Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΟΚ Περικλή, να "συναινέσουμε" και να συνενωθούμε... Να κάνουμε οικονομία κλίμακας!!!

Τι θα μας οφελέσει αυτό???

Εσύ που ενδεχομένως έχεις πληροφόρηση για τα μελλούμενα αυτού του τόπου... ξέρεις κάτι για ανάπτυξη??? Κι αν ναι μη μου πεις πως θα έχουμε δουλειές συνεχώς κι αδιαλείπτως για να βγάζουμε 600€ το μήνα όπου τα 350€ θα πηγαίνουν για ΤΣΜΕΔΕ και τα 100€ για τακτική και έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος.......

Γιατί ανάπτυξη είναι και αυτό να έχει όλος ο κόσμος δουλειά ... αλλά όχι όπως την έχουμε βιώσει στο παρελθόν και φυσικά αυτού του επιπέδου η ανάπτυξη.... δεν λέγεται ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ!!!

Link to comment
Share on other sites

 

Το πρόβλημα της χώρας μας είναι παιχνίδι πολέμου , ανάμεσα στους δύο πόλους εξουσίας τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες , που δυστυχώς τα τελευταία 20 χρόνια δυνάμωσαν πολύ και αυτονομήθηκαν πολιτικά διεθνώς .

 

Δυστυχώς όταν το κεφάλαιο (πολυεθνικές, τραπεζίτες, hedge funds κλπ) αποκτά τόση οικονομική ισχύ όσο τα κράτη ή και περισσότερη, τα όρια μεταξύ πολιτικής εξουσίας και οικονομικής εξουσίας (δηλαδή οικονομικών συμφερόντων) είναι δυσδιάκριτα. Όχι μόνο σε Ελληνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο. Έτσι, συχνά η πολιτική εξουσία (κόμματα εξουσίας) συνάπτει σχέσεις με την οικονομική εξουσία και δύσκολα διακρίνει κανείς τις διαφορές τους ενώ τα συμφέροντά είναι μάλλον κοινά. Αν δεις στη χώρα μας και παγκοσμίως, μεγαλοεκδότες, εφοπλιστές, τραπεζίτες έχουν άριστες σχέσεις με τη πολιτική εξουσία. Μερικές φορές μάλιστα και συγγενικές (γάμοι, κουμπάροι, μπατζανάκηδες κλπ). Υπάρχουν βεβαίως και εξαιρέσεις, δεν τους μηδενίζω όλους και δεν πρέπει.

 

Έχω μιλήσει στην άλλη συζήτηση για το νέο αυτό φαινόμενο. Αυτό που εγώ ονομάζω ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ή ΥΠΕΡΚΟΜΑ, δηλαδή τη συμμαχία πολιτικών εξουσίας μαζί με επιχειρηματίες και φίλους σε μια υπερκοματική διακυβέρνηση που εναλλάσεται στην εξουσία. Τα προβλήματα που ανακύπτουν είναι εσωτερικά προβλήματα του υπερκόμματος, φιλονικίες και εξυπηρέτηση συμφερόντων. Βεβαίως η ψήφος του λαού είναι απαραίτητη, έτσι ως ενα βαθμό η πολιτική εξουσία μπορεί να έρθει σε αντιπαράθεση με την οικονομική κάποιες φορές αλλά στο τέλος το πρόβλημα λύνει η προπαγάνδα. Δηλαδή η εμπροσθοφυλακή της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΕΑΣ που είναι τα ΜΜΕ και τα megaλα κανάλια.

 

Σας το έχω ξαναπεί και θα το πω ακόμα 100 φορές. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ (ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ) ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ? ... είναι η μόνη κίνηση όταν είσαι έτοιμος να χρεωκοπήσεις. Να δούμε ποιός μπορεί και τι πρέπει να πληρώσει και που τα βρήκε. Να δούμε για παράδειγμα τι καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και offshore εταιρείες έχει ο βασικός μέτοχος (και η οικογένεια του) του MEGA channel ας πούμε...λέμε τώρα..

Link to comment
Share on other sites

Σας το έχω ξαναπεί και θα το πω ακόμα 100 φορές. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ (ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ) ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ? ...

 

Τι εννοείς ακριβώς ? Να τους ανοίξουν και να δημοσιεύσουν ? Να τους ανοίξουν και να δουνε και την κίνηση των τελευταίων ετών, ποιος κατέθεσε σε ποιον κ.τ.λ. ? Δεν καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά γίνονται μέσω εταιρειών ? Πως θα βγει άκρη έτσι ?

 

Εγώ πιστεύω ότι έχουν ανοίξει πολλοί λογαριασμοί και το ΣΔΟΕ ψιλοδουλεύει. Αλλά τι ψάχνεις να βρεις ? Έτσι τι θα καταφέρεις ? Θα αποκαλύψεις μία διαφθορά που όλοι ξέρουμε και θα ωθήσεις τα εγχώρια χρήματα προς το εξωτερικό για να κρυφτούν. Ο Βενιζέλος λέει προσπαθεί να ανοίξει τους λογαριασμούς στην Ελβετία. Λες να τα καταφέρει ?

