληρώνουμε για γενιές ολόκληρες και δεν φαίνεται να κάνουμε και πολλά προς την σωστή κατεύθυνση

 

*****************************

 

Αυτό: 03-04-2010, 12:

Καλημέρα σε όλους.

 

Ναι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ' ότι παρουσιάζονται στην ελληνική κοινή γνώμη. Στην Ευρώπη τουλάχιστον, παρ' όλες τις δηλώσεις στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης (και καλά κάνουν και γίνονται..) κυριαρχεί απαισιοδοξία για τα κατά πόσο θα μπορέσουμε να βγούμε μόνοι μας από την κρίση (και πάλι καλά κάνουμε και το δηλώνουμε αυτό.. Σημ: Σε περίπτωση που δεν υπήρχαν οι παραπάνω δηλώσεις στήριξης από την Ευρώπη και εκείνες της ελληνικής κυβέρνησης, που λειτουργούν καθησυχαστικά προς τις αγορές και το εσωτερικό, το σύστημα θα είχε καταρρεύσει ήδη.)

 

Η απαισιοδοξία που αποτελεί κοινή άποψη μεταξύ των ευρωπαίων στηρίζεται κυρίως στην "χαλαρότητα της πειθαρχίας" στη χώρα μας και όχι μόνο της δημοσιονομικής, αλλά γενικά στον τρόπο ζωής και αντιμετώπισης των πραγμάτων από τους Έλληνες. Δηλαδή αυτό που λέμε ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

 

Πιστεύουν λοιπόν πως εφόσον δεν υπάρχει αλλαγή στη νοοτροπία μας, εμείς οι ίδιοι συντηρούμε όλα εκείνα τα φαινόμενα που επηρεάζουν την παραγωγικότητά μας (= ανταγωνιστικότητα) και την τόσο εξαπλωμένη διαφθορά (κάθετα και οριζόντια). Με άλλα λόγια δεν πιστεύουν πως θα μειωθούν τα ελλείμματά μας κυρίως για τους ακόλουθους λόγους:

• Πολύπλοκη νομοθεσία (Πολλές εξαιρέσεις από τον βασικό κανόνα. Αλληλο-κάλυψη νόμων. Ισχυρή και αδιαφανή παρεμβατικότητα ομάδων πίεσης. Ερμηνεία κανονιστικού πλαισίου κατά το δοκούν...)

• Ανυπαρξία ελέγχων (Ανυπαρξία αξιόπιστων και ουσιαστικών μηχανισμών. Παρακώλυση της εφαρμογής μηχανογραφικών συστημάτων...)

• Ισχυρή κομματική παρεμβατικότητα κάθετα και οριζόντια.

• Προβληματικό, μακροχρόνιο και πολυδάπανο σύστημα απονομής δικαιοσύνης που στρέφει τους πολίτες σε εξεύρεση λύσεων σε άλλες κατευθύνσεις ενισχύοντας τις προαναφερόμενες θέσεις.

• Ατιμωρησία ή μικρές ποινές σε κρατικούς λειτουργούς και πολιτικά πρόσωπα.

 

Όσο ανεχόμαστε τα παραπάνω, δεν αντιδρούμε και πιστεύουμε στο «κισμέτ», είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

 

Ένα αστείο που κυκλοφορεί μεταξύ ευρωπαίων είναι το “ποια είναι η δεύτερη ελληνική λέξη που μαθαίνει ένας ξένος στην Ελλάδα μετά το μ@*@κας? …ΑΥΡΙΟ”.

 

Ένα καλό από την σοβαρότατη αυτή κρίση είναι πως αρχίσαμε να ακούμε τις φωνές των εταίρων μας και να συνειδητοποιούμε πως “ίσως τα πράγματα να μην είναι όπως πιστεύαμε πως είναι”. Μέχρι σήμερα θέλαμε να πιστεύουμε πως είμαστε κυκλωμένοι από «ανθέλληνες» και άλλα εθνικο-πατριωτικά… και πως μας ζηλεύουν και λένε ό,τι λένε… Τουλάχιστον ΑΡΧΙΣΑΜΕ να καταλαβαίνουμε πως κάτι δεν πάει καλά. Είναι μία αρχή!

