Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εφαρμοστικός Νόμος :"Πωλείται επιπλωμένο" & "Μπάτε σκύλοι αλέστε..."


GRTOPO

Recommended Posts

Ένα ενδιαφέρον κείμενο με τον προκλητικό τίτλο της Bild: "Πουλήστε τα νησιά σας ξοφλημένοι Έλληνες", με απαντήσεις σε απόψεις με τις οποίες μας παραμυθιάζουν, εδώ και καιρό, για τους άχρηστους Έλληνες, έρχεται από την ίδια τη Γερμανία, από το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ. Και στα μισά να έχουν δίκιο, μήπως πρέπει και εμείς να δούμε την ουσία, αντί να αυτομαστιγωνόμαστε;

http://leftengineers.wordpress.com/2011/07/18/pouliste-ta-nisia-sas

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 526
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

agrafiot, μην λες πράγματα που δεν είπα

 

Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά μας ?

 

Εσύ λες απλά να απολυθούν πρώτα οι εργαζόμενοι. Εγώ λέω να απολυθεί πρώτα αυτός που τους προσέλαβε.

 

Εσύ λες να κόψουν μισθούς. Εγώ λέω να βγάλουν πρώτα στο αέρα τις κλειστές συμβάσεις συμβούλων, μελών Δ.Σ. και διοικητών (και μετά ενδεχομένως και των υπολοίπων).

 

Εσύ λες να καταργηθούν εργατικά δικαιώματα και τυχόν προνόμια. Εγώ συμφωνώ για τα προνόμια, αλλά να ξεκινήσουμε από τους Συμβούλους και τις διοικήσεις που πήραν τις αποφάσεις.

 

GeorgeS,

ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες και πες μου αν είναι κουταμάρες ή όχι. Δηλαδή έλεος ρε φίλε!

Ποιά συμβούλια και ποιά Δ.Σ?? Αφού σε αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι συνδικαλιστές!!! Έχεις δει Δ.Σ συνεδρίαση της ΔΕΗ στο youtube??? Να δεις τον Φωτόπουλο να βρίζει, να δέρνει και να τρομοκρατεί???

 

Δηλαδή να μην κόψουν τα 200 χιλιάρικα εφάπαξ και 2500 χιλιάρικα σύνταξη που παίρνουν όλα αυτά τα ΜΟΥ**Α, που ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΠΗΚΑΝ ΒΥΣΜΑΤΙΚΑ?????????? Τι θέλεις επιτέλους γαμώ την αγανάκτηση μου? Να χρεοκοπήσουμε όλοι για να μην αλλάξει το βιοτικό επίπεδο αυτών των κοπριτών, των καλών παιδιών της κομματοκρατίας?????

 

Δεν βλέπεις ότι το κωλοΠΑΣΟΚ παίρνει τα λεφτά του Ελ. Επαγγελματία Μηχανικού και άλλων και τα χαρίζει στα ΜΟΥ**Α του ΟΣΕ και της ΔΕΗ των οποίων τα συνταξιοδοτικά ταμεία χρηματοδοτούμε εμείς???? 900 ΕΚ έλλειμα ο ΟΣΕ???? Κλείστον ΤΩΡΑ! Πώς θα πάει ο κόσμος Θεσσ/κη??? Στα @@ μου. Να πάρει το Πούλμαν. Να πάρει Αεροπλάνο. Να πάρει ταξί. Στα @@ μου. Δεν χρειάζομαι μαγαζί που μπαίνει μέσα 1 δις τον χρόνο για να πληρώνει μισθούς χλιδής σε αγραμμάτους.

 

ΞΕΚΟΛΛΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΦΙΛΕ, ΞΕΚΟΛΛΑ.

 

zavi: Εσύ God Save the Queen, εγώ Aussie Aussie Aussie Oi Oi Oi!

