Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης σε κτίριο με υπερβάσεις στην άδεια


Recommended Posts

Γεια σε όλους και όλες.

Σε δυόροφη οικοδομή με ισόγειο κατάστημα και υπόγειο πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης από ισόγειο κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντός. Στην αρχική άδεια προβλέπονταν 4 συνολικά θέσεις στάθμευσης , 2 στον ακάλυπτο και 2 στο υπόγειο για όλο το κτίριο.Η πρόσβαση των οχημάτων στο γκαράζ υποτίθεται οτι θα γινόταν από ράμπα στην πρόσοψη που ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Στις φωτογραφίες που θα μου ζητήσουν στην πολεοδομία θα φαίνεται 100% η διαφορά και εκτός αυτού θα το δει και η πυροσβεστική (βασικά δεν ξέρω αν θα ασχοληθεί με τον ακάλυπτο). Είναι κάτι που μπορώ να κάνω δεδομένου του ότι και διαφορά στις όψεις έχω αλλά και στις θέσεις στάθμευσης και στη φύτευση ? ??? :?:

Link to comment
Share on other sites

Yποθετοντας οτι δεν υπαρχει νομιμη λυση δυο ειναι οι επιλογες :

 

1.Τραβας φωτογραφιες απο την καταλληλη οπτικη γωνια.

 

2. Photoshop....

 

(και ο θεος βοηθος)

Link to comment
Share on other sites

Avgoust σωστός αλλά με φοβίζει που τον τελευταίο καιρό τις ζητάνε υπογεγραμένες και σφραγισμένες (τις φωτογράφιες) που μάλλον σημαίνει ολοταχώς για πυθαρχηκο και ποιός ξέρει τι άλλο.....

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και 5χρόνια που έχω αρχίσει τις επαφές με τις πολεοδομίες έτσι τις ζητάνε : σφραγισμένες και υπογεγραμμένες .

Προσπάθησε να τις τραβήξεις έτσι ώστε να μην φαίνεται αν υπάρχει ράμπα και κόψε λίγο από το ισόγειο (σήκωσε τη μηχανή λίγο πιο πάνω και πάρε από κοντά τη φωτο , από την Ο.Γ. σου )

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα είσαι νέος στη δουλειά και δεν θα έχεις ενημερωθεί ότι δεν υπάρχει ούτε ένα κτίσμα χωρίς αυθαιρεσία στην χώρα μας.Κάνε μοντάζ τις φωτο σου,αλλα τα σχέδια της πυροσβεστικής θα τα κάνεις όπως ακριβώς είναι στην πράξη γιατί θα έρθουν για αυτοψία.

Link to comment
Share on other sites

:roll:

πολύ ελαφρά τη καρδία, δεν δίνονται αυτές οι συμβουλές στον συνάδελφο να παρανομήσει;

οι συνέπειες σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά θα είναι βαρύτατες...

κατά τη γνώμη μου πρέπει να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη για το πρόβλημα και να εξαντλήσετε τα νόμιμα μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Το πιο απλό πράγμα θα ήταν να πούμε στον συνάδελφο να μην παρανομήσει,να δείξει στην πολεοδομία την πραγματική κατάσταση και να τον κυνηγάνε μετά οι πολεοδομίες για αυτοψίες και πρόστιμα.Επίσης θα μπορούσαμε να του πούμε να παρατήσει τη δουλειά γιατί δεν γίνεται να κάνει κάτι τόσο παράνομο και αντιδεολογικό.Την επομένη όμως δεν θα την κάνει κάποιος άλλος ?!Σε μερικές περιπτώσεις πιστεύω δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε για την τήρηση του νόμου.Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα δεν χρειάζεται καν να παρανομήσει.Μπορεί να βγάλει τις φωτογραφίες του από την κατάλληλη οπτική γωνία όπως είπε και ο adadim ώστε να μην φαίνεται η όποια παρανομία και αν του πουν "γιατί" και "πως" από την πολεοδομία να τους πει οτι δεν μπορούσε να βγάλει καλύτερες γιατί υπήρχαν εμπόδια.

Link to comment
Share on other sites

Ας μην ξεχνάνε οι συνάδελφοι οτι η πυροσβεστική θα ελένξει το κτίριο από τα θεώρημένα σχέδια της πολεοδομίας και αν βρεί διαφορές θα αποχωρήσει και βεβαίωση γιοκ. Το οτι λείπει η ράμπα βγάζει μάτι (σε πρόσοψη 12μ λείπει ράμπα 3μ). Αυτό το λέω για να διευκρινίσω οτι δε με νοιάζει μόνο η πολεοδομική άδεια αλλά και η άδεια λειτουργείας (υγειονομικό , πυροσβεστική , κ.τ.λ.)

Link to comment
Share on other sites

Τη δουλειά achille δεν μου την έχει δώσει ο ιδιοκτήτης , μου την έχει δώσει κάποιος που ενδιαφέρεται να το νοικιάσει και ουσιαστικά διενεργώ ένα προέλεγχο για να του πω αν μπορεί να εκδοθεί οικ. άδεια και άδεια υγ. ενδιαφέροντος. Γιαυτό λέω οτι είμαι σε δύσκολη θέση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.