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να τα καταφέρει nik. Να δούμε τι γίνεται. Τα χρήματα δεν μπορεί κανείς τόσο εύκολα να μεταφέρει στο εξωτερικό. Επίσης αυτό που λέω εγώ είναι να ανοίξουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ Ελλήνων πολιτών, εντός ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ της χώρας, όπως επίσης και τα περιουσιακά στοιχεία σε offshore εταιρείες και φυσικά ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ σε 1η φάση όλοι εκείνοι που έχουν καταθέσεις άνω -για παράδειγμα- του 1.000.000 ευρώ (όχι απο δάνεια, αλλά καθαρές καταθέσεις) και να υπάρξει αντίστοιχη φορολόγηση και έλεγχος με δημεύσεις περιουσίας αν διαπιστωθούν παράνομες πράξεις, πόθεν έσχες από τα μεγαλύτερα προς τα μικρότερα ποσά κλπ.

Επίσης διαβάστε ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα εδώ :

 

http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2375.aspx

 

Periklis, vmantas ή όποιος άλλος θέλει περιμένω σχόλια.

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να ανοίγαν όλοι οι λογαριασμοί! Βεβαίως αυτό δεν γίνεται!

 

Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς που έχουν ήδη ανοίξει;

ΤΙΠΟΤΑ !

 

πχ τα δικά μας τα μπουμουκια σε ΔΥ με λογαριασμούς αστρονομικους

που δεν νομίζω να έχουν και τόσο γερό δόντι

Link to comment
Share on other sites

ρε συ τζορτζ, ωραιο με τους λογαριασμους αλλα δειχνει οτι ζεις σε εναν αλλο κοσμο.

 

εσυ εχεις την εντυπωση οτι ο βαρδινογιαννης εχει προσωπικο λογαριασμο? ο κουρης?

 

εχεις την εντυπωση οτι τα λεφτα ειναι σε ελληνικες εταιρειες?

 

εχεις την εντυπωση οτι μπορει το ελληνικο κρατος να ελεγξει λογαριασμους στα BVI, στο Jersey, στη Κυπρο, στα Καυμαν? Εδω προσπαθουν να παρουν μια γαμημενη λιστα απο την ελβετια 10 χρονια κ ξερεις τι εχουν καταφερει? Να φορολογουν οι ελβετοι 10% τις καταθεσεις κ να αποδιδουν τον φορο στην ελλαδα, χωρις να λενε ποσα ειναι τα λεφτα στους λογαριασμους. τρα λα λα δηλαδη.

 

δεν γινονται αυτα που λες πρακτικα. αλλα οπως σωστα λεει η μυρι, εδω εχουμε ανοιξει 50 λογαριασμους απο κοροιδα δημοσιους υπαλληλους διευθυνταδες πολεοδομιων κ εφοριων και βρηκανε μεσα ποσα τυπου 5 και 10 εκατομμυρια, κ δεν εχει γινει τιποτα. ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Γιατι το ενα χερακι νιβει το αλλο χερακι.

 

Ψαξε εσυ να βρεις το πιν της καρτας του κοκκαλη για να τον πας μεσα για μιζα.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία. Θα σε αποκαλώ και εγώ GeorgeSmurf από εδώ και πέρα μου φαίνεται.

 

Με ποιο δικαίωμα να αποκαλυφθεί όποιος έχει πάνω από 1.000.000 ? Επειδή το λες εσύ ? Δεν καταλαβαίνεις τις συνέπειες ? Από εγκληματική ενέργεια μέχρι κοινωνικό στιγματισμό ?

 

Τι εννοείς να υπάρξει φορολόγιση ? Προφανώς ότι δεν διακιολογείται από τα εισοδήματα του ?

 

Για να γίνει αυτό ξέρεις πόσα χρόνια χρειάζονται και πόσοι υπάλληλοι ? Μας ζητάς να ελεγχθεί το πόθεν έσχες σε δεκάδες χιλιάδες άτομα πολλών ετών.

 

Όσοι έχουν τα λεφτά σε εταιρείες τι γίνεται ?

 

Όσοι έχουν τεράστια ακίνητη περιουσία και όχι μετρητά τι γίνεται ?

 

Επίσης όποιος έχει μεταφέρει τα χρήματα του έξω (το οποίο είναι απλούστατο , το να τα επιστρέψεις είναι το ζόρι) βγαίνει κερδισμένος. Εάν πριν τον έλεγχο π.χ. μεταφέρω εγώ τα χρήματα μου, δεν με πιάνουν.

 

Τέλος με πιο νομικό τρόπο θα γίνουν όλα αυτά ?

 

 

Με λίγα λόγια, το χρήμα δεν βρίσκεται εύκολα. Αυτά που λες είναι τσιτάτα για αποπροσανατολισμό. Εδώ το πόθεν έσχες των πολιτικών δεν μπορούμε να κάνουμε θα ελέγξουμε όλων των Ελλήνων.

Link to comment
Share on other sites

πάντως οι ΔΥ κατα καιρούς ειναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν "ποθεν εσχες"

 

επίσης θα μπορούσε να θεσπιστεί "ποθεν εσχες" για διάφορες κρίσεις

πχ προαγωγές δημοσίων λειτουργων, επιδοτήσεις για επαγγελματίες, δάνεια κ.α.

Link to comment
Share on other sites

παντως ειναι φοβερο, να εχουμε φτασει σε σημειο να συζηταμε μετρα τελειως ανελευθερα κ ολοκληρωτικα για να λυσουμε προβληματα οπως η φοροδιαφυγη κ η διαφθορα, που σε ολον τον υπολοιπο κοσμο τα εχουν λυσει χωρις να θιξουν την προσωπικη ελευθερια του καθενος.

 

αλλα εδω ζουμε στη χωρα του ελαχιστου κοινου παρονομαστη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.