Link to comment
Share on other sites

Στη χώρα του πάρτυ, κάποια γουρουνάκια φάγαν περισσότερο φαγητό από το μπουφέ, από τα άλλα. Τη δεκαετία της ανάπτυξης πόσοι ήταν οι εισπραχθέντες φόροι των φυσικών προσώπων και πόσοι των νομικών προσώπων;

 

18331284.th.png

 

Στη δεκαετία έχουμε μία αθροιστική ψαλίδα των 44 δις € περίπου, 6 δις λιγότερα από την αξία της Δημόσιας περιουσίας, που θα βγει στο σφυρί!

 

Αλλά, ας συνεχίσουμε....

 

11c555a13e09.th.png

 

Στον πρώτο πίνακα φαίνονται οι βεβαιωμένοι ανείσπρακτοι φόροι από το 2003 έως το 2009. Το 2009 ήταν περίπου 33,5 δις €. Σήμερα είναι περίπου 40 δις €. Κρατήστε το αυτό.

 

Στον δεύτερο πίνακα φαίνονται οι διαγραφέντες βεβαιωμένοι φόροι από το 2003 έως το 2009. Το άθροισμα μας βγάζει ένα κουστουμάκι των 16 δις € περίπου.

 

40+16 = 56 ολόκληρα δις €

 

(Αποτίμηση Δημόσιας Περιουσίας για ξεπούλημα 50 δις € στην καλύτερη)

 

Ας δούμε και ποιά είναι η αποτελεσματικότητα είσπραξης των φόρων:

 

12e94242b787.th.jpg

 

 

 

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

Πηγές:

1) http://techiechan.com/?p=984

2 και 3) http://eparistera.blogspot.com/

 

a%3E

Link to comment
Share on other sites

agrafiot, την απάντηση ως ένα βαθμό στην έδωσε ο ted78 στο παραπάνω μήνυμα. Δεν διαφωνώ στο να περικοπούν οι υψηλές αποδοχές και οι υψηλές συντάξεις. Το έχω πει πολλές φορές. Και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για τα κομματόσκυλα, ειδικά του ΠΑΣΟΚ. Δεν αντιλέγω σε αυτό.

 

Αυτό που δεν βλέπεις εσύ είναι ότι αν υπάρχουν 20 συνδικαλιστές στη ΔΕΗ ή τον ΟΣΕ υπάρχουν άλλοι τόσοι και διπλάσιοι σύμβουλοι με μισθό διπλάσιο ή και τριπλάσιο. Άλλωστε ξεχνάς ότι τις αποφάσεις για τις δαπάνες τις πέρνουν οι διοικήσεις, τα Δ.Σ. και οι παρατρεχάμενοι. Αν οι τελευταίοι, που έχουν την ευθύνη, υπογράφουν στον ΟΣΕ π.χ. για μια υπέρογκη δαπάνη τότε φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη. Η κακοδιαχείριση ΔΕΝ είναι ευθύνη των εργαζομένων, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ είναι ευθύνη των διοικούντων. Αν οι τελευταίοι δεν μπορούν επειδή τους εμποδίζουν οι συνδικαλιστές, παραιτούνται. Γιαυτό πληρώνονται 5 φορές παραπάνω από έναν εργαζόμενο. Είδες να παραιτείτε ποτέ κανένα golden boys απο αυτά που τριγύρναγαν στον ΟΣΕ ή σε άλλες επιχειρήσεις επειδή δεν το αφήνανε να κάνει τη δουλειά του ? Εγώ δεν είδα κανένα.

 

Να γίνουν περικοπές λοιπόν, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Και να ξεκινήσουμε από τους διοικητές και τις παρέες τους και μετά πάμε και πιο κάτω. Γιατί αυτοί έχουν την ευθύνη, καλώς ή κακώς. Πόσα πέρνει ο κος Προβόπουλος που υποτίθετε ότι έχει την ευθύνη των εποπτικών αρχών στο τραπεζικό σύστημα ? 50 φορές περισσότερα απ ότι ένας καλοπληρωμένος υπάλληλος. Τι έκανε ο κος Προβόπουλος στη περίπτωση της ΑΣΠΙΣ bank του απατεώνα Ψωμιάδη ? Τίποτα ! Που ήταν οι εποτπικές αρχές ? Απούσες. Ποιός γλύτωσε τον Προβόπουλο από διασυρμό ? Το κράτος που φόρτωσε την ΑΣΠΙΣ στο Ταχ. Ταμιευτήριο για να μην καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα επειδή ο κος Προβόπουλος κοιμόταν όρθιος.

