Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ΠΑΣΟΚ καταργεί και το επάγγελμα του μηχανικού;


MAKAP

Recommended Posts

Δυστυχώς συνάδελφοι τα χειρότερα έρχονται όπως φαίνεται!

Το κράτος θα βγάζει 10πλάσια από τους φόρους των αδειών και οι αμοιβές μας αναγκαστικά θα πέσουν στο μισό και ακόμα λιγότερο μπας και αποφασίσει κανείς να βγάλει καμιά άδεια.

Προφανώς και η ανάπτυξη δεν τους ενδιέφερε ποτέ! Θέλουν να μας εξαθλιώσουν και να μας διαλύσουν!

Μετά τους Η/Υ στις πολεοδομίες θα βαράνε μύγες.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 216
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έβγαλε το ΤΕΕ ένα δελτίο τύπου όπου διαμαρτύρεται για την υποκρισία που και το ίδιο, χρόνια τώρα, υπέθαλπε στα ιδιωτικά έργα.

 

Μερικά χαρακτηριστικά:

1. Σελ 2 και 3: Αναφέρονται παραδείγματα κρατήσεων τα οποία έχουν υπολογιστεί με τον Ν696/515-1974 (δηλ με αναλυτικό προϋπολογισμό, με ποιες τιμές άραγε; Θεωρητικά αν εφαρμοστεί ένας αναλυτικός προϋπολογισμός τύπου 696/74, το ποιο πιθανό είναι να εφαρμοστεί η ΥΑ του Ν3316 που ορίζει μια μέση τιμή 975€/μ2 που δεν είναι «τερατώδες» αλλά μάλλον φυσιολογικό). Στα παραδείγματα αυτά:

  • “Μονοκατοικία 130m2”: Δηλ μιλάμε για ένα ακίνητο (μονοκατοικία) με εμβαδόν 2x130+18=278m2 (χωρίς τα παράνομα) η οποία θα κοστίσει (μόνο η κατασκευή της) 278x1300=360000€ και για την οποία το κράτος θα εισπράξει 20000€ (δηλ 5.5%; Το ΦΠΑ που αυξήθηκε από 18% σε 23% δεν πείραξε την οικοδομή; ) Αλήθεια όλοι οι μηχανικοί έπαιρναν έως σήμερα αμοιβή μελέτης 9500x0.95=9000€ (2,5% όλοι μαζί, αν δεν έδιναν ήδη μια γενναία έκπτωση); Πώς τότε απορούν ότι έγιναν "κουβαλητές φακέλων" στις πολεοδομίες; (Το γράφει, το παραδέχεται το δελτίο τύπου στη σελ 5 στο τέλος). Για ποια ποιότητα «μελέτης» μιλάμε άραγε; Μήπως το χάλι αυτό, χρόνια τώρα (από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μηχανικό και είναι πολλά τα χρόνια), οδήγησε συνειδητά τον κλάδο είτε στην χρεοκοπία (υλική και επιστημονική), είτε στην απάτη;

 

  • “5όροφη πολυκατοικία”: Εδώ μια επιχείρηση θα επένδυε (1000+200+2x400+50)x800=1600000€, με στόχο να την πουλήσει ~2300000€ (χωρίς τα «τυχερά»), και θα κολλήσει στα επιπλέον 80000€ (δηλ επιπλέον ~130€/μ2 στο πωλούμενο διαμέρισμα και ~2000€ επιπλέον ανά θέση στάθμευσης); Η αμοιβή όμως για την εκπόνηση όλων των μελετών είναι από καιρό 35000€ (2.1% στο κόστος, 1.5% στην αγοραία αξία του ακινήτου, χωρίς τις τραγικές εκπτώσεις που κυκλοφορούν). Γι αυτήν δεν έγινε τόσο καιρό τίποτα;

 

  • Ανάλογα για όλα τα υπόλοιπα «παραδείγματα».

