Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απο εδω και περα Κολλεγια=ΑΕΙ


george_RES

Recommended Posts

Σας παραθετω την σελιδα απο ενα αρθρο του essos.gr και αφορα τα κολλεγια και τα επαγγελματικα δικαιωματα που θα τα διεπουν.

 

"δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους να ασκήσουν τις ίδιες ακριβώς επαγγελματικές δραστηριότητες με έναν πτυχιουχο ΑΕΙ."

 

Διαβαζοντας ειδα οτι μελη του ΤΕΕ θα ειναι στις επιτροπες που θα δινουν τα "νεα πτυχια", θα προτεινα τα μελη του ΤΕΕ εδω να κανουν μια ερωτηση στο επιμελητηριο σας με ποια βαση δεχτηκε το ΤΕΕ να μπλεχτει σε αυτα, θεωρει οτι τα κολλεγια ειναι ακαδημαικα ανωτερα απο ενα ΤΕΙ..??

 

Για να διευκρινησω δεν ειμαι "κολλημενος" στην διαμαχη ΑΕΙ-ΤΕΙ, να πω την αληθεια πιστευω πως οντως πρεπει να υπαρχουν ορισμενες διαβαθμισεις μεταξυ ΑΕΙ κ ΤΕΙ, αλλα στο θεμα επαγγελματικα δικαιωματα κολλεγιων θα ηθελα να δω εαν θα υπαρξει οποιοσδηποτε αποφοιτος/συναδελφος ΑΕΙ, και εαν θα ταχθει υπερ των κολλεγιων ή των ΤΕΙ.

 

πηγη:http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=13406:me-ekspres-diadikasies-i-anagnorisi-ton-ptixion-ton-kollegion-nomo-etoimazei-to-ip-paideias&Itemid=842

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 49
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Δεν ισχυρίστηκε νομίζω ποτέ το ΤΕΕ ή τα μέλη του ότι τα κολέγια είναι ανώτερα από τα ΤΕΙ.

 

Απ'ότι μάλιστα είδα , στην σύνθεση των πραγματικά πολυμελών συμβουλίων περιλαμβάνονται μέλη ΚΑΙ της ΕΕΤΕΜ !! Αυτοί πως το δέχθηκαν ?!?!

 

Η λοιπόν τους ανάγκασαν (ΤΕΕ και ΕΕΤΕΜ ) χωρίς να τους ρωτήσουν , ή σκέφθηκαν αφού θα γίνει η ιστορία είτε με μας είτε χωρίς , τουλάχιστον να μην είμαστε στην απ'έξω.

 

Η ουσία πάντως και οι προυποθέσεις πρέπει να είναι στο πολυσέλιδο ΠΔ το οποίο όμως δεν έχω διαβάσει.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μην το ισχυρίστηκε, αλλά πιστεύω ότι δεν έδειξε και την ίδια επιθετικότητα που είχε προς τα ΤΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά είναι ΚΑΙ η ΕΕΤΕΜ μέσα στα συμβούλια .

Αυτοί δηλαδή εναντίον των εαυτών τους είναι ?!

Οσοι είστε μέλη της τι σας έχει πει το συλλογικό σας όργανο ?

 

ΥΓ. Μην ανοίξουμε εδώ πάλι τσακωμούς για τις σχέσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Πανεπιστήμια - ΤΕΙ – επιχειρήσεις, Α.Ε., κέντρα Αριστείας για μια μικρή ΕΛΙΤ, Business Plan, Ανταγωνισμός, Κατάργηση Ασύλου, φοιτητικά δάνεια και

 

 

προφανώς ΤΖΙΡΟΣ να γίνεται..!

 

Μην χάνετε το δάσος...

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά είναι ΚΑΙ η ΕΕΤΕΜ μέσα στα συμβούλια .

 

Απορώ ειλικρινά που ακόμη υφίσταται η ΕΕΤΕΜ (και το γνωστό 15μελές εδώ και αιώνες).

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ. Μην ανοίξουμε εδώ πάλι τσακωμούς για τις σχέσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ.