 

Το πρόβλημά σου είναι ότι επικεντρώνεσαι επιλεκτικά και μόνο σε μια παράμετρο του προβλήματος και ΑΓΝΟΕΙΣ τις υπόλοιπες. Αν υπάρχουν επίσης κομματόσκυλα συνδικαλιστές (που υπάρχουν άφθονοι) υπάρχουν άλλες τόσες σάπιες διοικήσεις από λαμόγια κάθε λογής και επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο φαγοπότι. Στον ΟΣΕ για παράδειγμα ή στα νοσοκομεία, ποιός οφελήθηκε από τις υπερκοστολογήσεις ή τις μίζες ? μήπως οι εργαζόμενοι ? Μάλλον οι διοικήσεις που υπέγραψαν, οι επιχειρηματίες φίλοι τους που ανέλαβαν τα έργα-προμηθειες και πιθανόν (δεν το αποκλείω) και κάποιοι συνδικαλιστές.

 

Ο ted68 επίσης σου δείχνει και μια άλλη πλευρά του προβλήματος την οποία αγνοείς επιδεικτικά.

 

Τέλος, συμφωνείς ή όχι να γίνει άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών να δούμε τι έχει ο καθένας και να πληρώσει αναλογικα ?

 

Μην μου λες εμένα για τους ελ. επαγγελματίες. Εγώ είπα ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ η έκτακτη εισφορά μόνο στους ελ. επαγγελματίες και επιχειρηματίες, αλλά να ανοιχθούν όλοι οι λογαριασμοί και να πληρώσουν αναλογικά ΟΛΟΙ, συμπεριλαμβανομένων μισθωτών, συνταξιούχων, συνδικαλιστών και ελ. επαγγελματιών αναλόγως περιουσίας που διαθέτουν αθροιστικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Διότι τα λεφτά ΔΕΝ ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΗΚΑΝ, κάποιοι τα φάγανε. Ας δούμε λοιπόν που πήγαν. Αν τα φάγανε συνδικαλιστές να δούμε τους λογαριασμούς τους. Αλλά όχι μόνο σε αυτούς, σε ΟΛΟΥΣ. Τι πιο δίκαιο απο αυτό ? Να πληρώσουν όλοι αναλογικά. Και εκεί θα δούμε ποιοί τα φάγανε. Όπως και ποιοι στείλανε 40 δις στις ελβετικές τράπεζες.

 

Τέλος για το συνταξιοδοτικό ταμείο της ΔΕΗ, καλό θα ήταν να μελετήσεις περισσότερο το θέμα. Διότι το ταμείο ΟΑΠ-ΔΕΗ που πληρώνει το κράτος (εμείς δηλαδή), δεν ήταν επιλογή των εργαζομένων ή των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, αλλά κυβερνητική απόφαση ώστε να φορτωθούμε οι φορολογούμενοι την προσπάθεια ιδιωτικοποιήσης και να απαλαχθεί ο ιδιώτης από το θέμα των ενσωματωμένων ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων της ΔΕΗ . Διότι με τον Ν. 4491/1966 όλες οι εισφορές των εργαζομένων από το 1966 επενδύονταν από την επιχείρηση προκειμένου να μην πάρει δάνεια. Θα έπρεπε να ξέρεις ότι οι ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές ΠΡΟΣ τους συνταξιούχους της ΔΕΗ ήταν υποχρέωση της ίδιας της εταιρείας και δεν επιβάρυναν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι το 2001. Επειδή όμως έπρεπε η ΔΕΗ να "πουληθεί", η δωσίλογη κυβέρνηση αποφάσησε πως την ενσωματωμένη περιουσία της ΔΕΗ από τον 4491/1966 ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ αλλά ο λαός όπως και έγινε με το νόμο για την "απελευθέλωση της ενέργειας" Ν. 2773/1999

Link to comment
Share on other sites

Ο ted68

 

πάει γέρασε και ο τεντ.