2. Όλη η ιστορία γυρίζει γύρω από την περίφημη αμοιβή (που κατά κανόνα δεν είχε καταβληθεί ποτέ, σε ότι αφορά τα ιδιωτικά έργα βεβαίως) και τις κρατήσεις υπέρ διαφόρων. Αυτά ο νόμος τα διασφαλίζει καλά (θεωρώντας μάλιστα την μεγαλύτερη των αμοιβών συμφωνημένη – «νόμιμη», αλήθεια η παρακράτηση του φόρου;:wink:). Εκείνη όμως η υποκριτική παράγραφός 1 »… β) Η Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε., όταν περιέρχεται στην αντίληψη του περίπτωση συνομολογήσεως από μηχανικό σύμβασης, της οποίας η αμοιβή φαίνεται ασυνήθιστα χαμηλή, τον καλεί εγγράφως να δικαιολογήσει το ύψος της, ζητώντας τις διευκρινίσεις που κρίνει σκόπιμες. Εφόσον οι εξηγήσεις του ενδιαφερομένου δεν κριθούν ικανοποιητικές, το Δ.Σ. του Τ.Ε.Ε. μπορεί να ασκεί πειθαρχική δίωξη κατά τις κείμενες διατάξεις.» Είναι επιεικώς του κώλου!

3. Πουθενά, μα πουθενά δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τα πραγματικά αίτια.

  • Τον ουσιαστικό έλεγχο των μελετών και κατασκευών από τρίτα πρόσωπα (που θα πληρώσει εμμέσως φυσικά ο ιδιοκτήτης) που θα διασφαλίσει την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας (γιατί τα ακίνητα δεν χρησιμοποιούνται μόνο τους ιδιοκτήτες τους αλλά ούτε και αυτοί είναι μόνιμοι αφού τα ακίνητα τους είναι μεταβιβάσιμα) καθώς και το περιβάλλον στο οποίο κτίζονται.

 

  • Την διαδικασία συνεχούς αξιολόγησης των μηχανικών, έτσι ώστε να ξέρει ο πελάτης τους με ποιον έχουν να κάνουν.

 

  • Την σύνταξη προδιαγραφών για την μελέτη και κατασκευή των έργων, η τήρηση της οποίας θα διασφαλίζεται από τον έλεγχο.

Ολοκληρώνοντας, γιατί μπορεί και να σας ζάλισα, το ενδιαφέρον στην «αγορά» των ακινήτων είναι το ίδιο για το οποίο ο νόμος της Μπιρμπίλη δεν πέρασε. Να διασφαλιστεί ότι όλοι μπορούν να βάλουν ένα «κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι τους. Είναι βεβαίως ένα ενδιαφέρον κοινωνικής πολιτικής και σε καμία περίπτωση χυδαίας αρπαχτής.

 

Και επειδή θα πρέπει να καταθέσω την άποψη μου για όσα συμβαίνουν (δεν μπορώ να σχολιάζω μόνο):

 

  • Δεν ήμουν ποτέ υπέρ της γελοίας «ελάχιστης» αμοιβής που χειραγώγησε «κοινωνικά» όλο τον κλάδο.
  • Πίστευα πάντα αυτά που γράφω στο 3 πιο πάνω αλλά και σε ελεύθερες διαπραγματεύσεις.
  • Πίστευα πάντα στον έλεγχο από ανεξάρτητους, σε ότι αφορά την καταλληλότητα των μηχανικών να ασκούν τα καθήκοντα τους αλλά και του προϊόντος τους. Πίστευα σε ξεκάθαρους κανόνες που να διασφαλίζουν τους ιδιοκτήτες, το κόστος των οποίων να βαρύνει αυτούς που ωφελούνται άμεσα.

 

Αν φθάσατε μέχρι εδώ σας ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Εγώ νομίζω ότι πρόκειται περί παρεξηγήσεως. Δε νομίζω να είναι τόσο Γκα-γκα επικοινωνιακά η κυβέρνηση. Επιπλέον δε τη συμφέρει να βρεί απέναντι της τον κλάδο 100.000+ μηχανικών μαζί με τις οικογένειες τους + οικοδόμους + δεκάδες περιφεριακά επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομή. Δεν μπορεί να έχει απολέσει τόσο το σοσιαλιστικό της προφίλ, εκτός και αν κατευθύνεται και εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα. Μία καίρια ερώτηση στα κατάλληλα πρόσωπα από κάποιο δημοσιογράφο ή εύστροφο και μή λαμόγιο πολιτικό θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι συμβαίνει επιτέλους σε αυτή τη κωλοΕλλάδα.

Όποιος συμφωνεί ας με "φημώσει" ( τι σουρεαλιστικό θεέ μου :) )

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση.

Θυμάμαι τα εξής:

Μέχρι το 1989 υπήρχε ένας ογκομετρικός τρόπος υπολογισμού της αμοιβής όπου στο τέλος η αμοιβή αυτή ίσα που έφθανε να καλύψει την δαπάνη των υλικών αποτύπωσης και συσκευασίας.

