Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μήπως οδηγούμαστε προς παύση εργασιών-τάχιστα;


ntside

Recommended Posts

ΑΙΣΧΟΣ!! Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προ πολλού!! Τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί. Θεωρούμαστε εκ προοιμίου κλέφτες, και καλούμαστε να βγάλουμε πάλι το φίδι από την τρύπα όντας ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!

Για να μην αδικώ κανέναν, και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν μεγάλες απώλειες, ΑΔΙΚΑ (το τονίζω), αλλά τουλάχιστον έχουν έναν μισθό (το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο με βρίσκει σύμφωνο, αλλά δεν το εξετάζω τώρα - αφήνω που άρχισαν ήδη τις εξαιρέσεις διαφόρων υμετέρων και συντεχνιών).

 

Πότε επιτέλους θα φύγουν οι εθνο-προδότες να μας αφήσουν ήσυχους;

Αν και δεν πρέπει να φύγουν χωρίς παραδειγματική τιμωρία!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν ένας τομέας της οικονομίας έχει καλά κέρδη, για το κράτος αυτό είναι ευκαιρία όχι να του πει μπράβο, αλλά να το φορολογήσει άγρια! Π.χ. οικοδομή. Έτσι δημιουργούνται αντικίνητρα για δουλειά και δημιουργικότητα.

Σύντροφοι, καλώς ήρθατε στη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Γιουνανιστάν (ΣΣΔΓ).

Θα αντισταθούμε όπως αντιστέκονταν και οι "πολίτες" στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες: Φυγή στο εξωτερικό, άρνηση πληρωμής φόρων και εισφορών, κλέψιμο με κάθε τρόπο του κράτους, ακολούθως επανάσταση και τελικά, έκτακτο στρατοδικείο και κρέμασμα των δικτατόρων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υσ Διατηρώ ελπίδες ότι με αρχή τον καλλικράτη και παρά τα πρώτα προβλήματα κάτι θα αλλάξει στο θέμα αποκέντρωση .

 

 

τι εννοείς ακριβως? πώς μπορεί να γινεί αποκέντρωση με τον καλλικράτη? στην περιοχή μου πάνε για κλείσιμο όλες οι υπηρεσίες και για να πάρουμε ένα χαρτι θα πρέπει να τρέχουμε στο κέντρο του νομου!!! για να μην πουμε για το νοσοκομειο...πραγματικα θυμαμαι τοτε που μου ελεγε ο παππους μου πως εκανε μια μερα ταξιδι για να πάει στο δικηγόρο και νομιζω πως πάμε κατα 'κει :sad:

Link to comment
Share on other sites

τι εννοείς ακριβως? πώς μπορεί να γινεί αποκέντρωση με τον καλλικράτη? στην περιοχή μου πάνε για κλείσιμο όλες οι υπηρεσίες και για να πάρουμε ένα χαρτι θα πρέπει να τρέχουμε στο κέντρο του νομου!!! για να μην πουμε για το νοσοκομειο...πραγματικα θυμαμαι τοτε που μου ελεγε ο παππους μου πως εκανε μια μερα ταξιδι για να πάει στο δικηγόρο και νομιζω πως πάμε κατα 'κει

ναι τα προβλήματα αυτά είναι υπαρκτά και εδώ και μάλιστα σε μια περιοχή που καλύτερα να μετακινηθείς στην Αθήνα παρά στην πρωτεύουσα Χαλκίδα ή Αλιβέρι αφού το οδικό δίκτυο είναι ανεπαρκές ακόμα παρά τις βελτιώσεις του σε κάποια σημεία.Όμως θεωρητικά έχουν περάσει στους τοπικούς ΟΤΑ κάποιες επιπλέον αρμοδιότητες που παλαιά δεν υπήρχαν και που ευελπιστώ να γίνουν το πρώτο βήμα για περισσότερες αποφάσεις στον μέλλον από τις τοπικές κοινωνίεςΠάντως με βάση την παρατήρηση του συναδέλφου είμαι και εγώ επιφυλακτικός