 

Τα πάντα λοιπόν είναι θέμα της νοοτροπίας μας που μας κοστίζει ακριβά και όσο θα την διατηρούμε θα πληρώνουμε ακριβά επιτόκια, γιατί απλά οι δανειστές μας δεν μας εμπιστεύονται. Αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο τότε είναι βέβαιο πως το σύστημα θα καταρρεύσει και τότε για να μας δανείσουν αναγκαστικά θα αποδεχτούμε τους όρους του Δ.Ν.Τ. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι

 

 

**************************************

 

Η αναφορά μου σε προηγούμενα ποστς μου έγινε με σκοπό να επισημάνω για άλλη μία φορά πως πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη την ατομική μας ευθύνη. Το μερίδιο δηλαδή που αναλογεί στον καθένα μας για την "αδράνεια" που επέδειξε στα κακώς κείμενα ή στη σύμπραξή του με το "σύστημα".

Το πράγμα τελικά έφτασε εκεί που απευχόμασταν, παρότι το βλέπαμε να πλησιάζει. Επιτέλους, ας πάρουμε το πράγμα στα χέρια μας και ας απαιτήσουμε τα Συνταγματικά μας δικαιώματα.

* Όταν μας ζητάνε μίζα το καταγγέλλουμε.

* Όταν δεν κάνουν τη δουλειά τους επίσης.

* Δεν απευθυνόμαστε στον γνωστό ή τον καμματάνθρωπο για να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά τους τσακίζουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Τώρα αναγκαστικά θα σηκώσουμε το δυσβάσταχτο βάρος για όσα δεν κάναμε στο παρελθόν ή τα κάναμε λάθος. Αν δεν το κάνουμε τα παιδιά μας δεν θα έχουν αύριο

Link to comment
Share on other sites

 

 

**************************************

 

Η αναφορά μου σε προηγούμενα ποστς μου έγινε με σκοπό να επισημάνω για άλλη μία φορά πως πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη την ατομική μας ευθύνη. Το μερίδιο δηλαδή που αναλογεί στον καθένα μας για την "αδράνεια" που επέδειξε στα κακώς κείμενα ή στη σύμπραξή του με το "σύστημα".

Το πράγμα τελικά έφτασε εκεί που απευχόμασταν, παρότι το βλέπαμε να πλησιάζει. Επιτέλους, ας πάρουμε το πράγμα στα χέρια μας και ας απαιτήσουμε τα Συνταγματικά μας δικαιώματα.

* Όταν μας ζητάνε μίζα το καταγγέλλουμε.

* Όταν δεν κάνουν τη δουλειά τους επίσης.

* Δεν απευθυνόμαστε στον γνωστό ή τον καμματάνθρωπο για να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά τους τσακίζουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Τώρα αναγκαστικά θα σηκώσουμε το δυσβάσταχτο βάρος για όσα δεν κάναμε στο παρελθόν ή τα κάναμε λάθος. Αν δεν το κάνουμε τα παιδιά μας δεν θα έχουν αύριο

 

ΕΓΡΑΨΕΣ!!Όλα τα υπόλοιπα πιστεύω πως είναι περιττά...

Προσωπική μου άποψη καλά να πάθουμε.Ότι μας αξίζει παίρνουμε...απορώ γιατι κλεγόμαστε σαν τις χήρες στο κρεβάτι...Ζούσαμε σε μια παράνομη ψευδαίσθηση εις βάρος των υπολοίπων,θεωρώντας τον εαυτό μας έξυπνο..αλλα ο έξυπνος απο τον πονηρό απέχουν μίλια ορισμού...

Link to comment
Share on other sites

Periklis:

1.Επιτέλους, ας πάρουμε το πράγμα στα χέρια μας και ας απαιτήσουμε τα Συνταγματικά μας δικαιώματα.

 

Από ποιους να τα απαιτήσουμε τα Συνταγματικά μας δικαιώματα? Δεν υπάρχει κανένας, έχουμε μπροστά μας πόρτα κλειστή και μέσα το δωμάτιο είναι άδειο.

 

2. * Όταν μας ζητάνε μίζα το καταγγέλλουμε.

 

Σε ποιόν να το καταγγείλουμε, πάλι στους ίδιους?