Το 1989 (επί "οικουμενικής") ο Λιάσκας, τότε υπουργός δημοσίων έργων (τέως πρόεδρος του ΤΕΕ) τροποποίησε τον Ν696/74 (μέσω του 515/89) και μαζί έφτιαξε και ένα τρόπο όπου μέσα σε λίγα χρόνια οι τιμές της πολεοδομίας θα εξισωνόντουσαν με αυτές των δημοσίων έργων (αυτές που ισχύουν σήμερα με 15000δρχ/τμ νομίζω και πρόθεση να ταυτιστούν με τις αντικειμενικές).

Τότε είχε βγει ο Κουλουμπής (προηγούμενος: υπουργός δημοσίων έργων, πρόεδρος του ΤΕΕ και πρόεδρος του ΣΠΜΕ) και επιχειρημάτισε για την καταστροφή που θα υφίστατο ο "φτωχός" λαός μέσα από την ληστεία που του επιβαλλόταν (δηλ τις αμοιβές).

Έκτοτε (και νομίζω μέχρι το 2004; ) και κάθε χρόνο ο εκάστοτε υπουργός έβγαζε μια υπουργική απόφαση και κρατούσε την τιμή αναφοράς σε αυτή του 1989 (τυχαίο; Δεν νομίζω Τάκη!).

Σήμερα πανικός, αλλά οι ελάχιστες αμοιβές πρακτικά καταργήθηκαν. Ελεύθερη αγορά δεν θέλουν; Τι την θέλουν την "νόμιμη" αμοιβή; Μα για να ποδηγετήσουν την αγορά φυσικά. Ας ονομάσουν τις κρατήσεις του ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ κτλ, όπως θέλουν και ας μας αφήσουν ήσυχους.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι αρκετά από αυτά που λές είναι εκτός θέματος (ας με συγχωρέσεις).

Αν όντως (σε έχω ανάγκη επειγόντως :) ισχύσουν αυτές οι κρατήσεις τότε σημαίνει ότι καταργούν το επάγγελμα.Τι καταργούν όμως ουσιαστικά; Το δικαίωμα του κόσμου για στέγαση. Δε νομίζω να το πάνε τόσο μακριά. Δε πρόκειται για μαλάκες, πολλοί από αυτούς είναι σπουδαγμένοι άνθρωποι, ας μην παρασυρόμαστε λοιπόν..

Link to comment
Share on other sites

Καθόλου εκτός θέματος (μιλάμε, δεν υπάρχει κανένα θέμα). Ο νόμος για τον οποίο μιλάμε είναι η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών (ή κλειστών επαγγελμάτων). Μάλιστα το "ΠΑΣΟΚ" είναι ο φορέας της "κατάργησης". Η "κατάργηση" είναι προϊόν των συμφωνιών και της σχέσης της χώρας μας με την Ε.Ε.

Το επάγγελμα ΔΕΝ μπορεί να καταργηθεί.

Οι άνθρωποι θα κατασκευάζουν έργα (μεταξύ των οποίων και σπίτια), ότι και να κάνουν.

Οι φόροι (κρατήσεις κοκ) είναι ένα θέμα που δεν άπτεται των αμοιβών, αλλά την πρόθεσης τους να πάρουν (ήδη παίρνουν πολλά - στην Ελλάδα δεν βρίσκεσαι; ).

Αυτό που έχει γίνει είναι η (σχεδόν) κατάργηση της υποκρισίας, που την ονόμαζαν αμοιβές. Τίποτα άλλο.

Τα δάκρυα για την οικοδομή είναι άλλου τύπου. Θέλουν την κατάσταση των ιδιωτικών έργων έτσι (και το έτσι σημαίνει χάλια ατελείωτα) γιατί βολεύονται.

Αλήθεια έχεις σκεφτεί τι παίρνει ο μπετατζής, ο σιδεράς, ο υδραυλικός κτλ; Αυτοί έχουν καθορισμένες αμοιβές; Σε πληροφορώ ότι αμείβονται πολύ καλύτερα από τους μηχανικούς.

 

ΥΓ: Αυτό που λέω είναι ότι χύνονται "δάκρυα" για τις κρατήσεις για να μην μιλάμε γιά το θέμα. Και το θέμα είναι ότι καλείσαι εσύ ή όποιος σήμερα θέλει να συνάψει μια σύμβαση μελέτης να λειτουργήσει χωρίς ΚΑΝΕΝΑ κανόνα (έγραψα πιό πάνω).

