Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Recommended Posts

Καλησπερα συναδερφοι,

Ειμαι σε διλλημα,λοιπον εχω περασει απο το 2009 στο τει χαλκιδας μηχανολογος.Ομως το 2010 ξαναδωσα πανελληνιες μηπως καπου καλυτερα!τελικα δεν περασα πουθενα και συνεχιζω στο τει χαλκιδας!Φετος εκανα μηχανογραφικο με το 10% και εχω βαλει τει πειραια.Αν περασω λετε να παω?Απλα αυτον το ενα χρονο που πηγα στην σχολη εχω περασει καποια μαθηματα και το σκευτομαι παλι να ξαναρχισω παλι απο την αρχη.Απο την αλλη τα πραγματα με την οικονομικη κριση ειναι δυσκολα και δεν ξερω αν σε ενα με 2 χρονια θα χουν οι γονεις μου να μου τα σκανε!ενταξει προς το παρον τα βγαζουν περα και δεν εχουν προβλημα αλλα που ξερω αν ξαφνικα δεν εχουμε?τι κανουμε εκει?να σημειωσω οτι πηγαινοερχομαι 3 φορες την εβδομαδα δηλαδη τα εξοδα γυρω στα 60 ευρο μαζι με εισητηρια και φαγητο.Αυτο το εξαμηνο ειχα παρει 14 μαθηματα και παρακολουθουσα τα 9 ξυπναγα απο τις 6 το πρωι και γυρναγα στις 10 το βραδυ σπιτι.Αξιζει να χασω αλλον ενα χρονο η να συνεχισω πανω?Με συγχωρειται για το μεγαλο ποστ!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, είμαι απόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά, αν και δε θέλω να εκφράσω υποκειμενική άποψη καταλαβαίνεις οτι δεν είναι απολύτως δυνατό. Στη θέση σου θα πήγαινα Πειραιά.

1) Είναι καλύτερο Ίδρυμα απο όσο ξέρω, αφού φυσικά δεν εχω προσωπική άποψη απο της Χαλκίδας. (Μαρτυρίες συμφοιτητών απο μετεγγραφές και απο καθηγητές που και πάλι δεν είναι αντικειμενικοί κριτές)

2) Είναι πιο κοντά και θα έχεις λιγότερα έξοδα και λιγότερη ταλαιπωρία.

 

Μειονέκτημα είναι οτι μάλλον θα το βγάλεις λιγο πιο δύσκολα και αυτό γιατί πολύ καθηγητές έχουν κάλο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είτε το Τει Πειραιά,είτε το Τει Χαλκίδας τελειώσεις τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα θα έχεις.Η διαφορά είναι οτι στο Τει Πειραιά θα μάθεις πιο πολλά πράγματα,και θα σε δυσκολέψει πιο πολύ να τελειώσεις τη σχολή..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είτε το Τει Πειραιά,είτε το Τει Χαλκίδας τελειώσεις τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα θα έχεις.Η διαφορά είναι οτι στο Τει Πειραιά θα μάθεις πιο πολλά πράγματα,και θα σε δυσκολέψει πιο πολύ να τελειώσεις τη σχολή..
Ακριβως! Καλυτερα πηγαινε στο ΤΕΙ του πειραια. χαμενος δε θα βγεις σιγουρα...
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε φιλε εχω τελειωσει το ΤΕΙ χαλκιδας και ο αδεφος μου το ΤΕΙ πειραια σαν μηχανολογοι οποτε μπορω να σε ενημερωσω οτι ο βαθμος δυσκολιας ειναι ακριβως ο ιδιος καποια μαθηματα ειναι αλλου ευκολα αλλου δυσκολα και καποιοι καθηγητες περιεργοι και αλλοι οχι και οτι ακουγετε μεταξυ των δυο ΤΕΙ ειναι απλα παιχνιδι εντυπωσεων σε διαβεβαιω περι αυτου.Πολυ σωστα εχουμε ιδια επαγγελματικα δικαιωματα.

 

Γνωμη μου επειδη ηξερα πολλους φοιτητες που πηγαινοερχονταν ΑΘΗΝΑ - ΧΑΛΚΙΔΑ ισως ειναι καλυτερα να επιλεξεις τον Πειραια απο θεμα κουρασης και εξοδων.

Οσο για τα μαθηματα καποια μπορει να στα αναγνωρισουν..

 

Καλη συνεχεια σε οτι και αν επιλεξεις.

Link to comment
Share on other sites

Ως απόφοιτος ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ θα σου έλεγα μείνε στο ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!

απο όσο ξέρω ο μέσος όρος πτυχίου είναι υψηλότερος στο ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, τα χρόνια ΣΑΦΩΣ και θα είναι λιγότερα και το διάβασμα σαφώς λιγότερο!

Και αυτά τα γνωρίζω μέχρι το 2005 που είχαμε στενές επαφές με τους καθηγητές της Χαλκίδας στο γραφείο που έκανα πρακτική.Εαν έχει αλλάξει κάτι απο τότε ευχαρίστως να το πληροφορηθώ!:)

 

Επιπλέον έκανα και ένα χρόνο στο ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ και πάλι η δυσκολία μεταξύ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΠΑΤΡΑΣ ήταν χαοτική!

