Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όργανα ελέγχου ΕΗΕ


JasonK

Recommended Posts

Καλησπέρα Συνάδελφοι. Είμαι νέος στον χώρο και θα ήθελα την βοήθεια σας. Έχω μπει στο τρυπάκι της αγοράς ενός οργάνου ελέγχου και από μία έρευνα αγοράς που έκανα στο νησί μου (Ρόδος) βρήκα τα παρακάτω διαθέσιμα. 1) Eurotest XA, 2) Eurotest XΕ και 3) Makrotest. Οι διαφορές στα 1,2 απότι είδα αφορούν στον προαιρετικό εξοπλισμό και στην μέτρηση της αντίστασης γείωσης( με μια ή 2 αμπεροτσιμπίδες στο Eurotest XA ) και βασική διαφορά στην τιμή. Ποιο θα προτείνατε από τα δύο. Και από αυτά τα 2 και το Makrotest ποιο αξίζει περισσότερο συνολικά κατα την εμπειρία που αποκτήσατε κατα την χρήση τους?

Edited by NiCha
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά την βοήθεια σας:

Ποιο να αγοράσω?

 

Έχω το sonel mpi 520 πολύ καλό και με ελληνικό μενού πιστεύω ένα από τα καλύτερα πιστοποιημένα

Edited by miltos
Διαγραφή τμήματος παράθεσης
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να ρωτήσω και εγώ μερικά πράγματα. Λέω να αγοράσω το sonel mpi 520, ισχύει ακόμα η προσφορά των 850 ευρώ, το πακέτο περιλαμβάνει και την αμπεροτσιμπιδα, και ειναι αυτη απαραιτητη για να κάνω τις μετρήσεις που ζηταει η νεα ΥΔΕ; Επίσης όταν θέλω να μετρήσω γείωση μέσα στην πόλη που δεν μπορώ να βρω φυσικό έδαφος πως μετράω;

Link to comment
Share on other sites

H αμπεροτσιμπίδα δεν είναι απαραίτητη για τις μετρήσεις που ζητάει η νέα ΥΔΕ αλλά είναι καλό να την έχεις γιατί με αυτήν μπορείς να μετρήσεις cos Φ ,ενεργό,άεργη και φαινομενη ισχύς.

Link to comment
Share on other sites

sonel mpi 520!!

Οτι καλύτερο που υπάρχει στη αγορά.

Μetrel = Testboy ίδιο μενού,ίδιο εγχειρίδιο χρήσης,ίδια τεχνικά δεδομένα .Το μόνο που δεν έχω καταλάβει είναι ποιος έχει αντιγράψει ποιον. .Tο μόνο που αλλάζει είναι η τιμή ..690 Τestboy-800 Metrel.,Και εάν σου πώ σε μερικά σημεία το Testboy υπερτερεί σε σχέση με Metrel όπως στο εύρος της τάσης μέτρησης του βρόχου σφάλματος 93-250V Metrel,30-500V Testboy και μέτρηση αντίστασης εδάφους .

 

Το TestBoy (clopy paste METREL Combo) δεν υπερτερει πουθενά μπροστα στο Combo, το εύρος της τασης είναι ακριβώς το ίδιο και κάνει την μέτρηση της αντίστασης εδάφους προσεγγιστικά. Θα σε παρακαλούσα να διπλοτσεκάρεις τις πληροφορίες σου.

 

Όσον αφορα για το καλύτερο όργανο της αγοράς, συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Ως κάτοχος του Metrel XA θέλω να πώ ότι με έχει βοηθήσει πάρα πολύ η πατενταρισμένη μέθοδος της ακολουθίας μετρήσεων, μειώνοντάς μου τον απαιτούμενο χρόνο των μετρήσεων στο 1/5!!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχηγέ μου να το τσεκάρεις εσύ όχι εγώ.Διάβασε καλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δυο οργάνων και μετά τα λέμε.

Δες εδώ

 

2012_07_04_173145.jpg

 

2012_07_04_173338.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας...Το ψαχνω κι εγω να αγορασω καταλληλο οργανο μετρησης...σκεφτομαι να προτιμησω την Metrel..ειμαι αναμεσα στο Eurotest XE στο Eurotest Combo... Θα μπορουσε να με βοηθησει κανεις στην επιλογη μου??

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και από μένα:

 

Βρήκα το sonel mpi- 520 sta 770ευρώ και σκέφτομαι να το τσιμπήσω.Με δώρο 2η μπαταρία επαναφορτιζόμενη και φορτιστή αυτοκινήτου!

Όμως βγαίνει τώρα το καινούριο Sonel MPI-530 που μετράει και την ειδική αντίσταση του εδάφους. Έτσι τουλάχιστον μου είπαν από την εταιρεία!!

 

Θα χρειαστώ μέτρηση για τη νέα ΥΔΕ για την ειδική αντίσταση του εδάφους?Δε νομίζω...

 

Μόνο σε νέες εγκαταστάσεις νομίζω χρειάζεται ώστε να δεις αν τυχόν το έδαφος είναι κατάλληλο για να βάλεις γείωση έτσι δεν είναι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.