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση.

Θυμάμαι τα εξής:.....

 

Όπως τα λες είναι.

 

 

Επιπλέον σχετικά με το θέμα παραθέτω το εξής δελτίο τύπου της ΠΑΣΚ που μου έστειλε συνάδελφος:

 

ΠΑΣΚ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

 

ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΚΜ

 

ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ

 

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΤΟΥ Τ.Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

 

 

Παρακολουθούμε τη συνεχή παρελκυστική τακτική μελών της ΔΚΜ, που μετέχουν μάλιστα στα όργανα διοίκησης του Τ.Ε.Ε..

 

Την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΔΕ του Τ.Ε.Ε. , μέλος της Δ.Κ.Μ., με δηλώσεις του στον ANT1 νομιμοποίησε την πρώτη προβοκάτσια, που έγραφε:

 

«πενταπλασιάζονται οι αμοιβές των Μηχανικών»

 

Την Κυριακή με ψευδώνυμο «ο κοριός του Τ.Ε.Ε.» στην ιστοσελίδα fimotro συνεχίστηκε η προβοκάτσια (αυτή τη φορά με κουκούλα) με τίτλο «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ» και καταγγέλλει όχι μόνο τα μέλη της ΠΑΣΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητων παρατάξεων ότι δρουν κατ’ εντολή της Τρόϊκας… Συνεχίζοντας τη λάσπη και την παρελκυστική τακτική, με επεξηγήσεις αυτήν τη φορά, στρεβλώνει τα πάντα από τις αμοιβές των Μηχανικών, τις εισφορές, την εφορία και διαστρεβλώνει τη συνολική πρόταση του Τ.Ε.Ε. προς όφελος κομματικών και παραταξιακών σκοπιμοτήτων, εξυψώνοντας τη στάση των «αγωνισταράδων» της ΔΚΜ, τελείως τυχαία με τις ίδιες εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν και στη συνεδρίαση της ΔΕ.

 

Τι προσπαθούν να στρεβλώσουν;

 

Τη θέση της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. που βασίζεται σε τρεις άξονες:

 

Α. στην κοινωνική ευαισθησία: με τη διατήρηση των εισφορών και των κρατήσεων, ακριβώς στα ίδια επίπεδα με σήμερα

 

Β. στον εξορθολογισμό του συστήματος: με την κατάργηση των 12 διαφορετικών τρόπων προϋπολογισμού, ώστε να συνεχίζεται η φοροδιαφυγή των υπεργολάβων, των προμηθευτών και να χρεώνονται οι Μηχανικοί όλη τη στρέβλωση

 

Γ. στο σεβασμό της αξίας του Μηχανικού: με τη σύνταξη από το μελετητή του ενός αναλυτικού πραγματικού προϋπολογισμού, στοιχείο της υπεύθυνης δουλειάς του ως μελετητή και επιβλέποντα και όχι ως διεκπεραιωτή φακέλων στις πολεοδομίες.

 

Η θέση της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. καλύπτει τους τρεις άξονες, προτείνοντας μετά από πολλά χρόνια συγκεκριμένο Προεδρικό διάταγμα, Παραρτήματα και ΥΑ, τονίζοντας την αναγκαιότητα εφαρμογής του Μητρώου Συντελεστών Ιδιωτικών Έργων, της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων και του παρατηρητηρίου ποιότητας και τιμών.

 

Τι επιδιώκουν τα εν λόγω στελέχη της ΔΚΜ ;

 

Να χρεώσουν στο Τ.Ε.Ε. και τους Μηχανικούς τη δήθεν αύξηση των αμοιβών μας.

 

Να χρεώσουν στο Τ.Ε.Ε. και τους Μηχανικούς αύξηση των κρατήσεων και των εισφορών, παρά την ξεκάθαρη θέση της Δ.Ε. Απλή ανάγνωση της πρότασης του Τ.Ε.Ε. και των πρακτικών της Δ.Ε. τους διαψεύδει κατηγορηματικά.