 

ΕΑΝ δεν σε ενδιαφέρει ο βαθμός αποφοίτησης (Μ.Ο. κοντά στο 6,20) δλδ μένεις με το πτυχίο του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ και δεν σε ενδιαφέρει και ο χρόνος φοίτησης (Μ.Ο. ετών φοίτησης ~ τα 6 χρόνια) ΑΛΛΑ σε ενδιαφέρει η γνώση τότε προτίμησε το ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ!

και αυτά όχι γιατί τα μαθήματα είναι πιο απαιτητικά!ΑΠΛΑ πολλοί απο τους καθηγητές είναι κολλημένα μυαλά για να ακούγεται ότι ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος άρα οι καθηγητές είναι διάνοιες και βγάζουν διάνοιες!Αλλά..........(sorry για την λέξη) όλα αυτά είναι μπούρδες.

 

ΕΑΝ θέλεις μεταπτυχιακά , δημόσιο (χεχεχε λέμε τώρα κάτι να γελάσουμε) τότε μείνε στην Χαλκίδα ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΟΠΟΥ Κ ΑΝ ΠΑΣ και θα έχεις μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου.

και μην ακούσεις "ανοησίες" του στιλ οι εταιρείες προτιμάνε αποφοίτους ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ γιατί πολύ απλά ΟΤΑΝ βγείς στην αγορά εργασίας τότε θα δείς πώς όλα αυτά που άκουσες είναι απλά "ανοησίες".

 

ΑΛΛΑ το ΒΑΣΙΚΟ είναι να περάσεις στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ για να μπείς σε αυτά τα διλήμματα!:)

 

χίλια συγγνώμη για το μεγάλο και κουραστικό Post.

 

PS.αυτό που λέει ο συνάδελφος antonis l πίστεψέ με ότι όσοι ερχόταν απο άλλα ΤΕΙ, (ΧΑΛΚΙΔΑΣ,ΚΟΖΑΝΗΣ,ΠΑΤΡΑΣ) δεν αναγνώριζαν ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ εκτός απο κάποια άσχετα απο το ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ(μαθηματικά, φυσική , Σχέδιο και ελάχιστα ακόμα)!απο το ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και άλλα δεν αναγνώριζαν όταν ήμουν εγώ ΤΙΠΟΤΕ.

2 εξάμηνα στην ΠΑΤΡΑ που ήμουν δεν μου αναγνώρισαν πολλά απο τα μαθήματα!

Link to comment
Share on other sites

τα πρώτα χρόνια στα προγράμματα σπουδών μοιάζουν πολύ συνήθως οπότε ελπίζεις να σου αναγνωρίσουν αρκετά από αυτά που πέρασες.

 

Μόνο ότι θα είσαι κοντά στο σπίτι σου (δεδομένου μην μου πεις πως μένεις τπτ Βάρη κτλ) θα βγάλεις την σχολή ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ άσχετα αν είναι δύσκολη εύκολη κτλ. θα έχεις χρόνο και θα είσαι πιο ξεκούραστος.

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που θα περάσεις από πανελλήνιες εξετάσεις και όχι με μετεγγραφή ή κατακτήριες δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα μάθημα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι αλήθεια στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ δεν αναγνωρίζουν μαθήματα που έχεις περάσει σε άλλα ΤΕΙ.

Οπως λέει και ο συνάδελφος jimevi13 η διαφορά με τα άλλα ΤΕΙ της περιφέρειας είναι τεράστια όσο και να μην θέλουν να το παραδεχτούν συνάδελφοι πτυχιούχοι άλλον ΤΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

επειδή βλέπω ότι αρχίζουν και συγκρίνουν τις σχολές, που αν δεν κάνω λάθος δεν ρωτάς γι αυτές, αλλά για την οικονομική διευκόλυνσή σου...

Οι σχολές έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα

Οι σχολές έχουν το ίδιο πρόγραμμα σπουδών

Μαθήματα δεν θα σου αναγνωριστούν γιατί δεν πας με αμοιβαία μετεγγραφή οπότε θα ξεκινήσεις από την αρχή

Δεν γνωρίζω το ΤΕΙ Πειραιά, αλλά γνωρίζω το ΤΕΙ Χαλκίδας (εκεί σπούδασα), καλό είναι με αξιόλογους καθηγητές με αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών και μ'ενα πλεονέκτημα :θεωρείται το πιο κοντινό περιφερειακό ΤΕΙ με ότι αυτό συνεπάγεται για καθηγητές και φοιτητές που δεν πέρασαν Αθήνα-Πειραιά (συνήθως είναι η 2η επιλογή τους).

Αν σε νοιάζει ο βαθμός θα επιλέξεις εκεί που θα περάσεις πιο εύκολα αλλά δεν ξέρω που είναι πιο εύκολα (δεν γνωρίζω το άλλο)

Αν σε νοιάζει να μάθεις, αυτό εξαρτάται από σένα και μόνο και όχι από την δυσκολία της σχολής.

Τέλος είναι κρίμα να πετάξεις τον κόπο σου και τον χρόνο σου..αφού είσαι συνεσταλμένος και υπεύθυνος θα κοπιάσεις λίγο παραπάνω μήπως και καταφέρεις και τελειώσεις γρηγορότερα από το κανονικό, όπως έκανα κι εγώ...

καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.