 

3. * Όταν δεν κάνουν τη δουλειά τους επίσης.

 

Σε ποιόν να το καταγγείλουμε, πάλι στους ίδιους?

 

4. * Δεν απευθυνόμαστε στον γνωστό ή τον καμματάνθρωπο για να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά τους τσακίζουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

 

Αυτός ο νόμιμος τρόπος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους, γι αυτό και αυτό το χάλι.

 

Μπήκαμε πλέον σε μια αναγκαστική και ταχύρυθμο διαδικασία σιδερώματος, πολιτικών και κοινωνίας. Θα πρέπει να αλλάξουν τα πάντα όλα και να έρθει το πάνω κάτω. Πιστεύω ότι είμαστε ακόμα στην πολύ αρχή.

Δεν υπάρχει χρόνος και δεν υπάρχει χρήμα, όλα θα πρέπει να γίνουν γρήγορα και απότομα. Βλέπω να έρχεται κοινωνική αναστάτωση. Αυτό που δεν βλέπω είναι επιστροφή σε αυτά που ξέραμε.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε GRTOPO,

 

Συμμεριζόμενος τις ανησυχίες σου, για τις πολεοδομικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον Εφαρμοστικό Νόμο, θέλω να θυμίσω ότι παρόμοιες ή και αυτούσιες διατάξεις ψηφίστηκαν, κυρίως, κατά την περίοδο 1999-2004, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, και 2004-2006, με κυβέρνηση ΝΔ, για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε όλη αυτή την περίοδο, οι σχετικοί νόμοι ψηφίζονταν, κυρίως, με τη συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων.

 

Το σύνολο της ολυμπιακής νομοθεσίας εξακολουθεί μεν να είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα αλλά ανενεργό μετά το πέρας των ΟΑ. Είναι σημαντικό ότι, την περίοδο εκείνη, μερικοί (λίγοι πάντως) επεσήμαναν τις ανισότητες που εισήγαγε η ολυμπιακή νομοθεσία αλλά οι ελάχιστες φωνές διαμαρτυρίας πνίγονταν πίσω από το μοτο της εποχής "η μικρή Ελλάδα οφείλει να αποδείξει στις μεγάλες δυνάμεις ότι μπορεί να τα καταφέρει ΚΑΙ στη διοργάνωση των ΟΑ". Έχουν ειπωθεί πολλά, όμως, πάνω σ' αυτό το θέμα και δεν νομίζω ότι ωφελεί να σχολιάσουμε εδώ εάν πραγματικά τα κατάφερε η Ελλάδα τότε ή απλά το εξωτερικό χρέος μεγάλωσε υπερβολικά από αυτή την αιτία.

 

Έχοντας γνώση της ολυμπιακής νομοθεσίας, σε ότι αφορά τις πολεοδομικές ρυθμίσεις, προσωπικά, πιστεύω ότι, μερικοί φωστήρες της κυβέρνησης τις θυμήθηκαν 1) πέρυσι και πρότειναν τις ανάλογες διαδικασίες για το σχέδιο fast track, με το οποίο επιχειρήθηκε, χωρίς επιτυχία, να προσελκυστούν κάποια επενδυτικά κεφάλαια και 2) φέτος για να οργανωθεί ευκολότερα το ξεπούλημα των δημόσιων "φιλέτων".

Link to comment
Share on other sites

Αυτός ο νόμιμος τρόπος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους, γι αυτό και αυτό το χάλι.

 

Μπήκαμε πλέον σε μια αναγκαστική και ταχύρυθμο διαδικασία σιδερώματος, πολιτικών και κοινωνίας. Θα πρέπει να αλλάξουν τα πάντα όλα και να έρθει το πάνω κάτω. Πιστεύω ότι είμαστε ακόμα στην πολύ αρχή.

Δεν υπάρχει χρόνος και δεν υπάρχει χρήμα, όλα θα πρέπει να γίνουν γρήγορα και απότομα. Βλέπω να έρχεται κοινωνική αναστάτωση. Αυτό που δεν βλέπω είναι επιστροφή σε αυτά που ξέραμε.

 

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω αγαπητέ μου.