Link to comment
Share on other sites

Τα περί φοροδιαφυγής των Ελ. Επαγγελματιών, ξέρει όλος ο κόσμος ότι είναι μπούρδες και σκοπό έχουν οι κυβερνώντες την ληστεία των εισοδημάτων με αυτό το άλλοθι. Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια κάποιου καναλιού (ξέρουμε ποιό, έτσι;) παραπέμθηκαν στις Ελληνικές Καλένδες. Για να πιάσουν κανένα κακομοίρη με πλαστά και εικονικά τιμολόγια και να δείτε. Οι Α.Ε. δικαιολογούν το 2,5% του τζίρου τους, νόμιμα χωρίς παραστατικά (στην πιάτσα λέγεται "μαύρο ταμείο", "Τ3" κ.λ.π.) με αποτέλεσμα τεράστια φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή. Εμείς οι Ελ. Επαγγελματίες επειδή δεν έχουμε συντεχνιακό συνδ. όργανο να πιέσουμε είμαστε ο εύκολος στόχος. Επειδή δουλεύω σε Εταιρείες και μάλιστα εισηγμένες, που σημαίνει εκδίδω ΔΠΥ για την δουλειά που κάνω, και γίνεται έλεγχος, δεν θα με πουν οι τσόγλανοι φοροφυγά.

Link to comment
Share on other sites

Για να μην παραμυθιαζομαστε εδω μεσα, οι ελευθεροι επαγγελματιες

και οι αυτοαπασχομουμενοι ειναι νο.1 φοροφυγαδες και φανταζομαι

δεν μαζευτηκαν εδω μεσα ολοι οι συνεπεις πολιτες που παθανε σοκ

και πρωτη φορα το ακουνε!

 

Απλα το ελληνικο κρατος ομολογει αμεσα οτι δεν μπορει να

εντοπισει και να παταξει εστω ενα ποσοστο της φοροδιαφυγης

και με εμεσα μετρα προσπαθει να βγαλει κανα ψιλο αλλαο η

μπαλα παιρνεις τους παντες ακομη και τους ειλικρινεις πολιτες!

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω εγω πως φοροδιαφεύγουν οι μισθωτοι στο επάγγελμά μας, γιατί δεν μπορώ να ακούω αφορισμούς και όχι επιχειρήματα. Το "μαύρο ταμείο " δουλεύει ως εξής: Έρχεται για πρόσληψη ένας Εργοδηγός έμπειρος. Θα ζητήσει καθαρά 3500 Ευρώ. Αν αναγγείλετε πρόσληψη με αυτά τα λεφτά, το κόστος του για την εταιρεία θα είναι περίπου 7000 (μισθός + ΙΚΑ). Αναγγέλετε την πρόσληψη με 1200 ευρώ. Το κόστος θα είναι 1200 + 1100 (ικα) + (3500-1200=2300 μαύρα στο χέρι)=4600. Ο μισθωτός πήρε αυτά που ζήτησε από τα οποία 2300 αδήλωτα που χάθηκαν από το φορολογητέο εισόδημα και το ΙΚΑ, η εταιρεία πλήρωσε λιγότερα στο ΙΚΑ και τα 3500 δικαιολογήθηκαν σαν δαπάνες άνευ παραστατικών που δικαιολογούνται στο 2,5% του τζίρου της Εταιρείας και ο μισθωτός θα πάρει και επιστροφή. Και μου λέτε για φοροδιαφυγή-εισφοροδιαφυγή.

Link to comment
Share on other sites

Οι πρωταθλητές της φοροδιαφυγής είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι Ελ. Επαγγ.

Αυτοί που δεν φοροδιαφεύγουν (αλλά όλοι οι αριστεροί τους καταριούνται) είναι οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

π.χ Υπάρχει περίπτωση το IKEA να μην σου κόψει απόδειξη?

Υπάρχει περίπτωση να μπείς σε ΑΒ Βασιλόπουλο και να μην σου κόψει απόδειξη?

Υπάρχει περίπτωση η Vodafone να μην σου στείλει απόδειξη ή να σου κάνει παζάρια του στυλ 100 χωρίς απόδειξη 123 με απόδειξη?

 

Για βάλτε στην θέση αυτών των επιχειρήσεων τώρα

α) Τον μπακάλη της γειτονιάς

β) Τον υδραυλικό Ελ. Επαγγ της γειτονιάς

γ) Τον Ελ. Επαγγ. μηχανικό που πάει να κάνει μια εκτίμηση ακινήτου σε έναν ιδιώτη

δ) Έναν Ελ. Επαγγ. Ιατρό

ε) Το συνεργείο αυτοκινήτων της γειτονιάς σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.