 

Μόνοι μας μείναμε.Απέραντη μοναξιά.

 

Α, να μην ξεχάσω: πήγα βόλτα στο Σύνταγμα: στην ''κάτω πλατεία'' 100 άτομα που μιλούν για ''λαϊκή συνέλευση'', στην ''πάνω'' πλατεία 5 άτομα με ντουντούκα που χαβαλέδιαζαν μεταξύ τους. Και 10 άτομα που χάζευαν τους τσολιάδες.Kαι 1 (ένας) που φώναζε στους atenistas να σταματήσουν για να συμμετάσχουν στην ''λαική συνέλευση'' μη φανεί ολιγοκρατική η απόφαση.

 

Συμβουλές zavi για τη διατήρηση του προϊόντος ''εθνική συνείδηση'', ''λαϊκή εντολή'', ''εθνική συνέλευση'': διατηρείται σε σκιερό μέρος , προτεινόμενη θερμοκρασία 5-28 βαθμοί Κελσίου.Ανάλωση κατά προτίμηση εντός 1 μηνός από το άνοιγμα της συσκευασίας.

 

Γαμάτο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως zavi, διαβάζω ότι η κρίση είναι έτοιμη να επεκταθεί και στις υπόλοιπες χώρες τις Ευροζώνης, Ιταλία, Ισπανία κλπ. Οι ΗΠΑ λέει στα πρόθυρα της χρεοκωπίας ? Τι γίνεται ? Αφού μόνο εμείς είμαστε οι ..."προβληματικοί" γιατί ανησυχούν οι υπόλοιποι ? Μήπως να ιδιωτικοποιήσουμε όλο το πλανήτη και να κόψουμε παντού μισθούς και συντάξεις ? Μήπως να δουλέψουμε όλοι στο πλανήτη τζάμπα για κανά 5μηνο να σωθούν οι τραπεζίτες και ...οι αγορές ?

Link to comment
Share on other sites

georges σου εχω πει να βλεπεις ΜΟΝΟ ειδησεις του star αλλα εσυ δεν ακους.

 

αν θες, παρε καμια ιταλικη εφημεριδα, παρε κανα αμερικανικο σοβαρο περιοδικο, και διαβασε τι λενε.

 

διοτι μεχρι στιγμης, εισαι πηγμενος στην προπαγανδα, και δεν φταις εσυ. παρε να ανοιξουν τα ματακια σου.

Link to comment
Share on other sites

Για το αυθαίρετο του τσιμπιτoύ σου είπε τίποτα το STAR?

Για τους αγανακτισμένους Αμερικανους πολίτες που ανέφερε η ίδια η Κλιντον εχτές τι λένε τα σοβαρά Αμερικάνικα περιοδικά?

Και ποια είναι αυτά;

Δώσε κανα λινκ.

Link to comment
Share on other sites

Άσε αγόρι μου, μην συγκρίνεις τους Αμερικανούς με τους Μάο Μάο. Βγάλαν γλώσσα όλα τα αριστερά παπαγαλάκια ότι "Ολόκληρη Αμερική χρεωκοπεί, χρεοκώπησε ο καπιταλισμός" και τις γνωστές κουταμάρες..

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο εδώ και 10 χρόνια από το 2001 το έχετε καταλάβει αυτό?. Πολεμάνε σε 2 χώρες στου διαόλου την μάνα με αποτέλεσμα να ξοδεύουν τρις δολλάρια.

Ανέλαβε και ο μαυρούκος και θέλει να κάνει κοινωνική πολιτική αλά Greece με δωρεάν νοσοκομεία κλπ, αλλά ο Αμερικανός δεν μασάει..Ξέρει ότι αυτά τα "δωρεάν" και "κοινωνικά" είναι η αρχή του κακού, η αρχή του σοσιαλισμού (που είναι συνώνυμο του καρκίνου στις ΗΠΑ). Φούσκωσε λοιπόν το χρέος με τις σοσιαλιστικές του πρακτικές με τα bailout και τις κρατικκές χρηματοδοτήσεις και έχει πάει η δημοτικότητα του στο 20%.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.