 

Μπορεί να υπάρχουν διαδικασίες και πρακτικές στις σχέσεις πολίτη (π.χ. ιδιώτη μηχανικού) και δημοσίου που οδηγούν στη διαφθορά, το θέμα όμως είναι αν συμπράττει και ο κλάδος στη διαιώνισή τους. Ο Τεχνικός κλάδος στην Ελλάδα είναι εκείνος που κινεί το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικής οικονομίας της χώρας. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά την τεράστια δύναμη που έχει και ιδίως σε περίοδο ύφεσης. Το κακό είναι ότι για χρόνια πολλά ο καθ' ένας δούλευε για την πάρτη του και κοίταζε να κάνει τη δουλίτσα του όπως - όπως, ακόμη και στις παρυφές της νομιμότητας. Μετακυλούσε το επιπλέον κόστος (της μίζας) στο κόστος του έργου και μακροπρόθεσμα κατάστρεφε από μόνος του το περιβάλλον εργασίας του, συντηρώντας και ενισχύοντας ένα σύστημα που ήταν ουσιαστικά σε βάρος του.

 

Το ΤΕΕ για παράδειγμα αντί να αποτελεί κλαδικό εργαλείο και "ομάδα πίεσης" στις κυβερνήσεις προτείνοντας, αλλά και επιβάλλοντας, διαδικασίες εξυγίανσης των συνθηκών εργασίας αφέθηκε να γίνει κομματικό εξαπτέριγο και μαριονέτα.

Από την έγκριση τύπου μίας απλή πατέντας, μέχρι την έγκριση μελέτης για μαντρί έπρεπε ή να τα "χώσεις" ή να βάλεις μέσον. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να καταθέτεις μόνος σου τις μελέτες και να είσαι ευάλωτος απέναντι σε ένα διεφθαρμένο δημόσιο και δεν μπορείς να τις καταθέτεις μέσω ενός μηχανισμού ανώνυμα και να κρίνονται βάση επιστημονικών κριτηρίων?

 

Τέτοιες απλές διαδικασίες οργάνωσης επιβάλλονται συλλογικά, ξεκαθαρίζουν το τοπίο, κάνουν τη δουλειά και τη ζωή σου καλύτερη και κυρίως σέβεσαι τον εαυτό σου και χαίρεσαι τα έργα σου.

Από εκεί ξεκινάμε λοιπόν, από την ατομική μας ευθύνη στην προσπάθεια εξυγίανσης του χώρου μας. Αν παραμένεις στην μέχρι χθες ισχύουσα νοοτροπία της κατώτατης αμοιβής (που μας τελείωσε...) ή τον τοπικό περιορισμό (που μας τελείωσε επίσης..) έχεις τελειώσει και εσύ.

Το επόμενο βήμα είναι, κάποιος που θέλει να χτίσει ένα σπίτι στην Κολοπετινήτσα να απευθύνεται σε Βουλγαρική ή Ρουμανική εταιρεία (στο γραφείο αντιπροσωπείας τους στην Αθήνα) να του κάνουν τη μελέτη δώρο (την τόσο υπερτιμημένη σε μας...) και να αναλαμβάνουν την επίβλεψη και κατασκευή με γρήγορες μεθόδους (πχ πρόπλακες filigran, μεταλλικούς δοκούς, τοιχοπλήρωση πάνελ...) με μειωμένες εισφορές, με γραπτή εγγύηση κατασκευής βάση προδιαγραφών... και το κλειδί στο χέρι, με 30% χαμηλότερο κόστος. Και μην ακούσω δικαιολογίες του τύπου "ο Έλληνας θέλει να βλέπει καλούπωμα και τη πρέσα να χτυπάει" ή "τα συνεργεία δεν ξέρουν να τα δουλεύουν" και άλλα τέτοια γραφικά... Εσύ είσαι εκεί για να εκπαιδεύσεις και τον πελάτη και τα συνεργεία και θα τον πείσεις πολύ εύκολα όταν η κουβέντα έρθει στο κόστος. Εκτός βέβαια αν τη διαφορά θέλεις να την καρπωθείς εσύ και ο πελάτης δεν θα κερδίσει τίποτα (και αυτό χαρακτηριστικό μας είναι, δε νομίζεις?).

