Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

@Pavlos33 Ευχαριστώ για την απάντηση, ο προβληματισμος ειναι αν δεσμευεται δηλαδη για μια ζωη ο ενας ιδιοκτητης εναντι του αλλου, δηλαδη εαν ενάς από τους δύο δεν συμφωνήσει στον διαχωρισμό τότε θα ειναι για πάντα ενωμένα τα καταστήματα?

  • Απαντήσεις 224
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Για να ελαφρύνουμε και λίγο, το αντίστροφο ερώτημα θα μπορούσε να τεθεί εξαρχής, αν δηλαδή δεν συμφωνεί ο ένας θα πρέπει μια ζωή να μην συνενωθούν λειτουργικά;

Με επιφύλαξη λοιπόν θα σου πω ότι το θέμα αυτό θα μπορεί να λυθεί με κάποια ιδιωτική μεταξύ τους συμφωνία όπου εγγράφως θα έχουν συμφωνήσει την χρονική διάρκεια της λειτουργικής συνένωσης. Η πολεοδομική νομοθεσία από όσο γνωρίζω δεν αναφέρει κάτι γι' αυτό. Άρα, μάλλον θα πρέπει να αναζητηθεί σε νομικές διατάξεις, κατ' αναλογία με μια μακροχρόνια μίσθωση ενός κτιρίου, περίπτωση κατά την οποία ο ιδιοκτήτης συναινεί να οικοδομήσει ο μισθωτής (πχ μια αλυσίδα super market) και μισθώνεται το ακίνητο για 40 χρόνια, μετά το πέρας της μίσθωσης, επιστρέφεται το ακίνητο στον ιδιοκτήτη (κτίριο και οικόπεδο).

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Το οτι πρεπει να συμφωνουν και οι δυο για τη συνενωση ειναι προφανες, οσόν αφορά τώρα το συμφωνητικό για τη χρονική διάρκεια αυτό είμαι απαραίτητο δικαιολογητικά για την συνενωση ιδιοκτησίας που ανήκουν σε γειτονικα οικοπεδα, για ιδιοκτησίες που είναι στο ίδιο οικόπεδο δεν είδα να ζητείται κάτι τέτοιο. 

Ευχαριστώ όπως και να χει για την απάντηση. 

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα. Παραπάνω απαντώ στο δικό σου ερώτημα για το πως θα μπορούσε η συνένωση να αρθεί και έπειτα,μετά από συμφωνηθέντα χρόνο μεταξύ τους, να αρθεί και να διαχωριστεί ο χώρος στην πρότερη κατάστασή του. Αν δεν έχουν συμφωνητικό και όπως είπες και εσύ, ένας εκ των δυο, τα στηλώσει και δεν συναινεί, με ποιο τρόπο μετά θα γίνει η άρση της συνένωσης; 

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

Καλημερα, ευχαριστω για το ενδιαφερον καταρχας, μια τελευταία ερώτηση,  με το συμφωνητικο αυτο μπορει να βγάλει αδεια για άρση συνενωσης στο μέλλον  μονος του ο κάθε ιδιοκτήτης? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.