Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΕΙ Οικολογίας στην Ζάκυνθο


sof2

Recommended Posts

όχι.......

 

Προφανώς ούτε και εσύ όμως γιατί δεν είσαι Μηχανικός.........

 

Και προφανώς φίλε sof2@ όπως λέει και το πρόγραμμα σπουδών

1. ΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο των επιστημών Περιβάλλοντος. Το τμήμα ασχολείται τόσο με τις θεωρητικές αρχές και την εφαρμογή τους όσο και με τις επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις στα παρακάτω πεδία:

α) «Τεχνολογία και Έλεγχος Ποιότητας Περιβάλλοντος»

β) «Προστασία και Διαχείριση Περιβάλλοντος»

 

Οπότε όπως καταλαβαίνεις ο sof2 μια χαρά μπορεί να εργαστεί ως Μηχανικός Περιβάλλοντος

 

και πάλι το ίδιο το τμήμα...

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι πτυχιούχοι αποκτούν τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να δραστηριοποιούνται ως υπεύθυνοι τεχνολόγοι περιβάλλοντος σε τομείς της αρμοδιότητάς τους.

• Αναλαμβάνουν την ευθύνη εκπόνησης, αξιολόγησης και έγκρισης μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αποκατάστασης περιβάλλοντος.

• Αναλαμβάνουν τον έλεγχο και παρακολούθηση ποιότητας περιβάλλοντος με ανάπτυξη, ανάλυση και αξιολόγηση περιβαλλοντικών παραμέτρων και ρύπων.

• Αναλαμβάνουν την εκπόνηση και εφαρμογή διαχειριστικών σχεδίων προστατευμένων περιοχών.

• Αναλαμβάνουν τη μελέτη, εφαρμογή και λειτουργία συστημάτων συλλογής επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων.

• Σχεδιάζουν την ανάπτυξη, εφαρμογή και λειτουργία συστημάτων επεξεργασίας υδάτων.

• Δραστηριοποιούνται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, αγωγή, ενημέρωση και επικοινωνία.

• Σχεδιάζουν την ανάπτυξη, εφαρμογή, εγκατάσταση και διατήρηση συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης (ISO 14001, ΕΜΑS κλπ.)

• Δραστηριοποιούνται σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία. Δραστηριοποιούνται επίσης ως μέλη ερευνητικών ομάδων, με θέματα εφαρμοσμένης έρευνας στο πλαίσιο των παραπάνω αρμοδιοτήτων τους.

• Διαθέτουν την ικανότητα να στελεχώνουν δημόσιους και ιδιωτικούς εθνικούς και διεθνείς φορείς, Υπηρεσίες ΟΤΑ, Αναπτυξιακές Εταιρείες και Φορείς Διαχείρισης σε θέματα Διαχείρισης και Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος.

• Ανεξάρτητα από το χρόνο αποφοίτησής τους εγγράφονται υποχρεωτικά, μετά από εξετάσεις χορήγησης άδειας επαγγέλματος σε φορέα πιστοποίησης και ελέγχου της άσκησης του επαγγέλματός τους και της συνεπαγόμενης κοινωνικής ευθύνης προς το δημόσιο συμφέρον, που θα ορισθεί με ειδικό Π.Δ., που θα εκδοθεί.

• Δύνανται να διορίζονται στο δημόσιο και να εξελίσσονται στις βαθμίδες ιεραρχίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

• Ασκούν κάθε άλλη δραστηριότητα, που εμφανίζεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας και άπτεται του γνωστικού αντικειμένου του τμήματος Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ΦΕΚ που να δίνει ΕΔ μηχανικού περιβάλλοντος στον απόφοιτο του ΤΕΙ Οικολογίας και Τεχνολογίας;

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς και αυτό το ΤΕΙ είναι θύμα της πολιτικής του βαζω τα παιδιά να σπουδάζουν 4 χρόνια αλλά δεν τους δίνω την ευκαιρία να δουλέψουν.