 

Να χρεώσουν τις επιτροπές του ΤΕΕ ότι καθυστέρησαν να προτείνουν

 

Αλήθεια, πως αυξάνονται οι αμοιβές των Μηχανικών, όταν καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές, κύριοι της ΔΚΜ;

 

Πως αυξάνονται οι κρατήσεις, από την πρόταση του Τ.Ε.Ε., όταν είναι ξεκάθαρο, με την πρόταση της Δ.Ε., ότι οι κρατήσεις μένουν ίδιες;

 

Πως θα πληρώνουν οι Μηχανικοί περισσότερα στην εφορία, όταν θα φορολογούνται πάνω στην τιμή που συμφώνησαν, με συμφωνητικό που θα είναι κατατεθειμένο και στο Τ.Ε.Ε.;

 

Πως αυξάνεται το κόστος κατασκευής, επειδή θα καταργηθεί και όχι θα ανέβει η στρέβλωση του ΕΚΚΟ, για να φοροδιαφεύγουν συνεργεία, προμηθευτές, κ.α.;

 

Εσείς ποιους τελικά εκπροσωπείτε τα συνεργεία και τους προμηθευτές που φοροδιαφεύγουν ή τους Μηχανικούς;

 

Τι ενοχλεί να υπάρχουν υψηλές νόμιμες αμοιβές, όταν σύμφωνα με την πρόταση του Τ.Ε.Ε. οι κρατήσεις και οι εισφορές είναι στα ίδια ακριβώς επίπεδα, με τους μειωτικούς συντελεστές, που προτείνονται;

 

Μήπως θυμάστε τις αυξήσεις, επί Οικουμενικής, από τον Πρόεδρο Λιάσκα; Έβλαψαν τους Μηχανικούς ή ανέβασαν τις τιμές τους;

 

Μήπως μπορείτε να προβλέψετε με όλα αυτά που ζητάμε να αλλάξουν, με νέο τρόπο έκδοσης αδειών, με νέο ΓΟΚ, με εκσυγχρονισμό των προδιαγραφών, με την εφαρμογή της ταυτότητας των κτιρίων (δηλαδή με πραγματική επίβλεψη) ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις του Μηχανικού και ποια η αμοιβή τους;

 

Εσείς τι προτείνατε; Η τελική πρόταση σας στη Δ.Ε., μια και μέχρι να φτάσετε εκεί οι εκπρόσωποι σας, άλλαξαν 4 με 5 φορές θέση, μιλά για κρατήσεις που θα προκύπτουν από τις προεκτειμόμενες αμοιβές των μελετών δημοσίων έργων και το ΕΚΚΟ. Δεν μιλά για διατήρηση των κρατήσεων και των εισφορών στα ίδια επίπεδα. Η πρόταση σας δεν αυξάνει πολλαπλάσια τις εισφορές και τις κρατήσεις;

 

Ποιοι είναι οι λόγοι;

 

Δυστυχώς δεν είναι μόνο μικροπαραταξιακές εσωτερικές σκοπιμότητες στο πλαίσιο του Τ.Ε.Ε., αλλά εσωκομματικές σκοπιμότητες, μιας και μεγάλη μερίδα συνδικαλιστών της ΝΔ, αντιδρούν στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, με την οποία η ΝΔ συμφωνεί και θέλουν παραπέτασμα καπνού. Δυστυχώς για το Τ.Ε.Ε. κάποιοι της ΔΚΜ είναι πρώτα μέλη της ΝΔ και έπειτα εκπρόσωποι των Μηχανικών, σε αντίθεση με τους συναγωνιστές τους στους άλλους χώρους.

 

Έτσι επιβεβαιώνονται τηλέφωνα γνωστών και μη εξαιρετέων συνεργατών της Συγγρού σε δημοσιογράφους γνωστών ΜΜΕ, οι δηλώσεις του Κουρνιώτη στον ΑΝΤ1 και ο κοριός στο fimotro.

 

Δεν υπάρχει λόγος να κρύβεστε κύριοι. Πείτε μας για τα κροκοδείλια δάκρυα, που ρίχνατε, όταν καταργήθηκαν οι ελάχιστες αμοιβές.

 

Μιλήστε μας για τις ψεύτικες καταγγελίες εναντίον της Τρόϊκας, όταν αναγορεύετε ως όργανα της όχι μόνο εμάς, που έχουμε αποδείξει την αντίθεση μας αλλά και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξάρτητων παρατάξεων. Ποιος θα σας πιστέψει;

 

Σταματήστε να παίζετε την 5η φάλαγγα και γίνεται εκπρόσωποι των Μηχανικών και όχι του κόμματος σας.

 

Σταματήστε να κρύβεστε και να προσπαθείτε να καλύψετε τις αντιδράσεις των μελών της ΝΔ, εναντίον του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

 

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το ΤΕΕ για τα κομματικά και παραταξιακά σας προβλήματα και τις εσωκομματικές εκκαθαρίσεις που έχετε σχεδιάσει.