 

Αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια είναι πως το «ραχάτι», το «μπαχτσίσι» και το περνάω «αραιά και που» από το έργο γιατί είναι ο Μήτσος ο εργολάβος που ξέρει… (και τα σίδερα είναι χύμα μέσα) ΤΕΛΟΣ. Τα αμέσως επόμενα χρόνια ο ανταγωνισμός στα μικρά έργα θα αυξηθεί κατακόρυφα. Η Οδηγία Bolkestein θα ισχύσει όσο σε καμία άλλη χώρα – γιατί δεν έχουμε αντιστάσεις – και θα επιβιώσουν μόνο όσοι μπορέσουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες ή θα αναγκαστούν να αναζητήσουν την τύχη τους αλλού.

 

Λυπάμαι που γίνομαι πικρόχολος, αλλά αυτά είναι πράγματα που τα λέω εδώ και ενάμιση χρόνο και αντιμετωπίζομαι σαν γραφικός. Δυστυχώς όμως είναι μονόδρομος και ήταν ήδη πριν το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Οργανωθείτε λοιπόν ΤΩΡΑ γιατί τα περιθώρια έφτασαν στο τέλος τους ήδη από χθες

Link to comment
Share on other sites

Θα σας παρουσιάσω ένα σενάριο που δουλεύουν εδώ και μήνες Βουλγαρικές(*) κατασκευαστικές εταιρείες και αφορά κατ’ αρχήν μικρά έργα στη Β. Ελλάδα.

 

*********************

 

Στήνουν γραφείο αντιπροσωπείας στη Θεσσαλονίκη.

Μονάδα παραγωγής στοιχείων ξηράς δόμησης λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα, μέσα στο Βουλγαρικό έδαφος.

 

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη?

 

Κάποιος που θέλει να χτίσει ένα σπίτι απευθύνεται στην εν λόγο εταιρεία και έχει:

• Τη μελέτη και ίσως την άδεια δωρεάν (επιμερίζεται ουσιαστικά στο κόστος του συνόλου του έργου, ο πελάτης όμως δεν το γνωρίζει. Αντί για παράδειγμα να έχει χαμηλότερο κόστος 30% από τη συμβατική κατασκευή του δίνουν 25% και είναι και ευχαριστημένος… Από την άλλη βέβαια τσακίζει τους Έλληνες μελετητές που ζουν από αυτό…)

• Του δανειοδοτούν το έργο (μέσο χαμηλότοκου επιχειρηματικού δανείου από Βουλγαρική τράπεζα με την εγγύηση της εταιρείας δλδ Τράπεζα – Εταιρεία – Πελάτης. Ο πελάτης ξεχρεώνει τις δώσεις του στην εταιρεία που κρατά και την υποθήκη)

• Η μελέτη γίνεται σύμφωνα με τους Ελληνικούς κανονισμούς (ίσως να απασχολεί και 1-2 έλληνες μηχανικούς) στη Θεσσαλονίκη και φεύγει on-line για τη μονάδα παραγωγής των στοιχείων στη Βουλγαρία όπου κατασκευάζονται άμεσα.

• Τα στοιχεία μεταφέρονται (με Βουλγαρικά φορτηγά) και στήνονται στο έργο, από Βουλγαρικά συνεργεία (που σε περιπτώσεις επιστρέφουν το βράδυ στη Βουλγαρία).

• Το μόνο που θα πληρώσουν στην Ελλάδα είναι (σε ορισμένες περιπτώσεις) έτοιμο σκυρόδεμα. Σε περιπτώσεις μεγαλύτερων έργων θα μεταφέρουν επί τόπου σιλό με κονιάματα από τη Βουλγαρία και θα αγοράζουν από την ελληνική αγορά μόνο αδρανή.

 

Αν το εγχείρημα πετύχει (που δεν βλέπω γιατί όχι, αφού δεν έχουμε αντιστάσεις και μέσω του μεσοπρόθεσμου παρέχετε «ξεβράκωμα» παροχών σε ξένες επιχειρήσεις…), θα κατεβαίνουν όλο και χαμηλότερα στον Ελλαδικό χώρο. Παράλληλα επεκτείνονται και σε μεγαλύτερα έργα.

 

 

(*) το «Βουλγαρικές» αναφέρεται στην έδρα της επιχείρησης και όχι στα συμφέροντα.)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.