 

Βλέπω ότι ξυνόμαστε πάλι για ''κουβέντα''.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικα δεν πιστευω πως η ΕΤΕΕΜ ειναι και κατι το τρομερο, οπως το λεγαμε και σε παλιοτερες συζητησεις μια "παρεα" καλοβολεμενων ειναι.

 

Σε αυτο που θα ηθελα να σταθω ειναι στο οτι τελικα τα κολλεγια θα εχουν δικαιωματα στην αγορα εργασιας, ενω τα ΤΕΙ δεν θα αποκτησουν.

Το πιο σοβαρο ομως σε αυτο το θεμα ειναι το οτι ετσι οπως παει δεν μειωνουν μοναχα τα ΤΕΙ αλλα και ολα τα ΑΕΙ, γιατι στο προσεχης μελλον τα νεα παιδια θα πηγαινουν κατευθειαν σε κολλεγια για να παρουν ενα πτυχιο/διπλωμα (οτιδηποτε θα δινουν) πιο ευκολα απο οτι σε ενα ΤΕΙ ή ΑΕΙ.

 

Ο λογος θα ειναι απλος, γιατι να παει το παιδακι να μπλεξει με καθηγητες που "κοβουν" (ολοι μας εχουμε συναντησει τετοιους, μερικες φορες "εκοβαν"δικαιως και αλλες γιατι ηταν απλα κολλημενοι) ή με την πιθανοτητα τα μην περασει τα μαθηματα λογω βαθμου δυσκολιας και να παρατεινει την παραμονη του σε ενα πανεπιστημιο και κατ'επεκτασην τα εξοδα του....πολυ απλα θα πηγαινει στο κολλεγιο και θα καθαριζει με ολα αυτα.

 

Στο μελλον αυτος ο νομος θα κλεισει παρα πολλα τμηματα ΤΕΙ και ΑΕΙ.

 

Κλεινοντας εως τωρα οι αποφοιτοι ΤΕΙ γραφουμε σαν ιδιοτητα "ταδε" Τ.Ε, οι αποφοιτοι κολλεγιων θα γραφουν διπλωματουχος "ταδε"??????.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη των φίλων/συναδέλφων εδω μεσα, βαση του νεου αυτου νομοσχεδιου τι θα προτιμουσατε, να εχουν τα κολλεγια ή τα ΤΕΙ επαγγελματικα δικαιωματα????

Link to comment
Share on other sites

Y.Γ. Δεν θα ηθελα να ανοιξω θεμα μεταξυ ΑΕΙ-ΤΕΙ και δικαιωματων, αλλα τουλαχιστον να δουμε εαν σαν μηχανικοι ειτε Π.Ε ή Τ.Ε, εαν μπορουμε να έχουμε μια κοινή αποψη για αυτό και μόνο το νομοσχέδιο...

Link to comment
Share on other sites

Θα προτιμούσαν να μην έχει κανένας όπως και εγώ στη θέση της τους. Έτσι δεν είναι ? όλοι θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη ζήτηση. Το θέμα είναι αν είναι ηθικό και σωστό. Προσωπικά είμαι της γνώμης οτι και τα κολέγια πρέπει να έχουν δικαιώματα. Όχι όμως αυθαίρετα. Μετά απο σοβαρή αξιολόγηση και των κολεγίων αλλα ίσως και τον σπουδαστών. Δε νοείται να σπουδάζει κάποιος off the record. Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε.

 

Επίσης είμαι κάθετα αντίθετος να έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα. Αλλα όχι και η απόκτηση ενός πτυχίου να μας λύνει το πρόβλημα της ζωής μας σε βάρος των άλλων. Επομένως ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ σε ΟΛΟΥΣ απο αντικειμενική επιτροπή. Αν το πολυτεχνείο (και ο απόφοιτος) είναι τόσο ανώτεροι ώστε να τα πάρουν ολα .. με τις ευχές μου. Αν τα κολέγια (και ο απόφοιτος) το ίδιο παλι με τις ευχές μου.

Γιατί συνάδελφοι έτσι όπως είναι η παιδεία μας , όποιος εχει λεφτά προκόβει. Πας απο το γυμνάσιο φροντιστήριο πριν ή πας στο κολέγιο αν αποτύχεις και να είναι καλα ο μπαμπάς (όχι για όλους)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.