 

Δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το πλήρες πρόγραμμα σπουδών ή την ποιότητα των καθηγητών. Όμως ως γνωστό στο Ελλαδιστάν αυτά δε φτάνουν. Όσο είστε φοιτητές ακόμα, μη κάθεστε στα αυγά σας. Πολεμήστε για το αυτονόητο, να μπορείτε να δουλεύετε στο επάγγελμα που σπουδάσατε. Μην αφήνετε παρατάξεις να σας εμπαίζουν. Κάθε φορά που ένας υπουργός ή υφυπουργός βγάζει ένα ΣΧΕΔΙΟ ΠΔ με ΕΔ, πανυγηρίζει η αντίστοιχη παράταξη με φανφάρες και αφίσες. Έγινε ΦΕΚ ποτέ κανένα; Πρόσφατο παράδειγμα η ΠΑΣΠ που θεοποίησε τον Πανάρετο, που από όλα τα σχέδια ΠΔ που έχουν βγει ήταν τα χειρότερα, και φυσικά ούτε αυτά έγιναν ΦΕΚ.

 

Αν θέλετε ενημερωθείτε και από τον ΣΥΜΑΤΕ. Ίσως ο μόνος σύλλογος που ασχολείται ενεργά με το βασικότερο πρόβλημα των ΤΕΙ.

 

 

Αδελφέ, αν εξαιρέσουμε τις δύο τελευταίες γραμμές, μήπως είσαι οff-topic; Μην γίνει κι εδώ "του επαγγελματικού δικαιώματος" ;)

AlexisPap

Link to comment
Share on other sites

Ο οδηγός σπουδών είναι σαφής αλλά τα τει δεν είναι αει και για αυτό υπάρχει θέμα για πολλές σχολές αει υπάρχει και αντίστοιχο τει και τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν είναι τα ίδια, για αυτό και η ερώτηση... Η βάση είναι πολύ χαμηλή (βέβαια το εν λόγω άτομο έχει βγάλει γύρω στο 15) και ένας μαθητής του 10 δεν ξέρω αν μπορεί να ανταποκριθεί στα μαθήματα που έχει ο οδηγός σπουδών και το τελικό επίπεδο σπουδών πιθανόν να είναι χαμηλό. Όπως και να έχει ευχαριστώ για τις απαντήσεις (δεν θα πάει τελικά θα πάει εξωτερικό)...

Επίσης ζητώ συγνώμη από τη διαχείριση που ξέφυγα λίγο εκτός θέματος για να απαντήσω σε δύο μέλη...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Sof2 τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ διότι ΑΕΙ = Πανεπιστήμια + ΤΕΙ. Αν δεν με πιστεύεις διάβασε το νέο νόμο περί Ανώτατης Παιδείας. Επίσης συμφωνώ πως η βάση είναι πολύ μικρή αλλα με διακύμανση πρώτου με τελευταίο περι τα 3.500 μόρια. Θα μου πεις είναι αρκετά τα 10.000 ίσως όχι. Φταίει όμως το μειωμένο κύρος, η υπερπληθώρα αντιστοίχων σχολών και η τοπικιστική λογική βάση της οποίας ανοίγουν οι σχολές. Πάντως αυτός που το έχει θα πάρει πτυχίο ενώ αυτοί που δεν κάνουν θα πάνε σπίτια τους νωρίς. Το έχουμε δεί το έργο απο κοντά και ξέρουμε. Ας καταργηθούν λοιπόν τα υπερβολικά τμήματα με τις αμφιλεγόμενες εξειδικεύσεις και ας μείνουν μόνο όσα παράγουν πραγματικά έργο και κρατάν καλό επίπεδο. Μήπως και τότε δεί και ο κόσμος τις σχολές των ΤΕΙ που πραγματικά αξίζουν με άλλο μάτι.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα για να απαντησω στην Sof2 λυνωντας την απορια της

 

Σαν προγραμμα σπουδων κ γνωστικο αντικειμενο μπορει να γνωριζεις ΜΠΕ ΑΛΛΑ δεν εχεις δικαιωμα υπογραφης σε μελετη μονη σου.

Κ οπως προειπε κ η/ο Mercedes αλλο προγραμμα σπουδων κ αλλο τα ΕΔ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δεν είναι Μηχανικοί Περιβάλλοντος ΤΕ αλλά Περιβαλλοντολόγοι ΤΕ,λόγω ότι ούτε ΣΤΕΦ (Μηχανικοί ΤΕ) είναι ,ούτε η ΕΕΤΕΜ τους αναγνωρίζει.

 

Παρεπιπτόντως, είναι το καλύτερο site για σχολή που έχω συναντήσει...ΜΠΡΑΒΟ τους....:smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.