 

Είστε και συνεχίζετε να είστε, όπως φαίνεται, αναπόσπαστο κομμάτι της καραμανλικής αντιπαροχής, που μας έφερε εδώ που μας έφερε. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ψευδώνυμο που χρησιμοποιήσατε «κοριός», σε ποιες εποχές και σε ποιες αντιλήψεις αναφέρεται.

 

Αναπόσπαστο κομμάτι των αυθαιρέτων, της μετατροπής του Μηχανικού από επιστήμονα σε διεκπεραιωτή φακέλων, της στρέβλωσης, του ψέματος, του δήθεν.

 

Σας καλούμε να συμπαραταχθείτε στην καθαρή άποψη του να μείνουν οι κρατήσεις και οι εισφορές ίδιες.

 

Σας καλούμε να δώσετε μαζί μας τη μάχη για τις ελάχιστες αμοιβές, μια που στην αρμοδιότητα του Τ.Ε.Ε, σύμφωνα με τον νόμο, έμεινε και ο έλεγχος όλων των στοιχείων και οι χαμηλές τιμές.

 

Σας καλούμε να συμπαραταχθείτε στην άποψη που θέλει τον Μηχανικό επιστήμονα, μελετητή, επιβλέποντα και όχι διεκπεραιωτή φακέλων, που περιμένει στις ουρές των πολεοδομιών και των υπηρεσιών.

 

Σας καλούμε να καταγγείλετε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την ΠΑΣΚ και τις υπόλοιπες παρατάξεις για την κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών των Μηχανικών, για την αδράνεια έκδοσης ΠΔ, για τη διατήρηση ψευδών προϋπολογισμών που διατηρούν την φοροδιαφυγή, για την ισοπέδωση των επιστημόνων, των εργαζόμενων, της μηδενικής ανάπτυξης, των πολιτικών της ανεργίας και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής.

 

Σας καλούμε να γίνεται επιτέλους εκπρόσωποι των Μηχανικών και όχι των επικοινωνιακών σχεδιασμών κάποιων από τα κομματικά σας γραφεία.

Link to comment
Share on other sites

@Str_eng

Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον συλογισμό σου..

Μίλα πιο συνεκτικά χωρίς άλματα.

 

Συνάδελφοι και για να μη κουραζόμαστε, αν κάποιοι θέλουν να καταργήσουν το επάγγελμα μπορούμε ή να τους αντιμετωπίσουμε ή να καλλιεργήσουμε χόρτα. Για όλα υπάρχει λύση.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα δεν μιλώ κομματικά.

Οι αμοιβές, αν πάψουν να ποδηγετούν τον χώρο, θα ανέβουν. Και θα ανέβουν διότι με αυτές δεν ζεις αν δεν κοροϊδέψεις.

 

Το βασικό πρόβλημα της οικοδομής ΔΕΝ είναι οι κρατήσεις ούτε οι αμοιβές και το ΤΕΕ το ξέρει. Οι κρατήσεις " Skeptikos" δεν είναι το πρόβλημα, αυτές είτε λύνονται (μειώνοντας ένα συντελεστή) είτε μένουν εκεί. Έγραψα πριν μάλιστα ότι οι κρατήσεις αυτές είναι στο επίπεδο της αύξησης του ΦΠΑ (για τον οποίο κανείς δεν μίλησε ότι πειράζει την οικοδομή).

Άρα γιατί φωνάζει λοιπόν το ΤΕΕ;

Διότι σήμερα, στην Ελλάδα, οικοδομή = πολυεπίπεδη απάτη. Λοιπόν αυτό πρέπει να διατηρήσουν και φωνάζουν για κρατήσεις (επειδή πρέπει να φωνάξουν για κάτι) και όχι για την ουσία (για την οποία σιωπούν).

Είμαι σαφής τώρα;

Link to comment
Share on other sites

Και θα ανέβουν διότι με αυτές δεν ζεις αν δεν κοροϊδέψεις.

Διότι σήμερα, στην Ελλάδα, οικοδομή = πολυεπίπεδη απάτη

Δυστυχώς είναι πολλοί οι συνάδλφοι που κοροϊδεύουν.

 

Ταυτόχρονα το βιωτικό επίπεδο πέφτει οπότε μην περιμένετε να ανάβουν οι αμοιβές.

 

Απλά οι απάτες θα αυξηθούν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.